Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקצרה: האוטו סבל מרעידות חזקות במהלך נסיעה, הוחלפה משאבת דלק והאוטו התחיל לנסוע טוב [תיארתי בשרשור סמוך]

במהלך ההכנה לטסט המוסך זיהה גומיות צירייה קרועות, והחליף 4 גומיות- 2 פנימי ו 2 חיצוני

כעת שמתי לב לרעידות/ויברציות במרכב, המורגשות רק בכביש ביעירוני על סל''ד מתון ובלחיצה על גז בלבד.

אם אני מאיץ [למשל הילוך 3 בעליה מתונה] הרעידות כמעט נעלמות

לעיתים גם נוסע חלק ללא רעידות

אין שינויים וקפיצות בסל''ד [עבר כבר גם ניקוי מצערת במהלך הטיפול]

בנסיעה עירונית הכל חלק

האם החשודה היא הצירייה הימנית המפורסמת של פוקוס?

האם החלפת הגומיות שעשיתי לא עזרה?

כעיקרון אם אין סיכון בטיחותי הייתי מעדיף לנסוע כך עד הטסט הבא..

תודה.

משתדל לעזור

פורסם

ויברציה תחת האצה בלבד בתחום מהירות מסויים זה כן מאוד להיות מהציריה, קצב הויברציה יהיה בקצב סיבוב הגלגל זאת אומרת תלוי מהירות ולא תלוי סל"ד אם מחליפים הילוך. 

בציריה הימנית בפוקוס יש מפרק באמצע,  זאת אומרת הציריה יוצאת מהגיר בקו ישר למפרק ביניים וממנו לגלגל. המפרק הזה הוא מקור נפוץ לריעידה בגלל שחיקה פנימית שלו. 

בזמנו הייתה נפוצה "קומבינה" של התקנת  ספייסרים (זה שייבה פשוטה) בין הציריה לנאבה, הספייסר גורם לכך שתחום העבודה במפרק זז כמה מ"מ הצידה מהאיזור השחוק לאיזור פחות שחוק וזה  עוזר לכמה זמן אם מקור הרעידות הוא אכן משם.  

• רעיון טוב! 1

פורסם

הייתי חושד במוסך שהחליף את הגומיות, אם הוא פירק את הפעמון, ומיד התחיל הוויברציות זה ברמת סבירות גבוהה מאוד קשור איליו

יתכן ולא החזיר כמו שצריך (פעם אחת ניתקלתי גם במוסך שהידק מידי את בורג הציריה ולחץ את המיצב, וזה גם גרם לרעשים מוזרים)

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, Buki כתב:

אם מחליפים הילוך

זה מעניין! כי אם אני מכניס הילוך 3 בטיפטרוניק בעליה מתונה [במקרה שלי כביש 50- מירושלים לכיוון כללי עטרות] נעלמות הויברציות

אבל אם אני מושך בהילוך 4 על סל'ד נמוך ו 90 קמ''ש- יש ויברציות מורגשות..

קיצור המוסך של הגומיות צריך לקחת אחריות, או שיגיד לי שכבר היה חופש לפני כן וההחלפה לא פתרה את הבעיה מהשורש?

והאם לרוץ למוסך או שאפשר לסחוב עוד תקופה מבחינה בטיחותית?

תודה!

משתדל לעזור

פורסם
לפני 2 דקות, PASHUT כתב:

וההחלפה לא פתרה את הבעיה מהשורש?

החלפת גומיות ציריה לא יכולה לפתור שום בעיה. 

גומיה זה סה"כ מגן, מונעת מהגריז לצאת החוצה ומלכלוך להכנס פנימה. 

אם כבר היה חופש ושחיקה במפרק, בין אם זה בגלל נסיעה עם גומיות קרועות ובין אם זה בלאי טבעי והגומיות היו תקינות, החלפת גומיות לא תחזיר את המפרק הבלוי למצב תקין. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 29 דקות, Buki כתב:

כבר היה חופש ושחיקה במפרק, בין אם זה בגלל נסיעה עם גומיות קרועות ובין אם זה בלאי טבעי והגומיות היו תקינות, החלפת גומיות לא תחזיר את המפרק הבלוי למצב תקין.

בעצם עליי להחליף את כל הצירייה הימנית?

ושוב שואל האם סכנה בטיחותית למשוך ''ככה''?

וההשקעה בגומיות האם הלכה לפח בעצם?

מציין שלא היו שום תקתוקים בפעמון, כן היו לי ויברציות לפני התיקון רק חשבתי שקשורות לבעיה האחרת של משאבת הדלק.

משתדל לעזור

פורסם

מישהו יכול לומר לי אם יש פה ענין בטיחותי דחוף?

פה ושם מופיע רעידות, וגומיות הצירייה הוחלפו כפי שאמרתי

האם ניתן למשוך ככה או קריטי להחליף את כל הצירייה/ ציריות?

@נירו72 מוכר לך מפורד?

@Buki ,תודה על תגובתך לעיל.

דבר נוסף ששמתי לב שגם בנסיעה עירונית יש רעידה מורגשת קלה אם אני יוצא מעמידה עם הגה מסובב [למשל חניה]

בקיצור לרוץ ולהחליף צירייה ימין וזהו?

