Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ב-2020 היו כ-90 אלף תווי חניה לנכים, וב-2024 הגיע מספרם ל-665 אלף כלי רכב. "המשטרה חוקרת"

Jack457

פוסטים מומלצים

לפני שעה, Cherniy Bumer כתב:

לפני שנתיים בערך נתקלתי לראשונה בדבר הזה שנקרא פטור מתור:

אני וקבוצה גדולה שלי חברים חיכינו כ20 דקות מחוץ לבר עד שיתפנה שולחן עבורנו.

המארחת התקשרה אלינו ואמרה שעוד רגע השולחן מוכן, ניתן לחזור.

בדיוק הגיעה קבוצה גדולה של אנשים שהמארחת רשמה את הפרטים שלהם, והסבירה להם על זמן ההמתנה הרב,

אחד מהם שלף כרטיס כזה, ושאל אם זה יכול לעזור, היא בדקה מול המנהל, חזרה והכניסה אותם במקומנו, אנחנו המשכנו לחכות..

שאלות שעלו לי בדיעבד -
איפה כרטיס כזה תקף?

כמה מלווים יכולים לנצל את זה ביחד עם בעל הכרטיס?

פטור מתור, זה עבור עמידה, או כל צורת המתנה שהיא?

הפטור תקף במקומות בהם לא ניתן להזמין תור, לכן לדוגמא לא תקף לבית מרקחת של קופת חולים, בגלל שניתן להזמין תור מראש.

הפטור מתור תקף עבור בעל הכרטיס ובמידת הצורך מלווה אחד בלבד!

לא הבנתי בבירור את השאלה האחרונה אבל כנראה התכוונת לזה:

בחלק מהמקומות אם הכניסה בתשלום ועולה כסף, אזי אם במקום העניין כרוך בישיבה כמו בקולנוע, המלווה ישלם כרטיס. אם הכניסה לא כרוכה בישיבה כמו לדוגמא במוזיאון, המלווה לא משלם עבור הכרטיס.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 258
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 18 דקות, Ron Poh כתב:

הפטור תקף במקומות בהם לא ניתן להזמין תור, לכן לדוגמא לא תקף לבית מרקחת של קופת חולים, בגלל שניתן להזמין תור מראש.

הפטור מתור תקף עבור בעל הכרטיס ובמידת הצורך מלווה אחד בלבד!

לא הבנתי בבירור את השאלה האחרונה אבל כנראה התכוונת לזה:

בחלק מהמקומות אם הכניסה בתשלום ועולה כסף, אזי אם במקום העניין כרוך בישיבה כמו בקולנוע, המלווה ישלם כרטיס. אם הכניסה לא כרוכה בישיבה כמו לדוגמא במוזיאון, המלווה לא משלם עבור הכרטיס.

הכוונה באחרון הייתה לגבי המתנה בעמידה, או בישיבה.

נתת קולנוע כדוגמה, אז ממתינים בתור לרכישת כרטיס בעמידה.

שירות הדואר, אתה מגיע מוציא מספר, אבל ממתין בישיבה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז הפטור מתור תקף בכל מקרה, גם אם יהייה במקום כורסאות עינוג מפנקות ושתייה ללא הגבלה, עדיין יש פטור מתור.

Just now, Ron Poh כתב:

אז הפטור מתור תקף בכל מקרה (לפי דוגמאות שציינתי), גם אם יהייה במקום כורסאות עינוג מפנקות ושתייה ללא הגבלה, עדיין יש פטור מתור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 42 דקות, איציק נ. כתב:

תצחק כמה שבא לך, היום זה עדיין לא עולה כסף. מה שאתה מכיר זה לא מה שאני מכיר ובין השחור ללבן יש הרבה אפור. כמו בכל דבר בחיים, צריך גם לדעת ללחוץ על הנקודות הנכונות שדברים לא עובדים כראוי.

מן הראוי שתכבד את השיח או שפשוט אל תגיב.

לא פירטתי כי זה לא בדיוק נושא השרשור, אולם הייתי חייב להגיב כי העניין הועלה כמעין דוגמא נוספת של ניצול המערכת על ידי האזרחים, וזו דוגמא גרועה להחריד לעניין הזה. אם כבר בדיוק להיפך.

עד שנה שעברה היו 'לי' 3 סייעות, השנה רק 2. אני מעורב היטב בקבוצות ההורים הרלוונטיות באחת הערים הגדולות במרכז.

מה שקורה לרוב הוא גזל שיטתי של התקציבים והזכויות המגיעות לילדים האלה וניצולם לצרכי המערכת - העירייה ומוסדות החינוך. 

