Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הביטוח מקיף של CX5 יקר יחסית כי גניב, וכנ"ל יתר הדגמים. מניח שמקיף ל RAV4 יעלה יותר כי גניב אפילו יותר וגם שם יתר הדגמים.
ממליץ שתברר בחברות ביטוח או שתעשה סימולציה באתרי אונליין כמו ביטוח ישיר או ליברה, ויש גם את woby.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
Just now, BassDriver כתב:

הביטוח מקיף של CX5 יקר יחסית כי גניב, וכנ"ל יתר הדגמים. מניח שמקיף ל RAV4 יעלה יותר כי גניב אפילו יותר וגם שם יתר הדגמים.
ממליץ שתברר בחברות ביטוח או שתעשה סימולציה באתרי אונליין כמו ביטוח ישיר או ליברה, ויש גם את woby.

בגלל שיקולי תקציב ברכישה ועלויות שוטפות של דלק וכו' מעדיף לקנות דגם סדאן כלשהו. 

איך צריכת הדלק, האמינות ועלויות התחזוקה של המאזדה 3? יש דגם/שנתון ספציפי שכדאי להתכוונן אליו בתקציב של 80,000 עם נכונות לסטייה קלה כלפי מעלה?

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, Meaptem2025 כתב:

והביטוח מכסה נזקים ונותן מכונית חלּופית במקרה של השבתת האוטו בגלל תקלה בסוללה?

למעשה, זאת הרחבת אחריות. מחליפים סוללה ללא העלות מצדך. סיפור לא זול בכלל, במידה ואין אחריות. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

בתקציב הזה מניח שתיכנס מזדה 3 דור קודם עד 2018, ספק אם יכנס בתקציב הדור של 2019 ומעלה - אולי. כולם עם מנוע Skyactiv וגיר פלנטרי 6 הילוכים. מאוד אמין. יש בנפח 1.5 ליטר או 2.0 (מ 2019 רק 2.0). נסה שנתון 2017 2018 לאחר מתיחת פנים. את דגם הפרימיום - לא זוכר אם יש מושבי עור (שמהם ממליץ להימנע). הטיפולים בכל רכבי מזדה Skyactiv שנמכרים בארץ מ 2014 הם פשוטים. אין טורבו שיתקלקל או גיר רובוטי. הכלל - ככל שהרכב קל משקל (מזדה 2 ואחכ מזדה 3) - פחות בלאי למכלולים השונים (ולכן ב 6 בלאי גבוה יותר, כנל CX5). העלויות בכל סדרות הדגמים פחות או יותר זהות. חפש אקזמפלר שמור ככל הניתן עם הסטוריית טיפולים מתועדת, ורצוי ברשת דלק מוטורס. ה 3 2018 תעשה בנסועה משולבת רגועה ממוצע של 12.5 קמ"ל. ה 2019 תגיע 14. ה CX5 סביבות 11.5. אם הנסיעה בעיקר בעיר - צריכת הדלק תהיה גבוהה משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
פורסם
לפני 7 דקות, Meaptem2025 כתב:

בגלל שיקולי תקציב ברכישה ועלויות שוטפות של דלק וכו' מעדיף לקנות דגם סדאן כלשהו. 

איך צריכת הדלק, האמינות ועלויות התחזוקה של המאזדה 3? יש דגם/שנתון ספציפי שכדאי להתכוונן אליו בתקציב של 80,000 עם נכונות לסטייה קלה כלפי מעלה?

צריכת דלק משולבת / בינערוני פקוק בערך 1:10. 

אמינה מאוד. עלויות טיפולים לא גבוהים. 

שנתון מה שנכנס בתקציב, עדיף כמובן משנתון 2020 שאז נכנס הדגם החדש אבל תצטרך להוסיף לא מעט על התקציב. 

מציע שתבדוק עלויות ביטוח טרם רכישה. למעשה כמעט כל הרכבים שציינת יחסית יקרים בביטוח המקיף ומדובר בעוד 2000-4000 ש"ח לשנה ולכן זה רכיב שכדאי להתייחס אליו. 

פורסם
לפני שעה, Meaptem2025 כתב:

למה לא נבחנהּ באירופאי? יש הבדלים כלשהם לעומת האמריקאי?

נמכרה בעיקר באמריקה, ופחות באירופה. לכן לא נבחנה באירופאי.

יש הבדלים, אבל לא דרמטיים יותר מדי. במובנים מסויימים המבחן האמריקאי אפילו מחמיר יותר.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

הצאט gpt נתן לך ערימת שטויוית. פשוט הטעיה.

התקציב זה 70 או 80? הבדל לא קטן.

