Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין ויכוח. גם התותחניות האלה עושות פעילויות שהן לגמרי קו ראשון.

ואני כבר לא מדבר, לדוגמה, על לוחמת עוקץ בהיתקלות לפני כמה ימים, והויכוח המטופש על לקיחת קרדיט לחיסול המחבל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, gadik6 כתב:

האם שמאלני היא מילת גנאי?

לא, אם אדם תומך בשמאל.

לפני 7 דקות, gadik6 כתב:

מוזר. שניכם קשישים שלא מסוגלים לשלוט על הפה שלהם. זאת הייתה אמורה להיות בחירה טבעית עבורך.

ומה עם ביבי? הוא יותר מבוגר ממני. או בן גביר? להבדיל ממנו, אני לא שר בממשלת ישראל. ואני לפחות לא עשיתי מעצמי צחוק כמוך... סליחה, שכחתי: "אתם, אתם, אתם"... ילד מסכן, "שתו לי, אכלו לי" 😊

לפני 23 דקות, gadik6 כתב:

לי אין סיבה לחיות בתסכול. ה"מחנה" שלי בשלטון, וזה יהיה המצב גם אחרי הבחירות.

אז למה אתה בוכה כל היום? אכן צדקתי כשכתבתי שיש לך רגשי נחיתות ושזה פשוט האופי שלך. רק אל תתפוצץ 😂

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, Night Driver כתב:

הגדרת "לוחמי החוד" בצה"ל מתייחסת לכוחות הלוחמים ביחידות התמרון (חי"ר, שריון, הנדסה) והיחידות המיוחדות. לפי נתוני צה"ל והמחקרים בנושא, שיעור לוחמי החוד נע בין 20% ל-30% מכלל המשרתים במערך הלוחם.

אמרת חיפשו קצר בגוגל.

זה כבר הופך מתיש. אתה פשוט מנותק מהמציאות וממציא נתונים או שאתה פשוט לא יודע לחפש.

אפילו בגוגל אתה לא יודע לחפש.

את זה כבר אי אפשר ללמד כנראה, אבל גם אם נסתכל על לוחמי חוד מול לוחמי "לא חוד", לא צריך הרבה שכל כדי להבין שכל יחידות חי"ר, שריון, הנדסה קרבית, איסוף קרבי, יחידות מיוחדות, לוחמים בחיל הים, צוות אוויר ועוד, זה גדול מספרית מהגנת הגבולות, חילוץ והצלה, מערך הגנה אווירית ועוד כמה יחידות.

לפני 27 דקות, sperial כתב:

שאלה לי אליך? לוחמת תותחנים שמחזיקה קו וחשופה לאש נגדית - נחשבת בעיניך לוחמת אן ג׳ובניקית? או לוחמת הגנה אווירית כשסוללת כיפת ברזל שלה חוטפת כטב״ם (ראינו סרטונים של חיזבאללה) היא בחוד או לא?

אתה רוצה להתבסס על נתונים או על רגשות?

גם נהג משאית שנכנס ללבנון או לעזה הוא לא לוחם חוד, ועדיין הוא מסכן את חייו.

אז לא, עם כל הכבוד לתרומתה, לוחמת הגנה אווירית היא לא לוחמת חוד, והסיכון שלה להיפגע או להיהרג תוך כדי לחימה, נמוך משמעותית מהסיכוי של לוחם בגולני.

מספיק להסתכל על הנופלים בלחימה, ומאלו יחידות הם מגיעים.

גם בקריה אפשר להיפגע מטיל או כטבם שמשגר חיזבאללה, אז בוא נגדיר אותם לוחמי חוד.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, gadik6 כתב:

האם שמאלני היא מילת גנאי?

אני שמאלני שלא מתבייש בהיותי שמאלני ומרגיש הרבה יותר חכם ומצליח ממך.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver
  • מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

אני שמאלני שלא מתבייש בהיותי שמאלני ומרגיש הרבה יותר חכם ומצליח ממך.

זה קורה לרבים מכם. ראינו שהקשר בין מה שאתם מרגישים למציאות הוא מקרי לחלוטין.

פורסם
לפני 2 דקות, gadik6 כתב:

זה קורה לרבים מכם. ראינו שהקשר בין מה שאתם מרגישים למציאות הוא מקרי לחלוטין.