'לחץ' על הנקודות הנכונות הוא בכלל לא פשוט כאשר כל אינסטנציה בדרך מעבירה מידע שאינו מדוייק בלשון המעטה לגבי הכללים החלים. לרוב ההורים זה לא פשוט כלל וכלל ואפילו בתמיכת קהילות הורים שעוזרות ומכווינות חלק לא קטן מוותרים על זכויות מוקנות שפשוט נגזלות.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני יש לי פטור מתור. נדיר שמשתמש בו. בבית מרקחת במילה. הוא לא תקף.

אבל בסופר פארום תקף. ואני לא משתמש בו.

בדואר הוא גם תקף. נדיר שאני מגיע למקומות האלה.

מי הקורונה. פתאום צריך גם להזמין תור לבנק. גם זה נדיר. שמגיע לסניף.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 דקות, Nemesis כתב:

לא פירטתי כי זה לא בדיוק נושא השרשור, אולם הייתי חייב להגיב כי העניין הועלה כמעין דוגמא נוספת של ניצול המערכת על ידי האזרחים, וזו דוגמא גרועה להחריד לעניין הזה. אם כבר בדיוק להיפך.

עד שנה שעברה היו 'לי' 3 סייעות, השנה רק 2. אני מעורב היטב בקבוצות ההורים הרלוונטיות באחת הערים הגדולות במרכז.

מה שקורה לרוב הוא גזל שיטתי של התקציבים והזכויות המגיעות לילדים האלה וניצולם לצרכי המערכת - העירייה ומוסדות החינוך. 

'לחץ' על הנקודות הנכונות הוא בכלל לא פשוט כאשר כל אינסטנציה בדרך מעבירה מידע שאינו מדוייק בלשון המעטה לגבי הכללים החלים. לרוב ההורים זה לא פשוט כלל וכלל ואפילו בתמיכת קהילות הורים שעוזרות ומכווינות חלק לא קטן מוותרים על זכויות מוקנות שפשוט נגזלות.

אנחנו גולשים מהנושא אבל אני חייב לענות:

אתה בקבוצות הורים, זה לא אומר כלום.
הדוגמאות שאתה נותן מציגות צד אחד של המתרס.

אני לא יודע מה העיריה מקבלת ותכל'ס גם אתה לא יודע כמה העיריה מקבלת ומה היא עושה עם הכסף - אם היא בכלל מקבלת משהו ממישהו. תכל'ס לילד שצריך סייעת יש סייעת, ואם היא לא נוהגת לפי הכללים אזי העיריה צריכה לטפל ולפחות במקרים שאני רואה ומכיר - היא מטפלת.

אין לי מושג על איזה זכויות מוקנות אתה מדבר שנגזלות ממישהו, אני מדבר תכל'ס על סייעת בגן או בית ספר.

אתה גם שוכח דבר אחד נורא חשוב - ההורים, מצידם, חושבים שהם מקבלים סייעת ושם נגמרות הבעיות שלהם בחיים. חלקם מתעלמים באופן שיטתי (!!!!) מהבעיה של הילד והצרכים שלו כתוצאה מכך, לא נותנים לו את הטיפול התרופתי או הנפשי שהוא צריך, ושולחים אותו לגן או לבית הספר כמו שקית חלב - ושיזדיינו המורים והסייעות עם ה"תכשיט" שלהם.

אז במטוטה ממך, קח בערבון מוגבל את יללות ההורים - כי בסופו של יום, הרוב הם גיבורי מקלדת ויודעים להתלונן בלי סוף ומחפשים מי יעשה להם את העבודה. ההורים של היום זה חרא אחד גדול ברוב המקרים.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה יכול לאסוף מידע בצורה טובה יותר מאשר קבוצות הורים המונות מאות משתתפים כל אחת, מוזמן להציג. אני נאלץ להסתפק בזה.

סייעים / סייעות הם אספקט אחד בלבד של ילדים הזכאים לסל אישי בחינוך הרגיל וגם הוא מנוהל בצורה גרועה ביותר.

סייעות מתוקצבות לשלטון המקומי עבור 12 חודשים בשנה בהתאם לזכאותו של הילד.

זה מתחיל עוד בהתחלה על ידי עיגול כלפי מטה של העירייה של שעות הזכאות, למשל 24.97 שעות סייעת שבועיות יעוגלו ל 24 שעות שבועיות.

