Jump to content

נר4

  • הודעות

    684
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

כל מה שפורסם על ידי נר4

  1. נר4

    חוות דעת VOLVO S60

    היה לי S60 קינטיק. אותו מנוע אבל בלי הפוזה של רכב ספורט. כללית, אוטו מאכזב. 1: מנוע נשמע כמו דיזל - רועש ולא חלק. לא נעים. צריכת דלק סבירה בנסיעה עדינה. כבדה ברגל כבדה. 2: מנוע פחות חזק מהנתונים. גיר לא חלק לפעמים. עצור סע גס. 3: נוחות נסיעה מאכזבת, וזה על צמיגים צנועים. 4: רעש כביש מוגזם לאוטו ברמה הזאת. 5: צריכת שמן. 6: ריפוד ולוח שעונים פשוט מידיי. 7: אין גלגל חליפי מה טוב ? כיסא מעולה. גודל סביר איכות טובה. מחיר טוב (חדשה ב 200 אלף).
  2. קונסור ריפורטס: הפריוס היא מהאמינות ביותר. בין הזולות ביותר לאחזקה (והדלק שם חצי מפה), והם לא מספרים סיפורים ממישהו שנסע בכביש, הם עושים סקר של מאות אלפי רכבים. לי היתה פריוס 2013 - אמינות מוחלטת וצריכת דלק חצי ממזדה 3 באותם תנאים.
  3. כשהתענייתי באיוניק קבלתי הצעה גרוע,ה ללא שום הנחה ממחיר רשמי וללא טרייד סביר. וזה מחברה שעושה הנחות ענק למועדונים. "נאלצתי" להסתפק בקורולה היברידית שנהנת מנוחות נסיעה עדיפה, שקטה יותר, אבל קצת פחות מאובזרת. אפילו טרייד עדיף והנחה קטנה. זו לא פעם ראשונה שאני מתעניין לקנות יונדאי ומתאכזב מההצעות הגרועות שלהם לפרטי. כנראה רק ליסינג או מועדונים.
  4. נר4

    פורד פוקוס אקטיב X

    לא הבנתי למה צריך להתפשר ברכב חדש משפחתי, לא אלטו, על חלקות המנוע בהתנהלות יומיומית.
  5. גם לי היה וולוו V40 T4 2016. אוטו רועש למדיי, בעיקר מנוע מחוספס, מאוד מפריע לי, ורעש כביש. לא תומך בעברית, שזה מעצבן. בכלל, למרות האכות הכללית, לא נהנתי לנהוג באוטו סתם, לא נהיגה ספורטיבית כמובן. בעיית מזגן, שלפי המוסך מדובר בחיישן עם חיבור רופף. רעש מתלים על מהמורות, אולי בגלל מכה ? לא ברור. כללית, עם קורולה היברידית חדשה, אני הרבה יותר מרוצה, ואפילו לא מרגיש בעיה בביצועים במהירויות חוקיות. להפך. אגב, גם מערכת הקול בקורולה (מקורית) טובה ברמה של הוולוו. הדיבורית פחות.
  6. לא מסכים לגבי פריוס "מרגישה כבדה ואיטית". רק במצב אקו. אחרת זריזה וקלילה, בטח במצב ספורט. מסרק הגה הוחלף בפריוס 2009 באחריות. כנראה בעיה ידועה. לפי "ידיעות" הפריוס שורדת הטובה ביותר מבין המכוניות העממיות. ההיברידות החדשות של טויוטה המנוע נשמע נעים בהאצה ובטורים גבוהים תחת עומס (130 קמש בעליה 5000 סלד). ורק במקרים יוצאי דופן נשמעים עם חיספוס.
  7. אני משתמש ב B בירידות ארוכות וכך אין כמעט צורך לגעת בדושת הבלם. המנוע שקט באופן מפתיע גם 4000 סלד והסוללה נטענת. כמובן שזה תלוי בסוג בירידה.
  8. נר4

    טויוטה קורולה ספייס פלוס

    בעניין הביצועים, הרכב הקודם שלי היה וולוו v40 T4 עם 190 כ"ס מנוע 2.0 טורבו. למרות זאת, לא מרגיש הבדל משמעותי בביצועים עירוניים +, מול קורולה אקסייט . טויוטה הרבה יותר כיף להאיץ, בעיקר מעמידה.
  9. נר4

    טויוטה קורולה ספייס פלוס

    בספר רכב יש טבלה מה ניתן לשינוי ע"י הנהג או מוסך. אין שם שינוי נעילה. בראב 4 לדוגמא, יש.
  10. הגרסה שהיתה לי 2014 עם מגיר 8 הילוכים והמנוע T5 החדש. אגב, V40 עם מנוע T4 וגיר 6 הילוכים היתה טובה יותר בתחום הזה, אבל עדיין לא ברמה המצופה .
  11. נר4

