Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא למדתי אפידמיולוגיה או רפואה. כן למדתי את התער של אוקהאם.

שני אנשים מתוך 12. נפגשו רק באותה ארוחה. היחידים שהזמינו את אותה המנה. חוו את אותם התסמינים. בדיוק באותו הזמן (מה שמוריד את הסיכוי שאחד הדביק את השני).

אז למרות שלא שללתי עוד אפשרויות, כמו למשל סוכן אירני שירה עליהם חיצים מורעלים, אני דבק באפשרות הסבירה יותר, שאחד המרכיבים היה מקולקל.

בכל אופן, שלחתי את הנציגה לדבר עם אמי והיא הסכימה לקבל החזר של חצי העלות הארוחה ומבחינתי הסיפור הסתיים.

תודה למגיבים.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אתה יודע, יש שתי דרגות. האחת היא לחשוד, השניה היא להוכיח. יש לך חשד, אפילו לא מופרך, אבל אין לך שמץ של הוכחה. אפילו לא בדיקות מעבדה של שני החולים, שלא לדבר על אורחים אחרים במסעדה או דגימות מהתבשילים.

במצב זה הייתי משחרר, שם ל נתזכורת לא לבקר שם יותר ושוכח מהסיפור.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 44 דקות, פינדר כתב:

לא למדתי אפידמיולוגיה או רפואה. כן למדתי את התער של אוקהאם.

שני אנשים מתוך 12. נפגשו רק באותה ארוחה. היחידים שהזמינו את אותה המנה. חוו את אותם התסמינים. בדיוק באותו הזמן (מה שמוריד את הסיכוי שאחד הדביק את השני).

אז למרות שלא שללתי עוד אפשרויות, כמו למשל סוכן אירני שירה עליהם חיצים מורעלים, אני דבק באפשרות הסבירה יותר, שאחד המרכיבים היה מקולקל.

בכל אופן, שלחתי את הנציגה לדבר עם אמי והיא הסכימה לקבל החזר של חצי העלות הארוחה ומבחינתי הסיפור הסתיים.

תודה למגיבים.

אתה צודק. החשד שלך יותר מסביר. אם תפרט מה המנה שהם הזמינו ואיזה רכיב בה היה המשותף או לא לאחרים, יהיה יותר קל להבין באיזה סוג זיהום מדובר. זה רק לסקרנות. 

שמח שאתם מרוצים. 

מה שעוד כדאי לעשות, אם בא לך, זה לדווח למשרד הבריאות שבתורו יעשו להם ביקורת. 

זה לא מבטיח כלום, אבל אולי יעזור למנוע את המקרה הבא. 
לפעמים זה סתם עובד משלשל שלא שטף ידיים אחרי השירותים והכין לכם אוכל. לפעמים זה השמירה של המזון בתנאים לא טובים. לפעמים זה ההובלה. יש הרבה מקומות בשרשרת, כנראה שלעולם לא נדע. אבל שתדע שמסעדות בישראל נסגרות באופן מאוד תדיר (זמנית) בביקורות אלו. 

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זו לא שאלה של אשם ואם הפיצוי סביר או לא.

השאלה כמה מאמץ, עצבים ואנרגיה צריך להשקיע כדי לקבל עוד 200 שקל לפיצוי ואם זה שווה את ההרגשה הרעה של כולם.

אני בגישה שיתנו מה שהם רוצים. או ששנינו נצא מרוצים או שהם יצאו מרוצים ואני אמשיך בחיי בלי לבקר אצלהם שוב.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, ניקו פ. כתב:

אתה צודק. החשד שלך יותר מסביר. אם תפרט מה המנה שהם הזמינו ואיזה רכיב בה היה המשותף או לא לאחרים, יהיה יותר קל להבין באיזה סוג זיהום מדובר. זה רק לסקרנות. 

שמח שאתם מרוצים. 

מה שעוד כדאי לעשות, אם בא לך, זה לדווח למשרד הבריאות שבתורו יעשו להם ביקורת. 

זה לא מבטיח כלום, אבל אולי יעזור למנוע את המקרה הבא. 
לפעמים זה סתם עובד משלשל שלא שטף ידיים אחרי השירותים והכין לכם אוכל. לפעמים זה השמירה של המזון בתנאים לא טובים. לפעמים זה ההובלה. יש הרבה מקומות בשרשרת, כנראה שלעולם לא נדע. אבל שתדע שמסעדות בישראל נסגרות באופן מאוד תדיר (זמנית) בביקורות אלו. 

אני מעדיף לשחרר מהעניין.

כאמור מדובר במסעדה ותיקה מאוד. אני כנראה לא אחזור לשם בקרוב, כי גם אם נתעלם מהמקרה המצער, האוכל היה פחות טעים ממה שזכרתי מהעבר.

אני בטוח שאם מדובר ברשלנות מתמשכת, מתישהו יגיעו התלונות למשרד הבריאות. ואם זו לא רשלנות מתמשכת, חבל לי סתם לפגוע בעסק.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני רוצה לציין שלמרות שאנשים עושים את ההקשר בין תופעות של "הרעלת מזון" למזון שאכלו סמוך לתחילת התסמינים, ברוב המקרים לחיידקים שעושים את זה יש תקופת דגירה שיכולה לקחת מספר ימים או יותר.

