Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 50 דקות, taranta כתב:

אקדים ואומר - אני לא מכיר את עולם הסייעות ומה שמגיע לכל ילד. רק משתף מה שאני נתקלתי בו.

תקופה מסויימת עבדתי בבית ספר. ראיתי שם סייעות שעבדו אולי 5% מהזמן. לא היה בהן צורך בשאר הזמן.

אז יכול להבין את הרצון לנצל את הסייעת יותר במקום שתקבל כסף על כלום. כמובן שלא יבוא על חשבון מה שהילד באמת זקוק לו.

סייעת שעושה משהו אחר לא יכולה לשים לב ולהיות זמינה עבור הילד מתי שהוא כן צריך.

• תגובות 682
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

הבעיה שבשביל להוציא תג נכה באופן רשמי וחוקי, צריך להגיע עם אלונקה למשרד הרישוי

קרוב שלי עם ילדה שחווה התקפים כהיא נמצאת בסביבת הרבה אנשים,

מה שמוביל לבעיה נסיעה בתח"צ ולהליכה בחובות הומי אדם

אחרי 3 חודשים של טירטורים, נמאס לו והוא פנה למאכר. תוך שבועיים הילדה קיבלה תג

אולי אם לא היה כ"כ הרבה רמאים, מתן הרישוי היה מהיר יותר.

אבל א"א לומר שההתנהלות האיטית והמעצבנת שלהם לא מגדילה את התופעה

עריכה אחרונה על ידי shlomiko
פורסם

אותו דבר היה עם הויזות לארה''ב 

מי שפנה בערוצים הרגילים יכל להתייבש חודשים עם טרטורים 

מי שפנה למאכער יכל לקבל ויזה תוך כמה ימים (מכיר מישהו שקיבל ויזה תוך יום)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 שעות, tan tan כתב:

אותו דבר היה עם הויזות לארה''ב 

מי שפנה בערוצים הרגילים יכל להתייבש חודשים עם טרטורים 

מי שפנה למאכער יכל לקבל ויזה תוך כמה ימים (מכיר מישהו שקיבל ויזה תוך יום)

זה לא בדיוק אותו הדבר כי וויזה זה פתוח לכולם בעיקרון ותג נכה זה לנכים בלבד. מי שלא נכה לא אמור לקבל.

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 9.12.2024 בשעה 1:11 PM, Ron Poh כתב:

אותי מעצבן שאני רואה רכבים של נותני שרות של עבודות כפיים, עם תג נכה.

אם שרברב מסוגל לעבודה פיזית. אז הוא יכול ללכת 200 מטר ברגל ולשלם על הכחול-לבן.

פעם עמדתי בתור (קופה נגישה) ועוקף אותי בן אדם עם הבטיח ביד אחד וזוג חבילות בירה ביד השניה, רכ ביגלל שיש לו תעודת נכה.. 

יש לי תו נכה (יחד אם הנכות), לא ידעתי לגבי זכות לחנות בכל מקום שאסור בו. 😶

גם אני לא מבין איך מחלקים את תווי נכות, יש לי מנגנון יד מלא, אבל קיבלתי תו עם משולש ירוק (לא שי לי בעיה עם זה).

לדעתי, צריכים להפסיק לחלק לכולם (שלא רשום להם מוגבלות ברישיון) תו נכה לצמיתות, ולעשות תוקף לשנה.

כמה שאני זוכר, לפני זמן ארוך, כל נכה היה צריך לחדש את התו, והייו מתלוננים את המערכת זו. היום אני לא בטוח, שיש בעיה לשלוח אישורים דרך האינטרנט, בלי לבא למשרד, ולחכות בטור..

פורסם

לא אדוני.

לטרטר נכה מרותק לכסא גלגלים כל שנה ואפילו כל 5 שנים זו התעמרות. ניתן לבדוק שאין זיוף מסמכים ע"י הצלבה עם קופ"ח וביטו"ל.

לגבי פטור מתור - מכיר אדם עם בעיה נפשית מסוימת - הוא לא נכה וכן בעל משפחה. אם תתן לו להמתין עם האבטיח והבירה (והוא רוכש כאלו) יותר משתי דקות - הוא יתפוצץ. יש לו פטור מתור והוא מוכר בביטו"ל. כשהוא עוקף תורים שואלים אותו הרבה למה הוא משתמש בפטור מתור של הילד :-(

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
לפני שעה, tinoki כתב:

לגבי פטור מתור - מכיר אדם עם בעיה נפשית מסוימת - הוא לא נכה וכן בעל משפחה. אם תתן לו להמתין עם האבטיח והבירה (והוא רוכש כאלו) יותר משתי דקות - הוא יתפוצץ. יש לו פטור מתור והוא מוכר בביטו"ל. כשהוא עוקף תורים שואלים אותו הרבה למה הוא משתמש בפטור מתור של הילד :-(

מעניין אותי לראות את חברינו לפורום מביע את עמדתו אודות מי זכאי לנכות (יש רגל?) אל מול אותו בחור כשהוא עוקף אותו בתור...

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם (נערך)

אני חושב שחלק גדול מהבעיה חוץ מחלוקה סיטונית וחוסר אכיפה, הוא: (כמו שמישהו כתב באחד הפוסטים הקודמים) abuse. אם אנחנו כמשפחה צריכים ללכת על המדרכה בטור ולהידחק בין מכונית לבין קיר, אז כנראה שמשהו לא עובד כמו שצריך. לא יכול להיות שרכב כמו שמצולם למטה זכאי לחנות בחנייה שמורה לנכה כמו רכב של משותק.

