Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ערב טוב לחברי הפורום.

הרכב הפותח הוא רכב מהשכרה.

הנזק שלו הוא דלת עקומה ברמה שלא נסגרת.

הנזק אצלי קצה פגוש קדמי וכנף ימין פגוע. וכן שריטות לאורך הרכב.

תיאור המקרה נראה בסרטון.

הנהג שפתח את הדלת טוען שהוא נזהר ושאני נסעתי מהר מידי.

טענתי היא שנסעתי בהתאם לחוק ולתנאי הדרך וממש לא במהירות.

בנוסף הוא חנה באדום לבן.

השאלה האם יש לו [לביטוח] קייס אפילו חלקי, ועלי יפילו אשמה חלקית / תורמת?

תודה רבה!

IMG-20250420-WA0182.jpg

IMG-20250420-WA0184.jpg

עריכה אחרונה על ידי yash
הוספת פרט חשוב
פורסם (נערך)

לפי הסרטון הוא לא נזהר בשום צורה.

אומנם יש חלקיק שניה של פתיחת חריץ ואז פתיחה מלאה, אבל היא מתבצעת בדיוק כשאתה כבר עליו, ומולך מגיע רכב כך שאין לך לאן לסטות. אם היה טורח להסתכל, לא היה פותח.

בנוסף, בחישוב גס של מהירות לפני אבני שפה, נסעת במהירות סבירה לגמרי.

הוא חונה באדום לבן בשטח צומת ופתח את הדלת בדיוק כשבא רכב ממול.

אם זה יגיע לבית משפט, אי אפשר לדעת מה יקרה, תמיד יש אפשרות ששופט יחליט להטיל עליך אחריות תורמת כי קמת בבוקר ויצאת מהבית. אבל סיכוי גדול שחברת ביטוח שתראה סרטון כזה לא תטרח.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 5
  • רעיון טוב! 2
פורסם

לגמרי מסכים עם @Be roo.

תקנות התעבורה מטילות חובה על פותח הדלת לוודא כי הוא מבטיח את שלומם של עוברי הדרך (תקנה 80).

יש לך פרטי הנהג והרכב? מחר על הבוקר דווח לסוכן הביטוח שלך ותן לו לטפל באירוע מול חברת ההשכרה. הנזק לרכושם גדול, לך יש הסרטון, התהליך לא צריך להיות מסובך מידי. בינתיים בחר לך מוסך ושמאי שאתה נותן בהם אמון.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עכשיו ראיתי שהרכב הפגוע מהשכרה, להערכתי זה מגדיל את הסיכוי שאם יראו את הסרטון הם יבינו שאין טעם להלחם וישלמו.

גם ניתן להבחין בכך שאתה מאט לפני הצומת כשמגיע הרכב ממול כי הוא נאלץ לסטות מעט למרכז בגלל הרכב שחונה חצי על המדרכה בצד השני.

פורסם

כדאי לפות"ש, טקטית, לשתף מיידית את חברת ההשכרה של הפוגע בסרטון או רק אם הם יכחישו אשמה?

• מעניין 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

כתבתי, ואחזור: לדבר עם סוכן הביטוח, לצייד אותו בכל החומר הדרוש ולפעול לפי הנחיותיו. בשביל פות״ש זה ארוע יחיד, סוכן הביטוח נתקל בדומים פעמיים בשבוע.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים עם בירו. 

לדעתי חברת ההשכרה תשלם לך, כי בסרטון אשמתו המלאה, ואז תגבה את הסכום מהאשראי שהוא השאיר כפיקדון והוא יצטרך לרדוף אחריהם. 

אם לא מסכימים לשלם אתה תובע אותם ואת הנהג בתביעות קטנות על כל שקל ששילמת. 

אם ישש לך ביטוח מקיף אתה יכול תהיזער בשירות דרישה בשם של צברת הביטוח שתי ור קשר עם הנהג וחברת ההשכרה. בד"כ זה עובד טוב. 

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה רבה לכל העונים!

אכן דיברתי עם הסוכן ביטוח שלי. 

האופציה הראשונה שהוא נתן לי זה שהם יטפלו בהכל יקחו ממני את הרכב יתקנו ויחזירו וכמובן יטפלו בזה מול חברת ההשכרה.

האופציה השניה במידה ואני רוצה דו"ח גלובלי שאני אביא שמאי שלי אצור קשר עם חברת ההשכרה, אשלח להם את הסרטון במידה ויודו וישלמו מצויין, במידה ולא הם יעזרו לי עם התביעה מולם.

כבר פניתי לשמאי הבית אלי אמרן הוא יבוא היום לתת הערכת נזק. אני מעדיף לתקן לבד.

גם הסוכן כשראה את הסרטון אמר שרוב המוחלט של הסיכויים שחברת ההשכרה לא תוכל להתחמק מהתשלום.

ושוב תודה לכולם!

פורסם

נזק כזה לא הייתי משאיר ולוקח דו"ח גלובאלי.
תדאג לשמור טוב טוב על סרטון התאונה וצילום הנזק.

בלי זה, כאשר תמכור את הרכב ותגיד שהוחלפה כנף, יתייחסו לזה כאילו מינימום נגחה את הרכב רכבת, ובצדק, ללא תיעוד מתאים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

להוסיף לרשימה של נמסיס טת דוח השמאי

פורסם

לא חישבתי מהירות לפי אבני שפה ואני מסכים עם כולם שבסופו של יום האחריות רובצת לפתחו של הנהג הפותח.

עם זאת... חייב לומר שבתנאי הדרך הייתי נוסע מעט לאט יותר.

אולי זה לא היה משנה לתוצאה הסופית, ואולי נסעת במהירות החוקית אבל ברחובות כאלו אני באופן אישי נוסע לאט יותר, בעיקר מהפחד שילד יקפוץ לכביש

• רעיון גרוע 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
בתאריך 20.4.2025 בשעה 19:24, yash כתב:

הנהג שפתח את הדלת טוען שהוא נזהר

נזהר בחלומות שלו.

רואים בבירור בשנייה 14 בסרטון שהוא פשוט הודף את הדלת החוצה כאילו הוא חי לבדו ביקום...

בנוסף רואים גם שהמראה שלו פתוחה ולא מקופלת,

כלומר שהוא בכלל לא טרח להציץ בה לפני שהוא מעיף את הדלת בפתיחה ממש פראית.

חוסר זהירות ואפילו בריונות.

בקלות היה יכול לגרום לנהג סביר לסטות ולפגוע במישהו או במשהו.

בתאריך 20.4.2025 בשעה 19:24, yash כתב:

השאלה האם יש לו [לביטוח] קייס אפילו חלקי, ועלי יפילו אשמה חלקית / תורמת?

לעניות דעתי לא,

מהסיבה הפשוטה שהפגיעה היא בצד הרכב שלך ולא בחזית.

סרטונים מהסוג הזה גרמו לי להתקין מצלמה ברכב לפני מספר חודשים.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...