Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז קודם כל:

כן, זה סיכום שנה על קורולה. לא GTI, לא RS, לא M, לא הוט-האצ', לא ג'וליה, או בקיצור - לא משהו שמבטיח אוטומטית 54 תגובות תוך יום.

ובכל זאת...

אני מאמין שגם בפורום כזה שמורכב ברובו מחולי הגה (כולל עבדכם הנאמן) יש מקום לחוות דעת על רכב משפחתי, רגיל, יעיל עם כמה הפתעות בכיס - בסופו של דבר רובנו נוסעים באחד כזה...

אז ככה:

תהליך הבחירה

הרכב מיועד בעיקר לאשתי, כך שבמקור חיפשתי משהו סולידי, מוגבה (אני חולה על תנוחת נהיגה גבוהה, וגם אשתי גבוהה), עם בטיחות טובה ו"יושב טוב על הכביש". בדקתי סוזוקי קרוסאובר, קיה סול, אופל מריבה, ואפילו סקודה יטי עד שהיא באה אלי יום אחד עם "שמע, נסעתי עכשיו בקורולה של אח שלי, כזה אני רוצה!".

הלכתי לסוכנות בכפר סבא, ביצעתי נסיעת מבחן, התרשמתי מאוד לחיוב, והזמנתי במקום אחת שחורה ברמת גימור GLI.

הסוכן התעקש שהצבע שלה הוא "חום-אספרסו", ואכן גילינו שכאשר השמיים נקיים מענן, השמש בזווית מאוד מסויימת, והרכב יצא עכשיו משטיפה - אפשר לראות גוון כלשהו של חום מאוד מאוד כהה.

השירות בסוכנות (דנאל מוטורס) היה מעולה, ונמשך ככה לאורך השנה.

את הרכב קיבלנו בתחילת ספטמבר 2015.

פנים הרכב

מרחב, מרחב ועוד מרחב.

אין רכב משפחתי שנותן כל כך הרבה מרחב, בעיקר מאחורה (ואל תבואו לי עכשיו עם הסופרב, בסדר?), ויש לי תחושה שגם רכבים מסגמנט אחד מעל יזיעו בהשוואה הזו.

ה-מ-ו-ן מרחב רגליים מאחור, הקונסולה המרכזית לא בולטת מדי, רצפה שטוחה - פשוט תענוג. ומכיוון שיש לי ילדים בגילאי 11-19, זה חשוב מאוד.

האבזור לא רע בכלל.

טרם הקורולה לא יצא לנו להתנסות ברכב עם מולטימדיה + BT, וזה פשוט תענוג.

שני חסרונות עיקריים:

- אין תאימות לעברית (וכך רוב אנשי הקשר שלי נקראים %@^@)

- אין ניווט מובנה

(אני יודע שבדגם שלאחר מתיחת הפנים הנושאים האלה טופלו)

אם אני צריך לציין סיבה אחת בגללה עדיפה גרסת ה-GLI מה-SUN הלא היא, כמובן, המפתח החכם.

היכולת לפתוח את הרכב ולנעול אותו בלי לפשפש בכיסים בחיפוש אחר מפתח חמקן היא באמת נהדרת, וכמובן שהיא משמעותית בעיקר כאשר חוזרים מהסופר עמוסי שקיות.

החשיבות של היכולת הזו התחדדה דווקא כאשר התחדשנו כמה חודשים אחר כך בטוסון, שלא מגיע עם מפתח כזה, וההרגשה הייתה שחזרנו במנהרת הזמן לימי ה-DL העליזים.

ביצועים

ביצועים? בקורולה?

טוב, לא ממש ביצועים, אבל כן תחושה...

אני מניח שבקו ישר היא אכן תתגלה כמעט איטית יותר מלה-פרארי, אבל אני חייב לציין את תגובת הדוושה של האוטו. זה משהו שאני זוכר גם מדורות קודמים של קורולה (מינוס התיבה הרובוטית...) וכל פעם שאני נכנס לרכב אני נהנה מכך מחדש. אני יודע שהתגובה במזדה3 טובה יותר, מצד שני מדובר ברכב שלא ברור למה שמו בו חגורות בטיחות מאחורה, הנוסעים כל כך דחוסים גם ככה שאין להם לאן לעוף.

