Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, flytomars כתב:

תכלס, פה בפורום זה המקום הראשון שראיתי בכלל אזכור לזה שיש ביקורת על המינוי של רומן גופמן בגלל שהוא רוסי.

גדיק אתה באמת ובתמים מאמין שזו הסיבה שלרוב האנשים המינוי הזה לא בא טוב? 

זה מסתובב הרבה בפייסבוק, בכל מיני קבוצות ביביסטיות של דוברי רוסית. כמו שאמרתי - "אכלו לי, שתו לי", רק הפעם מצד דוברי רוסית.

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, Night Driver כתב:

אנחנו חיים באותה המדינה?
מה קורה בכבישים מחוץ למרכז?
פרוטקשן גובים בכל מקום.
עבירות רכוש זה דבר שבשגרק עד לרמה שהמשטרה אם תבוא להגיש תלונה תקבל פתק לביטוח.

או ואבוי, מה קורה בכבישים?   אתה עוצר ברמזור אדום ושודדים ממך את הרכב, כמו בדרום אמריקה?

הפרוטקשן זה אכן מכת מדינה, תגיד תודה לבתי המשפט וליועצת, שהיא האחראית למעשה על המלחמה בפשיעה חמורה והמאורגנת, אבל בשנים האחרונות יש יותר פעילות משטרתית, יותר מודעות, לכן זה עוד לא אבוד.

לגבי עבירות רכוש - תעשה השוואה בין תל אביב למשל או חיפה לערים גדולות באירופה או בארה"ב, אולי תופתע.

לפני 20 שעות, David32 כתב:

אני לא יודע איזה סיבות יש לך להגיע למקומות מחוץ למרכזים תיירותיים. גם לא לנהג לילה. יש את העיר שלי, יד מכול צדדיה עיירות קטנות יותר, לי יש סיבות לעבור בהן. לך/לו יש בדיוק 0 סיבות לעבור שם. 0. 

נסיעות עבודה ללקוחות, לינה באזורים שהם לא מרכזים תיירותיים, מסעדות, פגישה עם קולגות וחברים, ועוד.

מחוץ למרכזים תיירותיים יכול להיות גם סתם שכונה נידחת בעיר גדולה, לא חייב להיות כפר של 50 איש.

לפני 20 שעות, garicho כתב:

אני יודע שכולם אוהבים לדבר על גזענות, אבל זה לדעתי תאור לא מדויק של המצב. מדובר באליטיזם תרבותי, שקיים בכל חברה בעולם. אני זוכר איך עולים חדשים מלנינגרד הסתכלו גבוהה גבוהה מלמעלה על כל מיני צברים פאפואסים בבת ים.

כן רק שהעולים מלנינגרד לא היו בתפקידי מפתח בעלי השפעה, והקבוצה ה"סגורה" שלהם התבטאה מקסימום בחוג תיאטרון, או במבטים מתנשאים בתור לסופר השכונתי.

מה גם שמבחינה אובייקטיבית, אותה קבוצה עליה אני מדבר, לא הייתה נעלה בשום צורה ביחס לאוכלוסיית העולים, לא תרבותית, לא בהשכלה ולא ביכולות, לכן כמו שכתבתי, זה היה פשוט גזענות בסיסית, במסווה של כל מיני "תירוצים", דוגמת אליטיזם תרבותי.

לפני 11 שעות, mikyl כתב:

אפס גזענות. כך גם לאורך יותר מ-50 שנה בארץ, מעולם לא חוויתי גזענות אישית כלפיי.

יופי לך, ואני אף פעם לא חוויתי אלימות בכביש, אז אין אלימות בכבישי בישראל?

אם היית הולך ללמוד באוניברסיטה, היית לומד שהחוויה האישית שלך לא רלוונטית. יש נתונים שמראים שכן הייתה גזענות כלפי העלייה הרוסית, כמו גם אפליה, ניכור חברתי ועוד.

לפני 11 שעות, mikyl כתב:

זו פשוט התבכיינות של מטומטמים, עיוורים ומתוסכלים.      

בדרך כלל זה שחייב לכנות אחרים בשמות גנאי הוא המתוסכל.

לפני 11 שעות, flytomars כתב:

תכלס, פה בפורום זה המקום הראשון שראיתי בכלל אזכור לזה שיש ביקורת על המינוי של רומן גופמן בגלל שהוא רוסי.

גדיק אתה באמת ובתמים מאמין שזו הסיבה שלרוב האנשים המינוי הזה לא בא טוב? 

