Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, ברווז כתב:

המצב הקיים, עובש נוצר

נוצר איפה? על הסיליקון? אולי יש לך עובש שמתחבא מתחת לסיליקון?

בארונית עץ שיש לך שם? כי היא רקובה וישנה? 

מתחת לכיור כי נכלאת שם לחות?

בתקרה?

איפה?

אם לא תפרט לא נדע.

לפני 6 דקות, sperial כתב:

באטאקאמה זה לא היה קורה.

אתה גר במדבר. ברווז גר 3 או 5 ק״מ מהים. 

ההבדל בב"ש לעומת חיפה, זה שבב"ש יכול להיות יום שיש 40% או 30% לחות יחסית, ובחיפה 70% או 80%

לפי בדיקה בגוגל, במקלחת בזמן שימוש, יש 100% לחות יחסית.

לחות תעבור מ 100% לכיוון ה 80%. עד שלא תישאר רטיבות כלל.

לפני 2 דקות, sperial כתב:

אם אתה לא רוצה להתקין וונטה - שזה פרוייקט שכנראה מצריך חציבה ואולי גם עבודת קרמיקה - הפתרון הוא דלתות פתוחות, רשת להגנה על החתולים ואולי גם מאוורר רצפתי (או תלוי) בחדר הכביסה, שישאב את האוויר הלח החוצה.

הוא יכול לקנות סופח לחות בכמה מאות שקלים, חשמלי. הוא כבר אמר בעבר שאם יש פתרון נוח במקום DIY מסובך ומסוכן, הוא עשוי לבחור בזה.

זה כמו שאמרתם לי לגבי הובלה.

כל מי שגר פה ב-8 השנים האחרונות ויצא, לכיוון המרכז או הצפון, עשה זאת ללא הובלה. לי אמרתם שיש דברים שעדיף לשלם קצת ולקבל פתרון, למה שלא ישלם פה?
והתשלום הוא לא כמו הובלה מב"ש לחיפה, הוא סוגר סיפור בגג 1K ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האצת התפתחות העובש לא מצריכה 100% לחות. מעולם לא טרחתי למדוד לחות יחסית. הקיטור מתפוגג די מהר, אבל אם יש עוד מקורות ללחות, כגון מייבש כביסה, או אם תחלופת האוויר לא מספקת, העובש משגשג.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המצב אצלי בהחלט קצת שונה כי יש גם חלון וגם דלת הזזה שתמיד פתוחה, בגלל זה אני אומר ששווה לו לבדוק את הכיוון של סופח. כי אין לו חלון.

מה שהתכוונתי ב 100% לחות יחסית זה שהיא תרצה להתאזן עם ה 80% בחוץ, עד שיהיה יבש לגמרי.

פורסם

בתנאי שתהיה ללחות דרך לצאת. ז״א גם פתח וגם אילוץ זרימה. דיפוזיה, אפילו אם יש פתח, איטית ולא יעילה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב. עשיתי סכמה שמסבירה קצת את המצב הקיים- ואת מה שאני מתכנן לעשות. 

יש כמה אילוצים שמכריכים אותי להיצמד לתוכנית ההזוייה הזו. אחד מהם זה התנור חימום שזוגתי משתמשת בו בחורף, מעל הדלת שיוצאת לחדר השירות. אני לא רוצה שבחורף הוונטה תסיע גם את החום החוצה, אני לא רוצה שהחום יגיע ישירות לוונטה, וכולי וכך הלאה. לחצוב, לא ממש בתקציב שלי. DIY כי זה לא בתקציב, לא ביכולות שלי. יותקן כמו מדף... :lol: מה לעשות. 

image.thumb.png.7ecdcb65e51c4df4a78925daef8aeacb.png

אני כולי תקווה שזה יספיק. עכשיו צריך לאתר וונטה מתאימה למה שאני מתכנן, מפה כבר אוכל להסתדר. במקרה הגרוע, אזמין חשמלאי להתקין לי את הסיפור הזה מבחינת החשמל שהוא צריך. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה יצא אבל לאט יותר מאצלי (אצלי יש גם חלון, גם דלת, וגם לחות יחסית נניח פי 2 יותר נמוכה מאצלכם)

אצל ברווז לצורך העניין יש רק דלת אחת, לחות יחסית גבוהה פי 2 מאצלי, ואין חלון

אז שיוסיף הסעה מאולצת כלשהי

פורסם

לא הבנתי. מה זה המלבן הכחול הגדול, בתחתית התרשים?

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

אמבטיה אולי? 

• רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

מה שמוזר לי הוא המחשבה על וונטה שמכוונת כלפינפנים הדירה. אלא אם אני לגמרי לא נבין את התרשים.לא הבנתי. מה זה המלבן הכחול הגדול, בתחתית התרשים?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, ברווז כתב:

טוב. עשיתי סכמה שמסבירה קצת את המצב הקיים- ואת מה שאני מתכנן לעשות. 