לאחר מכן ילדים רבים נאלצים להיות ללא סייעת חודשים עד שמוקצית להם אחת למרות זכאותם. ממשיך בכך שהופכים סייעות צמודות לסייעות רגילות לצורך פתיחת גנים שחסרה להם גננת או סייעת. הרי לא נורא אם סייעת צמודה לילד עם תפקודי קרישה אפס תהיה עסוקה כל היום בכל ילדי הגן ולא תשגיח שהילד הספציפי לא יקבל מכה בראש. כאשר סייעת לא מגיעה מסיבה כזו או אחרת, סייעת חליפית לא תגיע כלל, וההורים כלל לא יועדכנו על ידי אף אחד כך שיוכלו להחליט אם לשלוח את הילד או לא.

למה שהסייעת לא תעדכן ישירות אתה שואל? כי הסייעות מונחות תחת איום שלא לתקשר עם ההורים כלל, למרות חוזרי מנכל רבים המבהירים את העניין, אחרת יבולע להן. כך ההורים לא יוכלו לדעת שהסייעות מנוצלות בחלק משמעותי מהזמן שלהן לצרכים אחרים. כאן אני מדבר רק על בעיות מערכתיות כמו למשל דוגמא נוספת - העיריה מחליטה לא לשלוח סייעת עם הילד לקייטנות מחוץ למסגרת, למרות זכאות מפורשת ומכתבי הבהרה מאגף חינוך מיוחד, כי הן מעדיפות לסתום חורים במקומות אחרים שחסר להם צוות במקום לדאוג לצוות מספק לא על חשבון סל אישי של ילד.

לעניינים של תקלות נקודתיות כלל לא התייחסתי.

זה היה רק בעניין הסייעות, ללא קשר למת"י שממציא כללים בניגוד לאמור בחוק ובתקנות שילד עם לקות א' יקבל טיפול מסוג מסויים וילד עם לקות אחרת אינו זכאי למרות שהחוק מגדיר זכאות של סל מענים לפי הצורך ללא התייחסות ללקות כזו או אחרת. לדוגמה - ילד שקיבל שנה אחת קלינאית תקשורת, לא יקבל בשנה העוקבת. מציגים את זה בתור תנאי הזכאות של הילד, למרות שזה שקר מוחלט. או ילד שכבר פילחו לו שעה בשבוע ריפוי בעיסוק פרטני, ובפועל זה ריפוי בעיסוק קבוצתי שהופך להיות חירטוט אחד גדול. אפילו לא טורחים לעדכן את ניצול הסלים של הילדים להפנות למשהו אחר כמו שעות סייעת נוספת. פשוט זכאות של שלוש שעות נסגרות בשעה אחת, העיקר סימנו וי.

אני כמובן מדבר על עירייה אחת ספציפית וגדולה במרכז, אין לי מושג מה קורה בערים אחרות. אבל ממה שאני שומע פה ושם, לרוב לא שונה מהותית.

• אהבתי 1
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

"עבודה עברית" אשר נפוצה גם אצל מטפלות סיעודיות.
אימי ז"ל הייתה סיעודית ברמה גבוהה והייתה לה מטפלת מביטוח לאומי. באחד מהאמשים אני מטלפן לאבי ז"ל שהיה חולה סרטן שגם כבר בקושי תפקד לשאול אם המטפלת הגיעה.

השיב בשלילה.
שאלתי, טלפנה? טלפנו מהמשרד?
השיב שוב בשלילה.
עזבתי את העבודה וחזרתי הבייתה.

כן, שיטה הנהוגה במחוזיתנו, אין אחריות במיל!

להודיע למשפחה, מה פתאום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 9.12.2024 בשעה 12:55, לב טוב כתב:

לא מבין איך תמיד המשטרה "עולה" על הדברים האלו אחרונים? הם לא חיים בין אנשים?

זכור לי פה שרשור שקיבלתי בגללו אזהרה על כך שפירסמתי אי אלו ערוצי טלגרם שמדברים בין היתר על נושא השרשור הזה. תיעלתי את העצבים בתלונה למשטרה.

עשה קסמים הדבר הזה. קצת מצחיק שצריך לשלוח למשטרה תלונה בשביל שיחקרו כזה אבל ככה מתנהלת המערכת אז מישהו צריך לעשות את העבודה השחורה בשליחת תלונה, לא?

• מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, Be roo כתב:

מסתבר שזה לא נכון.

גם אני גיליתי די לאחרונה שיש אלרגיות מסכנות חיים גם בחשיפה מהאויר.

הייתי מאלה שהרימו גבה כשסיפרו שבטיסה מסויימת לא חילקו בוטנים כי יש נוסעת אלרגית.

אז מסתבר שזה קיים, יש לי חבר שהבן הקטן שלו עם אלרגיה מסכנת חיים לבוטנים ואם מישהו אוכל לידו במבה, הוא עלול לפתח תגובה.

