Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות. 

היה פה דיון שאני לא מצליח למצוא על כך שהמראה המרכזית גולשת כלפי מטה בחום של הקיץ. יש לי את אותה הבעייה, כנראה בגלל המשקל יתר של המראה הפנורמית שמותקנת על המקורית (יחד עם חופש מוגזם כפי הנראה בתפוח). 

הצעתי שם מחשבה, שניסיתי בעצמי: להדביק "מדבקת אזיקונים"

תפסן מרובע לאזיקון עם דבק דו צדדי | שיווק חגי - ציוד ...

על השמשה עם דבק דו"צ יעודי לרכב של 3M, ולתפוס את המראה הסוררת עם אזיקון. במקרה של מראה פנורמית זה יותר קל, ולא מסתיר חלק מהמראה, עבור חלק מהדגמים (לשלי יש "אוזניים" מההלבשה על המראה המקורית, שהשתמשתי בהן). צורת התפיסה הזו מונעת עילרוד, אבל מאפשרת כוונון של צידוד עדיין. 

Sounds Good Donald Trump GIF by Election 2016 - Find & Share on GIPHY

הדבק של 3M מצויין. הוא נשאר על השמשה. 

הדבק שמגיע עם מדבקת האזיקון, ממש לא. השמש מחממת אותו, והוא מתנתק מהדבק של 3M. הצמדה מחדש משאירה את המראה במקום לאורך הנסיעה שלי, אבל בבוקר (או בערב) הניגון חוזר על עצמו.

ייתכן שהאשמה היא בי, שמתי עליו עומס מיד לאחר ההדבקה, בצהריים של יום חם. לא נתתי לדבק זמן מספיק כדי להיתפס סופית. 

השלב הבא: הסרת הדבק המקורי לחלוטין מהמדבקת אזיקון, חיספוס קל (נייר ליטוש גס) של הגב שלה, וניסיון להדבקה ישירה על הדבק של 3M. 

אם זה לא יעבוד, הסרה של הדו"צ מהשמשה, ושימוש בדו"צ טרי. 

אם זה לא יעבוד? טיפה של דבק סופר7 לקישור בין הדו"צ לבין הפלסטיק. אני לא בוחר בדבק מהיר (3 שניות) כי הוא מתפורר בחום, ולא בדבק מגע כי הריח נתקע היטב ברכב לזמן ממושך. מאד. מאד. תשאלו אותי איך אני יודע. (למרות שלהכין מראש עם דבק מגע בין המדבקה והדו"צ, ולתת לזה להתאוורר בבית שבוע, נשמע כמו רעיון אפשרי)

אם זה לא יעבוד? יש דבק יעודי לזכוכיות, מספיק חזק בשביל לתלות איתו מראה ישירות על הקיר, "זפת" קוראים לו בעגה המקצועית. טיפה ממנו ישירות על הפלסטיק ולזכוכית. מקווה שלא אצטרך להגיע לזה. 

אעדכן כשיהיה לי מה.

מוגש כשירות לציבור. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תסלק את הפנורמית. מיותרת ומפריעה.

• רעיון טוב! 4
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 29 דקות, sperial כתב:

תסלק את הפנורמית. מיותרת ומפריעה.

אולי עבורך. 

גם אם זה היה נכון, עדיין הייתי נשאר עם הבאג לדעתי עקב חופש מוגזם בתפוח.

פורסם

כל הבעיה נובעת מהפנורמית המסוכנת שגם מעוותת לך את שדה הראיה. תעיף אותה ויפה שעה אחת קודם.

את כל הנימוקים תוכל למצוא בחיפוש בפורום.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 4

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לא ״עבורי״. יש בעניין הזה קונסנזוס (או שמא קונצנזוס?). המראה הפנורמית מעוותת את שדה הראיה, מונעת שימוש תקין בסכי השמש, ומפעילה כוח עודף על התקן המראה.

המראה המקורית מתאימה למימדי החלון האחורי, את שדות הראיה בצדדים משלימות מראות הצד. אני מקווה שאתה יודע לכוון אותן.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 14 דקות, amosbmw כתב:

כל הבעיה נובעת מהפנורמית המסוכנת שגם מעוותת לך את שדה הראיה. 

הרגילה מגדילה מבחינתי לעומת הפנורמית. 

לפני 14 דקות, amosbmw כתב:

את כל הנימוקים תוכל למצוא בחיפוש בפורום.

תאמינו או לא, עקבתי וקראתי את הנימוקים לאורך השנים כשעלו פה, אפילו הגבתי פה ושם למיטב זכרוני. 

לפני 12 דקות, sperial כתב:

מונעת שימוש תקין בסכי השמש,

שלילי. לא בעייה אצלי. 

מעבר לעובדה שאני לא משתמש בסך בעצמי כי אין לי צורך, למרות שאין לו הפרעה מהמראה, לרוב אני גם ללא נוסע. כשכן יש נוסע זה בערב לרוב אחרי החשיכה. אני לא יודע אם יש הפרעה לסך של הנוסע מהמראה, פשוט לא נבדק... כי לא היה צורך.