ההתנהגות בפניות סופר-נייטרלית, שום דבר לכתוב עליו הביתה.

הנוחות הפתיעה לטובה. בנסיעת המבחן לקחתי אותו לקטע שבין מחלף קסם לראש העין. למי שמכיר - הכביש שם גלי ברמת מחלת ים. הקורולה צלחה את הסערה בנוחות ובנינוחות, עם טלטלות רגועות שלא חייבו הורדת רגל מהגז. הרושם החיובי המשיך גם לאורך השנה, ולא נשמעו טענות מאף גורם(ת).

אני יודע שיש כמה שהצירוף "גיר רציף" גורם להם לחמרמורת. אני לא חשתי בבעיה כלשהי. אכן, לעיתים הסל"ד עולה מעט בלחיצה על הדוושה, אבל זה ממש לא ברמה מפריעה, וההחלפות מהירות למדי.

צריכת הדלק נעה סביב 1:12, במתווה נסיעה של 70% בין עירוני מאתגר (עליות וירידות רבות) ו-30% עירוני.

אמינות

טוב, קורולה, נו...

אז בערך חודש אחרי קבלת הרכב נדלקה נורת הלחץ אוויר. בדיקה מהירה בעין של הצמיגים לא הראתה בעיה כלשהי, אבל ליתר בטחון מילאתי עוד קצת.

הנורה לא השתכנעה, ונדלקה וכבתה חליפות.

בסוף החלטתי שמדובר בחיישן תקול, והתעלמתי מהעניין.

כאשר הגיע זמן הטיפול התקופתי, הסבתי את לבם לבעיה. אחרי 5 דקות חוזר אלי הבחור עם חיוך מאוזן לאוזן - "אין שום בעיה בחיישן. היה חסר אוויר בגלגל הרזרבי..."

מעבר לזה - קורולה, נו...

חסרונות

הבעיה העיקרית ברכב היא שהוא נמוך. לא מדובר במשהו חריג ביחס לסגמנט, אבל הוא עדיין נמוך. כאמור - אשתי גבוהה, ומפגשים אקראיים בין הראש ובין התקרה אינם נדירים.

וגם - למה לעזאזל רק חלון הנהג אוטומטי? כל כך קשה להוסיף עוד 4 שורות קוד למחשב ולאפשר את זה בכל החלונות?!

לסיכום

אני חושב שמשפט הסיכום הכי טוב נאמר דווקא על ידי אשתי. אני כל הזמן משתעשע בבחירת הרכב הבא, ונתקלתי בדיווחים (המאוד מפרגנים) על הדור החדש של הטיגואן.

כששאלתי אותה מה היא חושבת עליו (היא כבר רגילה שכל יומיים אני בא אליה עם יציאה חדשה), היא אמרה לי: "תשאל אותי עוד 12 שנה. עד אז הקורולה נשארת".

פורסם

היה לי אותו שנתיים וחצי בליסינג. ההתרשמות שלי דומה לשלך . מה שעשיתי עם אנשי הקשר הוא להעביר לאנגלית את החשובים (אשתי , הילדים , ההורים , הבוס וכו')

פורסם

יצא לי לנהוג על הקורולה הנ"ל 600 קילומטר בקפרייסן - ברמת גימור שמקבילה לSUN הישראלית וגיר ידני 6 הילוכים,

חייב להגיד שהיצרן יצר המון מרווח מלאכותי מאחורה ע"י הגבלת הזזת המושבים הקדמיים אחורה.

הנסיעה יחסית שקטה ורגועה אבל אפילו עם גיר ידני הרגשתי שלרכב פשוט חסר כוח(ובזמנו לא הייתי עם הפיג'ו).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

בכלל, וטויוטה בפרט, לקנות רק אחרי מתיחת פנים . במקרה הזה היה פותר את עיניין החלונות האוטו' והעברית במולטימדיה.

במקרה של הקורולה גם עוד הרבה בונוסים אחרים , כולל שקט, נוחות ואיכות ובעיקר אביזרי בטיחות.

