Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאלה הייתי מזמין משטרה ואומר שהם ניסו לפתות קטינים.

Just now, SlowRide כתב:

הילדים האלה בליווי ההורים או שהם לבד? אם ההורה עומד שם מאחורה ולא לוקח את הילד שלו, נראה שאין לו בעיה עם התוכן והכל טוב.

אם הילדים שם לבד, זה לא מקובל. ד"א בסרטון רואים ילדות וילדים ביחד.

רואים מבוגר בברמודה ליד המגלשות ועוד למעלה. הילדים גם עומדים מסודר אז מנחש שזה משהו מאורגן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

בלי גם ל"ג בעומר, מה זה "ניכסו לעצמם"? הם היחידים שמותר להם להדליק מדורה? כל מי שרוצה יכול לארגן קבוצה וללכת לעשות מסיבה משלו כל עוד זה במקום שמותר להדליק בו אש.

אני אסביר לך. 

יש אירוע ל"ג בעומר במתנ"ס - מעולה.

על הפלייר בקטן ממש מופיע לוגו חב"ד ומלך המשיח - אוקיי. 

מגיעים לאירוע, לפעמים יש הפרדה בין בנות לבנים. אז ברור שאתה יכול להתעקש שהילדה שלך תשב באיזור של הילדים דווקא או להיפך, לא ימנעו ממך.

יש איזה הצגה או מופע, בסוף הילדים כבר משולהבים ואז איזה חבד"ניק עולה לבמה להודות לאומן ועל הדרך צועק למקרופון כמה פסוקים, לפעמים גם נותן לילדים להשלים, והם כבר משולהבים אז צועקים. 

כשהילדים שלי היו בגנים ובכיתות הנמוכות, היה מגיע איזה רב להכין איתם מצות לפסח, אין לי התנגדות. אבל איך שהוא הידיעה מגיעה רק בדיעבד עם התמונות. 

אתה חושב שאם אני הייתי מתנדב להעביר שעת העשרה על אבולוציה בגן דתי היו נותנים לי? 

טקס חנוכה בבית הספר - רק הבנים קמים להדליק נרות, עם כיפות כמובן, הילדות נשארות לשבת. 

גם במשפחה הכי חרדית לא עושים הפרדה ליד החנוכיה. 

למה מורה דתי יכול ללמד בית ספר ממלכתי וחילוני לא יכול ללמד בדתי? 

למה בנות שירות מהמגזר הדתי לאומי יכולות להיכנס לבית ספר חילוני אבל אף פעם לא להיפך? 

לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

הילדים האלה בליווי ההורים או שהם לבד? אם ההורה עומד שם מאחורה ולא לוקח את הילד שלו, נראה שאין לו בעיה עם התוכן והכל טוב.

אם הילדים שם לבד והחבר הזה בא ומחלק להם ממתקים כדי שידקלמו פסוקים, זה לא מקובל.

ד"א בסרטון רואים ילדות וילדים ביחד.

חלק כן וחלק לא. 

ילד בן 10 לא צריך ליווי של הורה לגן המשחקים 300 מטר מהבית. 

ואם יש שם הורה אחד ואין לו בעיה עם זה, זה אומר שלי אין בעיה? 

ולמה שאני אצטרך לקחת את הילד שלי משם אם זה מפריע לי? זה קודם כל גן משחקים. 

@Night Driver

אל תעשה להם הנחות והקלות. 

זה לא מאורגן ולא מתואם, הם פשוט מופיעים. 

זה שיש שם מבוגר חילוני אחד (או עשר) לא נותן הכשרה לדבר הזה. 

דוכני חב"ד להנחת תפילין ביציאה מבתי ספר מכיר? הם פונים לקטינים באופן יזום. 

אני יכול לפתוח את דוכן המדע שלי ביציאה מבית ספר דתי? 

נ.ב

אף שוטר לא יגיע לקריאה כזו וגם אם כן, השוטר יוודא שהוא מתעכב מספיק עד שכולם כבר הלכו משם. 

• רעיון טוב! 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 6 דקות, SurfHigh כתב:

כשהילדים שלי היו בגנים ובכיתות הנמוכות, היה מגיע איזה רב להכין איתם מצות לפסח

בטח ביום הזה הילד הנוצרי פחד להגיע לגן.

• מצחיק 2

פורסם

יאללה, הודעה אחרונה להיום.

שלא ישתמע מדבריי שחב"ד זה איזה מפלצת נוראית שחייבים לברוח ממנה. 

הם עושים גם דברים יפים וכל יהודי יכול להיכנס לכל בית חב"ד בעולם וינסו לפתור לו כל בעיה בלי שיפוטיות בכלל. 

אבל:

1. צריך לזכור שמטרת העל שלהם היא שכל יהודי יהיה שומר תורה ומצוות ואת זה הם לא אומרים בגלוי. זו המטרה שלהם. 

2. אין סימטריה. הם יכנסו לטריטוריה החילונית אבל אף פעם לא להפך. אם היה פה משחק הוגן וסימטרי של כל צד נותן במה פתוחה לשני כדי לשכנע בנועם הייתי בעד. זה לא המצב. 

פורסם
לפני 28 דקות, SlowRide כתב:

הבעיה של המדינה זה שלא אוכפים את החוק הקיים וכל אחד עושה מה שנראה לו, או שאוכפים לפי מה שמתאים באותו רגע.

בול בפוני 1.

