Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה הולך להיות מתווך בתחום שלצרכנים אין בו אמון מראש (בטוחים שהמוסך ומכון הטסטים דופקים אותם).

אם מישהו היה מציע לי את השירות הייתי מסרב בנימוס, המוסך עושה את אותו דבר אז למה צריך אותך? בסוף זה עוד מישהו שצריך להרוויח בדרך.

פורסם (נערך)

עוד כמה דברים:

1. תזקק לשיתוף פעולה של המוסכים,הוהם לא יאהבו את ההתמקחות.

2. במו״מ עם המוסך אתה לוקח על עצמך אחריות לא קטנה, לנזקים או תאונות שייגרמו בשל המלצותיך. האם יש לך הידע וההסמכה המקצועית הדרושים?

3. בהמשך לסעיף הקודם - תזקק לביטוח אחריות מקצועית. לפני הטיפול בלקוח הראשון עליך לוודא שיש לך ביטוח כזה, שאם בכלל קיים עשוי להיות יקר ולקזז חלקבמשמעותי מהכנסותיך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לגבי שיתוף פעולה, יהיה לו קשה מאד לעשות את זה בתחילת הדרך, כי המוסך לא יודע כמה לקוחות הוא יביא איתו בהמשך. מסכים. הוא מצפה הרי לקבל הנחה על "כמויות" .

לפני 8 דקות, sperial כתב:

3. בהמשך לסעיף הקודם - תזקק לביטוח אחריות מקצועית. לפני הטיפול בלקוח הראשון עליך לוודא שיש לך ביטוח כזה, שאם בכלל קיים עשוי להיות יקר ולקזז חלקבמשמעותי מהכנסותיך.

אתה צודק לגמרי, לא חשבתי על זה, אם מוסך יגיד ללקוח שהגיר גמור (נניח) והמייעץ יתווכח, ובסוף תהיה תקלה יותר רצינית מזה, מי ישא באחריות?

או סתם מקרה כלשהו, המוסך אמר X, המייעץ אמר Y, ובסוף הלך מנוע בגלל זה. ולפני זה הייתה תקלה פחות רצינית. מי ישלם?

נראה שזה מקצוע בעייתי, או להחתים את הלקוח שהוא מגיע רק בתור חבר שמבין עניין ולא לוקח אחריות, אלא רק משפר הצעות מחיר.

ז"א שהוא בכלל לא קשור לשום אחריות כלשהי. הוא רק יודע להזהיר מחרטטת של מוסכים. (מוסך אמר שהעבודה תיקח 7 שעות, אבל בתכל'ס זה אמור לקחת 3 שעות גם אם העבודה מבוצעת הכי באיזי שיש)

היו פה בפורום מקרים שאנשים הבינו שעובדים עליהם ושיפרו הצעות מחיר שניה לפני שהתחילו לעבוד או אחרי שהתחילו כבר לעבוד.

עריכה אחרונה על ידי Chmimo
פורסם
בתאריך 8.7.2026 בשעה 18:15, טויוטה קורולה 2007 כתב:

יש לי מוסך שאני מגיע אליו והוא ליד מכון רישוי והוא מעביר כל רכב ב-300 שקל בלי אישור בלמים ו-400 אם אישור בלמים ואני לוקח עוד 200 שקל וכולם נהנים תוך שעה מקסימום שעה וחצי אני חזרה בבית חשבתי להגדיל את זה גם למוסכים וגם אם יהיה לזה ביקוש

חבל לוותר על הרעיון.

נסה להתקבל לעבודה במוסך ההוא. תתברג שם, ותציע לבעל הבית לתת שירות של איסוף והחזרה מהבית תמורת X כסף לכל רכב. כך גם תהיה מכוסה בביטוח של המוסך.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני חושב שקצת הבהילו אותך כאן.

לגבי לקחת לטסט, בדיוק ראיתי בישוב שלי פרסומת לזה, הרבה אנשים שונאים לקחת לטסט וילשמו 300 ש"ח בכיף בעיקר אם הסיכוי לא להיפסל על שטויות גדול יותר (אבל אל תתחייב אף פעם ואל תיכנס לקומבינות מיותרות כי בסוף יפילו אותך).

זו עבודה מבאסת אבל עבודה. את הבעיה אני רואה דווקא מצד לקוחות שיהיו להם ציפיות לא הגיוניות שתעביר טסט אוטו לא תקין. כאן צריך תאום ציפיות ברור מולם אתה לא קומבינטור ולא משחד טסטרים.

לגבי מוסכים, דיברת על טיפולים, לא תיקונים. כשאתה לוקח לטיפול אחרי שהבעלים סגרו מחיר מראש. הבעיה שם זה הזמן שלך, הרי לא תמתין במוסך.

הרבה אנשים לוקחים לטיפול שנתי ומשם ישר לטסט זה הרבה זמן וזה יתן לך עבודה.

ההצעה שלי הפוכה ממה שאמרו לך כאן להיכנס בין הלקוח למוסך ולגזור איזה קופון. אולי בהמשך, בנאדם צריך חשמלאי אתה ממליץ לו ולוקח למישהו שמעריך את זה. כרגע אתה רק משנע, אין עליך שום לחץ תכלס.

בכל מקרה בהצלחה!

• רעיון טוב! 2

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

אוסיף עוד דיעה כי השרשור מתגלגל - מודל עסקי טוב בעיני זה כשאתה מציע שירות שקשור לשירות אחר, אבל העלות שלו נמוכה בסדרי גודל. למשל ביטוח טיסות (הזמנת חופשה באלפי שקלים, לא תוסיף כמה עשרות בשביל לבטח?), PPF לרכב (קנית רכב ב-$$$, לא תשמור על הצבע תמורת $?), וכו. לאנשים קל לשלם על משהו אם זה תוספת לרכישה גדולה, אבל ב-% זה קטן משמעותית. אם לתרגם את זה לעסק שלך, תחשוב על תרחיש כמו 'חוו"ד שניה להצעת מחיר תיקון של 5,000 ש"ח'. אם תתמחר את זה נכון (דו/תלת ספרתי נמוך) יש סיכוי שיהיה ביקוש, בהנחה שיש לך מספיק ידע להציע ערך מוסף פה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...