Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 דקות, ברווז כתב:

ראית פעם עסק חוקי שאין לו רישוי? 

עצם השאלה מעידה על חוסר הבנה של תהליכי רישוי עסקים.

אבל נעצור כאן, אין לי מושג על הליכי רישוי למסעדות, ואין לי מושג על הליכי רישוי למכון טסטים.

גם לך אין מושג. ההבדל שאני מודה בזה. 

לפני 22 דקות, ברווז כתב:

כמו לכל עסק, בגדול.

באמת? אין קשר לגודל במ"ר? אין קשר לאופי העסק? ברצינות, התשובות שלך לא רציניות. ואני מבטיח לך אין לך מושג מה המעסיק שלך נדרש להציג על מנת לקבל אישורי כבאות. 

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, discoTD5 כתב:

עצם השאלה מעידה על חוסר הבנה של תהליכי רישוי עסקים.

אתה מודע לזה שאמרת את המשפט הזה למי שפתח פעמיים עסק (זעיר\פטור) בעברו, כן? 

או שיש לך דוגמא לעסק חוקי ולגיטימי שאין לו רישיון עסק. זה יהיה מעניין לשמוע. 

אבל נעצור כאן, אין לי מושג על הליכי רישוי למסעדות, ואין לי מושג על הליכי רישוי למכון טסטים.

גם לך אין מושג. ההבדל שאני מודה בזה. 

צודק, אין לי מושג אמיתי מניסיון על רישוי של מסעדה או של מכון טסטים. 

אני כן מודע לביורוקרטיה המטורפת בארץ, בכל מה שקשור לרכב וחלפים לרכב. 

באמת? אין קשר לגודל במ"ר?

התייחסתי לנקודה הזו:

לפני 40 דקות, ברווז כתב:

עם שוני הקשור למספר האנשים דומני

שזה גם משליך על הגודל במ"ר. 

ואני מבטיח לך אין לך מושג מה המעסיק שלך נדרש להציג על מנת לקבל אישורי כבאות. 

הבסיסי? מטף בכל דלת, גלגלוני כיבוי תקינים, ספרינקלרים וכולי. 

יותר מעמיק, מאחר ומדובר על מפעל רהיטים (ספויילר: עץ זה דליק, כמו גם חומרים אחרים), יש כמה עיזים רציניות שמצריכות התייחסות- ומערכת כיבוי האש שלנו בנוייה בהתאם למפרט הנדרש. 

יש לי עוד הרבה מה להוסיף אבל נעצור כאן, הדיון הוא על מכוני רישוי לרכב ולא על זרנוקים ומאגרי מים.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

ראית פעם עסק חוקי שאין לו רישוי?

אתה חי איתי בישראל? בשל הבירוקרטיה לא מעט עסקים בישראל קודם כל פותחים ואז עובדים על האישורים. לא פעם עסקים מסוג זה ,כמו גני אירועים לדוגמה, לוקחים בחשבון שהתהליך יכול לקחת שנים רבות ומשתלם להם להפעיל מקום ל-10 שנים "כי הם בתהליך רישוי" ואז כאשר לא יגיע האישור פשוט לסגור את המקום ולפתוח במקום חדש. 

רק שתבין שכל זה נעשה בסוג של העלמת עין מצד הרשויות. לדוגמה, אתה יכול לפתוח עסק במבנה שלא עבר אישור מסוים אבל הרשות המקומית תשמח מאוד לגבות ממך ארנונה עסקית, מס הכנסה ישמח לקבל ממך מיסים וכך כל רשות שמקבלת ממך תשלום זאת למרות שהעסק פועל במקום ללא אישור מתאים או שהוא בתהליך רישוי. 

בתחום המזון זה מאוד שכיח אבל זה קיים גם במגוון תחומים אחרים. כל עוד הנושא לא קשור לבטיחות האנשים שעובדים במקום וכל עוד לא קרה אירוע מיוחד (כמו הרעלת מזון לדוגמה), אפשר להיות עסק חוקי בישראל גם בלי רישוי. 

• אהבתי 1
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אין לי ראש קרימינלי, אני לא חושב בצורה הזו. 

וואו. 

אוקי. 