כמובן שזה לא קשור לפטור מתור. הוא יכול להחשף לזה באותה מידה בג׳ימבורי או בקולנוע.

אי שם כשהייתי בסדיר קרובת משפחה הביאה לי עוף עם פולים. ישבתי בקצה של אהל 12 ואכלתי. 

חבר כורדי שלי נכנס מהצד השני, היה שניה וברח. שאלתי אח"כ מה קרה - ענה לי שהלך להקיא ואם היריעות של האוהל היו סגורות היה צריך לפנות אותו לבית חולים.

אז כן יש אלרגיות גם מהאוויר. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Nemesis כתב:

זה היה רק בעניין הסייעות, ללא קשר למת"י שממציא כללים בניגוד לאמור בחוק ובתקנות שילד עם לקות א' יקבל טיפול מסוג מסויים וילד עם לקות אחרת אינו זכאי למרות שהחוק מגדיר זכאות של סל מענים לפי הצורך ללא התייחסות ללקות כזו או אחרת. לדוגמה - ילד שקיבל שנה אחת קלינאית תקשורת, לא יקבל בשנה העוקבת. מציגים את זה בתור תנאי הזכאות של הילד, למרות שזה שקר מוחלט. או ילד שכבר פילחו לו שעה בשבוע ריפוי בעיסוק פרטני, ובפועל זה ריפוי בעיסוק קבוצתי שהופך להיות חירטוט אחד גדול. אפילו לא טורחים לעדכן את ניצול הסלים של הילדים להפנות למשהו אחר כמו שעות סייעת נוספת. פשוט זכאות של שלוש שעות נסגרות בשעה אחת, העיקר סימנו וי.

במקום שמתדהר בתמיכה וטיפול בילדים, נוער ומבוגרים בעלי צרכים מיוחדים, שנתמך כלכלית על ידי המדינה ותורמים רבים מחו"ל, ביניהם גם מבצעי התרמה ברשת סופרים גדולה ומוכרת, וכן מתקיימים ביקורי שרים וח"כים במוסד הלימודים הזה. שולחים ילד ש"ש (שנת שירות) לבצע תרפיה במים לילד עם צרכים מיוחדים וזה מתגלה לאחר מכן כשבאה דרישה (מההורים) שיהיה דו"ח מה עשו במהלך השנה. זה אומר דרשני. המדינה מנוהלת כמו באזר.

שלא נתחיל שעליי עשו סיבוב כאשר קיבלתי שעות מועדת השמה, הוסיפו לי עוד כמה תלמידים מהכיתה שלי על מנת שגם הם יוכלו לקבל את התמיכה במסגרת שעות השמה שקיבלתי. 

• מבאס 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, DareDevil כתב:

במקום שמתדהר בתמיכה וטיפול בילדים, נוער ומבוגרים בעלי צרכים מיוחדים, שנתמך כלכלית על ידי המדינה ותורמים רבים מחו"ל, ביניהם גם מבצעי התרמה ברשת סופרים גדולה ומוכרת, וכן מתקיימים ביקורי שרים וח"כים במוסד הלימודים הזה. שולחים ילד ש"ש (שנת שירות) לבצע תרפיה במים לילד עם צרכים מיוחדים וזה מתגלה לאחר מכן כשבאה דרישה (מההורים) שיהיה דו"ח מה עשו במהלך השנה. זה אומר דרשני. המדינה מנוהלת כמו באזר.

שלא נתחיל שעליי עשו סיבוב כאשר קיבלתי שעות מועדת השמה, הוסיפו לי עוד כמה תלמידים מהכיתה שלי על מנת שגם הם יוכלו לקבל את התמיכה במסגרת שעות השמה שקיבלתי. 

ועדות השמה ושילוב אני פחות מכיר כי חלפו מן העולם ב 2019 הוחלפו בוועדות אפיון וזכאות וועדות פילוח שאני מכיר. אבל אני לא מתפלא בכלל, זה מתכתב לחלוטין עם מה שאני מכיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אקדים ואומר - אני לא מכיר את עולם הסייעות ומה שמגיע לכל ילד. רק משתף מה שאני נתקלתי בו.

תקופה מסויימת עבדתי בבית ספר. ראיתי שם סייעות שעבדו אולי 5% מהזמן. לא היה בהן צורך בשאר הזמן.

אז יכול להבין את הרצון לנצל את הסייעת יותר במקום שתקבל כסף על כלום. כמובן שלא יבוא על חשבון מה שהילד באמת זקוק לו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מאמין גדול בהכנסה של שיטת השוברים למערכת החינוך בישראל ככה תהיה תחרות בריאה גם על מורים וגם על החינוך עצמו. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...