Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה בגודל החלון וטיב זרימת האוויר. במקרה שלי הוא פנה לשוליים החיצוניים של פיר, ככל הנראה זרימת האוויר לא היתה מספקת.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 16 שעות, GTאי כתב:

דלת כזו למרפסת שירות:

הדלת שיוצאת למרפסת מכילה רפפות במרכזה, ובכל מקרה ומצב היא תמיד פתוחה. 

אין זרימת אוויר, זה מה שאני צריך לטפל בו. 

אני צריך "לישון על זה". מחשבה תעלה לי, אני בטוח. 

החדר עצמו הוא בתצורת "L", אני מתחיל לחשוד שכשהוא עבר שיפוץ בעבר (יש שם הכנה למקלחון שצמוד לדלת המרפסת שירות, כנראה גם היה מקלחון שבוטל והותקנה אמבטיה בצד השני) לא לקחו בחשבון את נושא האיוורור. מקלחון צמוד לדלת המרפסת זה הגיוני מאד מבחינת האוורור. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

אין זרימת אוויר, זה מה שאני צריך לטפל בו. 

לא חייבים זרימת אוויר,

כמו שיש מעבר חום, יש מעבר חומר. אם במקלחת יש לחות יחסית של נניח 90%, ובחוץ יש לך לחות יחסית של 60%, הלחות תעבור לשם ולא יהיה עובש.

אתה יכול לקנות סופח לחות ולשים בחוץ איפשהו, הלחות תעבור לשם.

עם סופח לחות לא רחוק מהמקלחת, אתה גם יכול להגיע ללחות יחסית של 40% אני חושב.

זו גם הסיבה שבגדים מתייבשים בחורף, הלחות מהבגדים עוברת ממקום עם לחות גבוהה ללחות נמוכה כדי לאזן חומרים.

הרי בחורף קר, מה ה"האינטרס" של המים להתאדות בשלב כלשהו?

פורסם

מה? איך הלחות תעבור?

הלחות תצא בקצב מספק רק עם אוורור מספק - טבעי (פתחים עם זרימת אוויר) או מאולץ (וונטה).

אין דיפוזיה דרך קירות ודלתות.

אני לא יודע איך אתה מייבש בגדים בחורף, אני משתמש בחום מייבש כביסה, בעבר תליה מול אמצעי חימום) - וגם זה מחייב אוורור.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שתיהן תמיד פתוחות. 

לפני כשעה, גולדן191 כתב:

כמו שיש מעבר חום, יש מעבר חומר. אם במקלחת יש לחות יחסית של נניח 90%, ובחוץ יש לך לחות יחסית של 60%, הלחות תעבור לשם ולא יהיה עובש.

האוויר הלח הוא גם חם. עולה למעלה. בלי משהו שיאלץ אותו לצאת מהדלת, הוא לא יעשה את זה. ההפרש באחוזי הלחות לא ממש מהווה זרז פה. 

לחות יחסית בחיפה היא בדרך כלל יותר מאותם 60% שציינת, כך שגם ההפרש הזה נמוך יותר.

פורסם

המערכת שואפת להגיע לשיווי משקל גם לגבי חומר וגם לגבי טמפרטורה.

אחרת איך אתה מסביר שבגדים מתייבשים בחורף? נניח וגם סגרת את החלון לידם והחלון הקרוב הוא 4 מטר מהם, והוא פתוח, תוך 3 ימים בערך הבגדים יהיו יבשים. 

פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

אחרת איך אתה מסביר שבגדים מתייבשים בחורף? נניח וגם סגרת את החלון לידם והחלון הקרוב הוא 4 מטר מהם, והוא פתוח, תוך 3 ימים בערך הבגדים יהיו יבשים. 

הזמן שלוקח לבגדים להתייבש בחורף פחות מעניין אותי בהקשר הזה, לעומת מה הזמן שלוקח לעובש להתפתח. 

