Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ב-2020 היו כ-90 אלף תווי חניה לנכים, וב-2024 הגיע מספרם ל-665 אלף כלי רכב. "המשטרה חוקרת"

Jack457

פוסטים מומלצים

ראיון עם קצין החקירות בלהב 433 שממש """הופתע"""

https://www.jdn.co.il/blog/2317090/

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 258
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

בתאריך 10.12.2024 בשעה 07:28, אורח לרגע כתב:

אתם מתפלספים פה על מי ממחזיקי התג מסוגל ללכת בעצמו ומי זקוק לא. מי יכול ללכת 30 מטר ומי יכול 100. 

זה לא העניין, אף על פי שאני שמח לדעת שיש ביננו רופאים שיודעים לאבחן מחלות עפ"י ראייה שטחית בלבד.

אני עם תג. יש ימים שאני יכול לרוץ ולסחוב קניות במעלה המדרגות ויש ימים שאני לא יכול להתכופף כדי לגרוב גרביים, שלא לדבר על ללכת כמו בן אדם. אז איפה אני ברשימה שלכם? נכה? רמאי? נכה רק בימי רביעי?

לשפוט מצבו הבריאותי של אדם שיצא מרכבו עפ"י מה שנראה לכם באותו הרגע זה לא רציני בעליל. 

שיפסיקו לחלק תג שני לכל מי שיש לו אחד, שיפסיקו לאפשר לאזרחים "לקנות" תגים ותראו איך כל השאר לא מפריע. מה שמפריע זה שרוב המכוניות בעלי תג על הכביש קיבלו את זה ברמאות או כתג שני. 

תבטלו את אלה, תשארו עם כרבע (ואף פחות) ממספר התגים שמסתובבים ובא לציון גואל.

לא הבנתי. אתה לא יכול לגרוב גרביים, אבל אתה כן יכול לתפעל רכב במשקל 1.5 טון? ולאן יש לך לנהוג אם יש ימים שאתה לא יכול להתכופף כדי לגרוב גרביים, שלא לדבר על ללכת כמו שצריך? לסיבוב בקניון? למסעדות? אבל חשבתי שאתה לא יכול ללכת. הרי הרכב לא יביא אותך עד לשולחן בבית הקפה.

לא, אתה כן יכול ללכת. אני לא אומר שלא קשה לך—ברור שקשה. ברור שיש ימים שאתה לא יכול לזוז. אבל אתה מתפקד. אז יש ימים שתצטרך לשבת בבית, ויש ימים שתוכל לצאת החוצה וללכת עוד 300 מטר. אבל יש אנשים שבאמת לא יכולים להתנייד, כי הם מרותקים לכיסא גלגלים. אנשים כאלה מאבדים מקומות חנייה לנכים לטובת אנשים שכואבות להם הברכיים (וזה נכון לעוד חצי מהאנשים בעולם, אז מה?), או שעברו ניתוח בכף הרגל.

גם אם תבטל את כל התגים שהוצאו במרמה, עדיין יישארו מאות אלפי אנשים עם תו נכה שלא ברור למה הם בכלל צריכים אותו.

אני גר בבניין עם 24 דירות. יש לי 6 שכנים עם תו נכה. אנשים מתפקדים, קמים בבוקר לעבודה, חוזרים הביתה בערב, הולכים, זזים. אולי לא קל להם ללכת מסיבות כאלה ואחרות. אז מה? זה מצדיק היתר לחנות על המדרכה?

אמא עם עגלה צריכה לרדת לכביש? אדם מרותק לכיסא גלגלים צריך לוותר על המדרכה? קשיש עם הליכון צריך לרדת לכביש? בחייך.

עריכה אחרונה על ידי Cranky_CPA
  • רעיון גרוע 7
  • משעמם 1
  • מעניין 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 29 דקות, Cranky_CPA כתב:

לא הבנתי. אתה לא יכול לגרוב גרביים, אבל אתה כן יכול לתפעל רכב במשקל 1.5 טון? ולאן יש לך לנהוג אם יש ימים שאתה לא יכול להתכופף כדי לגרוב גרביים, שלא לדבר על ללכת כמו שצריך? לסיבוב בקניון? למסעדות? אבל חשבתי שאתה לא יכול ללכת. הרי הרכב לא יביא אותך עד לשולחן בבית הקפה.

לא, אתה כן יכול ללכת. אני לא אומר שלא קשה לך—ברור שקשה. ברור שיש ימים שאתה לא יכול לזוז. אבל אתה מתפקד. אז יש ימים שתצטרך לשבת בבית, ויש ימים שתוכל לצאת החוצה וללכת עוד 300 מטר. אבל יש אנשים שבאמת לא יכולים להתנייד, כי הם מרותקים לכיסא גלגלים. אנשים כאלה מאבדים מקומות חנייה לנכים לטובת אנשים שכואבות להם הברכיים (וזה נכון לעוד חצי מהאנשים בעולם, אז מה?), או שעברו ניתוח בכף הרגל.