תמשיך לחיות בלהלהלנד. כשאנחנו עשינו את מחאת הטייסים אתם עשעת את מחאת החימושניקים וכשעשינו את מחאת ההי טק לא היה לכם אפילו עם מה למחות כנגד.

אתם אלה שבוכים שאתם חוטבי עצים ושואבי מים, לא אנחנו.

לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

את זה כבר אי אפשר ללמד כנראה, אבל גם אם נסתכל על לוחמי חוד מול לוחמי "לא חוד", לא צריך הרבה שכל כדי להבין שכל יחידות חי"ר, שריון, הנדסה קרבית, איסוף קרבי, יחידות מיוחדות, לוחמים בחיל הים, צוות אוויר ועוד, זה גדול מספרית מהגנת הגבולות, חילוץ והצלה, מערך הגנה אווירית ועוד כמה יחידות.

בקיצור, זרקת נתון כי נראה לך. 

תכונה ביביסטית ידועה.

פורסם

אז אני מבין שאצלך רק מי שמוביל את החוליה המובילה את המחלקה המובילה את הפלוגה המובילה הוא לוחם חוד שראוי להערכה.

אגב, אני חוזר על השאלה: האם לוחמות הטנק של קרקל הן לוחמות חוד או לא?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ספריאל, כל לוחם הוא לוחם מוערך. אחרי שישתכנע שטעה עם אחוז לוחמי החוק הוא יבוא עם יציאה אחרת.

עריכה: קבל תיקון, כל חייל באשר הוא הוא מוערך ותורם. 

עריכה אחרונה על ידי Night Driver
  • אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, gadik6 כתב:

אז לא, עם כל הכבוד לתרומתה, לוחמת הגנה אווירית היא לא לוחמת חוד, והסיכון שלה להיפגע או להיהרג תוך כדי לחימה, נמוך משמעותית מהסיכוי של לוחם בגולני

המשקל של התרומה נובע בעיקר ממהות התפקיד, לא מרמת הסיכון.

נכון שההקרבה האישית הרבה יותר גדולה כשאתה בסיכוי גבוה יותר להיפצע או לההרג בשדה הקרב, אבל זה לא העניין פה, מדובר במערכת שצריכה לוחמי גולני באותה רמה שהיא צריכה לוחמי הגנה אווירית, או טייסים, או תותחנים, או אנשי הנדסה קרבית.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 52 דקות, sperial כתב:

ואני כבר לא מדבר, לדוגמה, על לוחמת עוקץ בהיתקלות לפני כמה ימים, והויכוח המטופש על לקיחת קרדיט לחיסול המחבל.

הוויכוח התנהל בעיקר כאן בפורום. אני מניח שדובר צה"ל מיהר להגיב מבלי להכיר את כל הפרטים, כפי שקורה לעיתים, והעניק את הקרדיט לחיילת משום שהייתה הראשונה להשיב אש. עובדה היא שנציג מגדוד 8112 הגיע לטקס הקבורה של הכלב, אירוע נדיר כשלעצמו.

באשר ללוחמות - הכשרת לוחמות עוקץ נמשכת כ-11 עד 12 חודשים, שזה ארוך יותר מהכשרתו של לוחם גולני, והיא כוללת קורס לוט"ר (לוחמה בטרור), ירי באקדח וניווטים.

עריכה אחרונה על ידי mikyl
פורסם (נערך)
לפני כשעה, mikyl כתב:

ומה עם ביבי? הוא יותר מבוגר ממני.

אה כמובן, ביבי. מזמן לא דיברנו עליו.

מה תעשו כשביבי ימות, בשיבה טובה אני מקווה?

מה יעסיק אתכם כל היום, את מי תאשימו בכל הבעיות של המדינה?

תעלו אליו לקבר, לוודא שהוא לא "גנב" שטח מהקבר השכן?

לפני 52 דקות, Night Driver כתב:

תמשיך לחיות בלהלהלנד. כשאנחנו עשינו את מחאת הטייסים אתם עשעת את מחאת החימושניקים וכשעשינו את מחאת ההי טק לא היה לכם אפילו עם מה למחות כנגד.

"אנחנו"?   אתה טייס או איש הייטק?

נראה לי שלא, אז בוא, אילון מאסק, תירגע ותחזור לקרקע.

לפני 52 דקות, Night Driver כתב:

בקיצור, זרקת נתון כי נראה לך. 

תכונה ביביסטית ידועה.

