Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הכרטיס ויזה כאל שלי מסתיים בסוף החודש, מצחיק שהליצנים האלה (ששולחים המון פרסומות מטומטמות) שכחו להודיע לי... יש משהו שכדאי לעשות? 

-תמיד אני מתווכח בנוגע לדמי חיוב חודשיים והם אומרים כי לא ניתן לבטל אותם, מה אני יכול לעשות כדי לשכנע?

-יש לי את הכרטיס (וויזה חוץ בנקאי) כבר כמה שנים, מה היתרונות ע"פ ויזה בנקאי?

-האם המעבר בין כרטיסים מהיר או כולל כאב ראש עם העברת הוראות הקבע?

-האם המעבר בין כרטיסים ישנה משהו ב"אשראי" שלי? יש לי מסגרת של 20 אש"ח כבר כמה שנים שאני לא משתמש בה, כדאי לדרוש שיורידו את זה לגמרי?

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
שגיאת כתיב
פורסם

שלי גם עומד לפוג בקרוב, פתחתי על זה גם שירשור.

יש שם גם כמה תשובות לחלק מהשאלות שלך. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אתה לא צריך לעשות כלום. הכרטיס החדש יישלח אליך כחודש לפני תפוגת תוקף הכרטיס הקיים, כשיגיע תבצע הפעלה שלו (באוטומט בטלפון או באפליקציה), את הישן גזור והשלך לפח.

ב-google wallet/apple pay הרצף נשמר.

בכל מקרה - פטורים מדמ״ש ניתנים לתקופות של חצי שנה או שנה, כך שתצטרך ליצור קשר עם שירות הלקוחות במחזוריות כזו, כאשר אורך חיי הכרטיס הוא 4-6 שנים,

מבחינת ככרטיס בנקאי או חוץ בנקאי - עסקים חייביםמכרטיס בנקאי (עניין של הנה״ח, איני מבין בזה). לא, אישית, ריביות בבנקאי הרבה יותר נמוכות בבנקאי (איני משתמש בהן כלל), מצד שני בחוץ בנקאי יותר קל לקבל מסגרת גדולה (נוח אם מחזור השימוש גדול).

ואם זה כרטיס האשראי היחיד שלך אני ממליץ לך להוציא גם מאסטרקארד - לא משנה באיזו חברה מנפיקה - כגיבוי למקרה תקלה/אובדן/גניבה. חפש כרטיס שייתן לך הטבות מתאימות לצרכיך. למשל, אם אתה מרבה בהזמנות מחו״ל, כרכיס עם עמלת המרה נמוכה או אפס. יש על כך דיון בשרשור המקביל על כרטיסי אלעל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

אתה לא צריך לעשות כלום. הכרטיס החדש יישלח אליך כחודש לפני תפוגת תוקף הכרטיס הקיים

אבל פה הבעייה שלו:

לפני 35 דקות, Haim_gds כתב:

הכרטיס ויזה כאל שלי מסתיים בסוף החודש

פורסם
לפני 41 דקות, Haim_gds כתב:

מצחיק שהליצנים האלה (ששולחים המון פרסומות מטומטמות) שכחו להודיע לי...

צודק הברווז...

לפני 15 דקות, sperial כתב:

ריביות בבנקאי הרבה יותר נמוכות בבנקאי (איני משתמש בהן כלל), מצד שני בחוץ בנקאי יותר קל לקבל מסגרת גדולה (נוח אם מחזור השימוש גדול).

לא הבנתי מה עדיף, אני לא משתמש במסגרת אשראי כלשהי (אם אין כסף בעו"ש אז לא קונים. נקודה) ומעוניין לשלם חודשית מה שפחות.

לא ממש זכור לי מה היה לי בזמן החידוש לפני 5 שנים, האם חידוש כרטיס משנה את מספר הכרטיס? האם דורש כרטיס חדש פיזית?

פורסם (נערך)

אענה לך על עוד כמה שאלות:

1. האם הכרטיס אכן מסתיים ב-6/26? איך שירותי הדואר ו״מסר״ אצלך?

2. הניסיון שלי הוא ששירות הלקוחות שלהם די יעיל - בתנאי שיש לך סבלנות להמתין לנציג או לשיחה החוזרת, שיכולה לקחת יום.

3. אם לא מוכנים לוותר על דמ״ש, אפילו תמורת התחייבות להיקף שימוש - החלף כרטיס. מבחינה זו כאל יחסית גמישים.

4. אם עד כה לא הפעלת ארנק אלקטרוני עשה זאת עכשיו. טוב מאוחר מלעולם לא. לי היו כבר אירועים של ביטול כרטיס בשל אבדן/גניבה/חשד להונאה, כרטיס חדש הופיע באפליקציה תוך שניות. אגב, זה לא קרה בכרטיסים בנקאיים - אבל אולי בינתיים הנוהל שופר.