יש כמה אילוצים שמכריכים אותי להיצמד לתוכנית ההזוייה הזו. אחד מהם זה התנור חימום שזוגתי משתמשת בו בחורף, מעל הדלת שיוצאת לחדר השירות. אני לא רוצה שבחורף הוונטה תסיע גם את החום החוצה, אני לא רוצה שהחום יגיע ישירות לוונטה, וכולי וכך הלאה. לחצוב, לא ממש בתקציב שלי. DIY כי זה לא בתקציב, לא ביכולות שלי. יותקן כמו מדף... :lol: מה לעשות. 

image.thumb.png.7ecdcb65e51c4df4a78925daef8aeacb.png

אני כולי תקווה שזה יספיק. עכשיו צריך לאתר וונטה מתאימה למה שאני מתכנן, מפה כבר אוכל להסתדר. במקרה הגרוע, אזמין חשמלאי להתקין לי את הסיפור הזה מבחינת החשמל שהוא צריך. 

בלי פתח לבחוץ אני לא חושב שזה יעזור לך.

לא משנה איזה וונטה תשים שם, אתה צריך להוציא את האויר הלח מהחלון של המרפסת שירות. לתוך הבית זה לא יעזור. אלא אם מול הדלת של חדר האמבטיה יש חלון פתוח, מניח שלא.

תחסוך לעצמך קניית וונטה מיוחדת, כל מאוורר עומד שתציב באזור המקלחון לשעבר יכול לעשות את העבודה, רק ששוב, בלי פתח לבחוץ עדיין יהיה עובש.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 15 דקות, sperial כתב:

מה שמוזר לי הוא המחשבה על וונטה שמכוונת כלפינפנים הדירה. אלא אם אני לגמרי לא נבין את התרשים.

אדריכל אני לא אהיה, נגיד ככה. יש כמה טעויות גסות בתרשים הזה. 

הוונטה מכוונת כלפי פתח הדלת > חדר שירות. 

לפני 15 דקות, sperial כתב:

אמבטיה כמו שענו. הנחתי משום מה שזה יהיה ברור לכולם. זה מה שקורה כשממהרים.

לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

בלי פתח לבחוץ אני לא חושב שזה יעזור לך.

בתיאוריה האוויר אמור לצאת מהאמבטיה לחדר השירות. אם זה לא יספיק, ואני גם חושש שזה לא מספיק, אצטרך למצוא פטנט שישאיר את החלון פתוח. גם זה בתכנון לשלב הבא, יש לי קונספט בראש. 

לכל הפחות זה יעזור קצת בכל מקרה ומצב. BEST CASE לא אצטרך לעשות עוד כלום מעבר לזה. 

פורסם (נערך)

אכן צריך ונטה לחדר השירות עם צינור שיוציא את האוויר מהקיר החיצוני. בלי צינור כזה, במקרה הטוב, תעביר את העובש מחדר האמבטיה לחדר השירות. ונטה לפרוזדור (אלא אם יש לה צינור ניקוז החוצה) רק תגרום להתפשטות העובש בשאר הדירה

את הרעיון של מאוורר עומד, מכוון לחלון, העליתי קודם (כתבתי רצפתי, אבל לדעתי זה לא משנה הרבה, וכנראה הספיקה של הרצפתי יותר גבוהה). אבל זה מחייב השארת הדלת בין המקלחת לחדר השירות פתוחה (אפשר לסגור לכמה דקות בזמן המקלחת, אבל צריך להקפיד על האיוורור בסיומה).

לגבי ונטה עם צינור - יש לי מקלחת אחת במרתף עם צינור של כמה מטרים לחצר אנגלית בחדר סמוך - יעיל מאוד, אין עובש. במקלחת בעליית הגג סידור דומה, רק לא לגמרי ברור לי להיכן נפתח הצינור.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 31 דקות, SlowRide כתב:

תחסוך לעצמך קניית וונטה מיוחדת, כל מאוורר עומד שתציב באזור המקלחון לשעבר יכול לעשות את העבודה, רק ששוב, בלי פתח לבחוץ עדיין יהיה עובש.

מאוורר רגיל, אני חושש שהוא לא יהיה עמיד בתנאי הלחות. צריך משהו עם עמידות למים. במיוחד כשמאווררים רגילים הם עם חלקים חשופים וזה לא ממש הכי נחמד לי לחדר אמבטיה. 

אני לא יודע אם אני צריך מאוורר עם IP67, אבל עם עמידות (לא זוכר מה הדרגות האחרות. 20 ומשהו?) למים זה די מאסט.

פורסם

יש לי פתרון אחר לגמרי שפתר אצלי את הבעיה 
סופח לחות חשמלי Air Dehumidifier
זה ממלא במיכל כמה ליטרים כל כמה ימים, רווח כפול, גם אין עובש יותר וגם יש מים לוישרים באוטו.
ככה נראה זה שאצלי
image.thumb.png.efa06047095449fc2f82e9d6451b6ebe.png

• תוכן חדש...