Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשד לצירייה ימנית - פוקוס 2008

מעבר לפיתרון נפתר ע"י נירו72,

פוסטים מומלצים

• פיתרון
פורסם

בעיקרון אפשר להחליף רק את החלק הזה בציריה, אבל מוסכים לא אוהבים להתעסק בזה, ולא בטוח שזה משתלם כלכלית כי גם הפעמון כבר עייף.

אם החברה הסינית היא ODM  זו לא חברת עלי אקספרס אלא חברה שמתמחה בציריות ומיוצרת באיכות טובה ולכן מרשים לעצמם לתת שנה אחריות. המוצר יעשה את העבודה מספיק טוב לרכב ישן. תדאג גם שהגריז שמגיע עם הציריות הוא הגריז בו המכונאי ישתמש ולא גריז משלו. זה גריז מיוחד ומותאם לחלק.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 59 דקות, PASHUT כתב:

תודה רבה רבה!

שאלה לסיום: קריטי מחר בבוקר, או שאפשר לחכות חודש חודשיים?

[מבחינה כלכלית וכו' זה עוד הוצאה]

יתפרק זה לא יתפרק. אפשר לנסוע ככה, אבל זה נזק מתגבר. הויברציות במכלולי ההנעה מתחילים לפרק דברים נוספים ולהחליש אותם בהדרגה. אישית לא יודע כמה המצב גרוע ומצב הויברציות כי הכל מתבצע על הנייר, או המקלדת במקרה דנן. את זה רק אתה יודע. אם כבד עליך, תמשוך ותראה אם זה נשאר סטטי או מתגבר. אם סטטי, יכול למשוך, אם מתגבר, כבר יותר בעייתי.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, נירו72 כתב:

לא יתפרק

תודה!

שאלת תם: האם במהלך העבודה נוצר צורך במילוי שמן גיר לאחר הטיפול? כי להבנתי צירייה צד ימין מתחבר לגיר?

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
לפני כשעה, PASHUT כתב:

תודה!

שאלת תם: האם במהלך העבודה נוצר צורך במילוי שמן גיר לאחר הטיפול? כי להבנתי צירייה צד ימין מתחבר לגיר?

כן. באותה הזדמנות תחליף גם את מחזיר השמן שיושב בין הציריה לגיר. תקנה מראש גם שיהיה לך להחלפה. אם מחליף את שתיהן, תקנה מחזיר שמן לשתיהן.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 32 דקות, נירו72 כתב:

תקנה מחזיר שמן לשתיהן

ואוו תודה לא ידעתי.

אם כבר מדברים ואני משקיע באוטו [נכון לעכשיו כמה אלפים במצטבר] האם שווה לי לחזור למוטורקרפט אדום 5 30?

כי המוסך הקבוע שם לי 10 40 ממותג אירופאי בינוני [מה שיש לו במחסן.. לדבריו זה מתאים לק''מ גבוה כמו שלי- 270- ומינה חמה]  והבעלים הקודם להבנתי שם הרבה שנים את ''האדום הכי טוב'' שלהבנתי זה המקורי כנ''ל, האם למשוך עם מה שיש או לעשות שוב טיפול חדש ולחזור למקורי של פורד?

שוב, יש פה עוד הוצאה כספית אבל חשוב לי לשמור על המנוע

מציין שלא אוכל שמן, אולי מילוי קטן אחרי חודשיים של 200 מ''ל

(גם בשמן הקודם)

משתדל לעזור

פורסם

תשובות..
1 - כדאי להחליף ציריות תקולות.. כמה שיותר מהר , הנזק ממשיך לעוד מכלולים בסביבה.
** - בקש לשלם בתשלומים שיהיו לך מתאימים.
2 - שמן מנוע 10W-40 מתאים למנוע, ובמיוחד למנוע עם בלאי ..  ראה כדוגמה שמן מנוע
* - https://valvoline.co.il/Maxlife10w40‬ 

אפשר להתקשר ליבואן ולוולין בישראל - ולקבל כתובות חנויות באזורך, המוכרות את שמן המנוע הנ"ל.
כתובת: רחוב התלם 4 פארק התעשיות עמק חפר  טלפון: 1700-701-767

‏שמן מנוע Valvoline MaxLife 10W-40 
https://www.autonahariya.co.il/items/3312304?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=24007078460&utm_content=&utm_term=&gad_source=1&gad_campaignid=24007107794&gbraid=0AAAAACfY1ekoFcYh3vyl2fxNeINMfO0xi&gclid=Cj0KCQjw39zSBhDhARIsANammDvCelkfFymLsQA20RI4E36EmTY17WFlWxvyb3NZkbGsc1YxOjgX4okaAkZNEALw_wcB#techDetailsAName

• פותח במיוחד עבור מנועים בעלי 100,000 קמ’ ומעלה.
  • משפר ומחדש את אטמי המנוע, מפחית צריכת שמן.
  • תוספת מוגברת של מרכיבים לנקיון המפחיתים היווצרות משקעים.
  • תוסף יחודי למניעת שחיקה העוזר למניעת בלאי עתידי.
  • תוספים מתקדמים למניעת “שבירת” השמן ושריפתו.
  • נוסחא של שמן סינטתי מלא.