זה לא מה שכתבתי. הטענה שלי היא שחלק מהביקורת על מינוי גופמן, נובעת מגזענות בסיסית, בין השאר.

הסיבה העיקרית היא שזה מינוי של נתניהו כמובן, אבל זה לא הנושא כאן.

יש המון דוגמאות כשהגזענות בורחת לאותן אליטות, והם אומרים את מה שהם באמת חושבים. הנה דוגמה קטנה לאחד כזה, גידי גוב, ביחס לליברמן, בתקופה שליברמן עוד לא היה במחנה "רק לא ביבי", ולכן היה אפשר לרדת עליו:

https://www.facebook.com/beytenu/videos/1781751865190778/

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 21 דקות, gadik6 כתב:

זה לא מה שכתבתי. הטענה שלי היא שחלק מהביקורת על מינוי גופמן, נובעת מגזענות בסיסית, בין השאר.

בזה אתה צודק.

אפשר לראות גם את בחירת המילים אצל חלק מהמבקרים. המוצא משחק תפקיד לחלוטין.

ואני גם יכול להעיד על עצמי שנתקלתי בגזענות נגד יוצאי ברה״מ בשמאל הישראלי הרבה יותר מפעם אחת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 29 דקות, gadik6 כתב:

לגבי עבירות רכוש - תעשה השוואה בין תל אביב למשל או חיפה לערים גדולות באירופה או בארה"ב, אולי תופתע.

אתה מדבר על מדינות כמו הולנד שפרצו לתוך הכלא וגנבו טלויזיות וציוד של אסירים?

ולגבי הכבישים, אני מדבר על עקיפות על פס לבן, נסיעה מטורפת, עקיפה בדרך לא פנויה, מעבר באדום ולקינוח ירי באויר. ממש משרה תחושת ביטחון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

בזה אתה צודק.

אפשר לראות גם את בחירת המילים אצל חלק מהמבקרים. המוצא משחק תפקיד לחלוטין.

ואני גם יכול להעיד על עצמי שנתקלתי בגזענות נגד יוצאי ברה״מ בשמאל הישראלי הרבה יותר מפעם אחת.

יא ביביסט.

• מבאס 1

פורסם
לפני 56 דקות, gadik6 כתב:

הפרוטקשן זה אכן מכת מדינה, תגיד תודה לבתי המשפט וליועצת, שהיא האחראית למעשה על המלחמה בפשיעה חמורה והמאורגנת, אבל בשנים האחרונות יש יותר פעילות משטרתית, יותר מודעות, לכן זה עוד לא אבוד.

ברור,  כמו כמעט בכל תחום הממשלה (במקרה זה המשרד לביטחון לאומי) והמשטרה לא יכולים לעשות כלום בגלל היועמשית ובתי המשפט.  פעם היו עוד סיבות לכשלונות כמו שר הביטחון גלנט, הנשיא ביידן, הרמטכ"ל הלוי ועוד. הם כבר הוחלפו אבל למזלנו עוד יש את מי להאשים

• אהבתי 2

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 19 דקות, gadik6 כתב:

אם היית הולך ללמוד באוניברסיטה, היית לומד שהחוויה האישית שלך לא רלוונטית. יש נתונים שמראים שכן הייתה גזענות כלפי העלייה הרוסית, כמו גם אפליה, ניכור חברתי ועוד.

כן הלכתי ללמוד באוניברסיטה ובמהלך לימודיי עברתי בחינה בסטטיסטיקה פעמיים, בשתי פקולטות שונות בארץ ובחו"ל. נכון, עבורי זה לא היה מקצוע עיקרי, אבל לא חייבים ללמוד סטטיסטיקה באוניברסיטה כדי לדעת שהחוויה האישית אינה רלוונטית. פשוט עניתי לדברים שכתבת:

ציטוט

מה שאהבתי בחיים בעיירת פיתוח נידחת, זה שהגזענות הייתה גלויה, וידעתי מי חושב על מה בלי הצורך לנחש.

אז יש לך מחקרים עם נתונים על גזענות גלויה כלפי רוסים ספציפית בעיירות פיתוח, או שסתם איזה בדואי פגע בנפשך העדינה? ואם כן, תסתכל במראה וחשוב מדוע זה קרה. אך די לראות את התגובות שלך כאן בפורום כדי להבין.

פורסם
לפני 11 דקות, mikyl כתב:

או שסתם איזה בדואי פגע בנפשך העדינה?

חלאס עם הגזענות. מזרחיים ובדואים זה לא אותו הדבר.