לפני 12 דקות, sperial כתב:

את שדות הראיה בצדדים משלימות מראות הצד. אני מקווה שאתה יודע לכוון אותן.

כן.

ולאחרונה אני כבר משתמש גם במבט לצדדים וזהו (חיזוק לטענה של להוריד את הפנורמית. אני יודע. לא תודה) ולא בפנורמית כפנורמית.

על הנייר יש לי את כל הסיבות בעולם להעיף אותה. במציאות אני יותר חמור עיקש מאשר ברווז. בואו נפסיק להתווכח בבקשה על זה, זו לא מטרת השירשור.

פורסם

בוא ניקח את לקיצון:

אם מישהו היה כותב כאן שהוא רוצה להדביק על הנאבות של הרכב גלגלים של אופניים במקום הגלגלים הרגילים, כי זה חוסך דלק, והיה שואל באיזה דבק להשתמש, מה היית מייעץ לו?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אחד חוקי והשני לא. הלאה.

באמת, נו. עם נסיון במגוון רכבים, עם או בלי פנורמית, הרגשתי נוח ובטוח להשתמש בשתיהן.

עברתי קורס נהיגה מתקדמת. למדתי לכוון מראות כראוי. אני מרגיש נוח לחלוטין עם מראה סטנדרטית. כנ''ל עם פנורמית. 

זה לא הדיון בכלל. הבנאדם שאל על דרך למנוע מהמראה ליפול. עשה טעות ואמר שמדובר בפנורמית.

אז עמוס, בוא נלך להיפוטתי אחר:

נניח שלא אמר שמדובר בפנורמית...שוט!

פורסם
לפני 56 דקות, amosbmw כתב:

מה היית מייעץ לו?

שיחפש מסגר טוב במידרג. דבק לא יחזיק.

לפני כשעה, ברווז כתב:

בואו נפסיק להתווכח בבקשה על זה, זו לא מטרת השירשור

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

אם זה לא יעבוד? יש דבק יעודי לזכוכיות

ממליץ על דבקים של JB WELD. 

מילאתי איתו סדק באמבטיה ממתכת. ובינתיים ממש מחזיק מעמד. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ממה שראיתי ביוטיוב, יש ערוץ שעושה בחינות לכל מיני כלים ומוצרים- פארם פרוג'קט משהו. שם דווקא JB קיבלו ציון נמוך. 

אני לא זוכר את סוג הדבק זגגים שהשתמשתי איתו בעבר (לכן לא קישרתי לינק אליו), אבל לא יהיה קשה למצוא זגג ולשאול. 

אין לי מושג לגבי יעילות הדבקים האחרים על זכוכיות (למעט הסופר7 שציינתי, משמש יפה להדבקת זכוכיות של מקלחונים).

פורסם
לפני 4 דקות, ברווז כתב:

פארם פרוג'קט משהו.

מכיר את הערוץ. זה ההוא שמדבר מהר מדי. 

לגבי JB WELD אכן, אני לא מכיר דבק שלהם לזכוכית, אבל באופן כללי בעיניי הם מומלצים מאוד. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

בואו נפסיק להתווכח בבקשה על זה, זו לא מטרת השירשור

כמו שבשרשור על סכינים לא היית ממליץ למישהו להשחיז סכין על אבן שפה של מדרכה וגם מתריע אם מישהו היה מציע את זה, כי זו לא הדרך הנכונה וזה יחרבש את הלהב, ככה גם החברים פה ממליצים לך לא להשתמש במראה פנורמית בנהיגה, בין היתר כי זה דפק לך את המפרק של המראה המקורית.

עדיף להשתמש ברכב כמו שתיכננו אותו, אבל אני לא אכתוב יותר בנושא הזה.

המפרק הכדורי של המראה המקורית לא עמד בעומס שמוסיפה המראה הפנורמית. לא חושב שיעזרו לך פה דבקים אם אתה רוצה לשמור על הגמישות של המפרק. צריך להחליף את המראה יחד עם הבסיס.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

במקרה ראיתי השבוע כל מיני סרטונים שבהם פירקו את המראה המקורית מהמפרק הכדורי והלבשה של אצבע שלל כפפה חדפ. ההחזרה של המפרק למקום בדרך כלל די קשוחה ועלולה לשבור את המראה עצמה, אז זה צריך להילקח בחשבון.

ואחרי שזה נאמר, כשאצל אמא שלי המראה הפנורמית הכניעה את המראה המקורית, הזמנתי לה מראה חדשה ואמרתי לה שהגיע הזמן לוותר על הפנורמית כי היא יותר נזק מתועלת. מהזכור לי היא השתכנע. אבל אתה יותר חמור עקשן מברווז, אז החלטה שלך.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
  • מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...