Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים.

אני מניח שלחלק גדול מהחברים אני לא מחדש כלום, זה באמת פורום שיש בו חברה מקצוענים.

ובכל זאת, עד לאחרונה היה לי מצבר של שנפ S&S שהחזיק כמעט 3 שנים, ממש בימים האחרונים הופיעו בו סימני גסיסה, והחשוד העיקרי לשוד שארית המצבר הייתה  מצלמת הדרך שמסריטה גם בעת חניה, אמנם היא מוגדרת לכיבוי ברגע שמתח המצבר ירד מתחת ל -12V,  אבל זה כנראה לא עזר.

בבוקר שבאתי להניע הוצרכתי להשתמש בבוסטר (מצחיק אותי לחשוב שרק עכשיו קניתי את ה-NOCO GB 50 וכבר השתמשתי בו לרכב שלי 5 פעמים)

ניסיתי לבצע בדיקות שונות ע"מ לדעת מה מצב המצבר, התחלתי בבדיקה של המתח בהנעה לדעת את היכולת שלו לקבל טעינה, ואת מצב האלטרנטור, קיבלתי ערך תקין מעל - 14V, המשכתי לבדוק את מצב המצבר שהמנוע כבוי אחרי כמה שעות היה מעל- 12V , המשכתי לבדיקה אחרונה "מצב המצבר תחת עומס" הנעתי, ובו בזמן מדדתי את מתח המצבר, היה קצת מעל 10V. כל זה לכאורה מראה שהמצבר תקין, אלטרנטור מטעין, מצבר מקבל טעינה, ולא פורק מתח גם תחת עומס, שאלתי את עצמי למה בכל זאת הוא מתרוקן בבוקר, ניתקתי את המצלמה ובבוקר הוא הצליח להניע עם שיעול קל אבל הניע, לא הסתדר לי!  ניסתי לדלות מידע מרחבי הרשת ולמדתי את הנתון הבא זרם התנעה" (CCA).  יכול להיות שנתוני המתח (VOLT) תקינים אבל בעת התנעה המצבר אמור לספק מעל 500 A לפחות כדי שהרכב יוכל להניע, (זרם התנעה= מושג נפוץ בחשמל שמסביר מה קורה בעצם לזרם החשמל במוליך בעת הפעלה של מכשירים שונים, מהסיבה הזו משתשמים בקונטקטור = מגען בצרכנים גדולים למנוע הרס של רכיבים עדינים כמו שעון שבת , גם המנגנון המגנטי במאז"ים בלוח חשמל בנוי לעמוד תחת זרמי התנעה ועדיין לנתק בבטחה זרם של לולאת תקלה) את זה אין לי מכשור לבדוק,  אז הלכתי לחנות מצברים וגילתי שהמצבר נותן קצת מעל 400 A ונפרדתי לשלום מהמצבר הישן, אשמח לשמוע מכם, מי שיודע על עוד בדיקות שאפשר לבצע עם רב מודד ולקבל אינדקצייה לזרם ההתנעה שלו באופן ישיר או בדרך אחרת.

תודה, וסליחה שחפרתי.

עריכה אחרונה על ידי פינקו
פורסם (נערך)

בסופו של דבר יש 2 דברים חשובים: בטיחות וכוח.

לא יכלו לייצר סביבה חשמלית ברכב של 50 וולט (מתח) ומעלה בהקשר של אלטרנטור ומצבר ברכב, כי אנשים יכלו להתחשמל כל הזמן.

אז המתח הוא סביב 12V,

וכדי להתניע רכב צריך כוח. הספק, וואטים. אז בגלל שהמתח סביב 12V בערך, חייבים הרבה זרם (A, אמפרים)

מתח כפול זרם שווה הספק (וואטים, קילו-וואטים, כ"ס, יחידות של הספק)

120 כ"ס שווים ל 89,000 וואט בערך. סתם נותן דוגמא.

בגלל כל הסיפור הזה, אתה תראה את ההפרש העיקרי בזרם ולא במתח, כשהמצבר עומד למות. כי מראש יצרו סביבה שמוגבלת במתח, כדי שאנשים לא יתחשמלו בצורה שתגרום להם נזק.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

אתה צודק, בד"כ בזרם ישר DC שנמצא במטענים למחשב לפלאפון ועוד המתח קטן, אבל הזרם גדול כדי להגיע להספק רצוי, לדוג' 

אם אני ירצה לחמם קומקום חשמלי ברכב ע"י ממיר מתח (נניח שהוא איכותי ויש נצילות של 100 % לא בעולם האמיתי) הזרם יצטרך להיות עצום בכדי להגיע להספק של 2200 W בערך 183, זה הנוסחה  P = V * I 

I = P / V  
I = 2200W / 12V = 183.33A

מה שיקרה המצבר יזלזל תוך חמש דקות בהנחה שהכבלים של הממיר עבים מספיק כדי

לעמוד בזרם מטורף כזה ולא להישרף , לכן במשאיות ורכבים חשמליים המתח יותר גבוה וכך אפשר להסתפק בזרם יותר נמוך להגיע להספק רצוי .

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

ולהתניע אתה אומר 12V כפול 500A שזה 6000 וואט.

נשמע לי הגיוני, קראתי על זה בעבר, זה בערך המספרים.

ואז המצבר לאט לאט יתמלא מחדש..

במשאית יש מערכת של 24V אני חושב, שזה גם לא נחשב מתח גבוה. 

מתח גבוה זה בהגדרה מעל 50V אם אני לא טועה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...