Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ב-2020 היו כ-90 אלף תווי חניה לנכים, וב-2024 הגיע מספרם ל-665 אלף כלי רכב. "המשטרה חוקרת"

Jack457

פוסטים מומלצים

• תגובות 258
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 40 דקות, gollu כתב:

תג נכה, פטור מתור, הנחות מס תמורת אחוזי נחות...

טאבו לדבר על הנושאים האלה כי מיד אתה מסומן כ"פרימיטיב לא מתחשב". אבל זה עבר כל גבול הגיוני.

הבעיה שלך היא עם אנשים שמקבלים את ההטבות האלו בלי קומבינות באופן חוקי? או עם מי שקיבל את ההטבות במירמה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 דקות, gpro כתב:

הבעיה שלך היא עם אנשים שמקבלים את ההטבות האלו בלי קומבינות באופן חוקי? או עם מי שקיבל את ההטבות במירמה?

הבעיה היא
1. המדינה לא מבחינה בין מי שבאמת יש לו קושי בהליכה/התניידות לבין מי שהוציא תג בגלל האלרגיה של הילד

2. אין אכיפה על ניצול לרעה

כתבתי כבר בעבר על מישהו שעבד איתי ואחרי ניתוח בקרסול הוציא תג נכה. זה לא הפריע לו לעשות קורס צלילה ולהשתתף בריצות. הוא היה רוכב למשרד על אופנוע כבד אבל בחורף כשהיה מגיע עם הרכב? חונה בחניית הנכים מול הכניסה. מה הוא פראייר? אחרת בשביל מה הוציא תג נכה.

• אהבתי 7
  • מבאס 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אותי מעצבן שאני רואה רכבים של נותני שרות של עבודות כפיים, עם תג נכה.

אם שרברב מסוגל לעבודה פיזית. אז הוא יכול ללכת 200 מטר ברגל ולשלם על הכחול-לבן.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 10 דקות, ArikB כתב:

הבעיה היא
1. המדינה לא מבחינה בין מי שבאמת יש לו קושי בהליכה/התניידות לבין מי שהוציא תג בגלל האלרגיה של הילד

כתבתי כבר בעבר על מישהו שעבד איתי ואחרי ניתוח בקרסול הוציא תג נכה. זה לא הפריע לו לעשות קורס צלילה ולהשתתף בריצות. הוא היה רוכב למשרד על אופנוע כבד אבל בחורף כשהיה מגיע עם הרכב? חונה בחניית הנכים מול הכניסה. מה הוא פראייר? אחרת בשביל מה הוציא תג נכה.

זאת בעיה בתרבות בארץ. אנשים חושבים שתו נכה זה כמו קופונים שצריך לנצל ולא משהו שאמור להקל על אנשים שסובלים.

לא חושב שזה משהו שניתן לאכוף כי על פניו זה חוקי. אם לאשתך מגיע תו נכה, אתה יכול לחנות עם הרכב המשותף שלכם בכל מקום גם אם היא בכלל לא איתך. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

זאת בעיה בתרבות בארץ. אנשים חושבים שתו נכה זה כמו קופונים שצריך לנצל ולא משהו שאמור להקל על אנשים שסובלים.

לא חושב שזה משהו שניתן לאכוף כי על פניו זה חוקי. אם לאשתך מגיע תו נכה, אתה יכול לחנות עם הרכב המשותף שלכם בכל מקום גם אם היא בכלל לא איתך. 

לא נכון,

על פי חוק מותר להשתמש בתג רק אם אתה עם הנכה ברכב

עריכה אחרונה על ידי אבי צפת
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

זה חוק שאי אפשר לאכוף אלא אם הפקח יעמוד יום שלם ליד האוטו או יתפוס אותך בשעת מעשה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 דקות, ArikB כתב:

הבעיה היא

לגבי

1 למיטב ידעתי כן יש הבדלים (שוב אני מדבר על חוקי).

2 פה אני מסכים בהחלט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה חוק שבקלילות אפשר לאכוף.

שים קנס של 5,000 שקל לעבירה ראשונה ו-10,000 שקל לעבירה שנייה.

תפוס עשרים כאלה (ע"י זה שתשים פקח או מצלמה שמתצפתת על חניית נכים באיזה קניון) והכמות תרד פלאים.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 דקות, אבי צפת כתב:

לא נכון,

על פי חוק מותר להשתמש בתג רק עם הנכה ברכב

אכן על פי חוק, בפועל מי בודק?

לפעמים יוצא לי לנהוג על רכב מסוים עם תג ואני תמיד יכול לחנות בחניית נכים או סתם במקום כלשהו כשאין חניה כי מי יבדוק? אבל תמיד אני בוחר שלא, אפילו בעל הרכב (לא נכה) הופתע שלא רציתי, אני לא נכה תודה לאל, אני לא סובל, לא יקרה כלום אם אחכה עוד 2 דקות, אלך עוד 200 מטר או אשלם על חניון, לא אחליף את הפריבילגיה הזו בנכות.

בקשר לנושא:

בשעה טובה המדינה/משטרה מתעוררים על עצמם, במקום שאני גר מצוקת החניה לא קיצונית אבל בהחלט העלתי ספק בכמות הנכים הגוברת שאני רואה ביום יום, לפעמים שאלתי את עצמי אם אני חי במדינה של נכים.

כמות הרכבים שחונים איפה שהם רוצים, חניות הנכים המלאות באופן קבוע (מה שלא היה נפוץ עד לא מזמן) והתורים שאני מוצא את עצמי עומד בזמן שכמות לא סבירה של נכים נכנסים אחד אחרי השני.

כמובן אין טענה נגד אנשים בעלי נכות או מוגבלות, מגיע להם עזרה ותמיכה, אבל אין ספק שיש כמות מטורפת של 'תג נכה' מפוברקים ושקריים כמו רשיונות לקנאביס שהיו בשפע ועודם, מקווה שהמדינה תחמיר למען יראו ויראו.

עריכה אחרונה על ידי גיל90
  • אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, gollu כתב:

תג נכה, פטור מתור, הנחות מס תמורת אחוזי נחות...

טאבו לדבר על הנושאים האלה כי מיד אתה מסומן כ"פרימיטיב לא מתחשב". אבל זה עבר כל גבול הגיוני.

יש לנו חברה עם פטור מתור כי הילד אלרגי לאגוזים. 

אלוהים יודע מה הקשר בין אגוזים לתור לרכבת הרים בלונה פארק... 

• אהבתי 2
  • מצחיק 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלרגיה לאגוזים זה חתיכת תיק, בטח אם היא מסכנת חיים.
שיהנה מfree pass לרכבות הרים, יגרום לו להרגיש קצת יותר טוב.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...