Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ב-2020 היו כ-90 אלף תווי חניה לנכים, וב-2024 הגיע מספרם ל-665 אלף כלי רכב. "המשטרה חוקרת"

Jack457

פוסטים מומלצים

לפני 6 דקות, Ron Poh כתב:

אתה סתם עקשן שמתקשה לסגת מהכרזות שלך למרות כל מיני דוגמאות שנותנים לך?

או שפשוט אתה אטום לסבלם של אנשים.

אני חושב שאתה אטום לסבל של אחרים ועל הדרך גם אגואיסט. אני מתחשב בסביבה. זה ההבדל בין שנינו. 

עריכה אחרונה על ידי Cranky_CPA
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 258
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 23 שעות, Nakamichi כתב:

אני חשבתי על זה ויש לי 2 תיאוריות:

1. המתנה בתור בו יכולה להיות חשיפה של הילד לאלרגן (כמו תור לרכבת הרים שילדים אוכלים במבה וכו')

2. כל ילד שיש לו מעל X נכות מקבל אוטומטית את הפטור מתור

1. צריך לאכול כדי שתהיה השפעה.

2. זו כנראה הבעיה. למשל, הוא מקבל סייעת קבועה שתכלס עוזבת לפני ארוחת צהריים, כי זה במסגרת מועדונית. 

אבל מהסייעת כולם נשכרים, כי היא הופכת פשוט לעוד כוח עזר בגן

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 52 דקות, falou כתב:

1. צריך לאכול כדי שתהיה השפעה.

2. זו כנראה הבעיה. למשל, הוא מקבל סייעת קבועה שתכלס עוזבת לפני ארוחת צהריים, כי זה במסגרת מועדונית. 

אבל מהסייעת כולם נשכרים, כי היא הופכת פשוט לעוד כוח עזר בגן

1. לא מדוייק. יש גם השפעות אלרגניות שלא כתוצאה מאכילה של האלרגן ולכן באלרגיות מסכנות חיים יש חשיבות גבוהה לסייעת.

2. אין קשר בין מה שהוא כתב למה שאתה כתבת. סייעות לילדים כאלה ואחרים זה תחת אחריות העיריה והן קובעות את כמות השעות השבועית לכל ילד שצריך (יש קריטריונים לכל דבר ועניין). הבית ספר והמורים הם תחת אחריות משרד החינוך והם לא קשורים באופן ישיר לניהול הסייעות (הסייעות מקבלות הוראות מהעיריה).
עם ילד אלרגני זה לא משנה אם אתה בגן או בית ספר, אתה צמוד אליו.

בלי קשר לסייעות לילדים אלרגניים, יש סייעות סמויות (מה שאתה יכול לכנות "כח עזר לגן") ויש סייעות מוצהרות. במקרה של ילד אלרגני - זה מוצהר וכולם יודעים שהסייעת צמודה לילד בגלל אלרגיה. במקרה של ילד נפשי או על הרצף, יש מקרים שהסייעת היא סמויה ויש מקרים שהסייעת היא גלויה - תלוי קריטריונים והחלטות שקובעים בעלי המקצוע הרלוונטים מאחורי הקלעים.

• אהבתי 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@Cranky_CPA, אני חושב שתוקפים אותך בגלל טעות יסודית אצלך שאתה לא מודע לה.

אתה כל הזמן חוזר על זה שלא מוצא חן בעיניך שבעלי תג חוסמים מדרכות ובגללם אנשים אחרים צריכים לרדת לכביש. אני חושב שאף אחד לא יתווכח איתך על זה, לדעתי אתה צודק.

אממה- הטעות היא אצלך. לרכב נושא תג אסור לחסום מדרכה. מותר לחנות על מדרכה אך ורק אם החנייה משאירה מספיק מקום להולכי הרגל לעבור ולא להפריע להם.

זה שאנשים חונים על מדרכות וחוסמים אותן בשם התג זה לא חוקי, מכוער ורצוי שהיה מי שאוכף את זה. לדעתי האישית רוב (אם לא כל) אלו שחוסמים מדרכות זה בדיוק אלו שאנחנו מדברים עליהם - בעלי תג שני ומי ש"קנו" תג. 

מניסיוני והיכרותי עם בעלי תג שקיבלו אותו בזכות, בדר"כ אלו אנשים עם קצת יותר מודעות והתחשבות ולעולם לא יחנו על מדרכה אם הרכב חוסם ולא מאפשר מעבר של עגלת ילדים לפחות.

