Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

חן - קודם כל, בבין עירוני אני סופר שניות. ולא צריך יותר מאשר קטע בקו הפרדה בין נתיבים שישמש כנקודת ייחוס. לא מחכה לעמוד החשמל הבא.

הצפצפה האופטית מתחילה לבכות כאשר היא מחשבת מרחק של 0.7 שניות (זה הנתון הנומינלי, אפשר להאריך עד 2 שניות). אני בכלל לא יודע מה הקשר בין המספרים המוצגים על הצג לבין המציאות. הרי איך הם מחשבים זה סוד מסחרי. לפי גודל לוחית הזיהוי? לפי איזה רוחב ממוצע של רכב? איזה מט"ל סודי?

מכל מקום - מערכת שלא מסוגלת לזהות שאני עומד ברמזור מאחורי משאית, או שמישהו נדחף לי מימין (אני מדבר על עוקפי פקקים) כנראה לא שווה הרבה לנהג. ליצרן ולמתקין - זה סיפור אחר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
חן - קודם כל, בבין עירוני אני סופר שניות. ולא צריך יותר מאשר קטע בקו הפרדה בין נתיבים שישמש כנקודת ייחוס. לא מחכה לעמוד החשמל הבא.

אדרבה, עמוד זו נקודת ייחוס גרועה. איך אתה סופר? ״21,22״?

ואגב, למה לספור רק מחוץ לעיר? אם כבר, בתוך העיר זה יותר חשוב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

יותר מ-22.

במהירויות עירוניות נמוכות אני סומך על 40 שנות ניסיון בנהיגה. גם כאשר הייתי נהג די ירוק לא היתה לי בעיה בעניין. מצד שני, תרבות הנהיגה בישראל היתה שונה.

ובקו התחתון שום דבר לא מובטח. אפשר רק לצמצם סיכונים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מספיקה פעם אחת שמובילאיי תמנע תאונה כדי להצדיק התקנה של המכשיר.

מובילאיי היא מערכת מצויינת. כמו שכבר אמרו לפניי, מספיקה התראה אחת שתציל אותך מתאונה, על מנת להצדיק את קיומה של מובילאיי.

זה אחד התירוצים הכי עלובים שיש.

אם תחבשו קסדה כל היום, יש סיכוי שזה יציל אתכם לפחות פעם אחת במהלך החיים מפגיעת ראש קטלנית. לשיטתכם זה מצדיק חבישת קסדה אבל אני לא רואה אתכם מסתובבים עם קסדות ברחוב.

המערכת לא יעילה (ברכבים שיצא לי לנהוג בהם) ברמה כזו שאתה לומד להתעלם ממנה או מכבה אותה בתחילת כל נסיעה.

להתייחס לזה כמשהו ש"מציל חיים" זו הגזמה שיווקית מטומטמת. מערכת דומה שמתפקדת כראוי (נניח באבזור מקורי) באמת משפרת את המודעות של הנהג לסביבה, אבל נהג שבלי מערכת כזו מועד לקחת חיים של מישהו על הכביש לא צריך להחזיק רישיון. שום מערכת לא יכולה לפצות על טימטום אנושי. רק רכב אוטונומי.

לדעתי זה רק עניין של זמן שנהג יגרום לתאונה קטלנית ובחקירה יספר לשוטרים שהוא לא מבין מה קרה, המובילאיי לא התריע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מערכת מיותרת לכל הדעות , בנאדם המסתמך על מערכת כזאת או צריך לעזר בבקשה , לדעתי

צריך לעשות רענון לנהיגה שלו.

לא מיותרת בכלל! הסטטיסטיקה אומרת שכמעט כל התאונות נגרמות מהסחות דעת של נהגים. נכון מאוד (!!) שאסור בשום אופן להסתמך על מערכת מובילאיי. נהג חייב לשים לב לכביש ולנהוג, ממש כמו שאמרת. עם זאת, אתה לא יכול להתעלם מהעובדות. המון הסחות דעת, וכמו שרבים אמרו, מספיק פעם אחת שהמובילאיי עוזר. תאונה בודדת היא תאונה אחת יותר מדי.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

פורסם

הדוגמה שלך עם הקסדה לא מחזיקה מים.

אם תיפול ותשבור את הראש, זאת תהיה בעיה שלך, ובאופן טבעי אתה תשמור על הראש שלך אם יש בו משהו.

בכביש יש משמעות אחרת לתאונה, נפילה על המדרכה לא הורגת אנשים וגם לא אותך.

אם אתה מתנגש ברכב או באדם, רוב המקרים יכולים להסתיים באסון.

עובדה קיימת שבכבישים נהרגים יותר אנשים מאשר על המדרכות מנפילה.

מנסים למצוא פתרונות טכנולוגיים בכדי למזער טעויות אנוש, כי מבינים שזאת החוליה החלשה בשרשרת.

