Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

המצב הזה באמת מעלה תהיות. באחד המקרים הקודמים שפורסם על סגירת מכון, החלטתי לבדוק את השטח ופניתי למאכער מקומי כדי לראות איך הם מתמודדים עם זה. להפתעתי, התשובה שלו הייתה פשוטה: "המכון הרגיל כרגע בבעיה, אז פשוט תגיע למקום אחר". ברגע שהמכון המקורי נפתח מחדש, הכל חזר לקדמותו והלקוחות חזרו אליו. עושה רושם שלסגירות האלו אין מספיק שיניים בשטח אם כל כך מהר מוצאים מסלולים עוקפים.

מעבר לזה, קשה להבין איך בתחום כל כך משמעותי שנוגע ישירות לבטיחות בדרכים, תופעת ה"קומבינות" היא כל כך נפוצה. זמינה וזולה. משהו פה במערכת הפיקוח פשוט לא עובד בצורה הגיונית.

• אהבתי 4
---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם (נערך)

שום דבר תמיד היה ותמיד יהיה

בעל המוסך שלי אמר לי שידוע לו על כאלו בעלי מוסכים ש'מצ'פרים'' באופן קבוע את ההנהלה, ומוותרים לו על בעיות לא מהותיות (למשל אם החליף גומיות לציריות אבל שכח להחליף נורת לוחית רישוי, רכב רגיל ייפסל, אבל בעל מוסך שמעביר קבוע מוותרים]

עריכה אחרונה על ידי PASHUT
  • אהבתי 1

משתדל לעזור

פורסם

משום מה זה לא מפתיע...

לפי הכתבה, נעשתה עבודה סמויה נרחבת לפני כן - תקווה גדולה שמורשעים ישלמו מחיר שיהדהד.

הכוונה היא לא רק לבעלי המכון, אלא גם המוסכניקים ו\או הסוחרים שמשמנים את המאפיה הזו.

פורסם
לפני 15 שעות, M H כתב:

משהו פה במערכת הפיקוח פשוט לא עובד בצורה הגיונית.

היעדר אכיפה (מעבר לפיקוח). 

איפה שזמין וקל, שם יש את הקומבינות. כשיש אכיפה טובה, זה כבר פחות זמין. 

בינתיים שומעים לעיתים נדירות מאד על מכונים שנתפסו, למרות שכפי הנראה התופעה רווחת הרבה יותר.

• מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני לא מדבר על ה"וויתורים" למוסכניק שמעביר רכב של לקוח תחת הקלה קטנה.

מה שלא מובן לי זה איך בכ- 200 שקל (!) אתה יכול להעביר כל רכב, לא משנה (כמעט) מה המצב שלו. לעיתים גם בלי להגיע פיזית.

משהו במשוואת ההרתעה פה פשוט שבור. הרי חוק בסיסי באכיפה אומר שאם ההסתברות להיתפס היא נמוכה, העונש על מי שנתפס חייב להיות אסטרונומי כדי שאנשים יפחדו להסתכן.

בפועל קורה דבר הפוך ולא הגיוני: מכוני הרישוי מוכנים לקחת סיכון עצום ולסכן חיים בשביל 'גרושים', מה שמעיד על כך שהם פשוט לא מפחדים מהמערכת ומבינים שהסיכוי שהם ישלמו מחיר אמיתי שואף לאפס

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
---------------------
פורסם
לפני 18 דקות, M H כתב:

משהו במשוואת ההרתעה פה פשוט שבור.

כמו שאמרתי, זמין וגם קל.

לפני 18 דקות, M H כתב:

מכוני הרישוי

המכונים? הצחקת. 

מקסימום מי שישלם את המחיר זה המכונאי זוטר מוישה מעמדה ג', זה שבודק אם יש לך פח אשפה ואפוד זוהר ברכב. החדש, נו, זה שגם ככה מבוגר וקרוב לפנסיה. בעל המכון רחוק מזה, בכוונת מכוון, אחרת חלק מהם לא היו נותנים לזה יד שבשתיקה או באי הידיעה או בכל אופציה אחרת במנעד שבין לבין. 

לפני 18 דקות, M H כתב:

מוכנים לקחת סיכון עצום ולסכן חיים בשביל 'גרושים', מה שמעיד על כך שהם פשוט לא מפחדים מהמערכת ומבינים שהסיכוי שהם ישלמו מחיר אמיתי שואף לאפס

הגרושים האלו לא מגיעים למכון אלא למי שעושה את העבירה. אין לי מושג כמה הם מרוויחים, אבל אני משער שמדובר על פועלים קשי יום. עבורם 1 כזה זה קרוב להכפלת היומית.

• מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה ככל הנראה ״בקטנה״ . 

התופעה היותר מדאיגה זה רכבים ששופרו משמעותית ונושאים לוחית צהובה.

אלה שעברו שדרוג sage 1 שזה תוכנה בלבד (לפעמים פילטר inbox) לא יכשלו בשום מכון. אבל שיפורים ברמות 2 ו 3 אין מצב שבוחן לא יבחין בהםונדרש שיתוף פעולה ברמה גבוהה יותר של יותר מאדם אחד. 

כבר נתקלתי ברכב שעובר כך טסט תמיד ב 5 דקות לפני הסגירה (רק הניירת מוחתמת, לא ברור בדיקת זיהום אוויר שככל הנראה מומצאת) 

• מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

1 כזה זה קרוב להכפלת היומית.

יש מכון ידוע מסביבת ירושלים וגלילותיה [לא נפרט כמובן] שאתה משלם 250 ש''ח ועובר, סביר שהעובד הזה עושה למעלה מ 1000 ש''ח ביום תכפיל בחודשית זה סכום אגדי לפועל דחק..

אישית העברתי כמה פעמים במודיעין בלבן חוקי לגמרי וסידרתי מה שהיה צריך, אח''כ כשלא היה לי זמן נתתי למוסך לטפל לפני טסט ולהחזיר לי את האוטו עם טסט, הוא כולל לי את זה במחיר הטיפול בתור שירות.

משתדל לעזור

פורסם

כבר אמרת שאתה מעביר בעטרות מעת לעת בשרשורים אחרים...

• מצחיק 2

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 4 שעות, ברווז כתב:

הגרושים האלו לא מגיעים למכון אלא למי שעושה את העבירה. אין לי מושג כמה הם מרוויחים, אבל אני משער שמדובר על פועלים קשי יום. עבורם 1 כזה זה קרוב להכפלת היומית.

דבר ראשון יצא לי לראות רכבים שלא אמורים לעבור טסט בשום צורה גם אם הם לא עברו שיפורים מוקצנים.

להפך, הם עברו שיבורים מוקצנים )-:  כלומר - הם פשוט שבורים. אתה רואה שהרכב לא אמור לעבור טסט, צמיגים יבשים וישנים, הכל נוזל מכל מיני מקומות, שבור, מתפרק, אזיקונים וכל מיני דברים כאלה. לא סביר שרק מכונאי אחד ראה את זה. כמה מהם ראו את זה בטוח.

דבר שני אם בעלי המכון זה לא כסף בשבילם, למה הם צריכים לתת לזה הסכמה שבשתיקה? וגם איך בסוף מצליחים להפיל את זה על מוישה, הרי המשטרה חוקרת, ואם אנחנו פה יושבים מדסקסים על זה ומבינים שהמצב על הפנים, אז איך עם כל החקירות של המשטרה היא לא מצליחה לתפוס כלום ?

• רעיון טוב! 1
---------------------
פורסם

אנקדוטה
לפני כחצי שנה בטסט שגרתי לרכב הפרטי,
הטסטר אמר להעלות טורים ל 2,500 (בדיקת מזהמים)
רק שהחיישן היה תלוי על הקיר ושום דבר לא בצינור הפליטה.
(זה רכב חדיש ותקין ולא הייתה שום מניעה לבדוק).
כמובן שגבו תוספת בדיקת גזים.
בדף המסכם תועדה הפסאודו בדיקה ושוחררתי לדרכי.

• מעניין 1
פורסם

מצחיק שזה עלה עכשיו לכותרות, כתושב אשדוד מכיר היטב את מכון הרישוי .

גם מי שלא גר באשדוד וברשותו גורטאה כלשהיא מכיר, נסגר אחת לכמה חודשים ושוב נפתח ככה כבר כמה שנים.

• אהבתי 1
פורסם

שאלה מצויינת! אני תוהה בשקט אם עד היום הצטלבו האינטרסים ועכשיו לא .

שוחד! היא מילת המפתח. הלקוח משחד את בעלי המכון והם בתורם לרגולטור.

כולם עובדים על כולם.

פורסם

הבעיות האלה הן לא רק בארץ הקומבינות, גם באנגליה משחדים את הטסטר/מוסכניק שעושה MOT. אז לפחות אנחנו לא היחידים בסיפור הזה. אין לטעמי דרך לפקח על זה אלא אם כן התהליך יהיה ממוחשב לחלוטין, כמעט בלי התערבות אדם.

Miata ND2

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...