הלוואי היה מי שאוכף את זה. אולי כך היו בעלי תגים מפסיקים לחנות בכל מקום כאילו העולם שייך להם וכך היה נוצר פחות אנטי כלפיהם (כפי שיש אצלך).

• אהבתי 6
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, איציק נ. כתב:

1. לא מדוייק. יש גם השפעות אלרגניות שלא כתוצאה מאכילה של האלרגן ולכן באלרגיות מסכנות חיים יש חשיבות גבוהה לסייעת.

2. אין קשר בין מה שהוא כתב למה שאתה כתבת. סייעות לילדים כאלה ואחרים זה תחת אחריות העיריה והן קובעות את כמות השעות השבועית לכל ילד שצריך (יש קריטריונים לכל דבר ועניין). הבית ספר והמורים הם תחת אחריות משרד החינוך והם לא קשורים באופן ישיר לניהול הסייעות (הסייעות מקבלות הוראות מהעיריה).
עם ילד אלרגני זה לא משנה אם אתה בגן או בית ספר, אתה צמוד אליו.

בלי קשר לסייעות לילדים אלרגניים, יש סייעות סמויות (מה שאתה יכול לכנות "כח עזר לגן") ויש סייעות מוצהרות. במקרה של ילד אלרגני - זה מוצהר וכולם יודעים שהסייעת צמודה לילד בגלל אלרגיה. במקרה של ילד נפשי או על הרצף, יש מקרים שהסייעת היא סמויה ויש מקרים שהסייעת היא גלויה - תלוי קריטריונים והחלטות שקובעים בעלי המקצוע הרלוונטים מאחורי הקלעים.

בתור מי שלמרבה הצער בקיא בעולמות האלה, תסלח לי אבל התגלגלתי מצחוק.

בתאוריה זה אכן אמור להיות כך, בפרקטיקה עלולה להתקלקל לי האות ח' במקלדת.

מתעלמים מהחוקים והתקנות בהפגנתיות ועושים מה שבא להם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, falou כתב:

1. צריך לאכול כדי שתהיה השפעה

מסתבר שזה לא נכון.

גם אני גיליתי די לאחרונה שיש אלרגיות מסכנות חיים גם בחשיפה מהאויר.

הייתי מאלה שהרימו גבה כשסיפרו שבטיסה מסויימת לא חילקו בוטנים כי יש נוסעת אלרגית.

אז מסתבר שזה קיים, יש לי חבר שהבן הקטן שלו עם אלרגיה מסכנת חיים לבוטנים ואם מישהו אוכל לידו במבה, הוא עלול לפתח תגובה.

כמובן שזה לא קשור לפטור מתור. הוא יכול להחשף לזה באותה מידה בג׳ימבורי או בקולנוע.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 דקות, Be roo כתב:

מסתבר שזה לא נכון

לא רק שזה נכון, יש לה שני ילדים עם אלרגיה לאגוזים. הם גם יכולים לאכול מאכלים שייתכן שמכילים אגוזים (יענו, המכונה לא נקייה). 

אלרגיה לבוטנים ולאגוזים היא לא אותה אלרגיה

שזה בדיוק מה שעושים עם הפטורים האלו, מחלקים אותם בלי קטגוריזציה מתאימה. 

יש לנו חברה עם ילדה שיש לה נכות ברגל מלידה (חיידק טורף) עברה לאחרונה ניתוח ושמו לה בורג. 

אין לה שום מגבלה ביומיום. הילדה חיה רעה עם הצליעה הקלה שלה. 

אבל סייעת, יש בקלות. אף אחד לא עושה בדיקה פרטנית. כאמור, כל הגן נהנה מזה שיש עוד מטפלת על חשבון העירייה, אבל אי אפשר לאמר שהמנגנון מתפקד כמו, למשל, אצל חברות הביטוח, שדואגות לכסף שלהן. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מי שמתקצב זה משרד החינוך ולא העירייה. העירייה מקבלת את התקציב פרטנית לכל ילד ואמורה לדאוג לכח האדם המתאים.