וככל שרואים יותר ויותר מקרים כאלו כך מפתחים קהות חושים כלפי רכב עם תג נכה.

בתאריך 9.12.2024 בשעה 13:11, Ron Poh כתב:

אותי מעצבן שאני רואה רכבים של נותני שרות של עבודות כפיים, עם תג נכה.

אם שרברב מסוגל לעבודה פיזית. אז הוא יכול ללכת 200 מטר ברגל ולשלם על הכחול-לבן.

רכב של עסק של טיולי אופניים. האירוניה: חוסם שביל אופניים.

שימו לב לעגלה שקשורה מאחור. יש גם ערימה של כסאות פלסטיק על הגג.

איך הוא יכול לחנות בדיוק כמו רכב של משותק? זה האמ-אמא של הניצול לרעה.

image.thumb.png.2ad5ad97f63af032711f5767a89309ee.png

עריכה אחרונה על ידי ArikB
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, ArikB כתב:

לא יכול להיות שרכב כמו שמצולם למטה זכאי לחנות בחנייה שמורה לנכה כמו רכב של משותק.

אתה צודק ב-99% מהמקרים, עם זאת חשוב להבין שיש מקרים אמיתיים ואף פעם לא לשפוט את האדם שמולך אלא רק את התופעה באופן כללי.

דוגמא שלי - יש לי ילד בכסא גלגלים, יש רכב לבית + רכב מסחרי גדול בעבודה, יש לי תגי נכה על שניהם, מסיבה פשוטה שאם אני צריך להקפיץ את הילד באמצע יום עבודה אני לוקח אותו ברכב של העבודה ולא מחליף רכבים בשביל נסיעה בודדת.

חניה כמו בתמונה אמנם נראית לי לא סבירה גם לנכה משותק רגליים, אבל לא יכול לשפוט בלי להבין את כל הסיטואציה

פורסם (נערך)
בתאריך 15.12.2024 בשעה 22:07, tinoki כתב:

לא אדוני.

לטרטר נכה מרותק לכסא גלגלים כל שנה ואפילו כל 5 שנים זו התעמרות. ניתן לבדוק שאין זיוף מסמכים ע"י הצלבה עם קופ"ח וביטו"ל.

אתה יודע מה בכלל המשמעות של המילה התעמרות? 

בתאריך 15.12.2024 בשעה 22:07, tinoki כתב:

יאללה, בוא ניתן גם לכל מי שיש לו פתיל קצר תו נכה. בעצם, בוא ניתן לכל המדינה תו נכה, כי לפי הקריטריונים שלכם כולם פה נכים ממילא – כאבי גב, כאבי ברכיים, גב, רגליים, עצבניים, לחוצים, ולא יודעים לעמוד בתור.

טיילתי חודש בטוקיו, ולא ראיתי רכב אחד חונה על המדרכה או מישהו שחותך בתור כי יש לו תו נכה. מדהים, אה? כנראה הפטנט הישראלי עדיין לא הגיע לארץ השמש העולה. 

עריכה אחרונה על ידי Cranky_CPA
  • רעיון גרוע 2
פורסם
לפני 21 דקות, Cranky_CPA כתב:

יאללה, בוא ניתן גם לכל מי שיש לו פתיל קצר תו נכה.

עם רוב התגובות בדיון שלך כאן אני לא מסכים. עם הנקודה הזו ספציפית כן. רציתי גם לכתוב קודם - כל ההקלות המוזרות האלו לא היו קיימות קודם. מה בדיוק עשה אדם שמתעצבן כשמחכה בתור לפני שהחליטו שזו נכות?

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

כמו כל דבר בישראל, גם תו נכה התחיל עם כוונות טובות (בלי ציניות), אבל עם הזמן כל מיני ישראלים למדו לנצל את הניואנסים האפורים בהגדרה של "מיהו נכה" – חלק בשביל בצע כסף, וחלק סתם כדי להקל על עצמם על חשבון שאר החברה.

הבחור עם הפתיל הקצר, שלא מסוגל לעמוד בתור בשביל אבטיח ובירה (אבל אין לו בעיה לשתות למרות הפתיל הקצר), לא צריך לקבל פטור מתור – הוא צריך לקבל בעיטה בבטן. 

עריכה אחרונה על ידי Cranky_CPA
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 33 דקות, Cranky_CPA כתב:

אתה יודע מה בכלל המשמעות של המילה התעמרות? 

זה:

לפני 34 דקות, Cranky_CPA כתב:

לטרטר נכה מרותק לכסא גלגלים כל שנה ואפילו כל 5 שנים זו התעמרות.

המשעשע הוא שאתה תוקף כאן פלח גדול מאד מאוכלסיית הנכים, ואתה מתיימר לעשות זאת בשם הנכים משותקי הרגליים.

כותבים לך כאן הורים לילדים משותקי רגליים שדוקא הם מבינים שגם לנכים מסוג אחר מגיע לא פחות מהם, ואתה נשאר בשלך, מבין יותר טוב מכולם מי הוא הנכה האמיתי.

אני חוזר ואומר - השיטה שמאפשרת לגנבים לקבל בקלות - פסולה וצריכה טיפול שורש, הוצעו כאן הרבה פתרונות מעשיים שיכולים לפתור או למזער את הבעיה בלי לפגוע בנכים האמיתיים, אבל צריך לשים לב לתקוף את התופעה ולא את האדם הקטן שאתה פוגש, כי אם אתה לא מכיר את הנתונים שלו אישית לעולם לא תוכל לדעת אם הוא מה-99% הגנבים או מה-1% הסובלים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...