Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תודה, אז יש כאן בהחלט קשר ישיר לגרביטציה (בלימת מנוע מוגברת) עם הסבר טכני שלמדתי ממנו. מודה לך.

המנוע לא צריך חמצן לשריפת דלק, כי יש כוח שמושך למטה, ולכן המצערת סגורה ונוצר וואקום. הבנתי.

עריכה אחרונה על ידי Chmimo
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין קשר לגרביטציה. יש קשר לכך שלא נותנים גז, המנוע ממשיך להסתובב וכמו שואב אבק יוצר וואקום. תחשוב על שואב בעוצמת חלשה לעומת חזקה. הראשון לא ישאב אובייקטים שדורשים עוצמה שהשואב השני כן מסוגל לה. 

השמן ישאב לחלל הצילינדר כשיש מספיק וואקום למשוך אותו מבעד לאטמים.

פורסם (נערך)

אתה לא נותן גז בגלל שיש גרביטציה,

אך עדיין מתקדם לעבר היעד.

במישור, אם לא תתן גז, לא תתקדם לעבר היעד, בסופו של דבר תיעצר בגלל החיכוך עם הכביש. החיכוך עם האוויר יחסית זניח במהירויות סבירות.

לפי מרצה לפיזיקה, אם המשטח 100% חלק ואתה 100% על מישור, הרכב לא יעצור לעולם כל עוד התנאים נשמרים.

אני מבין את זה טוב כרגע, המנוע לא צריך חמצן בירידות. לכן יש וואקום כלשהו שנוצר, אני צודק?

אבל שורש העניין הוא הגרביטציה שבגללה זה תוכנן ככה, נכון?

אם אתה צריך לרדת ירידות רציניות כמו הירידות של משגב לכיוון כרמיאל, אולי לא כדאי לעשות זאת עם רכב שעבר 300K ק"מ?

פורסם

ידידי, זה מרגיש לי יותר מידי כמו תגובה שנוצרה על ידי AI, אני לא מעוניין להתכתב ולהתמודד עם מכונה. 

זה פורום שכותבים בו אנשים, לא מכונות...

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

זה פשוט מי מכתיב למי את החוקים אחי. 

הפיזיקה למכונה או המכונה לפיזיקה. 

בלימת המנוע היא משמעותית רצינית יותר כשמדובר בשיפוע ולא במישור, בגלל כוח ה G

המצערת נסגרת כי לא צריך אוויר, חמצן, מקבל את זה. לא צריך את זה כי יש G. 

במקרה זה ברור שהמכונה היא זו שכפופה לפיזיקה ולא ההפך. 

בפורום של מכוניות תמיד ירצו לדבר על המכונה פשוט. 

לכן אפשר לסיים את הויכוח כי אנחנו נמצאים בפורום טכני שתמיד יתעניין יותר בטכני ולא בפיזיקה. הפיזיקה פחות חשובה פה, אני מבין את מה שאתה אומר בדיוק. 

פורסם
לפני 11 שעות, Haim_gds כתב:

מישהו יודע אם זה נכון או סתם אמונה טפלה?

לפני 6 שעות, Buki כתב:

זה לא נדיר לראות במכוניות ישנות עשן קל נפט בחזרה לגז אחרי ירידה, מהסיבה הזו.

@Haim_gds שים בצד את כל הבילבולי בXXXם והתיאוריות;

האם מה שתיאר @Buki מתרחש אצלך ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני שעה, Chmimo כתב:

לכן אפשר לסיים את הויכוח כי אנחנו נמצאים בפורום טכני שתמיד יתעניין יותר בטכני ולא בפיזיקה. הפיזיקה פחות חשובה פה, אני מבין את מה שאתה אומר בדיוק. 

גם אם היית עוסק נטו ברמה הפיזיקלית יש עוד כוחות שפועלים מלבד הגרביטציה וזה לא החוק היחיד הרלבנטי. אבל זה דיון למהנדסים ולסטודנטים לפיזיקה, פחות רלבנטיים לפורום טכני כתשובה לשאלה טכנית. Downhill oil starvation לא רלבנטי לרכב מודרני עם משאבה תקינה שיש לו שמן מעל מינימום, במיוחד לא לרכב אירופאי שנוסע הרים חצי מחייו. לפי זה חצי מהמרצדס היו הולכים אחרי שנה. אפשר ללכת על בטוח ולדאוג שתמיד יהיה על המקסימום למקרה שיורדים שיפוע של 70 מעלות יחד עם העזים מההר. המונח הזה מתאר מצב בו בגלל השיפוע שמן לא משמן מיסבים, לא מגיע למשאבה, יש הרעבה של שמן לאורך זמן עד שנוצר חיכוך על יבש, החלקים מתחממים מתרחבים ומנוע נתפס. זה לא יקרה ב-100 מטר.