אני גם לא רוצה שייגרם נזק חלילה לגיר ולמחז''שים שלו..

וכן הנושא הבטיחותי- כמה אפשר למשוך ככה בהנחה והחלפת הגומיות הועילה משהו?

או שלא?

משתדל לעזור

פורסם

בגלל המבנה של הציריות בפורד הן מאוד מושפעות מהתושבת התחתונה. בדיוק התסמינים של רעידות במהירויות מסוימות ובהאצה כשהמנוע מושך את הציריות. בעלי פורד אכלו הרבה חצץ ממוסכים מבלי שהבינו שהבעיה יכולה להיות בכלל בתושבת התחתונה. יכול להיות שהיא גוססת ובמהלך העבודה מצבה החמיר. תתחיל בבדיקה שלה. תנסה לנענע את המנוע, אם הוא זז בתנועות נדנדה היא גמורה. ובאותה הזדמנות תבדוק את כל התושבות.

אם זה לא זה והתקלה לא הייתה לך לפני הגומיות, הייתי חוזר לזה שהתקין שיבדוק. ההגיון אומר שאם תקלה קרתה רק לאחר העבודה ולא הייתה לפניה, זה משהו שעשה בהרכבה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, נירו72 כתב:

יכול להיות שהיא גוססת ובמהלך העבודה מצבה החמיר

תושבת הידרואלית מתחת למצבר, ימנית, החליף לי זה שמכר לי סמוך למכירה.

כנראה תחתונה לא החליף, אבדוק.

יתכן ובעצם זה יציל את הצירייה ויחסוך לי כסף?  או גם תושבת וגם צירייה?

[מזכיר לך שכבר חסכת לי ממיר😊...]

לפני 4 שעות, נירו72 כתב:

והתקלה לא הייתה לך לפני הגומיות,

כן היו ויברציות, אבל היות והיו גם השתנקויות [שמזכירות מיספייר] ממשאבת הדלק שגססה חשבתי שהיינו הך..

לאחר המשאבה החדשה נוסע חלק בלי השתנקויות, אבל כן מרגיש רעידות במרכב ונזכר שהיו קצת גם קודם.

כעת אני מבין שהיו לי 2 בעיות שונות ככל הנראה, ואינני נוטה להאשים את המוסך.

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
לפני שעה, PASHUT כתב:

תושבת הידרואלית מתחת למצבר, ימנית, החליף לי זה שמכר לי סמוך למכירה.

כנראה תחתונה לא החליף, אבדוק.

יתכן ובעצם זה יציל את הצירייה ויחסוך לי כסף?  או גם תושבת וגם צירייה?

[מזכיר לך שכבר חסכת לי ממיר😊...]

כן היו ויברציות, אבל היות והיו גם השתנקויות [שמזכירות מיספייר] ממשאבת הדלק שגססה חשבתי שהיינו הך..

לאחר המשאבה החדשה נוסע חלק בלי השתנקויות, אבל כן מרגיש רעידות במרכב ונזכר שהיו קצת גם קודם.

כעת אני מבין שהיו לי 2 בעיות שונות ככל הנראה, ואינני נוטה להאשים את המוסך.

תתחיל בלבדוק את התושבת. אם היא תקינה או אם לא אלו 2 תרחישים שונים. התושבת שמתחת למצבר היא האחרונה ללכת. אם הגיעו למצב שהחליפו אותה אני ממש מקווה שהחליפו גם את הימנית והתחתונה לפני כן ולא היה צורך. עכשיו ממש ברור לי שאתה חייב לבדוק את מצבן. יכול לומר לך שזה קרה לי. שברתי את הראש ממה הבעיה ואף אחד לא ידע עד שהבנתי. החלפתי תושבת  האפקט היה מיידי וכל הרעידות והרעשים נעלמו. זה היה דקה לפני שכבר הזמנתי 2 ציריות חדשות כי היה מעט חופש,  לא כזה שהצדיק מה שחוויתי ולכן התעקשתי לבדוק לעומק עד שמצאתי. 

מה שקורה כמו שבוקי אמר לך, יש את המפרק הפנימי, ברגע שהתושבת התחתונה הולכת המפרק זז קדימה אחורה מטה ומעלה, מייצר התנגדויות זמניות כי הסיבוב לא חלק ולא עגול, ומייצר ויברציות שמזיזות כל מה שסביבך כולל האוטו ורעש של מתכת על מתכת. לי היו ויברציות באזור הפנימי ברכב בתחושה מתחת למוט ההילוכים. הבעיות במפרק הזה נובעות לא תאמין מהבעיה בתושבת התחתונה. ברגע שיש בה חופש כל הלחץ יושב על המפרק, ומפרק אותו (אזהרה בדיחות אבא) . בפורדים ממש חובה לבדוק תושבת תחתונה ואיך שטיפה נחלשת להחליף אותה, אחרת הנזק ממשיך לציריות ולמתלים באופן כללי עקב הויברציות.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, נירו72 כתב:

אחרת הנזק ממשיך לציריות

הבה נקווה שלא.. אבדוק בהקדם את התושבת בעז''ה

תודה על העזרה והייעוץ המלומד והמפורט!!

• רעיון טוב! 1

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...