Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הייתי מתקין מלכתחילה מערכת כזאת ברכב, אבל בדיעבד אני שמח. ואם לא הייתי אוהב לעבור הרבה מנתיב לנתיב, הייתי מחזיר את ההתרעה החשובה של סטיה מנתיב, שיכולה להציל חיים במקרה של אי שימת לב.

אם המערכת מרבה להתריע על מעברי נתיב זה סימן שאתה לא מקפיד לאותת. קבל נון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני נוסע עם מוביליי ברכב ליסינג כבר למעלה משתיים . רשמתי גם בעבר שלדעתי זאת מערכת מצויינת , מצילת חיים ומונעת תאונות.

לא פעם התריאה לי על בלימת פתע לפניי.

לכל מי שנוהג נהיגה ספורטיבית או חבריה צעירים שרוצים להשתולל קצת זה יציק מאד , כי המערכת נועדה גם לשפר את תרבות הנהיגה. שמירת מרחק, איתותים, אי סטיה מנתיב.

בדגם החדש המערכת יודעת לקורא תמרורים ולהציג פרטים חשובים על הצג כמו

מהירות מותרת באותו קטע

איסור או אישור עקיפה.

מה שלא תגידו , זה פצצה של מערכת .

החיסרון היחידי שלה זה רוב נהגי ישראל

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

לשפר תרבות נהיגה? זה באמת יומרני. המערכת נועדה להתריע על מספר מצבים - בגרסה המותקנת אצלי מדובר בהתקרבות יתר לרכב שלפני, הולכי רגל בחזית הרכב, סטיה מנתיב ללא איתות ונסיעה במהירות מעל המותרת. אם כתוצאת לואי מישהו יתחיל להקפיד על איתות - מה טוב. מצד שני, כמות ההתראות לא סבירה, אם כי, כפי שציינתי קודם, היום אני סובל מהמערכת פחות מאשר בחודשים הראשונים. אולי היא "לומדת" אותי ואת הרכב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

העניין הוא שאתה לומד פשוט לשמור מרחק, ולאותת. המערכת לא לומדת אותך תאמין לי.

זה דברים בתת מודה.

תרבות נהיגה אמרת?

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

זה ממש כנראה תלוי ברכב - כל נסיעה שלי עד עכשיו איתה נגמרה בהרמת היד ולחיצה על הכפתור האמצעי לחיצה ארוכה,

בלילה? לא מתפקדת וסתם מצפצפת בכביש ריק שאני נוהג על האמצע בדיוק..בכבישים עם סימונים שהם פחות ממושלמים? לא עובדת ומציקה ללא סיבה - באירועים בהם אני יכול להבטיח שלא נצמדתי לא זיגזגתי בלי איתות וכו' - קיבלתי נזיפה זועמת ממנה על לא עוול בכפי.

המערכת מותקנת בארץ וכנראה לא עוברת כמו שצריך הגדרה בכל המכוניות - חפיפיניקיות ישראלית אמיתית, הייתי באיטליה עם A קלאס ואותה מערכת רק מקורית מהיצרן - עולם אחר גם יודעת לתת לך התראות אמיתיות על בעיות ולא סתם מצפצף ללא קשר למה שקורה בחוץ.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
אני נוסע עם מוביליי ברכב ליסינג כבר למעלה משתיים . רשמתי גם בעבר שלדעתי זאת מערכת מצויינת , מצילת חיים ומונעת תאונות.

לא פעם התריאה לי על בלימת פתע לפניי.

לכל מי שנוהג נהיגה ספורטיבית או חבריה צעירים שרוצים להשתולל קצת זה יציק מאד , כי המערכת נועדה גם לשפר את תרבות הנהיגה. שמירת מרחק, איתותים, אי סטיה מנתיב.

בדגם החדש המערכת יודעת לקורא תמרורים ולהציג פרטים חשובים על הצג כמו

מהירות מותרת באותו קטע

איסור או אישור עקיפה.

מה שלא תגידו , זה פצצה של מערכת .

החיסרון היחידי שלה זה רוב נהגי ישראל

מסכים לגמרי. זה נכון שכל עוד הנהג ערני לגמרי ועם תשומת לב מלאה לכביש, כל צפצוף שהוא של המערכת הוא מיותר, כי זה רק מזהיר אותו ממה שהוא בכל מקרה כבר רואה בעצמו. זה נובע מכך שהמערכת כיום לא מבחינה בין מצב שהנהג שם לב ובין מצב שלא. אני מניח שעם הזמן, היצרנים יהפכו את מערכות הבטיחות ליותר חכמות, כדי למנוע התראות שהנהג אינו זקוק להן.

עם זאת, כדאי לזכור - מספיקה התראה אחת שמונעת תאונה כדי להצדיק את ההצקה של ההתראות המיותרות. אין בהן נזק של ממש.

Sent from my SGP511 using Tapatalk

פורסם

הבעיה במערכת הזאת שהנהג סומך על המערכת ולא שומע למערכת. אתן דוגמה מקבילה: חיישן רוורס. אנשים רואים בלוח שהם קרובים מאוד ואז משלבים להילוך קדימה. לא פעם ראיתי אנשים שנכנסים במכונית מאחורה כי הם סמכו עליה ולא הקשיבו לה.