בוקי הסביר לך את המצב. אבל זה לא רק בשיפוע. כל פעם שבולמים זה קורה, אם נהג המרצדס נוסע 100 קמ"ש ועוזב את הרגל מהדוושה להאט לפני הרמזור זה יותר מ-100 מטר. לא רואה שום דבר מיוחד בשיפוע של 100 מטר בירידה שיכול להשפיע על המנוע. פות"ש יכול לנסוע רגיל ללא חשש.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מסכן הלנדקרוזר שלי. לפי התיאוריה המרתקת כבר מזמן עבר לנסוע על שמן במקום סולר. 

בשטח יש קטעים של ירידות ארוכות בהן נוסעים בהילוך ראשון עם בלימת מנוע חזקה. 

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 9 שעות, איציק נ. כתב:

@Haim_gds שים בצד את כל הבילבולי בXXXם והתיאוריות;

האם מה שתיאר @Buki מתרחש אצלך ?

לא, אני לא רואה עשן נפלט מאחורה בזמן בלימת מנוע. אין אצלי בעייה רצינית של צריכת שמן (תוספת של 200-300 סמ"ק בין טיפולים) אע"פ שאני משמש בשמן בקצה הדליל של הסקלה למנוע הזה (סינטטי מלא של מוטול מסדרת 8100 בצמיגות 5-30).   

לפני 16 שעות, Buki כתב:

הוואקם הזה יכול לינוק שמן לצילינדרים דרך גומיות שסתומים ומובילי שסתומים שחוקים (שלא בהכרח שחוקים במנוע שעשה 300 אלף ק"מ אבל יכול להיות שכן).

ישנה דרך פשוטה לבדוק במוסך את מצבם? הכוונה למשהו שלא דורש פירוק חלקי מנוע🤕

לפני 15 שעות, Chmimo כתב:

מצד שני, הוא מדבר על 2500 סל"ד, זה לא כזה גבוה?

אתה מדבר על סל"ד גבוה בהכרח?

הקו האדום אצלי הוא מעל 6000 סל"ד, 2500 סל"ד אינו גבוה. בנסיעה רגועה רגילה נדיר שאני עובר את ה 2000.

לפני 15 שעות, מיץ פטל כתב:

במנוע חם האטימה טובה יותר.

ירידה מתונה (יחסית) בבוקר, ירידה תלולה בערב.

לפני 16 שעות, Buki כתב:

הוואקם הזה יכול לינוק שמן לצילינדרים דרך גומיות שסתומים ומובילי שסתומים שחוקים (שלא בהכרח שחוקים במנוע שעשה 300 אלף ק"מ אבל יכול להיות שכן).

זה לא נדיר לראות במכוניות ישנות עשן קל נפט בחזרה לגז אחרי ירידה, מהסיבה הזו.

שמעתי כבר את הטיעון הזה בקבוצה אך לא הייתי בטוח, אך ש Buki אומר אותו אני מרגיש הרבה יותר בטוח.

פורסם
לפני 4 שעות, Haim_gds כתב:

ישנה דרך פשוטה לבדוק במוסך את מצבם? הכוונה

במנוע שצורך 300 גרם שמן בין היטפולום, נגיד 300 גרם ל 10.000 ק"מ , הכל תקין ואין מה לבדוק.

גומיות שסתומים בלויות יבואו לידי ביטוי גם בצריכת שמן מוגברת.  עשן נראה לעין זה כבר כשיש צריכה ממש גבוהה של יותר מליטר ל 1000 ק"מ.

• אהבתי 2

פורסם

תודה.

ד"א, האם החלפת גומיות שסתומים הוא טיפול מסובך? אני נוקט בגישה של תחזוקה מונעת כך שאם הטיפול הוא מהיר אז אבצע אותו בטיפול הקטן הבא.

המנוע הוא M272 של מרצדס V6 בנפח 3.5 ליטר.

פורסם
לפני 5 שעות, Haim_gds כתב:

ד"א, האם החלפת גומיות שסתומים הוא טיפול מסובך? אני נוקט בגישה של תחזוקה מונעת כך שאם הטיפול הוא מהיר אז אבצע אותו בטיפול הקטן הבא.

כמה שמן אתה צריך למלא בין טיפולים?

המנוע אוכל שמן?

פורסם
בתאריך 8.7.2026 בשעה 07:59, Haim_gds כתב:

אין אצלי בעייה רצינית של צריכת שמן (תוספת של 200-300 סמ"ק בין טיפולים)

^

חמימו, זו פעם שניה בשרשור הספציפי הזה שאתה מגיב בלי לקרוא...

פורסם

אז למה צריך להחליף גומיות ? נראה שהוא מתחזק טוב את הרכב מחליף שמן בזמן והגומיות עומדות בזה.

נשמע לי שלהחליף גומיות כאלה זה סיפור לא זול בכלל.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...