80 אולי למצוא היברידית בת 6 כנראה עם קמ סביר או משהו חדש בהרבה עם קמ מטורף. שתיהן כנראה מחוץ לאחריות.

ביטוח הפך להיות שיקול מרכזי בחישוב עלות שנתית כוללת !!! אוקטביה ביטוחים זולים יחסית !! למעשה כל דגם דורש בדיקה, אבל בגדול - טויוטות היבירידיות ביטוח יקררר מאוד. איוניק יותר זול בהרבה אבל גם יקר. רכבי דמוי שטח לא מכיר עלויות ביטוח. כמעט כל דגמי מאזדה יקרים לביטוח.

קוריאניות - מנוע 1.6 לא היברידי זה מנוע מסכן, לא זז בטורים נמוכים, רועש בטורים גבוהים ולא חסכוני בדלק. וכן, גם לא עם אמינות בשמיים.

מאז 2015 לא חושב שיש קוריאנית ללא גיר רובוטי.

לא ברור האמינות שלו. אולי פחות נשחק ממודלי 2019 והלאה של אוקטביה, מה שכן ברור שהמחיר תיקון יקר בהרבה משל אוקטביה.

קוריאניות היברידיות - ב80 אלף יש מצב שאתה קונה משהו לא חדש בכללל ועם קמ גבוה. פה מעניין לבדוק בכמה נמכר רכב מחוץ לאחריות - 5 שנים או 100 אלף על הרכב, סוללה 7 שנים או 150 אלף ביונדאי היבירידי נדמה לי שגם בקיה.

הארכת אחריות - כתבתי על זה. חפש שירשור שלי. קוריאניות הארכה קצרה יותר, רק שנתיים או 30 אלף קמ סהכ, זולה יותר, טויוטה הארכה רק אחרי בדיקה מקיפה עם אותיות קטנות ומקפחות, כלומר שיתכן שתיכשל בה אבל לא יממשו אחריות, בבחינת "הרכב בקבוצת סיכון"... אין תקלה לא מבטחים, סע לשלום חביבי.

הונדה - המנועי טורבו יש ליטר ויש 1.5 ליטר, למיטב זכרוני יש לאחד מהם בעיות קלות עד בינוניות ולשני בעיות קשות. המנוע לא טורבו מאוד פרווה.

אוקטביה - רכב עם גיר אמין מאז 2019, לא שאין תלונות, אבל הרבה הרבה פחות ובאיזור 6 אלף אתה מחליף מצמדים ומקבל שקט לכמה שנים טובות. גם צריכת דלק לא בשמים, טובה מקוריאניות לא היברידיות.

רנו מגאן דיזל - אמינה יחסית. קצת כבדה. זולה בתדלוק בתחנות מוזלות. יש לך מיליוני סדאן זולות.

וסדאן? זה התצורה הכי גרועה לרכב לדעתי האישית.

פורסם
לפני 12 שעות, BassDriver כתב:

בתקציב הזה מניח שתיכנס מזדה 3 דור קודם עד 2018, ספק אם יכנס בתקציב הדור של 2019 ומעלה - אולי. כולם עם מנוע Skyactiv וגיר פלנטרי 6 הילוכים. מאוד אמין. יש בנפח 1.5 ליטר או 2.0 (מ 2019 רק 2.0). נסה שנתון 2017 2018 לאחר מתיחת פנים. את דגם הפרימיום - לא זוכר אם יש מושבי עור (שמהם ממליץ להימנע). הטיפולים בכל רכבי מזדה Skyactiv שנמכרים בארץ מ 2014 הם פשוטים. אין טורבו שיתקלקל או גיר רובוטי. הכלל - ככל שהרכב קל משקל (מזדה 2 ואחכ מזדה 3) - פחות בלאי למכלולים השונים (ולכן ב 6 בלאי גבוה יותר, כנל CX5). העלויות בכל סדרות הדגמים פחות או יותר זהות. חפש אקזמפלר שמור ככל הניתן עם הסטוריית טיפולים מתועדת, ורצוי ברשת דלק מוטורס. ה 3 2018 תעשה בנסועה משולבת רגועה ממוצע של 12.5 קמ"ל. ה 2019 תגיע 14. ה CX5 סביבות 11.5. אם הנסיעה בעיקר בעיר - צריכת הדלק תהיה גבוהה משמעותית.

התכווננתי לדגם משנת 2019 וצפונה וכשחיפשתי ביד 2, ראיתי שיש מאזדה 3 שנכנסת בתקציב הזה בשנים הרלוונטיות, גם עם קילומטראז' נורמלי. 

