Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

Screenshot_2025-05-03-11-49-37-662_com_ovz.carscanner.thumb.jpg.f78714d0eac76cedb9136599ccae0bd1.jpgשלום,

נידלקה לי נורית check engine במיקרה 2016, בחיבור עם סקאנר למחשב מופיע תקלה של נצילות ממיר, שאני מסתכל על המתחים של 2 הסנסורים של הממיר,סנסור חמצן וסנסור תחתון המתחים די יציבים שהמנוע עובד בסרק, מה שמוזר שסנסור החמצן המתח יציב במקום להיות באוסילציות, פירקתי את הסנסור וניקיתי אותו והמתח קבוע 2.25V, רק שאני לוחץ על דוושת הגז המתח עולה וחוזר להיות קבוע.

האם ככה מתנהג הסנסור חמצן בניסאן מיקרה? ללא אוסילציות?  

עריכה אחרונה על ידי levy
  • תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 5 שעות, levy כתב:

האם ככה מתנהג הסנסור חמצן בניסאן מיקרה? ללא אוסילציות?  

לא. אחרת זה מייתר את מה שבעצם החיישן עושה.

מתח כזה גבוה מצביע על תערובת שלא מאמין שבכלל ברת הצתה בכזה יחס, ואם איכשהו היה מניע היה עושה בקפיירים יותר מוולקן.

להערכתי התוכנת סריקה לא קוראת נכון, וצריך לנסות קודם כל עם סקאנר יותר מקצועי.

יכול להיות שיש בעיית חיווט או גוף חימום, ולכן המחשב רכב בעצם ביטל אותו ועבר למצב ברירת מחדל ולכן הוא סטטי.

אם התחברת עם סקאנר למה לא הוצאת כבר קודי תקלות? משהו בטוח לא תקין, אבל צריך יותר נתונים.

תנסה להוציא קודי תקלות, וכן תדווח איך הרכב נוסע והאם יש בעיות מלבד הנורית.

פורסם

ישנם שלושה סוגי חיישני חמצן בשימוש בכלי רכב.

רובם עם 4 חוטים (לא משנה כרגע צבעם)  והברגה 18 ממ .

אחד זה הצירקונייה הרגיל שאכן מייצר מתח עולה ויורד (עכב פעולת ההזרקה בפקודה מהמחשב) שהמתח נע בין 0.2- 0.9v .

השני זה טיטאנייה שהוא מכבל מתח קבוע ל 5V ומשנה את התנגדותו ובעקבות זה את מתח הסיגנאל (כמו טרמיסטור).  

והשלישי הוא פס רחב (WBׂ) שמשנה זרם ב ( MA)  בשינוי יחס תערובת אבל עובד במתח קבוע של כ 2.5V .

היות ואתה מסתכל בתכנת OBD2 פשוטה אתה רואה רק את מתח העבודה של החיישן העליון אבל לא את תפקודו ב MA 

אותי יותר מטריד מתח העבודה של החיישן התחתון  שהוא 0.28V 

כשהממיר תקין מתח הסיגנאל של החיישן האחורי צריך להיות מעל 0.7V קבוע דבר המצביע על תפקוד ממיר תקין (אחרי ממיר אין חמצניים לכן המתח גבוה יחסית)

בכול מקרה המחשב לא בדק יעילות ממיר עי השוואת מתחי הסיגנאלים (הראשון עולה ויורד והשני מתח קבוע) אלה עי מדידת זמן תגובה בין שניהם ביחס לתערובת ענייה ועשירה בפקודה 

זה ממש על קצה המזלג על חיישני חמצן ואיך תכנת OBD2 מציגה לך את הנתון גם עם הוא בגרף

חיים יוד

• אהבתי 5
  • מעניין 1
פורסם (נערך)

קוד התקלה P0420 יעילות ממיר נמוכה.

הסורק הוא ELM327 עם אפליקציה של car scanner לרכבי ניסאן (לא מצאתי דגם micra או march).

לפני שאני מחליף ממיר רציתי לוודא שהסנסורים תקינים.

הרכב נוסע רגיל, צריכת הדלק מצוינת על 100 קמ 4.7 ליטר,אולי תערובת עניה.

התוכנה מראה שזה סנסור wide band אבל שאני לוחץ על הגז המתח עולה מעבר 2.5V.

האם ב 2 הסנסורים יש גוף חימום? 

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, חיים יוד כתב:

ישנם שלושה סוגי חיישני חמצן בשימוש בכלי רכב.

רובם עם 4 חוטים (לא משנה כרגע צבעם)  והברגה 18 ממ .

אחד זה הצירקונייה הרגיל שאכן מייצר מתח עולה ויורד (עכב פעולת ההזרקה בפקודה מהמחשב) שהמתח נע בין 0.2- 0.9v .