גם אם תבטל את כל התגים שהוצאו במרמה, עדיין יישארו מאות אלפי אנשים עם תו נכה שלא ברור למה הם בכלל צריכים אותו.

אני גר בבניין עם 24 דירות. יש לי 6 שכנים עם תו נכה. אנשים מתפקדים, קמים בבוקר לעבודה, חוזרים הביתה בערב, הולכים, זזים. אולי לא קל להם ללכת מסיבות כאלה ואחרות. אז מה? זה מצדיק היתר לחנות על המדרכה?

אמא עם עגלה צריכה לרדת לכביש? אדם מרותק לכיסא גלגלים צריך לוותר על המדרכה? קשיש עם הליכון צריך לרדת לכביש? בחייך.

אני מאחל לך ובאמת מכל הלב, שלעולם לא תצטרך להביין את הקשיים והתמודדיות של מוגבלי תנועה ו/או אנשים עם מוגבלות.

• אהבתי 6
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 9.12.2024 בשעה 14:16, falou כתב:

יש לנו חברה עם פטור מתור כי הילד אלרגי לאגוזים. 

אלוהים יודע מה הקשר בין אגוזים לתור לרכבת הרים בלונה פארק... 

אני חשבתי על זה ויש לי 2 תיאוריות:

1. המתנה בתור בו יכולה להיות חשיפה של הילד לאלרגן (כמו תור לרכבת הרים שילדים אוכלים במבה וכו')

2. כל ילד שיש לו מעל X נכות מקבל אוטומטית את הפטור מתור. 

תשמעו לא קראתי את כל הת'רד אבל אני חייב להגיד שצריך גם לאכוף נגד ה-ABUSE המשוגע שיש בפטורים האלה - 

תו נכה ו/או פטור מתור וכו' - שבעל הפטור בכלל לא בנמצא. 

נגיד בפטור מתור לפחות זה מאוד קל לאכוף את זה, צריך לראות אם מי שמציג את התעודה זה אותו אדם שכתוב על התעודה - תתפלאו כמה פעמים זה לא. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל התת-דיון כאן לא כל כך מובן לי. אני חושב שברור לכולם שיש זיופים בתו נכה. נראה לי שגם ברור לכולם כאן שגם במקרים שזה לא זיוף יש יד קלה מדי על ההדק במקרים שלאו דווקא מוצדקים.

להתחיל להתווכח על מקרה ספציפי או אחר נראה לי מיותר. העיקר כאן שיגבירו את האכיפה ושועדת מומחים תחליט מה הקריטריונים לתו נכה.

+כמובן קנסות כבדים מאוד לשימוש בתו הנכה שלא לצורך הנכה.

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 28 דקות, taranta כתב:

ושועדת מומחים תחליט מה הקריטריונים לתו נכה.

.

צודק. אבל רק שתבין שוועדת המומחים מורכבת מרופא תורן במשרד התחבורה שיושב, עובר על מיילים ומחליט מי מקבל ומי לא.

כן, כזה פשוט.

וכדי להסביר אתן דוגמא אישית: יש לי מחלת גפיים תורשתית שלפי החוק, בהגדרה, אני זכאי לתג.

כל שנה אני נדרש לשלוח מסמכים מבדיקות עדכניות שאני עדיין חולה (תמוהה משהו) ולקבל ארכה של שנה.

בשנה האחרונה שלחתי את המסמכים ולאחר כמה ימים קיבלתי תשובה שאיני זכאי לתג. כיוון שאני יודע איך המערכת עובדת שלחתי בדיוק את אותם המסמכים (2 דפים בסכ"ה) בדיוק לאותו לינק של משרד התחבורה, ובדיוק באותו האופן שעשיתי לראשונה. וראה זה פלא- קיבלתי ארכה לעוד שנה.

מה שאומר שבפעם הראשונה הרופא שעבר על המייל היה עייף מדי, לא מרוכז, או שהיה אחד מאלה שמוכרים תגים ולכן צריך להראות שהוא לא נותן לכל אחד, הוא צריך גם לסרב לחלק. 

זה רק היה הסבר קטן על וועדת המומחים.

בברכת שבת שלום :)

עריכה אחרונה על ידי אורח לרגע
  • אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כוונתי היתה למנות ועדת מומחים אמיתית ולא השכונה שיש היום.