האם אני מפספס משהו? עלול להעיד משהו לרעה על הרכב הספציפי?

ובאמצע השבוע רוב הנסיעות הן בעיקר בין יישוב המגורים ליישוב בו עובדים בשרון, בזחילה איטית - 10 ק"מ דרך נסיעה ב-25-30 דקות, כך שכנראה סדאן יהיה עדיף על פני קרוס אובר.

לפני 12 שעות, vladclar כתב:

למעשה, זאת הרחבת אחריות. מחליפים סוללה ללא העלות מצדך. סיפור לא זול בכלל, במידה ואין אחריות. 

אם ככה נותן די הרבה שקט.

הביטוח קיים גם בקיה/יונדאי.

פורסם
לפני 22 שעות, KipodYam כתב:

הצאט gpt נתן לך ערימת שטויוית. פשוט הטעיה.

התקציב זה 70 או 80? הבדל לא קטן.

80 אולי למצוא היברידית בת 6 כנראה עם קמ סביר או משהו חדש בהרבה עם קמ מטורף. שתיהן כנראה מחוץ לאחריות.

ביטוח הפך להיות שיקול מרכזי בחישוב עלות שנתית כוללת !!! אוקטביה ביטוחים זולים יחסית !! למעשה כל דגם דורש בדיקה, אבל בגדול - טויוטות היבירידיות ביטוח יקררר מאוד. איוניק יותר זול בהרבה אבל גם יקר. רכבי דמוי שטח לא מכיר עלויות ביטוח. כמעט כל דגמי מאזדה יקרים לביטוח.

קוריאניות - מנוע 1.6 לא היברידי זה מנוע מסכן, לא זז בטורים נמוכים, רועש בטורים גבוהים ולא חסכוני בדלק. וכן, גם לא עם אמינות בשמיים.

מאז 2015 לא חושב שיש קוריאנית ללא גיר רובוטי.

לא ברור האמינות שלו. אולי פחות נשחק ממודלי 2019 והלאה של אוקטביה, מה שכן ברור שהמחיר תיקון יקר בהרבה משל אוקטביה.

קוריאניות היברידיות - ב80 אלף יש מצב שאתה קונה משהו לא חדש בכללל ועם קמ גבוה. פה מעניין לבדוק בכמה נמכר רכב מחוץ לאחריות - 5 שנים או 100 אלף על הרכב, סוללה 7 שנים או 150 אלף ביונדאי היבירידי נדמה לי שגם בקיה.

הארכת אחריות - כתבתי על זה. חפש שירשור שלי. קוריאניות הארכה קצרה יותר, רק שנתיים או 30 אלף קמ סהכ, זולה יותר, טויוטה הארכה רק אחרי בדיקה מקיפה עם אותיות קטנות ומקפחות, כלומר שיתכן שתיכשל בה אבל לא יממשו אחריות, בבחינת "הרכב בקבוצת סיכון"... אין תקלה לא מבטחים, סע לשלום חביבי.

הונדה - המנועי טורבו יש ליטר ויש 1.5 ליטר, למיטב זכרוני יש לאחד מהם בעיות קלות עד בינוניות ולשני בעיות קשות. המנוע לא טורבו מאוד פרווה.

אוקטביה - רכב עם גיר אמין מאז 2019, לא שאין תלונות, אבל הרבה הרבה פחות ובאיזור 6 אלף אתה מחליף מצמדים ומקבל שקט לכמה שנים טובות. גם צריכת דלק לא בשמים, טובה מקוריאניות לא היברידיות.

רנו מגאן דיזל - אמינה יחסית. קצת כבדה. זולה בתדלוק בתחנות מוזלות. יש לך מיליוני סדאן זולות.

וסדאן? זה התצורה הכי גרועה לרכב לדעתי האישית.

תודה על המענה המפורט! השארת אותי עם לא מעט חומר למחשב וגם כמה שאלות 🙂 

מבחינת התקציב, כמובן שמעדיף להגיע לטווח הנמוך יותר, אבל מבין שככל הנראה אין ברירה אלא ללכת יותר לכיוון ה-80 ואפילו להימתח בכמה אלפים נוספים כדי לקנות רכב שיענה על הדרישות.

לגבי הביטוח, אעשה השוואה ב-Wobbi כדי להבין את הפערים ולראות אם "על הנייר" יש רכב שהעלויות השוטפות המשוקללות של הביטוח, צריכת הדלק והתחזוקה יוצאות נמוכות יותר.