השני זה טיטאנייה שהוא מכבל מתח קבוע ל 5V ומשנה את התנגדותו ובעקבות זה את מתח הסיגנאל (כמו טרמיסטור).  

והשלישי הוא פס רחב (WBׂ) שמשנה זרם ב ( MA)  בשינוי יחס תערובת אבל עובד במתח קבוע של כ 2.5V .

היות ואתה מסתכל בתכנת OBD2 פשוטה אתה רואה רק את מתח העבודה של החיישן העליון אבל לא את תפקודו ב MA 

אותי יותר מטריד מתח העבודה של החיישן התחתון  שהוא 0.28V 

כשהממיר תקין מתח הסיגנאל של החיישן האחורי צריך להיות מעל 0.7V קבוע דבר המצביע על תפקוד ממיר תקין (אחרי ממיר אין חמצניים לכן המתח גבוה יחסית)

בכול מקרה המחשב לא בדק יעילות ממיר עי השוואת מתחי הסיגנאלים (הראשון עולה ויורד והשני מתח קבוע) אלה עי מדידת זמן תגובה בין שניהם ביחס לתערובת ענייה ועשירה בפקודה 

זה ממש על קצה המזלג על חיישני חמצן ואיך תכנת OBD2 מציגה לך את הנתון גם עם הוא בגרף

חיים יוד

היי חיים,

קודם כל נראה לי שאנחנו מכירים. אם זה אתה מהמוסך של משה זר בפ"ת. אם תרצה שאזכיר לך שלח לי הודעה בפרטי.

החיישן האחורי לא יודע אם לא תקין, הנתון פשוט לא הגיוני. הוא בודק יכולת החזקת חמצן של הממיר כשהוא בדר"כ נע בין 0.6-0.8.

מנסה בכלל להבין מה זה אומר נתון כזה נמוך. שלא עובר חמצן? או שאולי הקדמי משבש את הקריאה שלו. משהו בטוח לא תקין שם.

נראה שכן יש לו בעיה בחיישנים, אבל צריך סקאנר נורמלי, וגם שיצרף קודי תקלה להבין את ההקשר והבעיה

לפני 4 דקות, levy כתב:

הרכב נוסע רגיל, צריכת הדלק מצוינת על 100 קמ 4.7 ליטר,אולי תערובת עניה.

התוכנה מראה שזה סנסור wide band אבל שאני לוחץ על הגז המתח עולה מעבר 2.5V.

האם ב 2 הסנסורים יש גוף חימום? 

כמו שחיים וגם אני אמרנו לך, אין מצב שזו הקריאה הנכונה. אתה צריך או לשנות הגדרות בתוכנת סריקה, או סקאנר אחר.

הקריאה שמראה לך זה מתח מסוים שמגיע מהמחשב כנראה, אבל לא רלבנטי לאבחון היחס.

WB זה כבר חיישן עם מודול, הוא הרבה יותר מתקדם ועובד אחרת מחיישן narrow.

מה קוד התקלה שהראה לך?

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם
לפני 4 דקות, נירו72 כתב:

היי חיים,

קודם כל נראה לי שאנחנו מכירים. אם זה אתה מהמוסך של משה זר בפ"ת. אם תרצה שאזכיר לך שלח לי הודעה בפרטי.

החיישן האחורי לא יודע אם לא תקין, הנתון פשוט לא הגיוני. הוא בודק יכולת החזקת חמצן של הממיר כשהוא בדר"כ נע בין 0.6-0.8.

מנסה בכלל להבין מה זה אומר נתון כזה נמוך. שלא עובר חמצן? או שאולי הקדמי משבש את הקריאה שלו. משהו בטוח לא תקין שם.

נראה שכן יש לו בעיה בחיישנים, אבל צריך סקאנר נורמלי, וגם שיצרף קודי תקלה להבין את ההקשר והבעיה

כמו שחיים וגם אני אמרנו לך, אין מצב שזו הקריאה הנכונה. אתה צריך או לשנות הגדרות בתוכנת סריקה, או סקאנר אחר.

מה קוד התקלה שהראה לך?

קוד תקלה P0402 יעילות ממיר נמוכה.

פורסם (נערך)

מסביר הרבה. לפי ד"ר גוגל הבעיה שלך בכלל בחיישן ה EGR כנראה שנשאר פתוח יותר ממה שצריך.

מה שמסביר גם את אחוז החמצן הנמוך שמראה החיישן האחורי.

יש מצב שגם הקדמי בכדי לפצות מזריק כמויות דלק, אבל היית מרגיש ולכן נראה לי שהסקאנר פשוט לא קורא נכון.

אתה צריך לנקות או להחליף את החיישן EGR ברכב שלך.

תפרק אותו, תשים ספריי תנורים סנט מוריץ בחורים של ה EGR, תן לזה לעבוד 10 דקות, שטוף ובמידת הצורך תעשה שוב עד שיהיה נקי.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, נירו72 כתב:

מסביר הרבה. לפי ד"ר גוגל הבעיה שלך בכלל בחיישן ה EGR כנראה שנשאר פתוח יותר ממה שצריך.

