Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המערכת לא רעה טכנית, אולם לא הייתי מוכן להתקנה מקומית ברכב פרטי. להערכתי עובדת ב-95% מהזמן, לא התעמקתי אבל כנראה בשמש ישירה לא עובדת כלל או לפחות בהתראת התנגשות חזית אחור. הכל טוב ויפה?

לא. עצם קיומו של מובילאיי ברכב מביא אותך עם הזמן לצורך במובילאיי.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחרי כמעט חודשיים עם המערכת, הדבר הטוב היחיד שיש לי להגיד עליה זה שלמדתי להתעלם ממנה ומהצפצופים שלה - לא נגעתי בה מאז שקיבלתי את הרכב כך שהיא מצויה על ברירות המחדל שלה, ויש לה מגוון רחב מאוד של צפצופים שלא הצלחתי להבין מה כל אחד מהם אומר. בחודשיים האלו, אני יכול להגיד שפעם אחת היא ציפצפה כשרכב לפני בלם ואני לא שמתי לב, ובשאר הזמן היא מצפצפת לעצמה בעיקר.

מבחינתי, הניסיון איתה רק חיזק את מה שחשבתי לפני כן: היא לא מזיקה, ואם היא היתה מגיעה מהמפעל אז סבבה, אבל התועלת שלה לא מספיק משמעותית כדי להצדיק לתת למתקינים המקומיים של היבואנים להניח את הטלפיים שלהם על הרכב.

פורסם

אחרי חצי שנה עם המערכת - פחות צפצופים על התקרבות לרכב שלפני, יותר צפצופים על סטיה מנתיב ולאחרונה איזה צפצוף חדש לא ברור, כנראה התראת מהירות.

ועדיין 99.9% התראות שוא, והתראות האמת מגיעות מאוחר, אחרי שכבר הגבתי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למי ש*תמיד* ערני ו*תמיד* שם לב לנהיגה, הדבר היחיד שמובילאיי יכול לסייע הוא בהערכת מרחק לרכב הקודם. אבל... הרוב המוחלט של הנהגים לא נכנסים לקטגוריה הזו של *תמיד* ויש מידי פעם הסחות דעת. עבור אלה (גם אני כלול בהם לצערי), מספיקה פעם אחת שמובילאיי תמנע תאונה כדי להצדיק התקנה של המכשיר. יש לי את המכשיר כבר כמה שנים, וזה עזר פעם אחת בלבד. לא אכפת לי שאלפי הפעמים האחרות המערכת סתם מצפצפת. הבעיה היחידה עם זה היא שעלולים להתרגל לצפצופים ולהתעלם מהם גם במקרה הבודד שבו אסור להתעלם.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

פורסם

אני רק יכול לומר שאחרי שנה וארבעה חודשים דווקא המקרים שבהם המערכת התריעה סתם היו מעטים, נכון שכשיש הרבה מאוד תנועה אז יש הרבה התרעות אבל רובם מוצדקות כמו התקרבות לרכב מלפנים או סטייה מנתיב בגלל מפגר שלא יודע שצריך לעבור לנתיב משמאל ולא לבצע עקיפה באמצע הנתיב.

מה שכן שמתי לב שבחודשים החמים במיוחד באמצע היום המערכת פשוט לא עובדת עד שאתה לא מפעיל מזגן ומקרר את פנים הרכב.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

מערכת בלתי נסבלת, דיל ברייקר אמיתי. לא אקנה רכב עם מובילאיי לעולם. נוסעים יפה מאוד גם בלעדיה והכביש לא נראה כמו זירת מכוניות מתנגשות. האפקט העיקרי שלה לדעתי הוא באמת הכהיית חושים כמו שפות"ש אמר.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

לדעתי מערכת טובה - אצלי על רגישות בינונית וחיב לציין שהיא עובדת לא רע - אם נוהגים נכון .הבעיה עם המערכת שהיא לא מושלמת ומאפשרת ליבואנים get away with a murder - לקבל ציון בטיחות סביר ולוותר על מערכות שמותקנות במיפעל שמשמעותית יותר טובות כי הם אקטיביות ו "רואות " בצדדים ומאחורה .

פורסם

המערכת הזו בלתי נסבלת.. לא אתפלא אם בגללה איהיה מעורב בתאונה. כל הזמן התראות בלי סיבה שסתם מכניסות ללחץ בעיקר בשיוטים בשעות הלילה, כל פעם שנוסעים באזור עם עבודות בכביש המערכת מתחרפנת כאילו היא לא מכירה צבע כתום ומתריאה בלי סוף על סטיות נתיב שלא היו..

אני לא מבין אין אנשים חיים עם הדבר הזה, ועוד יש כאלו שסומכים עליה יותר מעל העיניים שלהם..