הביצועים של המנועים הם שיקול די משני, מכיוון שלרוב הנסיעות שלנו בשוטף הן לא בעליות. ממה שראיתי כאן בפורום, הגיר הרובוטי ביונדאי ההיברידיות הוא לא באמת בעייתי מכיוון שבפקקים ממילא רוב הנסיעה היא על הבטריה. יכול לדייק אותי?

בקוריאניות ההיברידיות, רוב הרכבים שנכנסו לתקציב בלוח של יד2, היו שנת 2021-2022 לכל היותר עם קילומטראז' של 80-90 א', מה שאומר שתוך 3-4 הסוללה של כל הרכבים האלו כבר מחוץ לאחריות. במצב כזה, סוללה שמתקלקלת זה כבר אירוע כבד, לא? ואז למעשה כל הרכב די הולך לפח... האמנם? 

יכול להפנות לשרשור שלך על האחריות? מה האמל"ק? שגם אחרי שקניתי את הרכב, אני די בקלות יכול למצוא את עצמי בלי הסכמה שלהם לחדש את האחריות? אם זה המצב, המחיר של ההיברידיות המשומשות שלהם לא אמור לרדת באופן משמעותי?

הונדה - למעשה להתרחק?

אוקטביה - מאוד אוהב את הרכב, אבל המוסכניק שלי המליץ להתרחק בגלל עלויות חלקים מאוד יקרות. 

למה הסלידה מסדאן? יכול להסביר מה התצורות המועדפות עליך יותר ומדוע?

פורסם

הסלידה מסדאן כי אי אפשר לשים שופ דבר בכל צורה גדולה או ריבועית בתא המטען.

מעדיף סטיישן למשפחה אבל הן די נעלמו.

שוב, סדאן זה לא סוף העולם.

אני מאוד אוהב את האוקטביה. לא מבין מה יקר שם. קציני רכב שיש להם מכוניות שעשו 150 קמ ממליצים עליו בצורה של 2019 2020. דוןקא ה2020 צורה חדשה עם מערכת מיקרו היברידית והקצין רכב שלי קיטר עליה.

איוניק - אתה מוצא 2021 ב80 אלף עם 80 אלף קמ? מוזר. חיפשצי כאלה לפני חודשיים ולא חושב שראיתי משהן שהתקרב לזה. אם כן וזה לא נבלה, תחטוף.

רכב במחיר טוב היה נעלם מהר. אנשים אחרים לא מוכרים במחיר גבוה משמעותית מהמחירון.

אף אחד לא יודע מה קורה עם היבירידיות קוראניות בנות 10. אני כן יודע שבטויוטה אין מיליון בעיות אבל הם שנים בתוך זה.

יש המון המון זיופי קמ. בכל המכוניות. במיוחד בהיברידיות. למעשה כל רכב שלא מראים לך תיעדו טיפולים מלא ומסודר, במיוחד אם הוא עבר דרך סוחר לפני הטסט הראשון שלו (שנתיים אצל ליסינג ושלוש בפרטי), חשוד. הם גם פשוט קונים רכב ומעבירים אותו עוד טסט. אז יש מצב שהיד 2 לא יודע שקנה רכב "מטופל".

ממליץ לבדוק דוח רכב באתר קארזון.

הכי גרוע - רכב שעבר דרך שני סוחרים. מדגיש - סוחרים. לא חברת ליסינג.

וובי - זה כן נותן כיוון מה יקר לביטוח ומה לא, אבל זה הרבה יותר יקר ממה שאפשר למצוא. הם גם כל פעם חזרו אלי ושורה ראשונה "יש לנו מחיר טוב בהרבה לתת לך".

פורסם
בתאריך 6.1.2025 בשעה 21:12, KipodYam כתב:

הארכת אחריות - כתבתי על זה. חפש שירשור שלי. קוריאניות הארכה קצרה יותר, רק שנתיים או 30 אלף קמ

מאיפה המידע הזה?

בקיה - לרכבים היברידים הארכת אחריות סוללה היא 5 שנים או 100000 ק"מ (מעבר ל-5 שנים וה-100K המקוריים) - כלומר ניתן להאריך אחריות עד שהרכב בן 10 או הגיע ל-200K ק"מ.

https://kia-israel.co.il/wp-content/uploads/2024/12/302908.42_alon_warranty_web_900x600_a_digital.pdf

• אהבתי 1
פורסם

תודה על התיקון. זה מעניין. הנחתי שהתנאי אחריות זהים בין יונדאי לקיה. אותו מנוע. אותה בטריה כנראה...

יונדאי נותנים על הסוללה 7 שנים או 150 אלף. אחרי זה רק שתי הארכות אחריות סהכ, של שנה או 15אלף כל אחת.