כמה שיותר זמן שיש לחות גבוהה בחדר, ככה זה יותר טוב לעובש.

לפני 34 דקות, גולדן191 כתב:

יש לך מד לחות כלשהו? 

לא, אין לי. נקודה מעניינת.

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, ברווז כתב:

הזמן שלוקח לבגדים להתייבש בחורף פחות מעניין אותי בהקשר הזה, לעומת מה הזמן שלוקח לעובש להתפתח. 

לימדו אותנו את זה בשנה א, אם יש מקום עם הרבה לחות ומקום עם מעט לחות, הלחות תעבור לשם. כמובן אם הדלת פתוחה ויש איך לעבור..

אני חושב שבסיום המקלחת יש 100% לחות יחסית בחלל כי אחרת למה יש רטיבות על המראה? אבל לא רוצה להגיד סתם, נניח 90%.

ובחוץ בחיפה אני חושב שיש 60% לחות יחסית.

בכללי בבית, יש הסעה טבעית וככה הלחות מוזרמת החוצה להמשך הבית או החוצה דרך חלון כלשהו, עד שלבסוף המקלחת יבשה לגמרי.

גם בקיץ יש הסעה טבעית אבל פחות מהחורף אני חושב.

סופח לחות זה סוג של הסעה מאולצת אני חושב. מאוורר בטוח שזה ככה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

זה נכון כאשר יש לחומר ולחום דרך מעבר. כשהמעבר לא קיים, או כשהוא צר (לחומר) או עם בידוד (לחום) תהליך שיווי המשקל, ככל שיתקיים, יהיה איטי מאוד. לעומת זאת, לעובש יהיו תנאים אופטימליים להתפשטות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אתה כותב את זה בגלל שברווז לא גר לבד או שלא תמיד הוא יזכור להשאיר פתוח , ולכן אתה לא יכול להבטיח שאחת הדלתות תהיה פתוחה ב 100% מהזמן אחרי מקלחת?

אם הדלת פתוחה, הלחות תמיד תעבור ממקום עם לחות גבוהה ללחות נמוכה. עד שהמקלחת תהיה יבשה לגמרי.

אצלי ב 100% מהמקרים הדלת נשארה פתוחה. הסיליקון ששמתי לפני 3 שנים ללא עובש בכלל.

פורסם

באטאקאמה זה לא היה קורה.

אתה גר במדבר. ברווז גר 3 או 5 ק״מ מהים. 

פורסם

גולדן, 

לפני 13 דקות, גולדן191 כתב:

אתה כותב את זה בגלל שברווז לא גר לבד או שלא תמיד הוא יזכור להשאיר פתוח , ולכן אתה לא יכול להבטיח שאחת הדלתות תהיה פתוחה ב 100% מהזמן אחרי מקלחת?

לפני שעה, ברווז כתב:

שתיהן תמיד פתוחות. 

ספריאל פגע פה בול.

לפני 17 דקות, sperial כתב:

זה נכון כאשר יש לחומר ולחום דרך מעבר. כשהמעבר לא קיים, או כשהוא צר (לחומר) או עם בידוד (לחום) תהליך שיווי המשקל, ככל שיתקיים, יהיה איטי מאוד. לעומת זאת, לעובש יהיו תנאים אופטימליים להתפשטות.

שורה תחתונה. המצב הקיים, עובש נוצר. עד שלא ישונה משהו, המצב הקיים ימשיך להתקיים (לא אני אמרתי, בגדול זה ניוטון צייץ משהו בטוויטר לפני שהוא הפך להיות X).

פורסם

אם אתה לא רוצה להתקין וונטה - שזה פרוייקט שכנראה מצריך חציבה ואולי גם עבודת קרמיקה - הפתרון הוא דלתות פתוחות, רשת להגנה על החתולים ואולי גם מאוורר רצפתי (או תלוי) בחדר הכביסה, שישאב את האוויר הלח החוצה.

• תוכן חדש...