Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא קשור לשרשור, אך כרגע שמתי לב, אז -

You drive a Kia Sorento.

Your argument is invalid.

אם רק אתה-בן-ה17 היה יודע מה יוליד יום...

אתה יכול לחשוב על הסורנטו כאוטו מספיק גדול בשביל להכיל את כל השטויות שעשיתי ב15 השנים האחרונות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 291
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני 10 שנים כותב בפורום הזה, ב10 השנים האלה עוד לא ראיתי מנהל פורום יורד לרמה כזאת.

תתאפס, או תחדול - כל עוד הכינוי שלך כתום, אתה צריך לשמור על רמה.

עצוב.

אתה לוקח את עצמך יותר מדי ברצינות. תרגע, זה רק דברים שמישהו כתב באינטרנט.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם (נערך)
מעניין שלא רק אני מכיר הרבה אנשים שנמנעים מלקנות כאן אוטו כזה למרות שהם יכולים בגלל שהם לא רוצים לשייך את עצמם לאוכלוסיות הזבל. זה הופך אותם לצרי עין, או סתם לא מפרגנים? למי אתה רוצה שנפרגן, לגובי הפרוטקשן?

תרשה לי לרשום כמה מילים בשם אוכלוסיית הזבל של הפורום, אוכלוסייה שאני נמנה עליה בשל הרכב שהעזתי לרכוש.

כסף לא בא בקלות, לא צומח על העצים וגם לא מגיע בזכות המזל (אם כי מזל טוב מעולם לא הזיק) - כסף מגיע בזכות עבודה קשה, התמדה, לימודים וגם כישרון.

כשמגיע השלב שבו ההכנסות מתחילות לצמוח, פתאום מגלים את נפלאות מס ההכנסה ורואים איך אחוז הולך וגדל מהכנסתך נילקח ממך לצרכי המדינה.

ואז מגיע הרגע הקסום שלו חיכית חיים שלמים ואתה קונה את הרכב שעליו חלמת, המדינה כמובן שותפה לרגע ההיסטורי הזה ויותר מחצי מהסכום ששילמת על הרכב החדש ונוצץ שלך ניגבה כמס - מס על כסף שלהזכירך כבר מוסה פעם אחת.

במאמר מוסגר אציין שגם פקיד שומה אוהב לפשפש ברשימות בעלי הרכב החדש, אז אם הכסף שלך לא לבן בוהק כדאי מאוד להימנע מרכישה כזו.

אתה מתגבר גם על זה ואומר שחיים רק פעם אחת ומגיע לך ליהנות מפירות עמלך - ואז אתה נתקל באנשים צרי מוחין, קנאים, שמפיקים שנאה וארס, אנשים שלא מתביישים לקרוא לעצמם "חובבי רכב"...

welcome to isra-hell

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם

רועי - חבורת הזבל? בגלל מותג רכב? זו הכללה שעושה 'חובב רכב'?

לא נראה לך שהלכת רחוק מדי?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

לא שייך רק לישראל הענין הזה, ב.מ.וו נתפסת בהרבה מקומות כאוטו עם הגה קטן. כמובן שזו הכללה וגם השמצה די פרועה ויש לא מעט בעלי ב.מ.וו שהם אנשים ישרים, אבל הצורך הזה ב"הכשרת" הכסף שלעולם חייב להיות פרי עבודה קשה, מעט מיותר לטעמי. מותר גם להנות מכסף שהגיע מירושה או מזל, לא פחות כשר הכסף הזה. גם הקטע עם שלטונות המס לא ממש שייך לענין, אלו מצויים בכל העולם המערבי ולרוב ידם קשה על בעלי הממון לא פחות מאשר כאן, לפעמים גם יותר.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

אני בהחלט מזדהה עם דבריו של דורקי לגבי המסים והרצון להנות. זה קשור לנושא הכסף השחור ולדבריו של רועי, שדיבר בהכללה אני מאמין.