    טויוטה קורולה ספייס פלוס

    לי חסר נעילת דלתות אוטומטית בתחילת נסיעה.
  12. כבעל וולוו s60 T5 2014 הדגם הפשוט, קינטיק, בעבר, לא אהבתי את הנסיעה הנוקשה ובעיקר את המנוע המחוספס. איכות הנסיעה לא הייתה של רכב יוקרה.
  13. כדי לבדוק לפי תדלוק אתה צריך: הרבה ק"מ/תדלוק גדול, כמה תדלוקים, אותה משאבה, אותו סגנון תדלוק. מנסיון שלי עם ראב4 היברידי, מדובר בכ 2% סטיה. בפריוס ישנה וולוו הסטיה היתה כ 7%.
  14. קורולה אקסייט נהיגה חסכונית 24 קמ/ל לפי המד.
  15. נר4

    טויוטה קורולה ספייס פלוס

    בפריוס דור קודם לא היתה בעיה לכ 10 ימים בנתבג. לאחר 6 שנים, המצבר המקורי (45 אמפר) התרוקן לאחר יומיים. ההתנעה היתה פשוטה עם סוללת חירום שנמכרת בכ 200+ ש"ח (למרות שהמצבר בתא מטען בפריוס, והפתיחה חשמלית...). לפחות למדו להעביר את המצבר לתא מנוע.
  16. נר4

    וולוו S60 החדשה בישראל

    כבעל s60 T5 בעבר, לא אהבתי את המנוע המחוספס ונוחות הנסיעה הנוקשה. זה לא היה פרמיום אמיתי. מעניין אם שפתרו את הבעיות האלו עם קפיצת המדרגה מבחינת מיצוב מול הלקסוס והגרמניות.
  17. "סיפורי האימה" האלו סופרו לי ע"י עובד במוסך ראשי של VW בעבר. אלפי מכוניות עברו תיקון במערכת ההילוכים. היום המצב יותר טוב, ואבל כמו כל אימה, לוקח זמן להרגע ממנה, בעיקר אם זה הכסף הגדול שלך.
  18. נר4

    מבחן דרך - טויוטה ראב4

    [quote=green;5836110 במבחן השוואתי שבוצע לראב 4 מול אאוטלנדר phev, פולקסווגן טיגואן 2 ליטר, פיז׳ו 3008 דיזל gt, וסובארו פורסטר, הראב 4 יצא לכל היותר בינוני. https://www.icar.co.il/מבחני_רכב/מבחן_השוואתי:_רכבי_פנאי_מ-200,000_שקלים/ ו הנסיון שלי שונה מהמבחן הנ"ל. הראב הוא הנוח בעיר מהרכבים הנל בגלל רכות מבודדת ושקט מנוע ומתלים. מחוץ לעיר, המנוע, שאמור להיות שקט לחלוטין, מורגש יותר מידיי, וגם בהאצה. צריכת דלק עירונית היא כ 18 ק"מ לליטר והיא כ פי 2 יותר טובה מג'יפים רגילים, כולל 3008 דיזל. כרגיל, יש חילוקי דעות משמעותיים בין מבחני הדרכים (ראה ynet) וכדאי להתייחס אליהם בספקנות גדולה. במחיר הנוכחי הראב לא מספיק מרגיש מפואר מול מתחרות, וזו הבעיה העיקרית שלו.
  19. הנסיון שלי עם פריוס 2013 - אמינות מוחלטת . אפילו מצבר אביזרים ומגבים מקוריים לא הוחלפו. גם CR נותנת ציון מצויין לפריוס באמינות. בנסיעה עירונית, בעיקר בקיץ עם מזגן, הפער מול קורולה בצריכת דלק הוא חיסכון של 50% . קורולה 2013 רחוקה מהאיבזור נוחות של הפריוס. הביצועים בפריוס עדיפים, אבל זה לא אוטו למיצוי ביצועים.
  20. כמה שנאה לפריוס מנהגים שמאיצים כש 200 מטר קדימה עומדות מכוניות ברמזור אדום. תזכור, אני עושה 1/20 כשאתה 1/10 ומגיע באותו זמן . ואתה תחליף בלמים הרבה לפני.
  21. כל רכב, חוץ מפריוס. גילוי דעת: אנשים יקרים לי נוהגים בפריוס.
  22. תודה על ההשקעה בסקירה מפורטת ומעניינת !
  23. נר4

    RAV 4 2019 ומבחני נהיגה.

    אתה עשית מבחן על ראב 4 ? גם לי מותר להעלב רק מלהסתכל בקטלוג. כבעל וולוו S60 ו 250 כ"ס בעבר קשה לי להאמין שאתרגש כלכך, בעיקר שאני מחפש נוחות ואיכות ולא אפיצות ההגה. אגב, קונסומר ריפורטס גם לא מתלהבים כלכך מהאלפא והציון הכללי 50 , רחוק מאוד מציון 80 ללקסוס NX (שמקורב לראב 4 הקודמת) .
  24. נר4

    RAV 4 2019 ומבחני נהיגה.

    והמפרט הבטיחותי של האלפא (דירוג !5) לא מעליב ?
  25. התקנות לזיהום אויר החדשות כבר נכנסו ? ראב 4 - במחירון אני רואה שכבר העלו את המחיר ל 190 מ 177 לדגם הנמכר ביותר בחודש האחרון.
×
×
  • תוכן חדש...