Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

הסיבה היא שאתה לא יכול להחיל חוק רק על קבוצה מסויימת

מעניין.

אז לא שמעת על כך שמונעים מיהודים לעלות להתפלל בהר הבית "מתוך התחשבות באינטרס הציבורי"?

פורסם
לפני 6 דקות, gadik6 כתב:

מעניין.

אז לא שמעת על כך שמונעים מיהודים לעלות להתפלל בהר הבית "מתוך התחשבות באינטרס הציבורי"?

הר הבית הוא שטח בבעלות וניהול הוואקף וכפוף לכללי הדת שלהם בדיוק כמו שבכותל נשים לא יכולות להתפלל עם גברים ברחבה המרכזית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, Night Driver כתב:

הר הבית הוא שטח בבעלות וניהול הוואקף וכפוף לכללי הדת שלהם בדיוק כמו שבכותל נשים לא יכולות להתפלל עם גברים ברחבה המרכזית.

אז כן "מחילים חוקים" על קבוצות אוכלוסיה או לא?

כי לפי מה שאתה מתאר, זה די נפוץ.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

אתה צריך ללמוד הבנת הנקרא, כפי שהסברתי לך לא פעם.

אתה עדיין קטן ומXXXX מכדי להסביר לי משהו. קודם תגדל ותפסיק להתבכיין כמו ילד של "אכלו לי, שתו לי".

לפני כשעה, gadik6 כתב:

אני הבאתי את החוויה האישית שלי, כדי להסביר שאני מעדיף גזענות גלויה ולא סמויה. לא טענתי בשום שלב שהחוויה שלי אומרת בהכרח אם יש או אין גזענות.

גם אני שיתפתי את החוויה האישית שלי, ולא טענתי בשום שלב שהיא מעידה בהכרח על קיומה או היעדרה של גזענות. ואתה רוצה ללמד אותי הבנת הנקרא?

ציטוט

כך גם לאורך יותר מ-50 שנה בארץ, מעולם לא חוויתי גזענות אישית כלפיי.

יש מבין? אמרת הבנת הנקרא?

לפני כשעה, gadik6 כתב:

כלומר אם תהיה בן אדם אז לא תהיה גזענות, שזה כמובן שטויות. הגזענות מלכתחילה לא קשורה לאיך אתה מתנהג.

גזענות באופן כללי - לא, אבל ראיתי מקרים רבים שבהם אנשים מתחילים לצעוק "גזענות" כשבעצם זו אשמתם.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

יום יבוא ותלמד להיכנס לגוגל ולחפש. זה רק דו"ח אחד:

https://law.tau.ac.il/sites/law.tau.ac.il/files/media_server/law_heb/Law_Society_Culture/books/police/10 Abebe_Ron.pdf

מקווה שתצליח למצוא בכוחות עצמך את הפרק שעוסק ביוצאי ברית המועצות בדו"ח.

התבלבלת במקרה והחלטת שאני עובד אצלך? זורק לי דו"ח של 330 עמודים ואומר לי "לך תחפש"? 🤣🤣🤣

לפני כשעה, gadik6 כתב:

אם היית מכיר את אוכלוסיית הבדואים, היית כנראה יודע שהם היו פחות גזענים כלפי "רוסים", לפחות בשנים הראשונות של העלייה בשנות ה-90, בין השאר כי היה פחות חיכוך בין הצדדים (באותה תקופה, מספרם עמד על פחות משליש ממה שהוא עכשיו).

אני לא טוען שאני מכיר את אוכלוסיית הבדואים, אבל במשך שלוש שנים הלכתי ונסעתי איתם באותו נגמ"ש בכל הגבולות, מלבנון ועד סיני.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

את החוויות שעברת ביפו, או איפה שלא פגעו בך, אתה לא יכול להשליך על המצב עם הבדואים בדרום. אלו אוכלוסיות שונות לחלוטין.

אישית לא מכיר בדואים ביפו, ובשום שלב לא דיברתי על מה שקורה איתם כיום בדרום.

פורסם
לפני 35 דקות, gadik6 כתב:

אז כן "מחילים חוקים" על קבוצות אוכלוסיה או לא?

כי לפי מה שאתה מתאר, זה די נפוץ.

אלה לא חוקים אלא נהלים של מקום מוגדר. הנהלים הם מקומיים לשטח תחום ומגודר.

אני יכול לקבוע שלא תיכנס לאולם קונצרטים בכפכפים אב לא יכול לקבוע שמי שגר ברחוב צ'לנוב בתל אביב לא ילך עם כפכפים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה שאוסרים על יהודים להתפלל בהר הבית, לא תקין.

זה שרצו להחיל חוק לערבים בלבד, גם לא תקין.

אי אפשר להצדיק עוולה אחת באחרת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

זה שאוסרים על יהודים להתפלל בהר הבית, לא תקין

למה לא?

לא מדובר בmulti faith room בבית חולים או שדה תעופה. 

פורסם
לפני 29 דקות, SlowRide כתב:

זה שאוסרים על יהודים להתפלל בהר הבית, לא תקין.

זה לא שונה מאיסור על מוסלמים להתפלל בכותל או בבית כנסת וזה בסדר גמור. זה בית תפילה וצריך לכבד אותו גם אם הוא של דת אחרת.

