Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתה תקופה לפני מספר שנים שהקצו כרכב לנכה נוסע טרנספורטר ידני, יש לא מעט כאלה בלוחות עם ק"מ זעום. האם גם האירוע הזה הסתיים?

עד 2019 החזקתי רק במכוניות ידניות אבל עם התמעטות ההיצע שמצד אחד יכול להיות רכב נח שמשמש משפחה, מצד שני יש בו איזשהו ערך מוסף ומצד שלישי גם המחיר שלו סביר, נכנעתי ועברתי לאוטומטי.

באותה תקופה נסעתי עם חבר לאירופה והזמנו רכב בקטגוריה של משפחתית גדולה ידנית. תהינו מה נקבל ועשינו בדיקה של ההיצע הפוטנציאלי וכבר אז הדבר הכי טוב שיכולנו לשאוף אליו ללא שדרוג היה סופרב 1.5. בסופו של דבר לא התווכחנו כשנציג ההשכרה הושיט מפתחות של A6 אוואנט אוטומטית...

במקביל יש לי רכב אספנות ידני, אני משתדל לנסוע עימו פעם בשבוע נסיעת 'דיילי', לתל אביב וחזרה אם כי אני יוצא קצת אחרי שיא הפקקים וחוזר בהתאם. חייב לומר שזה לגמרי נסבל.  

• אהבתי 1

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 5.5.2026 בשעה 23:22, גולדן191 כתב:

גם דיפלומטית לשעבר, גם ידנית, גם דיזל, גם פג'ו 508, וגם מאוזרחת. 

אם לא הייתי מכיר את הסיפור בעצמי, כמו רוב הפורום, הייתי חושב שאתה הוזה. אבל מסתבר שיש דבר כזה, אם אני לא טועה היחיד בארץ שזה 508 דיזל ידני?

וסטיישן...

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 3.5.2026 בשעה 10:00, yulianx כתב:

האמת שהייתי בטוח שיהיו c3 ידניות, המחיר דווקא טוב. אלא אם ההספקה שלהם ארוכה.

C3  ידנית הראשונה עלתה על הכביש לפני שבועיים ומאז עלו 11 יחידות. כולם לבעלות פרטית.

יכול להיות שלא כל המשלוח עדיין נמסר. 

פורסם

עברו חודשיים נפתח השרשור, אפשר לסכם את מחצית 2026:

עדיין אין אף לא מסחרית אחת ידנית. הידנית הכי "רגילה" שנמכרה כאן בחציון היא ה-T-ROC שהגיעה בייבוא מקביל (ובדקתי - זה לא טעות)

232 כלי רכב בדיוק 0.128% מכלל כלי הרכב שעלו על הכביש מתחילת השנה.

תוצר   דגם   נפח מנוע   הספק   כמות
דאציה   DUSTER   1199   131   127
יונדאי   ELANTRA N   1998   276   29
סובארו   BRZ   2387   228   17
סוזוקי   SWIFT   1197   82   15
דאציה   BIGSTER   1199   130   12
סיטרואן   C3   1199   101   11
דאציה   DUSTER   1199   130   5
מזדה   MX5   1496   132   3
מזדה   MX5   1998   181   2
ב מ וו   M2   2993   473   1
ב מ וו   M2   2993   480   1
ב מ וו   M3   2993   480   1
ב מ וו   Z4 M40I   2998   340   1
ב מ וו   Z4 M40I   2998   382   1
ב מ וו   Z4 SDRIVE20I   1998   197   1
טויוטה   GR YARIS   1618   280   1
לוטוס   EMIRA   3456   400   1
פולקסווגן   T ROC   1498   150   1
פורד   MUSTANG   5038   500   1
פורשה   911 GT3   3996   510   1

1

• מבאס 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ברור לי שאלה כמויות מזעריות וחסרי משמעות סטטיסטית אמיתית אבל עדיין מוזר לי שיותר קנו מיאטה עם המנוע 1.5 מאשר ה 2 ליטר, זה לא נראה שההפרש במחיר (הסופר סופר מוגזם וחזירי) הוא כל כך גדול ששווה לקבל פשרה כזאת. אם כבר גם ככה התגלגלת לסכומים של סביב ה 300 אלף על מיאטה אז כבר תוסיף את הכמה גרושים כדי לקבל מנוע לא של קורקינט. 