מבחינתי שיבדקו שנה עד שיאשרו. מקסימום אפשר להגדיר שמקבלים תו נכה זמני עד האישור או הדחיה ואז ההחלטה סופית (או ערעור קשה, משהו שימנע מכל המאעכרים להרוויח)

עריכה אחרונה על ידי taranta
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תמיד יהיו רמאים, אישית אני לא אוהב את זה שלא מעט מערכות במדינה מתייחסות לאזרח קודם כל כאל רמאי. הבעיה בתרבות הישראלית היא שאף אחד לא אוהב לקחת אחריות על מעשיו ולכן נוקטים בגישה הזו שבסוף ממררת לכולם את החיים. הנורמל צריך להיות מאמינים לך, אבל אם שיקרת תחטוף חזק. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, Cranky_CPA כתב:

חוזר על הדברים שלי, גם לחכמולוג כמוך ולבני משפחתך אני מאחל שלעולם לא תצטרכו להתמודד עם נכות או טיפול בנכה. משום סוג.

למנהלי הפורום - אני חושב שהגיע הזמן לרענון נהלים. הדיון הזה סטה לכיוון לא טוב.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, chezik כתב:

היה כדאי שתעצור אחרי 2 המילים האלו, ולא להמשיך עם שאר המלל המביש והמגעיל שכתבת.

כמו שענו לך - נכים הם לא מצורעים, מותר להם לצאת מהבית, ומותר להם לנהוג ברכב.

אם כבר לאסור על בן אדם לתקשר עם העולם החיצון - צריך להחיל את זה על מי שלא מצליח להבין את הזולת.. ולא על נכה.

סליחה שאני קיצוני בתגובה שלי, אבל הזמנת את זה בכח, כמי שחי את עולם הנכים מקרוב אני לא יכול להתאפק מלהשיב לך.

אגב, כאבא לילד בכסא גלגלים - להבנתי אלו שסובלים יותר הם המתקשים בהליכה ולא המרותקים לכסא, גם כשאין לי חניה זמינה ואני צריך לסחוב את הכסא עוד 200 מטר - הסבל שלי קטן בהרבה משל מישהו שסובל בהליכה וצריך לגרור את עצמו בעצמו את המרחק הזה.

יש אמנם בעיה שכל רמאי יספר לך שהוא סובל, צריך לפתור את הבעיה הזאת, אבל לא ע"י להעניש את אלו שבאמת סובלים, יש מספיק פתרונות אחרים מוצלחים שהועלו כאן בשרשור.

אם תקרא שוב, בנחת, בלי לקפוץ ישר להגיב, תבין שכתבתי בצורה מפורשת שאני חושב שתג נכה צריך להינתן למי שמרותק לכיסא גלגלים ו/או למי שאין לו רגליים. אני רוצה לשפר את מצבם של אנשים נכים. אני רוצה שתהיה להם יותר נגישות, מדרכות פנויות, וחניות נכים פנויות למי שבאמת זקוק לכך. הבעיה שלי היא שמעניקים תו נכה לכל מי שסובל מכאב ברכיים, גב, כף רגל, או שיש לו ילד אוטיסט/ילד עם אלרגיות או השם יודע מה. 

כמו שפעם נתנו אבחון ליקוי למידה לכל מי שביקש היום נותנים תו נכה על כל שטות. זה פשוט אבחון יתר ובזה צריך להילחם כדי שהאנשים שבאמת צריכים (=אין רגליים) יקבלו את הנגישות שהם צריכים. 

• רעיון גרוע 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כמה ימים הלכתי ברחובות פראג, מולי עברה אישה שהלכה על 2 רגליים אבל ממש צלעה וניכר היה שיש לה בעיה לישר ולכופף את מפרק הברך שהיה נראה הפוך או משהו כזה.

לפי השיטה שלך, מאחר והיא מצליחה ללכת, היא אינה נכה.

יש ספקטרום רחב של נכות, וזה לא 1 או 0. 

• אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, EliC25 כתב:

לפני כמה ימים הלכתי ברחובות פראג, מולי עברה אישה שהלכה על 2 רגליים אבל ממש צלעה וניכר היה שיש לה בעיה לישר ולכופף את מפרק הברך שהיה נראה הפוך או משהו כזה.

לפי השיטה שלך, מאחר והיא מצליחה ללכת, היא אינה נכה.

נכון. היא מסתדרת, לא? או לשיטתך היו צריכים לתת לה רכב עם פריווילגיה לחנות על המדרכות בפארג? אני מקווה שאנחנו לפחות מסכימים שחנייה זה משאב מוגבל וחניית נכים זה משאב עוד יותר מוגבל. אז צריך לחשוב היטב מי צריך חניית נכים ומי יכול ללכת עוד 200 מטר גם אם זה קשה לו. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה סתם עקשן שמתקשה לסגת מהכרזות שלך למרות כל מיני דוגמאות שנותנים לך?

או שפשוט אתה אטום לסבלם של אנשים.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • אהבתי 4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...