Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלום, 

חזרתי היום לרכב, סוזוקי גרנד ויטרה 5 דלתות, שנת 2014,  וגיליתי שנכנסו בי מקדימה. הנזקים מופיעים בתמונות למטה, בגדול ממה שראיתי במבט זריז:

פגוש, פנס צד נוסע, פנס ערפל צד נוסע, כיפופים במכסה המנוע ובכנף צד נוסע, אחד מחלקי מערכת היניקה התפרק וכנראה נשבר. 

בהנחה שאין עוד המון נזקים סמויים, יש למישהו הערכה לעלות הנזקים לפני הגעת שמאי?

בנוסף, בהינתן שהביטוח של הפוגע לוקח אחריות על הנושא, מה הדרך הנכונה להתנהל? אני נוטה לדו"ח גלובלי ולתקן בעצמי, אבל יש כמה נקודות שאני לא בטוח לגביהן:

- מכסה מנוע, כנף ופגוש - מקובל להחליף או ששלי במצב שניתן לתקן?

- לגבי הפנס, אני יודע מהקבוצה של הרכב שיש בעיה שאין פנסים חלופיים תקניים (הנורות הן H7 במקום קסנון), ולכן כשזה מגיע לביטוח פנסים ומראות - מחליפים לחדש (זה בעיה כי רוב החברות לא מכסות עלות של כ-8000 שקלים לפנס). מה צפוי שייקרה במצבי הנוכחי? מפירוק (שקשה מאוד למצוא) או שאכן אני אהיה זכאי לחדש?

- יש עניין של ירידת ערך בפגיעות כנף או מכסה מנוע?

בעקרון המחירון של הרכב הוא כ-48 אלף שח, האם יש סכנה שאגיע ל-50% מערכו?

אם הדוח הגלובלי לא מכסה את העלות במוסך - יש לי אפשרות לבוא בטרוניות לביטוח של הפוגע או לשמאי? או שמרגע שזה דוח גלובלי, זו בעיה שלי אם השמאי מפספס משהו?

כמו כן, מבחינת בחירת שמאי, להבנתי אני יכול לבחור שמאי לטעמי ולגלגל את העלויות על הביטוח של הפוגע, נכון?

ככלל, כל עצה רלוונטית ולא ברורה מאליה לגבי התנהלות במצב כזה תתקבל בברכה.

ובנימה זו, מישהו מכיר פחח טוב מאוד באזור באר שבע והסביבה? אם לא, אז גם באזור ת"א-ראשל"צ יכול לעבוד. אני מתכנן להחזיק את הרכב עוד שנים אז בא לי שהעבודה תהיה בהתאם.

תודה רבה וערב מקסים,

דניאל

image.thumb.jpeg.5c70b3161de314711a28211a1b7eb493.jpeg

image.thumb.jpeg.0eee568adbf83e6e81f4136e419f6e88.jpeg

• מבאס 2
פורסם

אתה תובע את צד ג׳? בצקרה זה אתה בוחר את המוסך, כך שאין לך צורך בתהליך של דו״ח גלובלי. בחר במוסך שעליו אתה סומך, בחר שמאי מטעמך ותן לו להתנהל מול המוסך.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זהו, יש פה גם מכונאות וגם פחחות, אז אני בכל מקרה אפצל את העבודה לשני מוסכים. ייתכן גם שאעשה את החלק המכאני בעצמי וזהו, בהנחה שאין נזקים סמויים רציניים, כדי לדעת מה בדיוק קרה ובאיזו רמה.

אז הדוח הגלובלי הוא בעיקר כדי שאוכל לעשות את התיקון כמו שאני רוצה ולא במוסך אחד. 

בנוסף, אני שוקל את הפנס לעשות דרך הכיסוי פנסים שלי בכלל, כדי להימנע ממצב של פנס משומש שכמעט בוודאות יהיה צהוב, יחסית לפנס הצח שנשבר בתאונה.

אשמח לעוד תובנות וגם למקומות מומלצים לפחחות באזור הדרום או במרכז.

פורסם

אתה מסבך את הטיפול שלא לצורך, וגם לא תוכל לבצע מה שאתה רוצה.

הכנס את הרכב לתיקון במוסך שיש בו גם מחלקת מכונאות וגם מחלקת פחחות - כך שהתיקון יהיה משולב.