גם צפצוף חגורת בטיחות יכול להפריע לאנשים, אבל בפועל זה גורם לאנשים לחגור חגורות בטיחות לביטחונם האישי,אגב.

בסופו של דבר המערכת הזאת נועדה לטובתך ולטובת אנשים אחרים, גם אם המחיר של זה כמה צפצופים מיותרים.

החשבון פשוט, זאת מערכת שמנעה לא מעט תאונות דרכים, ויש פה בפורום לא מעט אנשים מודים בזה. מי שמפריע לו יכול לכבות או להוריד את הווליום ממנה. היום במיוחד כאשר יש כל כך הרבה הסחות דעת בכביש וברכב ( פלאפון למשל) זה הפתרון הכי פשוט וישים שניתן לשימוש.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
זה אחד התירוצים הכי עלובים שיש.

אם תחבשו קסדה כל היום, יש סיכוי שזה יציל אתכם לפחות פעם אחת במהלך החיים מפגיעת ראש קטלנית. לשיטתכם זה מצדיק חבישת קסדה אבל אני לא רואה אתכם מסתובבים עם קסדות ברחוב.

המערכת לא יעילה (ברכבים שיצא לי לנהוג בהם) ברמה כזו שאתה לומד להתעלם ממנה או מכבה אותה בתחילת כל נסיעה.

להתייחס לזה כמשהו ש"מציל חיים" זו הגזמה שיווקית מטומטמת. מערכת דומה שמתפקדת כראוי (נניח באבזור מקורי) באמת משפרת את המודעות של הנהג לסביבה, אבל נהג שבלי מערכת כזו מועד לקחת חיים של מישהו על הכביש לא צריך להחזיק רישיון. שום מערכת לא יכולה לפצות על טימטום אנושי. רק רכב אוטונומי.

לדעתי זה רק עניין של זמן שנהג יגרום לתאונה קטלנית ובחקירה יספר לשוטרים שהוא לא מבין מה קרה, המובילאיי לא התריע.

בעצם אתה אומר "אל תבלבלו אותי עם עובדות". בתיאוריה אתה צודק, מי שיש לו הסחות דעת בנהיגה, מוטב שלא יהיה לו רשיון. בפועל, אחוז זעום ביותר של התאונות נגרם כתוצאה מגורמים שאינם הסחת דעת. אני מאוד מקווה שרכבים אוטונומיים יצמצמו בהרבה את מספר התאונות. אבל עד אז, מעשית, עדיף פתרון חלקי מאשר אף פתרון.

ומה זה השטויות האלה על קסדה ברחוב? כמה תאונות קורות ברחוב שקסדה הייתה מונעת? תאונות דרכים כתוצאה מהסחות דעת יש כמה מאות כל יום בארצנו בלבד. כמובן, רובן ללא נפגעים. לא כולן מדווחות למשטרה ונכללות בסטטיסטיקה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

איזה עובדות בדיוק? זה שאתה מאמין שמדובר במכשיר "מציל חיים" כי ככה כתוב בפרוספקט לא הופך את זה לעובדה.

הדוגמה עם הקסדה באה להמחיש כמה טיפשי להצדיק משהו רק בגלל שיש סיכוי שהוא ימנע תאונה בתאוריה, לא משנה אם זה קורה רק לך או גם לאחרים בגללך.

שים לב - רק נהג עירני מונע תאונות, לא מובילאיי ושאר אמצעים טכנולוגיים כל עוד לא מדובר במכונית אוטונומית. אסור להתייחס לזה כאמצעי מציל חיים או משהו שאפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות, זה קישקוש שיווקי ולא יותר. פה מתחילה הבעיה, אנשים חושבים שהמערכת תתריע להם בזמן והם יכולים להרשות לעצמם להיות פחות עירניים בנהיגה. מצד שני, מערכת שנותנת המון התראות שווא סופה שיתעלמו ממנה גם כשההתראה תהיה אמיתית, או שמלכתחילה יעדיפו לכבות אותה לפני הנסיעה.

פתרונות טכנולוגיים להתרעה אמורים להגביר את המודעות של הנהג לסביבה ולא להפחית אותם. כרגע המערכת הזאת לא עושה את זה, לפחות מהניסיון שלי כמו שכבר כתבתי קודם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)

אני נוטה להסכים עם המגיב מעלי

SlowRide

אני כמעט שנתיים עם מובילאי נוסע כ 10/12K ק''מ בשנה.

למדתי לחיות עם המערכת ודיי התרגלתי לציפצופים השונים,

(הייתי עוד יותר שמח אם הרכב היה בלעדיה)

מרגיז אותי בטירוף ציפוף חזית-אחור שזה 3 ציפופים חזקים

שלא ניתן להחליש אותם,לפעמים גם הילדים או אשתי נבהלים מהם.