כשיבוא היום שאצטרך לקנות רכב חדש, מבחינתי אם יש מערכת כזו זה מוריד משווי הרכב יותר ממה שהיה מוריד אם עבר תאונה.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם (נערך)

מובילאיי היא מערכת מצויינת. כמו שכבר אמרו לפניי, מספיקה התראה אחת שתציל אותך מתאונה, על מנת להצדיק את קיומה של מובילאיי.

מי שמתעצל ולא יודע לשחק בכפתורים, זו בעיה שלו. אני הנמכתי את ההתראות, וביטלתי את ההתראה מנתיב לנתיב שהפריעה לי, ואת חיישן הקירבה לרכב שלפניי צמצמתי ל-0.4 מטר.

יש מידי פעם התרעות שווא אבל ההתרעות הן חשובות וגורמות לך לשים לב.

לא הייתי מתקין מלכתחילה מערכת כזאת ברכב, אבל בדיעבד אני שמח. ואם לא הייתי אוהב לעבור הרבה מנתיב לנתיב, הייתי מחזיר את ההתרעה החשובה של סטיה מנתיב, שיכולה להציל חיים במקרה של אי שימת לב.

עריכה אחרונה על ידי outlander

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
מערכת בלתי נסבלת, דיל ברייקר אמיתי. לא אקנה רכב עם מובילאיי לעולם. נוסעים יפה מאוד גם בלעדיה והכביש לא נראה כמו זירת מכוניות מתנגשות. האפקט העיקרי שלה לדעתי הוא באמת הכהיית חושים כמו שפות"ש אמר.

עניין שלך אם לקנות רכב עם מובילאיי או לא, אבל שים לב: אפשר להשקיט את המערכת לגמרי, ואם יש נהגים אחרים על הרכב שאתה קונה, אולי הם יעדיפו להשתמש במכשיר.

פורסם
המערכת הזו בלתי נסבלת.. לא אתפלא אם בגללה איהיה מעורב בתאונה. כל הזמן התראות בלי סיבה שסתם מכניסות ללחץ בעיקר בשיוטים בשעות הלילה, כל פעם שנוסעים באזור עם עבודות בכביש המערכת מתחרפנת כאילו היא לא מכירה צבע כתום ומתריאה בלי סוף על סטיות נתיב שלא היו..

אני לא מבין אין אנשים חיים עם הדבר הזה, ועוד יש כאלו שסומכים עליה יותר מעל העיניים שלהם..

כשיבוא היום שאצטרך לקנות רכב חדש, מבחינתי אם יש מערכת כזו זה מוריד משווי הרכב יותר ממה שהיה מוריד אם עבר תאונה.

יכול להיות שזה עניין של כיול המערכת.

לדעתי מערכת טובה - אצלי על רגישות בינונית וחיב לציין שהיא עובדת לא רע - אם נוהגים נכון .הבעיה עם המערכת שהיא לא מושלמת ומאפשרת ליבואנים get away with a murder - לקבל ציון בטיחות סביר ולוותר על מערכות שמותקנות במיפעל שמשמעותית יותר טובות כי הם אקטיביות ו "רואות " בצדדים ומאחורה .

פורסם

אני לא יודע מה אתם מדברים, אצלי המערכת לא נותנת התראות שוא(4 חודשים וחצי אצלי) כנראה בגלל שאני נוסע רגוע ושומר מרחק.

בכל מקרה נראלי שהכל עניין של כיול המערכת בידי המתקין ולא נתקלתי בשום בעיות בשמש ישירה.

פורסם
אני לא יודע מה אתם מדברים, אצלי המערכת לא נותנת התראות שוא(4 חודשים וחצי אצלי) כנראה בגלל שאני נוסע רגוע ושומר מרחק.

בכל מקרה נראלי שהכל עניין של כיול המערכת בידי המתקין ולא נתקלתי בשום בעיות בשמש ישירה.

מנסיון של כמה שנים, אפילו אם אתה נוסע רגוע ושומר מרחק, אחרים לא נוהגים כך, ובכל מקום שנוצר מרחק מהרכב שלפניך (בגלל שאתה שומר מרחק), רכבים אחרים יכנסו במרווח ויגרמו להתראה. זו לא התראת שווא, אבל זה קורה המון, ואם אתה מאלה שתמיד שמים לב אז זה רק מציק.

פורסם

המערכת הזאת הייתה גם בפסאט וגם בפלואנס אצל הורי. לא התעסקתי עם המערכת מלבד עוצמת הקול.

אין לי אפילו ספק אחד שהיא הצילה אותי במספר פעמים, בגלל היותי צעיר ועייף. כמובן התראה בלימה חירום עזרה מאוד. מלבד הצפצופים הללו, כמעט ולא שמעתי.

הבעיה היא בשלב מסוים ניסיתי לעבוד על המערכת ובגלל זה עשיתי עבורות תנועה (לא לאותת).

• תוכן חדש...