אולי זה בעצם הקישור הנכון. ומי שלא חושב שיש כסף שחור, שיגיע לכמה שכונות יוקרה ויראה איל משלמים שם הכל במזומן.

זו, לדעתי, הבעיה אליה התכוון רועי, ולא עצם עיסוקו של האדם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

היתממות יהיה להגיד שלא קיימת דעה שלילית בחלקים נרחבים של הציבור לגבי רוכשי BMW במיוחד. סוג של דעה קדומה. לכן, מי שרוכש מכונית כזו, על פי רוב, הוא אחד ששם פס. וזה כמובן מזמין הכללות רבות שנצמדות להתנהגות הזו. כמובן, שקביעות גורפות אינן לעניין בכלל. בוודאי בפורום רכב אשר מצופה שיורכב מאלו שיודעים להעריך ערכים מוטוריים.

פורסם

בר72 -

להכליל אנשים על בסיס מותג רכב ולקרוא לכולם "חבורת הזבל". זה מה שהיה כאן. לא שום דבר אחר.

אם אתה רוצה לעזור לרועי, אנא אתר עבורו סולם גבוה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מיץ פטל, מה הקשר בין דיעה קדומה לתיוג רוכשי המותג כזבל ועוד על ידי אחד המנהלים?

אני רק מנסה לנחש לכמה זמן היה נחסם משתמש רגיל על התבטאות כזו שעוד באה אחרי הדיון שהתפתח בהתבטאות הזו.

ורועי, מאחל כולנו שתשלם מיסים על רכבים כאלה כי כולנו נהנה מהם. אני לא מכיר אותך אישית אבל את דורקי ועוד כמה שמחזיקים ברכבים מהמתג הנ"ל (אחד רכב ב 1.4 מליון שקל ועוד אחד שמחזיק רכב רק ב 570 אלף) כן ואני מאחל לך להיות זבל כמוהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני בהחלט מזדהה עם דבריו של דורקי לגבי המסים והרצון להנות. זה קשור לנושא הכסף השחור ולדבריו של רועי, שדיבר בהכללה אני מאמין.

אולי זה בעצם הקישור הנכון. ומי שלא חושב שיש כסף שחור, שיגיע לכמה שכונות יוקרה ויראה איל משלמים שם הכל במזומן.

זו, לדעתי, הבעיה אליה התכוון רועי, ולא עצם עיסוקו של האדם.

בר, עם יד על הלב במה שונה עורך דין בשכונת יוקרה שמשלם לטכנאי מכונת הכביסה בלי קבלה ממסעודה משדרות שעושה אותו הדבר?

צא מהסרטים של מליונים בשחור שקונים איתם רכבי יוקרה ומטוסים פרטיים. מי שעובד בשחור מפחד לחות חיים ראוותניים כי מס הכנסה לא מטומטמים עד כדי כך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דורקי, בוא ננסה להשאר בקונטקסט: לא קראתי לך זבל חלילה ולא אמרתי שאתה שייך לאוכלוסיה שלילית כזו או אחרת. דיברתי על הסטריאוטיפ ומה גורם לאנשים שהצליחו לא לקנות מכוניות יקרות (או לפחות להמנע ממותגים מסויימים). לא צריך להתמם - לקסוס למשל בנו אחלה עסק על בסיס ה"אני לא רוצה להראות נוסע בב.מ.וו" ואפשר להגיד משהו דומה על אודי של פעם (היום זה הב.מ.וו החדש). אני גם לא צריך להרחיב על איזה טיפוסים היו פוקדים את קמור של פעם - צעקות, מכוניות שנמכרות על סמך "מילה" ונדמה לי שפעם אחת אפילו שלפו שם אקדחים (לא ירו). אז נכון שזה היב לפני כמה שנים, אבל זה לא שהאוכלוסיות האלו ירדו מנכסיהן.