מה שמסביר גם את אחוז החמצן הנמוך שמראה החיישן האחורי.

יש מצב שגם הקדמי בכדי לפצות מזריק כמויות דלק, אבל היית מרגיש ולכן נראה לי שהסקאנר פשוט לא קורא נכון.

אתה צריך לנקות או להחליף את החיישן EGR ברכב שלך.

תפרק אותו, תשים ספריי תנורים סנט מוריץ בחורים של ה EGR, תן לזה לעבוד 10 דקות, שטוף ובמידת הצורך תעשה שוב עד שיהיה נקי.

Egr זאת תקלה P0400

לי יש תקלה P0420 שקשורה ליעילות ממיר.

איך זה מסתדר?

לפני 33 דקות, levy כתב:

קוד תקלה P0402 יעילות ממיר נמוכה.

טעות שלי, הקוד תקלה P0420

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם
לפני 20 דקות, levy כתב:

Egr זאת תקלה P0400

לי יש תקלה P0420 שקשורה ליעילות ממיר.

איך זה מסתדר?

טעות שלי, הקוד תקלה P0420

יעילות ממיר זה כשהמחשב משווה בין החיישן שלפני הממיר לאחרי הממיר, ומשווה כמות חמצן שהממיר הקטליטי מסוגל להחזיק שזו אינדיקציה ליעילות שלו. בלי לבדוק את החיישנים כמו שצריך אי אפשר לדעת אם הבעיה מהקדמי, האחורי, או הממיר עצמו שיכול להיות הבעיה. אתה משתמש בקאר סקאנר? ככה נראה לפי הצבעים. הוא אמור להראות נכון אולי אתה לא משתמש בו נכון.

אם אתה לא מסתדר ומגיע למדדים הנכונים,  קח את הרכב למקום עם סקאנר נורמלי ותוך 2 דקות יעלו על הבעיה.

זה לא אמור להיות משהו מסובך מדי

פורסם
לפני 4 שעות, נירו72 כתב:

קודם כל נראה לי שאנחנו מכירים. אם זה אתה מהמוסך של משה זר בפ"ת

כן זה הוא, לא יודע לגבי היום אבל הוא בהחלט היה שותף בעבר של משה זר במוסך בפ״ת 

• רעיון טוב! 1
פורסם

מניסיון עם מיקרה 2013 עם אותו קוד תקלה, לאחר החלפת חיישני חמצן שלא עזר.

התקלה נפתרה לאחר החלפת פלגים ואטם סעפת פליטה.

הקוד תקלה יכול לנבוע מהמון סיבות לכן קשה לעלות מה בדיוק מקפיץ אותה.

אם הרכב עובר בדיקת זיהום אוויר, אז אין בעיה בממיר או בחיישנים.

אצלי זה הסתכם בפלאגים ואטם.

פורסם (נערך)

מבדיקה שביצעתי בספרות הסנסור ה upstream הוא מסוג A/F ולא סנסור חמצן קלאסי ולכן כניראה זאת הסיבה למתח גבוה של 2.2V.

אנסה לצלם את הממיר דרך החור של הסנסור A/F ואבדוק עם הממיר שבור או סתום ואחליף את הפלאגים לחדשים.

לפני 11 דקות, Aviad Mandabi כתב:

איך קשור אטם סעפת פליטה? זה אטם שלפני 2 החיישנים.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם
לפני 19 שעות, Aviad Mandabi כתב:

אחרי כמה קילומטראז' נידלקה לך נורית מנוע?

פורסם
בתאריך 8.5.2025 בשעה 22:14, נירו72 כתב:

היי חיים,

WB זה כבר חיישן עם מודול, הוא הרבה יותר מתקדם ועובד אחרת מחיישן narrow.

מה קוד התקלה שהראה לך?

היום החלפתי 2 פלאגים חדשים (השלישי לא הצלחתי להחליף כי הבורג של סעפת היניקה לא זז) הפלאגים הישנים הגיעו למירווח של קרוב ל 2 ממ, ניקיתי את בית המצערת וסנסור MAF.

נתתי לרכב להתחמם,איפסתי את התקלה במחשב ונסעתי כ 20 דקות תקלת מנוע לא חזרה, במצב סרץק מתח חיישן a/f על 2.2 וולט קבוע והיחס 14.7 ניראה שעדיף להסתכל על היחס a/f כי הוא כל הזמן נימצא באוסילציות קטנות וניראה שהחיישן תקין כי היחס בממוצע 14.7.

לגבי החיישן האחורי לאחר שהרכב חם נימצא בממוצע על 0.72 וולט קבוע וניראה שתקין.

אם התקלה תחזור אנסה להחליף את הפלאג השלישי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...