5. אם אתה רק מחדש כרטיס הדברים היחידים שמשתנה הם תאריך התפוגה וה-CVV. אם אתה מחליף כרטיס ביוזמתך העבר הוראות קבעהידנית (בכרטיס חלופי המונפק בעקבונגניבה וכו׳ ההעברה אוטומטית).

6. מסגרת האשראי בכאל משותפת לכל הכרטיסים בחשבון, כך שאם לך יש כרטיס הום סנטר ולאשתך כרטיס שופרסל המסגרת משותפת. המסגרת לא עולה לך כסף ורצוי שתהיה גדולה ככל האפשר, למקרה של הוצאה גדולה כמו כמה אלפים לטיול בחו״ל, הקפאת מסגרת בשכירת רכב או תיקון יקר אצל רופא השיניים. במקרה של רכישה בתשלומים נסגרת מסגרת בגובה הרכישה ומשתחררת עם כל תשלום, כך שרכישה גדולה יכולה לחסום לך הרבה מסגרת ולפגוע בגמישות שלך. בכל מקרה, גובה מסגרת האשראי בכרטיס בנקאי נקבעל על ידי הבנק, בחוץ בנקאי על ידי חברת האשראי.

7. עוד הבדל בין כרטיס בנקאי וחוץ בנקאי - בבנקאי אתה מתנהל מול הבנק, בחוץ בנקאי מול חברת האשראי. זה כולל גם לגבי הטבות.

עריכה: אתה כנראה לא מבין מהי מסגרת האשראי בכרטיס האשראי: זה סך הסכום שאתה יכול להוציא או להקפיא בזמן נתון. ז״א אם המסגרת שלך 20,000 ש״ח וקנית בסופר ב-1,000 ש״ח ושילמת למוסך 4,000 ש״ח, ותחנת הדלק הקפיאה 200 ש״ח (עד הזרמת החשבון הסופי) המסגרת שלך מצטמצמת ל-14,800 ש״ח, ותחזור ל-20,000 ש״ח לאחר שתחוייב בכל הסכומים האלה. אם תחלק את התשלום במוסך לשתי מנות של 2,000 ש״ח המסגרת שלך במחזור החיוב הבא תעמוד על 18,000 ש״ח. 

כיוון, שבניגוד לבנק, עלות מסגרת האשראי בכרטיס כלולה בדמ״ש (ואם אתה פטור מדמ״ש זה אפס) הרי שאינך עולה לך דבר, וככל שהיא יותר גדולה אתה נהנה מגמישות משופרת.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

מסגרת האשראי בכאל משותפת לכל הכרטיסים בחשבון, כך שאם לך יש כרטיס הום סנטר ולאשתך כרטיס שופרסל המסגרת משותפת.

יש לי 4 כרטיסים של כ.א.ל על אותו החשבון ולכל אחד יש את המסגרת שלו (2 בנקאיים ועוד שניים חוץ בנקאיים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לי ולאישתי 4 כרטיסים בכאל, כולם באותו חשבון, המסגרת משותפת.

כרטיסים בנקאיים הם סיפור נפרד, כימסגרת האשראי בהם נקבעת על ידי הבנק, ולא חברת האשראי.

פורסם

נגמר זמן העריכה - אז עוד הערה

פות״ש - גם אם אתה מעביר את הוראות הקבע לכרטיס אחר חכה חודש - חודשיים עם ביטול הנוכחי. העברת הוראת קבע עלולה לא להיקלט, מה שיכול להביא לתקלות ואי נעימויות. קרה לי בעבר בגלל 2 ש״ח בחברת שיחות בינלאומיות, ובחברות ביטוח קיבלתי התראות לביטול פוליסות.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

1. האם הכרטיס אכן מסתיים ב-6/26? איך שירותי הדואר ו״מסר״ אצלך?

התוקף הוא 06/26. הדואר אצלנו הוא בת"ד במרכז הישוב, נבדק פעם ב. מה זה ״מסר״?

לפני 4 שעות, sperial כתב:

המסגרת לא עולה לך כסף ורצוי שתהיה גדולה ככל האפשר, למקרה של הוצאה גדולה

לפני שעה, sperial כתב:

כיוון, שבניגוד לבנק, עלות מסגרת האשראי בכרטיס כלולה בדמ״ש (ואם אתה פטור מדמ״ש זה אפס) הרי שאינך עולה לך דבר, וככל שהיא יותר גדולה אתה נהנה מגמישות משופרת.

אתה בטוח? ע"פ זה סותר את מה שהבנתי עד היום בו משולמת ריבית על ניצול מסגרת האשראי. הווה אומר שבעצם ניתן להכנס למשיכת יתר של 20 אש"ח ללא מגבלת זמן וללא ריבית (למעט דמ״ש)😀נשמע יותר מדי טוב מכדי להיות אמיתי. בכל מקרה זה פחות חשוב מבחינתנו (שומר סכום רציני בצד בקרן כספית נגד הפתעות)

לפני 4 שעות, sperial כתב:

אם עד כה לא הפעלת ארנק אלקטרוני עשה זאת עכשיו

צודק, ישנם יותר מקרים בהם אני ללא הכרטיס מאשר ללא הטלפון.