פניתי לחברה שיחלישו אותם ולא ניתן.אפשר רק להשתיק אותם לחלוטין,

ולשם כך נדרש להגיע לחברה.אני מוכן ומזומן להגיע אבל לא ברור לי הנושא הביטוחי,

כי המערכת מובילאי מקנה לך הנחה בביטוח חובה,ואם ידעו שהשתקת התרעה מסויימת

יכולה החברה להתנער מאחריות במקרה ת.ד. חזית אחור חלילה,

אני ממש סובל מהציפצופים הארורים הללו של חזית-אחור.

עם שאר המערכת אני יכול לחיות כי התרגלתי לצפצופים וגם כיוונתי אותם

למצב העוצמה הרצוי.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם
איזה עובדות בדיוק? זה שאתה מאמין שמדובר במכשיר "מציל חיים" כי ככה כתוב בפרוספקט לא הופך את זה לעובדה.

הדוגמה עם הקסדה באה להמחיש כמה טיפשי להצדיק משהו רק בגלל שיש סיכוי שהוא ימנע תאונה בתאוריה, לא משנה אם זה קורה רק לך או גם לאחרים בגללך.

שים לב - רק נהג עירני מונע תאונות, לא מובילאיי ושאר אמצעים טכנולוגיים כל עוד לא מדובר במכונית אוטונומית. אסור להתייחס לזה כאמצעי מציל חיים או משהו שאפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות, זה קישקוש שיווקי ולא יותר. פה מתחילה הבעיה, אנשים חושבים שהמערכת תתריע להם בזמן והם יכולים להרשות לעצמם להיות פחות עירניים בנהיגה. מצד שני, מערכת שנותנת המון התראות שווא סופה שיתעלמו ממנה גם כשההתראה תהיה אמיתית, או שמלכתחילה יעדיפו לכבות אותה לפני הנסיעה.

פתרונות טכנולוגיים להתרעה אמורים להגביר את המודעות של הנהג לסביבה ולא להפחית אותם. כרגע המערכת הזאת לא עושה את זה, לפחות מהניסיון שלי כמו שכבר כתבתי קודם.

כנראה לא קראת את הפוסטים הקודמים.

1. העובדות שאני מדבר עליהן לא קשורות למובילאיי. העובדות הן שישנן מאות תאונות ביום שכמעט כולן נובעות מהסחת דעת. חיפוש מהיר בגוגל יראה לך נתונים רשמיים.

2. לא מעניין אותי בכלל מה שכתוב בפרוספקט. כבר כמה אנשים (כולל אותי) כתבו שבזכות המכשיר נמנעה להם תאונה אחת לפחות. ככה שזה לא קשור לאמונה, זה המצב למעשה.

פורסם

רוצים להפחית הסחות דעת?

שני צעדים ראשונים:

1. לאסור על כל מערכות הבקרה והמולטימדיה המסובכות עם מסכי מגע\מקשים רכים, אלה שמצריכות 15 פעולות כדי להעלות את הווליום או לשנות טמרטורה במזגן.

2. לאסור על מתקני הטפלון על החלון הקדמי, שחוסמות שליש משדה הראיה.

הצעד המתבקש - איסור מוחלט על שימוש בטלפונים ומערכות דומות - הוא בבחינת גזרה שהציור לא יכול לעמוד בה. אבל לפחות לצמצם את הפעולות הנדרשות להפעלה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם כמה אנשים (כולל אותי) רשמו שהמערכת הזו מיותרת ולא תורמת לבטיחות בגלל שמתעלמים ממנה כי היא מתריעה סתם יותר מדי פעמים, ולפעמים לא מתריעה כשצריך. אז הנה עוד "עובדות" בשבילך. אל תסתכל רק על מה שנח לך, תסתכל על התמונה הכוללת. יכול להיות שלפעמים המערכת מתריעה מתי שצריך, אבל אם הרבה אנשים מתעלמים ממנה בגלל התראות שווא או שאנשים חושבים שהיא נועדה להחליף את הריכוז שלהם ולאפשר להם לשחק בטלפון בנהיגה אז הנזק שלה גדול מהתועלת.

פורסם
העניין הוא שאתה לומד פשוט לשמור מרחק, ולאותת.

זה כבר מספר פעמים בשרשור הזה שאני קורא שהמערכת עוזרת לשמור מרחק. אם הנהג צריך מערכת כדי שתעזור לו לשמור מרחק, זה אומר שהנהג לא הפנים שיעורי הנהיגה והתחיל לזלזל. וזה עצוב מכיוון שדווקא שמירת מרחק היא הדבר הראשון שעוזר למנוע מרבית התאונות מחוץ לעיר.

מעבר לזה, מערכת שהיא באמת מצילה חיים יודעת לבלום בעצמה ולתקן סטייה של נתיב. יש את זה ברכבים שונים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...