פורסם

היה לי ניסיון עם מערכת מקורית כזאת בניסאן קשקאי ובאודי A6, בחניונים צפופים הן מעיקות, בכבישים בשיפוץ הן מצפצפות לשווא, וגם בכביש רגיל לא מי יודע מה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מערכת מיותרת לכל הדעות , בנאדם המסתמך על מערכת כזאת או צריך לעזר בבקשה , לדעתי

צריך לעשות רענון לנהיגה שלו.

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

פורסם
מובילאיי היא מערכת מצויינת. כמו שכבר אמרו לפניי, מספיקה התראה אחת שתציל אותך מתאונה, על מנת להצדיק את קיומה של מובילאיי.

מי שמתעצל ולא יודע לשחק בכפתורים, זו בעיה שלו. אני הנמכתי את ההתראות, וביטלתי את ההתראה מנתיב לנתיב שהפריעה לי, ואת חיישן הקירבה לרכב שלפניי צמצמתי ל-0.4 מטר.

יש מידי פעם התרעות שווא אבל ההתרעות הן חשובות וגורמות לך לשים לב.

לא הייתי מתקין מלכתחילה מערכת כזאת ברכב, אבל בדיעבד אני שמח. ואם לא הייתי אוהב לעבור הרבה מנתיב לנתיב, הייתי מחזיר את ההתרעה החשובה של סטיה מנתיב, שיכולה להציל חיים במקרה של אי שימת לב.

חשוב רק לציין שזה לא מטרים, אי אפשר לכוון ל 0.4 מטרים, חצי מטר מהרכב לפנייך?

המערכת מודדת רוב הסיכויים זמן ההתנגשות במידת והרכב לפנייך בלם וכו', לדעתי כן, לא בדקתי מה המפרט אומר.

אבל ברירת המחדל שעומדת על 0.8, אלו הם לא ממש מטרים מן הסתם, המרחק הוא "עצום" בברירת המחדל, שהיא 0.8.

מנסיון קצר יחסית עם המערכת (רכב של ההורים) המערכת כמעט ולא מתריעה כל עוד אני מאותת (ואני תמיד מאותת מתוך הרגל) אלה לעיתים, ישנן עקיפות כגון בכביש 6 במהירויות גבוהות שצריך להכנס בין רכבים במרחקים יחסית קטנים, היא כן מצפצפת פה ושם אבל לא משהו שהפריע לי האמת.

פורסם
מערכת מיותרת לכל הדעות , בנאדם המסתמך על מערכת כזאת או צריך לעזר בבקשה , לדעתי

צריך לעשות רענון לנהיגה שלו.

מה תגיד שחצי מהרכבים יהיו אוטונומיים? לקחת קשה מדי, רענון נהיגה? בסה"כ מערכת חביבה שבאמת יכולה לעזור לאנשים ולמה?

אתה נמצא בפורום חובבי רכב, זה כמו שאתה יודע לתקן את המחשב/רכב או הפלאפון וזה אומר שאתה 1% מכלל האוכלוסיה, מה עם שאר ה 99%, עליהם לא חשבת? להם המערכת מיועדת, לא לך.

אם כבר מדברים על התקנות מקומיות, רכבים שממשיכים להגיע לארץ ללא מולטימדיה מקורית אלה גיל כלשהו מתקין לי את זה, זה הבזיון והפשטת הרכבים ממערכות בטיחות חשובות מובנות אחרות מפסי היצור של היצרנים הרבים, אם כבר, אז כבר.

פורסם
העניין הוא שאתה לומד פשוט לשמור מרחק, ולאותת. המערכת לא לומדת אותך תאמין לי.

זה דברים בתת מודה.

תרבות נהיגה אמרת?

לא צריך ללמד אותי לשמור מרחק, ובודאי לא לאותת. אבל כאשר אני מקבל התראה כיון שנתיב הנסיעה הופך לנתיב יציאה (מכירים את האלכסון המקווקו?) או מישהו נדחף לפני כאשר אני ממילא עם הרגל על הבלם, או מקבל הודעה לי שאני נוסע בכביש המהיר 40 קמ"ש מעל המותר כיוון שהתמרור בנתיב היציאה מראה 70 קמ"ש - סורי, זה גורם לי להתעלם מהמערכת.

ו-כן. באמת לאחרונה אני מקבל פחות התראות על מהירות בכביש המהיר. אז או שהתרגלתי לעבור לאמצעי ולהתרחק מהתמרור ביציאה, או שהמערכת כן לומדת משהו.

פורסם

אכן המערכת מנעה ממני פעם אחת התנגשות חזית אחור, אבל! המערכת עם עצם קיומה הביאה אותי למצב הזה, הרשיתי לעצמי להיות מוסח דעת בגללה (לא יקרה שוב). אני בטוח כי נהגים שתקועים בטלפון בנהיגה יהיו מרוכזים עוד יותר בטלפון כי מקסימום תהיה התראה (ואולי 1 ל-100 לא אבל הם כנראה לא מבינים את המשמעות).

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

כרגיל המערכת ותנת התראות שווא - אבל היום לפחות פעמיים אנשים נדחפו לפני והמערכת שתקה. הערנות שלי מנעה תאונות.

העיקר שיש לי כמה נקודות ב"ציון אבזרי בטיחות" במשרד הרישוי. אבזרי הבטיחות שלי כוללים זוג עיניים פקוחות ורדיו מכובה.

• תוכן חדש...