* מפחית נזילות שמן-תוסף יחודי לשימור וחידוש אטמי המנוע מחזיר לאטם את הגמישות שלו, מפחית
נזילות שמן, צריכת שמן, והיווצרות משקעים.
* מפחית צריכת שמן - תוספים משופרים המונעים את ”שבירת השמן“ ושריפתו מונע את הצורך בהוספת
שמן ואת הסיכון של נסיעה במנוע שחסר בו שמן.
* מפחית שחיקה אופטימאלי - תוספת מוגברת של תוספים לנקיון המונעים היווצרות של משקעים
שגורמים נזק למנוע כמו ”בוצה“ ופיח, הגורמים לצמיגות יתר של השמן.
* מפחית חימצון, תוספי ניקיון מיוחדים ותוספים המפחיתים הצטברות משקעים עקשנים במיוחד ובוצה.

אייל.

• רעיון טוב! 2

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני 8 שעות, ליין מן כתב:

ראה כדוגמה שמן מנוע
* - https://valvoline.co.il/Maxlife10w40‬ 

ברור לי שולווליין זה מותג פרמיום יקר ואיכותי ברור שהוא טוב בעיניים עצומות

החשש שלי בגלל שמוסך שם מה שהיה לו במלאי, מותג מדבקה אירופאי אנונימי, האם לחשוש או לחכות לטיפול הבא.

תודה בכל אופן!

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, PASHUT כתב:

האם שווה לי לחזור למוטורקרפט אדום 5 30?

עשיתי כל מיני נסיונות עם מותגי ושמני פרימיום, מוטוקראפט 5W-30 הכי טוב למנוע מכל הבחינות כולל צריכת שמן.

הוא מתוכנן למנוע תקן יורו יותר נמוך מכיום, עם הזרקה שאינה ישירה וזיהום אוויר יותר נמוך ועוד. כך שבפועל למנוע ישן הוא יותר טוב.

הוא לא חצי סינתטי ביחס לסינתטי מלא, יש בילבול בנושא. רוב השמנים שכתוב עליהם סינתטיים יכולים להקרא חצי סינתטיים, זה פשוט עניין של תקן במדינה ואיך היצרן מחליט לקרוא לזה. גם הסינתטי המלא אינו סינתטי מלא, חציו שמן מנוע רגיל שעובר תהליך מיוחד שגורם לו להתנהל כסינתטי מלא, ויש לזה גם יתרונות (פחות צריכת שמן ועמידות מוגברת). כך שהוא גם בפועל "חצי סינתטי", בתכונות מתנהל כסינתטי מלא. המוטוקראפט כזה ולכן אינו נופל משמן "סינתטי מלא" ואף עולה עליו בהתאמה למנוע. אצל אבי היה אותו במחיר יותר זול משמני פרימיום של מותגים אחרים, אולי גם כיום.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 43 דקות, נירו72 כתב:

מוטוקראפט 5W-30 הכי טוב למנוע מכל הבחינות כולל צריכת שמן.

היית רץ להחליף או אומר נחכה לטיפול הבא? המוסך כנראה קצת חסך עליי והעדיף שמן שהיה במחסן מאשר לחייב אותי במאה ש''ח נוספים שהייתי משלם בכיף אם זה נוגע לאיכות השמן

אני נוסע כ 9 חודש בין טיפולים, זה כזה נורא לסחוב עוד 8 חודש עד הטיפול?

מציין שעשיתי חודש ו 1000 ק''מ השמן נקי ולא ירד גרם אחד

משתדל לעזור

פורסם
Just now, PASHUT כתב:

היית רץ להחליף או אומר נחכה לטיפול הבא? המוסך כנראה קצת חסך עליי והעדיף שמן שהיה במחסן מאשר לחייב אותי במאה ש''ח נוספים שהייתי משלם בכיף אם זה נוגע לאיכות השמן

אני נוסע כ 9 חודש בין טיפולים, זה כזה נורא לסחוב עוד 8 חודש עד הטיפול?

אם זה שמן שנחשב טוב ואתה לא אחד שקורע את המנוע אין סיבה להחליף מיידית בשביל ה-0.037% שינוי שזה יעשה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 33 דקות, נירו72 כתב:

זה שמן שנחשב טוב

מותג מדבקה, [לא זוכר אם צרפתי או בלגי] המוסך מעיד שהוא טוב, אבל אין לי מושג באמת [מציין שברכבים קודמים לא היו לי בעיות עם שמנים ששם, עשו את העבודה, ונוטה להאמין לו שהאיכות סבירה]

אמנם= אני לא 'קורע' אבל עולה הרבה לירושלים על טורים גבוהים [לשמור על קצב סביר.. 90 קמ''ש בעליות ממושכות הילוך 3]

אגב ממש תודה על היעוץ המלומד וההשקעה מזמנך! חן חן!

• אהבתי 1

משתדל לעזור

פורסם

יומרני מצידי להעריך דבר כזה דרך האינטרנט ולומר לך איך שמן שאיני מכיר וגם אתה אינך מכיר, בשם שאינו ידוע,  ישפיע על המנוע ביחס לשמן איכותי בתנאי הנסיעה שלך. אם הוא בתקן של הרכב זו חצי נחמה, אבל אינך יודע מה שמו. באותה מידה יכול לנחש בלוטו. תתקשר למוסך תשאל את שמו ויהיה יותר מידע בכדי שיהיה אפשר לענות על זה.

• מעניין 1
פורסם
לפני 40 דקות, נירו72 כתב:

תשאל את שמו

לא יעזור הרבה, אבל ראיתי: ''VLADIMIR'' ומיוצר במדינה אירופית כלשהיא זה גם ראיתי

אני בטוח שאינך מכיר☺️

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...