קיה נותנים רק 5 שנים ואז הארכות?

אז סהכ יונדאי עוצרים את ההרחבות שנה או 30קמ קודם לפני קיה.

יונדאי בארהב נדמה לי שהם נותנים 10 שנים או 150אלף מייל...

פורסם
בתאריך 7.1.2025 בשעה 22:45, KipodYam כתב:

הסלידה מסדאן כי אי אפשר לשים שופ דבר בכל צורה גדולה או ריבועית בתא המטען.

מעדיף סטיישן למשפחה אבל הן די נעלמו.

שוב, סדאן זה לא סוף העולם.

אני מאוד אוהב את האוקטביה. לא מבין מה יקר שם. קציני רכב שיש להם מכוניות שעשו 150 קמ ממליצים עליו בצורה של 2019 2020. דוןקא ה2020 צורה חדשה עם מערכת מיקרו היברידית והקצין רכב שלי קיטר עליה.

איוניק - אתה מוצא 2021 ב80 אלף עם 80 אלף קמ? מוזר. חיפשצי כאלה לפני חודשיים ולא חושב שראיתי משהן שהתקרב לזה. אם כן וזה לא נבלה, תחטוף.

רכב במחיר טוב היה נעלם מהר. אנשים אחרים לא מוכרים במחיר גבוה משמעותית מהמחירון.

אף אחד לא יודע מה קורה עם היבירידיות קוראניות בנות 10. אני כן יודע שבטויוטה אין מיליון בעיות אבל הם שנים בתוך זה.

יש המון המון זיופי קמ. בכל המכוניות. במיוחד בהיברידיות. למעשה כל רכב שלא מראים לך תיעדו טיפולים מלא ומסודר, במיוחד אם הוא עבר דרך סוחר לפני הטסט הראשון שלו (שנתיים אצל ליסינג ושלוש בפרטי), חשוד. הם גם פשוט קונים רכב ומעבירים אותו עוד טסט. אז יש מצב שהיד 2 לא יודע שקנה רכב "מטופל".

ממליץ לבדוק דוח רכב באתר קארזון.

הכי גרוע - רכב שעבר דרך שני סוחרים. מדגיש - סוחרים. לא חברת ליסינג.

וובי - זה כן נותן כיוון מה יקר לביטוח ומה לא, אבל זה הרבה יותר יקר ממה שאפשר למצוא. הם גם כל פעם חזרו אלי ושורה ראשונה "יש לנו מחיר טוב בהרבה לתת לך".

לאור מה שכתבת כאן, אני מתחיל לחשוב אולי שכדאי לוותר על הרעיון של ההיברדיות, מכיוון שאני מעריך שהרכב לא ייסע יותר מ-15 א' ק"מ בשנה כך שעלויות הדלק מהוות שיקול יחסית משני, ובנוסף, ההבנה שכנראה אפשר לסמוך רק על טויוטה עם הבטריה לאורך שנים וגם אצלם יש "אותיות קטנות" באחריות.

מה שמחזיר אותי לחשוב שוב על הקרוס אובר. מחיפוש ביד2, ראיתי שבתקציב הזה אני יכול למצוא בעיקר רכבים משנת 2019-2021 עם קילומטראז' סביר (עד 20 א' ק"מ לשנת נסיעה).

ככלל, איך הסוזוקי מבחינת אמינות וצריכת דלק לאחר 4-6 שנים על הכביש? האם יש קילומטראז' שממנו ואילך עדיף לוותר? יש המלצה/דיס על דגם ספציפי?

בתאריך 8.1.2025 בשעה 11:01, גור אדם כתב:

מאיפה המידע הזה?

בקיה - לרכבים היברידים הארכת אחריות סוללה היא 5 שנים או 100000 ק"מ (מעבר ל-5 שנים וה-100K המקוריים) - כלומר ניתן להאריך אחריות עד שהרכב בן 10 או הגיע ל-200K ק"מ.

https://kia-israel.co.il/wp-content/uploads/2024/12/302908.42_alon_warranty_web_900x600_a_digital.pdf

ומה קורה כשהרכב מגיע לגיל 10/ 200 א' ק"מ? שווי 0?

פורסם

סוזוקי קרוסאובר 1.4 רכב אמין מאוד ודי חסכוני ( כמובן, לא ברמה של רכב היברידי, אבל בהשוואה לספורטרז'/ טוסון כן משמעותית יותר חסכוני).

80 אלף קילומטרים לסוזוקי זה כאילו עוד לא התחיל לנסוע.

כל רכב אחרי 200 אלף קילומטרים פחות סחיר, היברידי או בנזין.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...