Jump to content

מרק10

  • הודעות

    30,385
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

5 עוקבים

ספרו לנו עליכם

  • מיקום
    כפר הזעזועים
  • מקצוע
    הנדסת טילים גרעינים

צפיות אחרונות בפרופיל

16,247 צפו בפרופיל

הנקודות של מרק10

ראש למגובבים

ראש למגובבים (14/14)

1.3 אלף

מוניטין

50

תכנים שנפתרו

  1. אכן נסיעות קצרות לא מטיבות עם המצבר. אני מעדיף לנסוע לאחד המשווקים/מתקינים של מצברים תוצרת בוש/ורטה. אני מציע לך לבדוק את המק"ט של המצבר הנוכחי ולפי זה לחפש מצבר מתאים. אם את/אתה נמצא בת"א ניתן לפנות אל חברינו הוותיק מהפורום "אופיר המכונאי האקדמאי" ולהזמין דרכו מצבר+התקנה. רצוי לבדוק האם אופיר עובד השבוע כי הבחור התחתן השבוע. עריכה: בראשון לציון יש לנו את חבר הפורום יוסי זיסו שעבר מת"א-יפו. גם אליו רצוי להתקשר לפניי ההגעה.
  2. לפני שאתה מתחיל להכות את הסטרטר בנסיון להתניע את הרכב בדוק את הדברים הבאים. אם לא יודעים בוודאות איפה להכות על הסטרטר אתה עלול לגרום לנזק נוסף למעטפת של הסטרטר. מתי הוחלף המצבר לאחרונה ? מהי הנסועה של הרכב ?
  3. באסה. תבדוק את פעולת פנל הבקרה עוד תקופה קצרה ואז תחליט האם לפנות למוכר בכדי להחזיר את המוצר או להחליפו בחדש. הזמן יגיד את שלו. קשה לעמוד על טיבו של הפנל שנרכש בעליאקספרס לאחר תקופה קצרה של שימוש.
  4. האלטרנטור מסוגל לספק את צריכת הזרם של כול הרכיבים הקשורים לעבודה תקינה של המנוע וגם הגיר בסל"ד סרק ובטח שבסל"ד גבוה יותר בזמן הנסיעה. אם מחשב ניהול מנוע או מחשב של התיבה עלולים לא לעבוד בצורה מיטבית בגלל נסיעה עם מצבר מת אז קח בחשבון בזמן שהמצבר שלך מת והתנעה בעזרת בוסטר לא שונה בהרבה מנסיעה עם מצבר לא טעון.
  5. גם מוטלו מצויינים אבל הם יותר קשים להשגה.
  6. ממש לא. כול הילולה סביב מצתי אירדיום קצת מוגזמת. ציפוי האלקטרודה באירידיום נועד להעניק אורך חיים גבוה ועמידות גבוהה יותר וכול השאר זה מידע שיווקי של הייצרנים.
  7. אתה יכול לנסוע לחשמלאי אבל אל תפעיל צרכנים כבדים כמו מזגן בזמן הנסיעה. אני ממליץ על מצבר וורטא/בוש.
  8. בודקים את המרווח בין שתי אלקטרודות ולא מיקום של המצת. בכול מקרה בימינו גם פעולה זו מיותרת בגלל שמצתים מגיעים במידה הנכונה מהמפעל.
  9. השאלה היותר חשובה האם האלטרנטור תקין ומסוגל לספק את כול צריכת הזרם הנדרשת בכדי שהרכב יסע ללא מצבר טעון. האם המצבר מת בגלל שהגיע זמנו ? תמדוד את מתח המצבר לפני התנעת הרכב וגם לאחר התנעת הרכב בסל"ד סרק.
  10. כמה קילומטרים עברו מאז ההחלפה האחרונה של המצתים ? 1. פלגים רוכשים אך ורק דרך ייבואן מורשה בארץ. יש המון זיופים. 2. לא קונים פלגים בעליאספרס.
  11. אם אצלינו יפגעו במשאבות המים בכנרת ובמפעלי ההתפלה גם אנחנו נשתה רק מים מינרלים. יש לנו כמה תחנות כוח לייצור חשמל מספיק שמוציאים מכלל פעולה 2 תחנות ותשאר בלי חשמל ברוב היום.
  12. כנראה שאתה היחיד שלא יודע. אל דאגה אנחנו כאן בפורום מעדכנים את הפורום מהמקומות הכי חמים שבהם מתקבלים החלטות וכמובן מהבור של ח"א.
  13. אני מקווה שהצעדים שנעשו להגברת ביטחון התושבים בערים בגוש דן הוא בניית כיתות כוננות עם נשק ארוך. רק אצלי בעבודה אני מכיר 4 אנשים שהתנדבו לכיתת כוננות בת"א.
  14. תייבא מצבר מאמזון ותוכל לספר לנו כמה שילמת ואיך התנהל התהליך.
  15. ברכבים פרטיים עם מנוע בנזין/דיזל (לא היברידי) ואלטרנטור טיפש כלומר ללא מערכת טעינה חכמה ששולטת על ווסת המתח של האלטרנטור לא קיים שום מעגל חשמלי שקובע את זרם הטעינה בין 10-20 אמפר. זרם הטעינה נקבע לפי מתח המצבר ומתח המוצא של האלטרנטור וההגבלה היחידה היא התנגדות כבלי החשמל בין המצבר לאלטרנטור ככה שבמקרים מסויימים כאשר המצבר לא טעון בכלל זרם הטעינה עשוי להיות הרבה מעבר ל-20 אמפר לפרק זמן מסויים.
×
×
  • תוכן חדש...