פורסם

המנועים של הקורולות תמיד היו נמרצים כשהם במצב טוב, מתחילת שנות ה90 ועד היום.

מעניין אותי לדעת האם הביצועים טובים יותר במציאות מהדור הקודם שכן ראיתי כבר אנשים באינטרנט שטוענים שהיא מרגישה עצלה יותר מהדור הקודם.

נסעתי באחת כזאת כמה פעמים טובות , שנת 2013+ , נחמדה מאוד, הבאסה שהיא קצת רועשת ומיוצרת בטורקיה. לא יודע מה לגבי המתיחת פנים כיום.

פורסם

noknok - לגבי המרווח המלאכותי - לא נראה לי סביר. לי לא הייתה שום בעיה למצוא תנוחת נהיגה טובה, ולא נשמעו תלונות מאחור.

אושריקו - יצא לי לנהוג כמה פעמים על הדור הקודם, ולתחושתי בהחלט מדובר ברכב נמרץ יותר.

פורסם
אני התכוונתי לזאת:

אם כן, אז כנראה שגיר רציף מכוייל כנראה לחסכון בדלק על חשבון ביצועים אבל גם לא זכור לי שהטויוטה המדוברת חסכונית מי יודע מה.:wink:

לא הרגשתי שחסר לי ביצועים.

אבל מה שכן, אני חושב שאני יודע מה הסיבה שחלק מהאנשים אומרים שהקורולה איטית.

לחלק מרכבים יש מצב ECO, שזה חיסכון בדלק על חשבון ביצועים. עכשיו בקורולה זה מצב עבודה דיפולטיבי, וכדי לנתק אותו, צריך להפעיל את מצב sport (כפתור ליד הידית של הגיר).

יש גם את העניין של הגיר, שהוא מעלה את ההילוכים למקסימום אפשרי (ההרגשה כאילו אתה נוסע 50 בהילוך חמישי). כפתור sport מבטל גם את זה.

יש גם אפשרות להעביר הילוכים ידנית (יש 7 הילוכים וירטואליים. מצד טויוטה אפשר היה לעשות גם 70, רציף בכ"ז). גם הגיר עצמו מתפקד בצורה מאוד דומה לפלנטרי עם הילוכים קבועים. טויוטה הבינו מה מפריע ללקוחות בגירים רציפים, ושמו "מדרגות" שמדמות העברת הילוכים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הדגם האחרון הכי מהנה ומספק.

הם לי 2005, עברתי ל 2011 (אוטומט) ו2014, באמת הכי כיף באחרון. מרגיש חיי וזריז, וגם אני מחפש כרגע טיגואן

פורסם

להוריי היה טויוטה קורולה GLI 2014 צבע כסף מטאלי עשתה 22,000 ק''מ מאוד אהבתי אותה , הוחלפה בחודש יולי האחרון בטרייד אין בסוכנות טויוטה רכב השפלה ברמלה בטויוטה RAV4 2016 צבע לבן :) גם היא בובה של מכונית.

לעניין הקורולה לדעתי בין המכוניות החזקות בקטגורית משפחתיות. מרווחת מאוד מאחור כמובן על חשבון היושבים מקדימה אבל זה שיפור , תא מטען גדול .

אגב שמתי לב להבדל בברקסים בין רמת גימור SUN לGLI . בSUN קל יותר לגלוש עם הברקסים במצב D או במצב R , לעומת זאת בGLI אתה חייב לעזוב לגמרי את הדוושה למה האוטו בקושי זז במיוחד ברוורסים בחניות מה שיוצא שאתה נאלץ במישור להשתמש טיפה בדוושת גז..

יש מצב זה בגלל גודל גלגלים ? (בSUN 15 , בGLI 16 ) בשני הרמות גימור הברקסים אותו הדבר משמע דיסקים מקדימה ומאחורה האם יש קשר באמת לגודל הגלגל לאופן הבלימה שאולי בגלל זה קשה לגלוש עם הGLI עם הדוושת ברק ובSUN אין בעיה ?

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

• תוכן חדש...