Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע

פוסטים מומלצים

פורסם

היי שאלה קצת מוזרה. נתקלתי לפני כמה ימים באדם שטיפל ברכב שלו במוסך רשמי של היבואן, ובמקום לשים שמן מנוע 5w30, המוסך שם לו 5w40 תוך סיבה שבהתאם לתוואי הדרך והקילומטראז' של המנוע, שמן כזה יהיה יותר טוב למנוע. 

השאלה שלי היא האם זה הגיוני? למרות שהיצרן כתב במפורש 5w30 בספר הרכב. כלומר האם ייתכן מצב שעדיף להחליף את סוג שמן המנוע בהתאם למצב הרכב למרות שהיצרן לא ציין את זה?

פורסם

כן.

א. היבואן מוציא עדכונים. יכול להיות שהיבואן עדכן לשנות מעלה

ב. בדרך כלל היבואן לא נוקב במספר אלא טווח צמיגות שמן

ג. מקובל לעלות מעט ברמת הצמיגות שמנוע מתיישן

ד.ההבדל בין 5w30 ל5w40 ממש מינורי עד לא מורגש, כך שלא הייתי מתרגש.

.

פורסם

כפי שנאמר בהודעה מעלי, אם היצרן מאשר הכל טוב.

יש מנועים כמו במנוע שלי שזה לא מומלץ בגלל השרשרת טיימינג שהגיעו למסקנה שהכי טוב 5W30. לא יודע מה קורה כשזה מתיישן, אבל לא חושב שזה משתנה.

תלוי במנוע וביצרן. צריך לשאול את השאלות הנכונות, ואפילו לבקש הוכחות. לא תמיד תקבל. 

פורסם
לפני שעתיים, om2 כתב:

ההבדל בין 5w30 ל5w40 ממש מינורי עד לא מורגש, כך שלא הייתי מתרגש

ברכב שלי שמצויד במנוע עם שרשרת מוסך יבואן המליצו אחרי 140K ק"מ לשנות צמיגות ל 5W40

לטענתם זה ישפיע על הבלאי במנוע ובטורבו וזה הוראות יצרן - מה גם שאני סומך עליהם יותר מכל ספר רכב כזה או אחר

כיום הרכב מתנהג אותו דבר אבל נותן 2 ק"מ פחות על כל ליטר דלק - מדוד במשאבה

פורסם
לפני 35 דקות, shlomiko כתב:

האמירה של 2 ק"מ על כל ליטר דלק חסרת כל משמעות ללא הקונטקסט של צריכת הדלק עצמה (חוץ מלהגיד שזה השפיע לרעה על צריכת הדלק). מה הייתה צריכת הדלק לפני זה - 20 ק"מ לליטר, או 5 ק"מ לליטר? במקרה אחד זה שינוי זניח, ובמקרה השני תוך שנה-שנתיים אפשר היה לחסוך כסף למנוע נוסף.

פורסם
לפני 4 שעות, om2 כתב:

ג. מקובל לעלות מעט ברמת הצמיגות שמנוע מתיישן

מה הכוונה שמנוע מתיישן? מאיזה בחינה? מבחינת גיל/ קילומטראז'/ בלאי? לצורך העניין הרכב שלי בן 12 עם 112,000 ק"מ, היית ממלי. לי לשנות ל5w40?

פורסם
לפני שעה, shlomiko כתב:

ברכב שלי שמצויד במנוע עם שרשרת מוסך יבואן המליצו אחרי 140K ק"מ לשנות צמיגות ל 5W40

לטענתם זה ישפיע על הבלאי במנוע ובטורבו וזה הוראות יצרן - מה גם שאני סומך עליהם יותר מכל ספר רכב כזה או אחר

בהנחה והרכב צורך סביב 1:13-15 שזה ממוצע הרכבים בישראל. קשה לי להאמין שצמיגות השמן לבד גרמה לעליה של כ15% בצריכת הדלק.

יותר סביר שהבלאי מהמנוע גרם לכך

ואולי, אופי הנסיעות השתנה.

הרכב שלי לדוג' 

כאשר אני נוסע רק בעיר. צריכת הדלק סביב 1:7

שאני נוסע משולב. 1:9-10-11 תלוי כמה פקקים יש בדרך

אבל שנסעתי למילואים במלחמה. כבישים ריקים לגמרי, פתאום הרכב מוציא 1:16. שיפשתי את העיניים. זאת תוצאה שאף פעם לא ראיתי מעולם. כי כנראה אף פעם לא היו לי כבישים כל כך ריקים 

• אהבתי 1

.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...