וספציפית לגבי הר הבית הוא שטח אקס טריטוריאלי בניהול ואחריות הוואקף הירדני מתוקף הסכמי השלום עם ירדן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בכל זאת מדובר בשטח של מדינת ישראל בריבונות ישראלית. לא שטח פרטי. עזוב תפילה, מדובר על כניסה. למוסלמי בישראל מותר להיכנס לרחבת הכותל, לבית כנסת ולכל מקום ציבורי שמתחשק לו.

להגביל כניסת יהודים לשטח ציבורי שיש להם זיקה דתית אליו, זה לא תקין. ברור שיש אילוצי ביטחון, אבל זה כמו להגיד שמאילוצי ביטחון המשטרה מודיעה לכל מי שיש לו cx5 לבנה חדשה שאסור לו לחנות ברחוב אחרי 9 בערב כדי למנוע גניבות.

פורסם
לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

בכל זאת מדובר בשטח של מדינת ישראל בריבונות ישראלית. לא שטח פרטי.

מה שכתבת די לא מדויק. יש הרבה הסכמים לגבי המקומות הקדושים בירושלים, חלקם חוזרים מאות שנים אחורה. גם ליהודים מותר להכנס להר הבית בתור תיירים בלי בעיה. עשיתי את זה בעצמי לפני הרבה שנים, היה מאוד מעניין.

פורסם

לפני הרבה שנים, בשירות הסדיר, בשבוע תרבות בירושליים נכסנו במדים, עם מדריכה חיילת, לסיור בהר הבית, כולל כניסה לכיפת הסלע.

לפני 20 שנה נראה לי, התארח אצלי צעיר אמריקאי חילוני, בן למשפחה מוסלמית (איראנים) מקליפורניה. הוא סיפר שהיה בירושלים ורצה להיכנס להר הבית (אל אקצא) והשומר אמר לו שהכניסה למוסלמים בלבד. הוא אמר שהוא מוסלמי ואז השומר ביקש ממנו לדקלם פסוקי תפילה כלשהם והוא לא ידע. לא נתן לו להיכנס.

אני חושב שגם היום יש הגבלה. יהודים מקבלים אישור להיכנס, אבל אסור להם להתפלל שם, מכח הסטטוס קוו. מאז שבן גביר אחראי, יהודים עולים לשם ומתפללים באופן קבוע.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 6 דקות, פינדר כתב:

לפני הרבה שנים, בשירות הסדיר, בשבוע תרבות בירושליים נכסנו במדים, עם מדריכה חיילת, לסיור בהר הבית, כולל כניסה לכיפת הסלע.

לפני 20 שנה נראה לי, התארח אצלי צעיר אמריקאי חילוני, בן למשפחה מוסלמית (איראנים) מקליפורניה. הוא סיפר שהיה בירושלים ורצה להיכנס להר הבית (אל אקצא) והשומר אמר לו שהכניסה למוסלמים בלבד. הוא אמר שהוא מוסלמי ואז השומר ביקש ממנו לדקלם פסוקי תפילה כלשהם והוא לא ידע. לא נתן לו להיכנס.

אני חושב שגם היום יש הגבלה. יהודים מקבלים אישור להיכנס, אבל אסור להם להתפלל שם, מכח הסטטוס קוו. מאז שבן גביר אחראי, יהודים עולים לשם ומתפללים באופן קבוע.

ממליץ לקרוא את הערך על הסטטוס קוו בהר הבית שיש בויקיפדיה. הוא מכיל ציר זמנים די טוב לגבי מה שקרה וקורה על ההר. יכול להיות שאותו בחור ביקר אצלך בין 2000 ל-2004, שאז באמת אסרו על לא מוסלמים לעלות בגלל האינטיפאדה השנייה, אבל מאז ניתן לעלות בתור תיירים די בלי הגבלה.

בנוסף, איזה מין מוסלמי בלאי שלא יודע אפילו כמה פסוקים מהקוראן. אפילו אני, חילוני בולס פרות נמוכות שכמוני, יודע שמע ישראל..

• אהבתי 1
פורסם
לפני 1 דקה, garicho כתב:

יכול להיות שאותו בחור ביקר אצלך בין 2000 ל-2004

כן. זה מתאים למה שאני זוכר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 דקות, garicho כתב:

מה שכתבת די לא מדויק. יש הרבה הסכמים לגבי המקומות הקדושים בירושלים, חלקם חוזרים מאות שנים אחורה. גם ליהודים מותר להכנס להר הבית בתור תיירים בלי בעיה. עשיתי את זה בעצמי לפני הרבה שנים, היה מאוד מעניין.

מותר ליהודים וללא מוסלמים להכנס רק בזמנים ספציפיים וגם על זה יש מגבלות. למוסלמים יש כניסה חופשית, למעט בחגים שיש עומס שם וצריך לשמור על הסדר.

ההסכמים האלה, עתיקים ככל שיהיו, מפלים לרעה קבוצות מסויימות. אפשר להגיד אין לנו בעיה עם זה, שעדיף ככה כדי לא ליצור חיכוכים, רק שזה לא משנה את העובדה שיש העדפה של קבוצה אחת על אחרת.

לפני 17 דקות, פינדר כתב:

מאז שבן גביר אחראי, יהודים עולים לשם ומתפללים באופן קבוע

זה מה שנקרא ריבונות של ימין חזק. רק חבל שהוא לא מסוגל להחיל ריבונות במקומות אחרים, נגיד איפה שיש עבריינים שרוצחים אחד את השני ומורידים גם ילדים על הדרך, גובים פרוטקשן מעסקים, חוסמים כבישים ורכבות וכו'. העיקר שאפשר להתפלל.

• תוכן חדש...