בפועל, כל הגורמים במורד השרשרת נהנים מהתקציב והשימוש בו הוא לא רק לטובת הילד הזקוק, והרבה פעמים בניגוד גמור לטובת הילד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 דקות, falou כתב:

לא רק שזה נכון, יש לה שני ילדים עם אלרגיה לאגוזים

אני לא דיברתי ספצפית על המקרה שלה, וגם ציינתי במפורש שגם במקרים שזה קיים, אין לזה קשר לפטור מתור המיותר.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שנתיים בערך נתקלתי לראשונה בדבר הזה שנקרא פטור מתור:

אני וקבוצה גדולה שלי חברים חיכינו כ20 דקות מחוץ לבר עד שיתפנה שולחן עבורנו.

המארחת התקשרה אלינו ואמרה שעוד רגע השולחן מוכן, ניתן לחזור.

בדיוק הגיעה קבוצה גדולה של אנשים שהמארחת רשמה את הפרטים שלהם, והסבירה להם על זמן ההמתנה הרב,

אחד מהם שלף כרטיס כזה, ושאל אם זה יכול לעזור, היא בדקה מול המנהל, חזרה והכניסה אותם במקומנו, אנחנו המשכנו לחכות..

שאלות שעלו לי בדיעבד -
איפה כרטיס כזה תקף?

כמה מלווים יכולים לנצל את זה ביחד עם בעל הכרטיס?

פטור מתור, זה עבור עמידה, או כל צורת המתנה שהיא?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

העלתה נקודה חשובה - והאמת גם אני קצת מבין אותך.

אני נכה צה"ל, מוגבל די קשה ברגליים בגב ובצוואר, עם רכב נכה רפואי ופטור מתור.
אני לא יוצא הרבה מהבית, כי אני לא מרגיש הכי טוב.. 
כאשר אני יוצא זה בד"כ למסעדות עם חברים מלווים.. ואם יכניסו אותי ובת-הזוג, מה נעשה עם החברים
אני אכנס והם ישארו בחוץ..
יש ימים טובים וימים גרועים, אם אני אמתין בתור בעמידה,  כואב לי ואפשר שאחרי 10 דקות נפרוש.
גם להמתין הרבה ברכב כואב לי, גם להיות בסביבת צפופה של אנשים קשה לי.
אנשים  עוברים אנשים נתקלים מזיזים כל נגיעה הזזה כזו מכאיבה לי, אז החברים שלי עומדים מהצדדים
בהגנה איזורית אישית..   
כמובן כי אני נמנע להגיע למשחקי ספורט, על אף שאני מוזמן, וכנ"ל הופעות  למינהן.

נכון כי מזמינים אותי ומאוד רוצים כי אגיע.. אבל אני יודע את הסיפור שאני גורם לסביבה, אז אני מוותר.
מאחר ועד שאני יוצא, אנשים שהמתינו בתור הרבה זמן, רואים כיצד מעבירים אותי בתור
וקצת מתבלבלים וכועסים, ואני מבין אותם..
סתם לסבר את האוזן ,, מאחר ואנו בפורום של רכבים -
יש לי  6 שנים רכב רפואי BMW די נחמד , עם 14 אלף ק"מ. (מאחר ואני לא יוצא הרבה ..)
ואני בנתיים לא מחליף רכב,  כי הוא במצב חדש.

לעומדים בתור,  כדאי להבין מה ולמה, אפשר לשאול את בעלי העסק ואו האחראי לתור.
מה הסיבה שהכניסו לפניהם, זה בסדר ואפילו רצוי..

אייל.

• אהבתי 3

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני יוצא כזה פעם בחודש כזה. אם אין שולחן שמור מראש או שאין למישהו מאצלנו קשר לבעל המועדון ששומר לנו שולחן או מכניס בלי לחכות, לא הולכים. 

זה לא לגילי לחכות בתור ככה או ככה... 

לדעתי, פטור מתור לא יעזור במקום כזה, הם יגידו שאין מקום וזהו ויכניסו מי שרוצים כי הוא 'ברשימה' 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, Nemesis כתב:

בתור מי שלמרבה הצער בקיא בעולמות האלה, תסלח לי אבל התגלגלתי 

תצחק כמה שבא לך, היום זה עדיין לא עולה כסף. מה שאתה מכיר זה לא מה שאני מכיר ובין השחור ללבן יש הרבה אפור. כמו בכל דבר בחיים, צריך גם לדעת ללחוץ על הנקודות הנכונות שדברים לא עובדים כראוי.

מן הראוי שתכבד את השיח או שפשוט אל תגיב.

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...