אתה זרקת "נתון" שגורס כי רוב הלוחמים הם לא לוחמי חוד, אני הבאתי הערכה נגדית.

אם היית יודע על מה אתה מדבר, היית מבין שזה "נתון" שלא מפורסם בשום מקום, בדיוק כמו שמספר הלוחמים בחטיבת גולני לא מפורסם, לכן ניתן רק להעריך, על סמך חיפוש בגוגל, שגם את זה אתה לא יודע לעשות.

אתה קודם תלמד להשתמש בגוגל, ואחרי זה תלמד לחשוב בהיגיון, כשיש לך מול העיניים את הרשימה המודיקת של יחידות חוד מול יחידות לוחמות שהן לא חוד.

לפני 46 דקות, sperial כתב:

אז אני מבין שאצלך רק מי שמוביל את החוליה המובילה את המחלקה המובילה את הפלוגה המובילה הוא לוחם חוד שראוי להערכה.

אתה מבין לא נכון. יש הגדרה מדויקת בצה"ל של לוחמי חוד, והיא מתארת בצורה לא רעה את מי שמבצע או עלול לבצע "לחימה" אמיתית.

לפני 46 דקות, sperial כתב:

אגב, אני חוזר על השאלה: האם לוחמות הטנק של קרקל הן לוחמות חוד או לא?

כנס לאתר צה"ל ותבדוק אם הן מוגדרות כך או לא.

לפני 26 דקות, SlowRide כתב:

המשקל של התרומה נובע בעיקר ממהות התפקיד, לא מרמת הסיכון.

נכון שההקרבה האישית הרבה יותר גדולה כשאתה בסיכוי גבוה יותר להיפצע או לההרג בשדה הקרב, אבל זה לא העניין פה, מדובר במערכת שצריכה לוחמי גולני באותה רמה שהיא צריכה לוחמי הגנה אווירית, או טייסים, או תותחנים, או אנשי הנדסה קרבית.

הדגש פה הוא על "לחימה" או סיכון חיים אם תרצה. או בשם האחר שלו - "נשיאה בנטל".

יש חיילים בקריה או ב-8200, שתורמים כנראה יותר מצוות גולנצ'יקים, אבל אי אפשר להשוות את ההקרבה האישית או הנשיאה בנטל, שעל זה הרי רבים בשמאל מתלוננים.

המערכת צריכה גם טכנאי או מכונאי מטוסים, ואף טייס לא יטוס אם לא יהיה מערך תומך. אז מה עכשיו, ניתן למכונאים את אותם התנאים וה"יוקרה" של טייסים?

פורסם
לפני 17 דקות, gadik6 כתב:

"אנחנו"?   אתה טייס או איש הייטק?

נראה לי שלא, אז בוא, אילון מאסק, תירגע ותחזור לקרקע.

אני לא טייס כי הספיק לי הגיבוש. לגבי היי טק יש לי את החברה שלי שהיא חברה יצרנית עם ליין מוצרים שלה ויש לי עוד חברה שבהחלט נופלת בתחום היי טק כשהמוצר נמצא עכשיו בשלבי אישור רגולטורי.

פורסם (נערך)

אז אם אתה לא טייס, ולא איש הייטק, איך אומרים - אל יתהלל חוגר כמפתח.

מזכיר לי את הטייסים שחתמו על "הפסקת התנדבות" בתקופת הרפורמה, ואז בכלל התברר שרובם כבר לא טסים יותר גם ככה.

וחברה יצרנית עם ליין מוצרים?   יפה, מסתבר שאתה קרוב יותר למחאת החימושניקים מאשר למחאת הטייסים.

פורסם

יש לך מושג מה ליין המוצרים שלו? מה הטכנולוגיה המושקעת בהם? כמה מט״ח הוא מכניס וכמה מיסים הוא משלם?

יש לך מושג מה תרם בשירותו הצבאי? באיזה מוצבי קו ראשון ישב? איזה תפקידים מילא כשהיחידה שלו לא היתה באימון גדוד?

פורסם
לפני 16 דקות, gadik6 כתב:

אז אם אתה לא טייס, ולא איש הייטק, איך אומרים - אל יתהלל חוגר כמפתח.

מי שאומרים ״אל יתהלל חוגר כמפתח״ בהקשר שבו השתמשת בביטוי, כנראה שאינם מבינים את משמעותו.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...