פורסם
לפני 6 דקות, Haim_gds כתב:

מה זה ״מסר״?

שרותי דואר ממשלתי וכדומה. מה שהבנקים משתמשים בו למשל. 

פורסם
לפני 22 דקות, ברווז כתב:

אף פעם לא שמעתי על זה.

לפני 5 שעות, sperial כתב:

2. הניסיון שלי הוא ששירות הלקוחות שלהם די יעיל - בתנאי שיש לך סבלנות להמתין לנציג או לשיחה החוזרת, שיכולה לקחת יום.

התקשרתי, הגעתי ל AI, מסרתי מספר פרטים ונאמר לי כי יצא/יוצא כרטיס חדש וכי החידוש הוא אוטומטי. דקה אחת, לא יותר... אני מניח שעד שלא אקבל את הכרטיס החדש פיזית לא אוכל להשתמש בשירותים הדורשים מעבר כרטיס או CVV

פורסם

זה שלא שמעת על זה לא אומר שזה לא קיים... 

תסתכל בפעם הבאה שאתה מקבל אגרת רישוי, ספח תשלומים באשראי, הודעה מהבנק, דברים כאלו- על המעטפה כתוב "מסר". 

בתחילת המלחמה דובר אפילו על עיכובים צפויים בגלל הפגיעה בדפוס בארי. 

פורסם

אם אינך בודק את תיבת הדואר באופן סדיר, איך אתה מצפה למצוא את הדואר? אני מניח שהכרטיס ממתין לך כבר 3-4 שבועות.

מסר הוא דווקא שירות פרטי להפצת ״דואר כמותי״ כמו חשבונות , כרטיסים וכיו״ב.

לגבי מסגרת האשראי: ברי לי שלא הבנת אותה, כי היא שונה מהמסגרת בבנק (מסגרת משיכת יתר): מסגרת האשראי בכרטיס אשראי אינה נושאת ריבית כל עוד החיוב הוא במועד הקרוב (במקרים חריגים במועד הבא אחריו). ריבית נגבית רק אם אתה לוקח הלוואה שיכולה להיקרא בכל מיני שמות כמו אשראי מיידי, אשראי מתגלגל, קרדיט ועוד, כל אחד פועל בשיטה שונה, המשותף הוא ריבית שיכולה להיות גבוהה (נתקלתי אפילו ב- P+8, בדוק בספח שבסוף חשבון האשראי החודשי).  למעשה הכרטיס אינו יכול לפעול בלי מסגרת אשראי. הצד השני הוא שאם תחרוג מהמסגרת עסקות לא יאושרו. כפי שכבר הזכרתי - המסגרת יכולה להיתפס לא רק מתשלומים ורכישות, אלא גם בהקפאה כמו כערבון במלון או שכירת רכב. כשאתה בודק את מצב נחשבון באתר או באפליקציה אתה מוצא סעיף ״מסגרת פנויה״ או משהו דומה.

את כל פרטי הכרטיס, כולל CVV, אתה יכול לראות באפליקציות 

פורסם
בתאריך 21.6.2026 בשעה 15:04, ברווז כתב:

תסתכל בפעם הבאה שאתה מקבל אגרת רישוי, ספח תשלומים באשראי, הודעה מהבנק, דברים כאלו- על המעטפה כתוב "מסר". 

מעניין, אבדוק.

בתאריך 21.6.2026 בשעה 17:36, sperial כתב:

מסגרת האשראי בכרטיס אשראי אינה נושאת ריבית כל עוד החיוב הוא במועד הקרוב (במקרים חריגים במועד הבא אחריו)

בתאריך 21.6.2026 בשעה 09:37, sperial כתב:

עריכה: אתה כנראה לא מבין מהי מסגרת האשראי בכרטיס האשראי: זה סך הסכום שאתה יכול להוציא או להקפיא בזמן נתון. ז״א אם המסגרת שלך 20,000 ש״ח וקנית בסופר ב-1,000 ש״ח ושילמת למוסך 4,000 ש״ח, ותחנת הדלק הקפיאה 200 ש״ח (עד הזרמת החשבון הסופי) המסגרת שלך מצטמצמת ל-14,800 ש״ח, ותחזור ל-20,000 ש״ח לאחר שתחוייב בכל הסכומים האלה. אם תחלק את התשלום במוסך לשתי מנות של 2,000 ש״ח המסגרת שלך במחזור החיוב הבא תעמוד על 18,000 ש״ח. 

עכשיוו זה נשמע יותר הגיוני.

• תוכן חדש...