פורסם

כל המיאטות שנמכרו הן בייבוא מקביל. ההיצע בייבוא מקביל הוא בהתאם להזדמנויות העיסקיות שיש ליבואן.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

יש יותר ויותר מורים לנהיגה למשאיות אוטומטיות. (רישיון C1  לגיר אוטומטי בלבד) מנתוני משרד הרישוי המפורסמים לא ניתן לדעת אם המשאית אוטומטית או לא.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

C1 כבר הרבה שנים אני רואה אוטומטים. איסוזו סומו וכדו'.

מה קורה עם הכבדות ממש? האלה של סמי/פול טריילר.

סתם מסקרנות, אין לי עניין מיוחד בתחום.

*עריכה: AI אומר שכן. ברובן גיר אוטומטי מסוג AMT

שזה למיטב הבנתי סוג של רובוטי חד מצמדי.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם
לפני 25 דקות, BoazB11 כתב:

C1 כבר הרבה שנים אני רואה אוטומטים. איסוזו סומו וכדו'.

מה קורה עם הכבדות ממש? האלה של סמי/פול טריילר.

סתם מסקרנות, אין לי עניין מיוחד בתחום.

במשאיות כבדות (מעל 12 טון) מעבר לגיר אוטומטי (רובוטי ברוב המקרים) התחיל עוד הרבה לפני המשאיות הקלות כי זה יותר חסכוני, פחות תלוי במיומנות הנהג ועם פוטנציאל נמוך יותר לנזקים שנהג לא מיומן יכול לעשות. 

אבל אין עדיין רישון C לאוטומט בלבד.

• רעיון טוב! 1

פורסם

המחסור העולמי בנהגי משאיות גורם ליצרנים להוריד את חסמי הכניסה למקצוע, כך שנהג טמבל לא רק יעשה פחות נזק אלא בכלל יצליח להניע ולהזיז את המשאית מהמקום. 

המחסור העולמי בתאי מוח פעילים גורם למגמה דומה בתחום הרכב הפרטי. אמנם ברוב אירופה הגיר הידני הוא עדיין ברירת המחדל, אך גרסאות ההיבריד של כמעט כל דגם חדש כבר יוצאות היום לשוק עם גיר אוטומטי או CVT, גם במדינות שאין בהן הרבה פקקים. כשלרוב הנהגים החדשים אין יכולת קוגניטיבית להרים את הראש מהטלפון ולהתרכז במשימה מורכבת כמו לימוד נהיגה, היצרנים הופכים את האוטומט לנגיש יותר כדי שמישהו עדיין יקנה את המכוניות שלהם במחשבה של כמה עשורים קדימה. רוב המכוניות החדשות כיום נרכשות ע"י נהגים קיימים וכשירים, אבל לנוער של 2026 כבר לא תהיה מוטיבציה לעשות את זה כשהם יגיעו לשלב בחיים שבו התחבורה הציבורית לא תספק את צרכיהם. 

• מצחיק 2
  • מעניין 1
פורסם
לפני 37 דקות, Derish כתב:

המחסור העולמי בנהגי משאיות גורם ליצרנים להוריד את חסמי הכניסה למקצוע, כך שנהג טמבל לא רק יעשה פחות נזק אלא בכלל יצליח להניע ולהזיז את המשאית מהמקום.

בארה''ב המפונקת כבר עשרות שנים המשאיות אוטומטיות

בארץ לא יודע

משתדל לעזור

פורסם

האמת זה מובן, אוטומט יותר נח ומי שצריך להעביר שעות כול יום בנהיגה, זה מובן חמה מזניחים את הידני.

וגם בשוק הפרטי. כולם רוצים נוחות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מאז 2014 אני עם ידנית מלבד הפסקה לשנה כאשר היה לי רכב אוטומט, מכרתי את האוטומט וקניתי שוב ידנית בתחילת שנה שעברה, הייתי נוסע שעה ביום בפקקים מעולם לא הפריע לי.
לאחרונה קיבלתי רכב חברה והידנית יוצאת רק בסופשים,בשאיפה גם הרכב הבא יהיה ידני.

• אהבתי 2

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

בחלקים גדולים בעולם עדיין נמכרים רכבים חדשים ידניים לצד אוטומטיים, והקהל מעדיף את הגרסה הידנית. או ששם אין פקקים, עליות ובעיות אחרות, או שהישראלים חכמים גדולים שמבינים טוב יותר מכולם

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...