אל תיסע יותר ברכב, גרור את הרכב למוסך. אם יגרם נזק נוסף - למשל בשל פגיעה במערכת הקירור - הוא מכונה ״נזק תוצאתי״ ואינו מכוסה על ידי הביטוח.

ביטוח הפנסים שלך אינו מכסה תיקון שנעשה במסגרת תיקון נזק יותר רחב, לכן אינו רלוונטי במקרה שלך.

בחר בשמאי מטעמך, שייצג את האינטרסים שלך. ייתכן שתצטרך להתמקח עם הביטוח על החזר שכר הטרחה, אך מדובר בסכומים קטנים. תבייא בחשבון שיש מסחרה בין השמאי, המוסך ולעתים גם חברת הביטוח. אתה יכול לנסות להיות מתואם עם השמאי, ככל שזה עומד בכללים. השמאי צריך גם לאשר את תוצאות התיקון - ואתה יכול להתלונן בפניו אם משהו לא נראה לך תקין.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

התכנון להחזיק את הרכב עוד שנים ארוכות מאוד, אז איכות העבודה היא קריטית.

לצערי, מניסיון של תאונות קודמות, טרם פגשתי מוסך שיש לו גם מחלקת מכונאות טובה וגם מחלקת פחחות טובה (המוסכים שדיברתי איתם, שהיו המומלצים לסוג הרכב שלי דאז, אמרו לי את זה מפורשות).

למעשה, כרגע אין לי כלל פחח כי זו פעם ראשונה שבאמת נדרשתי לזה והרכב לא פשוט ירד מהכביש אחרי שהתחילו לפרק אותו.

אז מנקודת המבט שלי, אני ממש לא מסבך את זה לשווא, אני מפצל את זה כדי לקבל את העבודה הכי טובה שאני יכול בשני התחומים. אין לי כוונה להתפשר על אחד מהם, ועל כן אני מחפש פחח טוב. מכונאי טוב כבר יש לי, למקרה שאדרש.

איך החלטת שאני נוסע ברכב? כנראה שאגרור אותו כי אין לו איתות קדמי ועלול להתנתק חלק מנסיעה ממושכת, אז כל לי באמת ברירה. 

אם יש מישהו שהיה במצב דומה, אשמח לדעת מה הוחלט בסוף. את האפשרות לקחת למוסך שיסגור את הכל עם השמאי אני כבר מכיר. נכון לכרגע, אני מחפש משהו שימקסם את איכות העבודה על ידי פיצולה. אם יש בנמצא מוסך פחחות מעולה שגם יודע לעשות עבודת מכונאות טובה, אשמח לשמוע עליו (בב"ש או במרכז כאמור).

פורסם
לפני 10 שעות, daniel.asu כתב:

- יש עניין של ירידת ערך בפגיעות כנף או מכסה מנוע?

בעקרון המחירון של הרכב הוא כ-48 אלף שח, האם יש סכנה שאגיע ל-50% מערכו?

לדעתי יש ירידת ערך בפגיעות כנף ו/או מכסה מנוע. 

לא חושב שתגיע 50% מערכו אבל אני לא יודע בוודאות. 

לתשובות יותר מוסמכות...

הייתי שואל את המוסך בו אתה מטפל באוטו. ואם הדגש על מוסך שמבין גם במכונאות.. אז הייתי פונה למוסך היבואן. ככה לפחות אני מטפל ברכב שלי. 

איפה זה קרה? כי זה נראה מגרש חניה מרווח.. (ואני מכיר את העיר).

ואין לי המלצה לפחח רכב בב"ש.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 9 שעות, daniel.asu כתב:

בהנחה שאין נזקים סמויים רציניים

אתה לא באמת יודע מה הנזק, אז כל הדיון כאן הוא ספקולציה.

אני גם לא בטוח שחברת הביטוח תאפשר פיצול של התשלום לשני חלקים (תשלום לפחח ותשלום גלובלי למכונאות). לגבי פיצול תיקון בין שני מוסכים - יתכן שאפשרי אם, למשל, תכניס את הרכב למוסך פחחות והוא יוציא אותו ל״עבודות חוץ״ למוסך מכונאות - צריך לברר עם השמאי. 

ולחברות הביטוח יש, או, לפחות, היה, נוהג נפסד להפחית את המע״מ מדו״ח גלובלי. איני יודע האם הדבר תוקן לאחרונה, ייתכן שתצטרך להילחם על זכויותיך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...