אני הייתי לוקח את הפיצוי של ה-1500 או ה-750 וממשיך לדרכי.

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

חוו את אותם התסמינים. בדיוק באותו הזמן

הם לא חוו את אותם תסמינים בדיוק באותו זמן, הם חוו תסמינים דומים, האחד למשך יממה והשניה למשך 3 ימים.

נכון, יכול להיות שזה נובע מהבדלים במערכת החיסונית שלהם. ואולי זה נובע מחשיפה במינון שונה למקור הזיהום, מה שיכול לנבוע מכך שלא מדובר בבעיה במנה, או שאחד הדביק את השני, או ששניהם נדבקו מאדם שלישי בקבוצה שהיה א-סימפטומטי.

התיאוריה שלכם היא אחת מתוך כמה אפשרויות להסבר מדעי אפשרי (בלי חייזרים), כי כמו שכבר נאמר, לא בוצעה בדיקה. 

אתם מתעקשים להתווכח, זכותכם. מצידי תגיעו לבית משפט אם זה מה שעושה לכם טוב. אולי אפילו תצליחו לשכנע שופט שאוקהם הוא חבר.

פורסם
לפני 6 דקות, Be roo כתב:

מצידי תגיעו לבית משפט אם זה מה שעושה לכם טוב

אני מכבד אותך, כי את בד״כ כותבת דברי טעם.

חבל שלא קראת עד הסוף:

לפני 3 שעות, פינדר כתב:

שלחתי את הנציגה לדבר עם אמי והיא הסכימה לקבל החזר של חצי העלות הארוחה ומבחינתי הסיפור הסתיים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, פינדר כתב:

צריך להיות חתיכת צירוף מקרים שדווקא שני האנשים שאכלו את המנה הזו חוו בדיוק את אותם הסימפטומים בדיוק באותו זמן.

אצלי במשפחה אני חושב שאנשים רגישים מדיי, ואני שומע מדי פעם על תופעות כאלה. בכל אופן, כשאני הולך למסעדה אני אוכל את המנות הקבועות שאני מכיר. 

מכיר סיפור של קולגה לעבודה שהלכה לפני כמה זמן למסעדה וזה הגיע גם לעירוי במיון.. אז לא נעים בהחלט. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

רעיון בלשי. אם כולם אכלו מנה אחרת וזה מנה שרק קצת מזמינים אז אולי היא נישארת הרבה זמן במקררים

עריכה אחרונה על ידי דובצע
פורסם
לפני 8 שעות, פינדר כתב:

פתרון מעולה, שגם מוציא אותך מהסיפור בלי איזה 'כתם' של 'למה ויתרת להם?'

ואחרי שהגיע הפתרון,

אני רוצה להעלות עוד תיאוריה, הפעם מכיוון שונה.

2 אנשים חוו תסמיני מחלה מתוך 12. כלומר 10 לא חוו כל תסמינים. 

הייתי מתחיל בלחקור את העשרה, ולחפש מניע. 🤨

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 4 שעות, Nakamichi כתב:

אני רוצה לציין שלמרות שאנשים עושים את ההקשר בין תופעות של "הרעלת מזון" למזון שאכלו סמוך לתחילת התסמינים, ברוב המקרים לחיידקים שעושים את זה יש תקופת דגירה שיכולה לקחת מספר ימים או יותר.

אני הייתי לוקח את הפיצוי של ה-1500 או ה-750 וממשיך לדרכי.

ברוב המקרים של הרעלת מזון זה לא המזהם, אלא הרעלן שהוא מייצר, והתגובה מהירה ואף מיידית בהתאם. על כן נקרא הרעלת מזון. 

כשמדובר בזיהום ולא צריכה ישירה של הרעלן בלבד, ישנם מזהמים שגורמים לתסמינים תוך יממה או פחות, יש כאלו שיותר. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מסעדה ותיקה, רבע מאה של ארוחות מפה ומשם, לוקחים אחריות ומציעים שתי אפשרויות פיצוי לא רעות בכלל - מה הדחף להמשיך ולריב? לשכנע אחרים לא לאכול שם? נשגב מבינתי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני שעה, RK כתב:

מה הדחף להמשיך ולריב?

אתה שואל אותי? אני שחררתי.

לפני שעה, RK כתב:

לשכנע אחרים לא לאכול שם?

כתבתי בהודעה הראשונה שאני לא בקטע של שיימינג וגם לא פרסמתי פה או במקום אחר את שם המסעדה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 6 שעות, פינדר כתב:

אני מכבד אותך, כי את בד״כ כותבת דברי טעם.

אני אתמודד עם העדר הכבוד.

כשאתה מנסה לסתור טיעונים הגיוניים וסבירים רק כי הם לא מתאימים לתיאוריה שלך, ומקביל אותם לרעל איראני, התגובה הסרקסטית מגיעה בהתאמה.

• תוכן חדש...