אני תומך נלהב של קפיטליזם. אני עובד לא פחות קשה ממך וכנראה שמדרגת המס שלנו זהה, אבל היום אני כבר יודע שבישראל עבודה קשה זו לא בהכרח הדרך המועדפת לצבור הון - לפחות לא הון שמנפנפים בו אחר כך. מעבר לזה, יש מכלול תכונות מסויים שמקל על אנשים להצליח במקום כמו ישראל - אולי כל מקום אחר גם - שלא הופך אנשים ל"טובים" יותר, אם נצייר סקאלה אוניברסלית נאיבית שכזו. אני מניח שגם אתה ראית דבר או שניים בחייך ושאתה יודע על מה אני מדבר.

פורסם
רועי - חבורת הזבל? בגלל מותג רכב? זו הכללה שעושה 'חובב רכב'?

לא נראה לך שהלכת רחוק מדי?

דיסקו ידידי, אתה לא נתקלת אף פעם במצב שבו אדם נמנע מפעולה מסויימת בגלל "מה יחשבו", אפילו אם אין בין זה לבין המציאות מאום? ובפרט, אתה לא יכול לעלות על דעתך מצב שבו בעל הון לא קונה ב.מ.וו כי הוא לא רוצה לשדר מסר מסויים? אתה מדבר כאילו שאני המצאתי את האסוציאציה.

אגב, כל זה לא קשור לעובדה שאני חובב רכב או לא. לא הייתי מהסס לרגע לקנות ב.מ.וו בגלל שיוך כזה או אחר, זה לא מעניין אותי. האם זה אומר שהשיוך לא קיים? לך תשאל עשרה אנשים שאתה מכיר מה הדבר הראשון שעולה להם לראש כשאתה אומר להם ב.מ.וו, ותראה אם מישהו אומר לך "יזם בוגר תלפיות".

פורסם
בר72 -

להכליל אנשים על בסיס מותג רכב ולקרוא לכולם "חבורת הזבל". זה מה שהיה כאן. לא שום דבר אחר.

אם אתה רוצה לעזור לרועי, אנא אתר עבורו סולם גבוה.

אני חושב שכמו כל דבר - באינטרנט/וואטסאפ/פייסוש, זה נקרא בחומרה בה לא היו הדברים נאמרים F2F. הרי רועי לא באמת חושב שכל הבעלים של BMW הם עבריינים/שייכים למגזר מסוים, אלא מציין את הסטיגמה ואת העובדה שיש להם נטיה שכזו, להיכנס ולרכוש BMW, יותר מאשר נניח נטיה לרכוש פיג'ו 508. על זה אני לא חושב שאפשר להתווכח, ולכן נירמול ההודעה מציג בעצם מציאות די נכונה.

פורסם
בר, עם יד על הלב במה שונה עורך דין בשכונת יוקרה שמשלם לטכנאי מכונת הכביסה בלי קבלה ממסעודה משדרות שעושה אותו הדבר? צא מהסרטים של מליונים בשחור שקונים איתם רכבי יוקרה ומטוסים פרטיים. מי שעובד בשחור מפחד לחות חיים ראוותניים כי מס הכנסה לא מטומטמים עד כדי כך.

לא יודע למה הבאת דווקא את הדוגמאות האלה. בשני מגזרים ספציפיים - בני מיעוטים והחברה החרדית - השימוש בכסף שחור כל כך נפוץ, שההתגנדות לקבלה/תשלום מס הוא בעצם סוג של עקרון דתי :-) ויש כמובן את אלה שקונים רק במזומן כי הכסף שוכב לו בקפריסין/הונג קונג, או את אלה שמסתובבים עם כרטיס אשראי של הונג קונג שלא ניתן לעקוב אחריו פה בישראל באופן טריוויאלי. כסף שחור הוא עניין של מידה. לשלם 400 שח לאינסטלטור זה לא להעלים 400 אלף בחודש, למשל.

• תוכן חדש...