• מצחיק 1

פורסם
לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

חלאס עם הגזענות. מזרחיים ובדואים זה לא אותו הדבר.

בשום מקום לא התייחסתי למזרחים. אולי שכחת או פספסת, אבל בעבר גדיק טען שהוא מכיר היטב את הערבים משום שלמד עם בדואים.

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, motior כתב:

ברור,  כמו כמעט בכל תחום הממשלה (במקרה זה המשרד לביטחון לאומי) והמשטרה לא יכולים לעשות כלום בגלל היועמשית ובתי המשפט.  פעם היו עוד סיבות לכשלונות כמו שר הביטחון גלנט, הנשיא ביידן, הרמטכ"ל הלוי ועוד. הם כבר הוחלפו אבל למזלנו עוד יש את מי להאשים

אפשר פשוט לפתוח גוגל ולחפש, הנה למשל מתוך דו"ח של מרכז המחקר והמידע של הכנסת משנת 2007:

"כמי שעומד בראש התביעה הכללית, היועץ המשפטי לממשלה מופקד על אכיפת החוק והפעלת דיני
העונשין, לרבות אחריות מקצועית על נציגי התביעה והופעתם בערכאות המשפטיות".

זוכר שקצת לפני ה-7 באוקטובר, הממשלה רצתה להפעיל את השב"כ למאבק בפשיעה הערבית החמורה?

יודע מה היו נגד?   היועצת המשפטית כמובן ופרקליט המדינה.

אני כבר לא מדבר על כל המקרים בהם היועצת פשוט ביטלה את ישיבת צוות העל למאבק בפשיעה בחברה הערבית, מ"אילוצי לו"ז".

לפני 40 דקות, mikyl כתב:

פשוט עניתי לדברים שכתבת:

אתה צריך ללמוד הבנת הנקרא, כפי שהסברתי לך לא פעם.

אני הבאתי את החוויה האישית שלי, כדי להסביר שאני מעדיף גזענות גלויה ולא סמויה. לא טענתי בשום שלב שהחוויה שלי אומרת בהכרח אם יש או אין גזענות.

אתה, לעומת זאת, טענת ש-"כך גם לאורך יותר מ-50 שנה בארץ, מעולם לא חוויתי גזענות אישית כלפיי. תהיה בן אדם – ויתייחסו אליך בהתאם".

כלומר אם תהיה בן אדם אז לא תהיה גזענות, שזה כמובן שטויות. הגזענות מלכתחילה לא קשורה לאיך אתה מתנהג.

לפני 40 דקות, mikyl כתב:

אז יש לך מחקרים עם נתונים על גזענות גלויה כלפי רוסים ספציפית בעיירות פיתוח,

יום יבוא ותלמד להיכנס לגוגל ולחפש. זה רק דו"ח אחד:

https://law.tau.ac.il/sites/law.tau.ac.il/files/media_server/law_heb/Law_Society_Culture/books/police/10 Abebe_Ron.pdf

מקווה שתצליח למצוא בכוחות עצמך את הפרק שעוסק ביוצאי ברית המועצות בדו"ח.

לפני 40 דקות, mikyl כתב:

או שסתם איזה בדואי פגע בנפשך העדינה? ואם כן, תסתכל במראה וחשוב מדוע זה קרה. אך די לראות את התגובות שלך כאן בפורום כדי להבין.

אם היית מכיר את אוכלוסיית הבדואים, היית כנראה יודע שהם היו פחות גזענים כלפי "רוסים", לפחות בשנים הראשונות של העלייה בשנות ה-90, בין השאר כי היה פחות חיכוך בין הצדדים (באותה תקופה, מספרם עמד על פחות משליש ממה שהוא עכשיו).

את החוויות שעברת ביפו, או איפה שלא פגעו בך, אתה לא יכול להשליך על המצב עם הבדואים בדרום. אלו אוכלוסיות שונות לחלוטין.

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

אהבתי את החלק בכתבה:

"בין מהגרים מרוקאים לבריוני הימין הקיצוני"

הנדסת תודעה בשיאה.

פורסם
לפני 24 דקות, gadik6 כתב:

יודע מה היו נגד?   היועצת המשפטית כמובן ופרקליט המדינה.

חבל שאתה גם לא בודק למה.

הסיבה היא שאתה לא יכול להחיל חוק רק על קבוצה מסויימת וחברי הכנסת הנכבדים סירבו להחיל את אותו החוק על כלל האוכלוסייה.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...