מודה ועוזב ירוחם.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

אתה מודע לזה שאמרת את המשפט הזה למי שפתח פעמיים עסק (זעיר\פטור) בעברו, כן? 

או שיש לך דוגמא לעסק חוקי ולגיטימי שאין לו רישיון עסק. זה יהיה מעניין לשמוע. 

צודק, אין לי מושג אמיתי מניסיון על רישוי של מסעדה או של מכון טסטים. 

ברווזינו,

אין לך צל של מושג עד כמה לפתוח עסק של מסעדה זה מסובך.

המון אנשים חושבים שאם הם יודעים לבשל אוכל טעים אז בטח לפתוח מסעדה זה כסף על הרצפה... וטועים ונופלים בגדול...

למצוא מקום במיקום טוב, שיפוצי התאמה, רישוי מהמדינה, רישוי מכבי אש, רישוי מהעירייה, רישוי משרד הבריאות, כשרות, ספקים, עובדים ועוד אלף דברים שאני לא מכיר.

מהכירות עם שני מכרים.

אחד נכנס עם "ראש אופטימי" ללא תכנית עסקית רצינית ועם "הגשמת חלום". סגר אחרי שנה אחרי שדימם מליון וחצי שקלים והבין שהעסק כמו שהוא חלם לא יכול להרוויח.

שני קצת יותר רציני עשה תכנית עסקית ובא עם כיסים הרבה יותר עמוקים. עבד מצאת החמה עד צאת הנשמה, יום ולילה, צלח כמה רמאים וכמה משברים רציניים. אחרי ארבע-חמש שנים העסק התאזן, והיום הוא קצת פחות לחוץ והעסק דופק. מה שלא מבטיח שמחר הוא לא יכול להתמוטט, אבל הוא לפחות עם אצבע על הדופק.

מכון רישוי לא נראה לי יותר פשוט.

זה סדרי גודל יותר מסובך מעוסק זעיר או עוסק פטור ש"רק" צריך להתמודד עם מס הכנסה, בט״ל ולקוחות שלא משלמים.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

מסכים וחצי שמיקום זה קריטי. יש פינה ספציפית בעירי שכל עסק שהיה בה סגר ודי מהר. לעומת זאת יש בתי קפה וותיקים מאד שעובדים יפה עד היום. לוקיישן, לגמרי. 

אתה לא היחיד שמכיר אנשים שפתחו מסעדה. וסגרו אותה. ופתחו אחרת. וחוזר חלילה. 

זה שהייתי בעוונותי "רק" עוסק זעיר, לא אומר שאני לא מכיר חלק מהדברים הנוספים, חלק מהם אינטימית יותר מאחרים. 

אני לא 110% מעורה בהכל, אבל בהחלט נעזרים בי להרבה דברים, והסקרנות הטבעית שלי כבר מתחילה להוביל אותי למחוזות שאין שום צורך לגיטימי שאדע. אבל אני לומד את זה בכל זאת. 

ומאחר והתפקיד שלי הוא ניהול רכש, אני נחשף יותר ממה שהייתי רוצה לרגולציות, לביורוקרטיה, לעיזים, להפתעות ולשלל דברים מעניינים בתהליכים השונים. אני פוחד להתעמק בתחום הקשור לרכבים- חלפים בסיסיים נעצרים במכס על סיבות הזויות, יש על זה לא מעט שירשורים בפורום אפילו. אז כן, לעסק יותר קל להתמודד עם הרגולציה הזו, מאחר  והוא מייבא כמויות, יש לו רשיונות ייבוא, ספקים מוכרים ורשמיים, עם גב וניירת, מכון התקנים כנראה מעורב בפנים ברמה גבוהה, ולא איזה "צ'ארלי" מעלי שקונה ומוכר ברווח של 2 יואן בלי להבין בכלל מה הוא מוכר ובלי אפילו שם יצרן בחלק יפה מהמקרים. אבל זה בהחלט ברברת וביורוקרטיה לא פשוטה מול מערכת מסואבת.

לי נשמע שיותר קל לפתוח מסעדה. 

לא מדבר על להשאיר אותה פועלת, כן? רק על לפתוח.  

ואולי זה יכול להסביר את המיעוט היחסי של מגרשים, החוסר רצון בהמון המון התעסקות הזו, כשגם הכדאיות מוטלת בספק.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...