לפני 28 דקות, SlowRide כתב:

לגבי החבדניקים, מי שפונה לילדים ומחלק להם ממתקים בלי אישור מההורים צריך לעצור אותו. זה לא שונה מפדופיל שמחלק ממתקים לילדים בגן משחקים.

בול בפוני 2.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 15 דקות, SurfHigh כתב:

דוכני חב"ד להנחת תפילין ביציאה מבתי ספר מכיר? הם פונים לקטינים באופן יזום. 

פעם שמו אחד כזה ליד בית הספר של הבנות שלי. אחד המורים (שהוא גם חבר טוב שלי) יצא ועמד ליד הדוכן והסביר לילידים שחבד נחשבים אפילו בקרב החרדים לעובדי אלילים ויותר גרועים מכופרים. לקח להם 3 דקות לברוח משם.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 30 דקות, SlowRide כתב:

זה לא שונה מפדופיל שמחלק ממתקים לילדים בגן משחקים.

אם חבורת פדופילים שוכרת מבנה בשכונה שלך ומסתובבת בגינת המשחקים.  אתה תהיה רגוע ותגיד הכל בסדר, ותחכה עד שבפועל מישהו מהם יפנה לילד?

לפני 4 דקות, SurfHigh כתב:

שלא ישתמע מדבריי שחב"ד זה איזה מפלצת נוראית שחייבים לברוח ממנה. 

גם אני חשבתי ככה פעם.

כל אחד מהם בפני עצמו יכול להיות בן אדם נפלא. בלי צחוק.

אבל כקבוצה, מדובר בכת לכל דבר. והם חדורי מטרה והם כל הזמן הולכים על הגבול הדק, כשכל פעם הם חוצים אותו בקצת.

כשאני יודע שיש להם מטרה להגיע לכל ילד ולכל אדם ולהפעיל עליהם את המסיונריות שלהם, אני מתנגד לנוכחות שלהם במרחב שלי, באופן גורף.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 7 דקות, פינדר כתב:

אם חבורת פדופילים שוכרת מבנה בשכונה שלך ומסתובבת בגינת המשחקים.  אתה תהיה רגוע ותגיד הכל בסדר, ותחכה עד שבפועל מישהו מהם יפנה לילד?

די נו פינדר

פורסם
לפני 41 דקות, SlowRide כתב:

הבעיה של המדינה זה שלא אוכפים את החוק הקיים וכל אחד עושה מה שנראה לו, או שאוכפים לפי מה שמתאים באותו רגע.

זה לא רק ישראל, וזאת בעיה חברתית שלא ברור לי איך היא נפתרת. החוק חל אך ורק על מעמד הביניים הצייתן. לעשירים באמת יש דרך להתחמק, לעניים - להם כתלות בנושא - אין מה לקחת או אין למה לאכוף. 

הכול מרוכז במעמד ביניים הצייתן.

אין מה לאכוף מול החרדים, אין מה לאכוף מול מרוקאים או טורקים מילכו להתפרע. ממסים את האדם הפשוט בזמן שחברות ועשירים מתחמקים בכול מיני צורות מתשלום מיסים. 

יבוא רומן ויגיד שאני קומוניסט, איט דה ריצ' או וואטאבר - זכותו. אבל זאת לא הנקודות. 

החוק, וחוקי החברה, חלים בכול העולם המערבי לפחות, אך ורק על הצייתנים שהם ממעמד הביניים. 

בגלל זה האיחוד מחליט שצריך למסות בשלוש יורו כול שורה במניפסט המשלוח של כול חבילה שאתה מזמין מחוץ לאיחוד, אבל חברות יכולות לייבא אוטובוסים מסין במקום לתמוך בייצור המקומי באיחוד. 

בגלל זה אתה תתגייס ותעשה מילואים, אבל אלה מחוץ לקבוצה הצייתנית עוד ילכו ויפגינו וישרפו שיט כדי לא להתגייס והכול יהיה בסדר.

אותה הבעיה בסופו של דבר.

על החתום,

דוד אילייץ'

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, SurfHigh כתב:

אני אסביר לך. 

יש אירוע ל"ג בעומר במתנ"ס - מעולה.

על הפלייר בקטן ממש מופיע לוגו חב"ד ומלך המשיח - אוקיי. 

מגיעים לאירוע, לפעמים יש הפרדה בין בנות לבנים. אז ברור שאתה יכול להתעקש שהילדה שלך תשב באיזור של הילדים דווקא או להיפך, לא ימנעו ממך.

יש איזה הצגה או מופע, בסוף הילדים כבר משולהבים ואז איזה חבד"ניק עולה לבמה להודות לאומן ועל הדרך צועק למקרופון כמה פסוקים, לפעמים גם נותן לילדים להשלים, והם כבר משולהבים אז צועקים. 

כשהילדים שלי היו בגנים ובכיתות הנמוכות, היה מגיע איזה רב להכין איתם מצות לפסח, אין לי התנגדות. אבל איך שהוא הידיעה מגיעה רק בדיעבד עם התמונות. 

אתה חושב שאם אני הייתי מתנדב להעביר שעת העשרה על אבולוציה בגן דתי היו נותנים לי? 

טקס חנוכה בבית הספר - רק הבנים קמים להדליק נרות, עם כיפות כמובן, הילדות נשארות לשבת. 

גם במשפחה הכי חרדית לא עושים הפרדה ליד החנוכיה. 

למה מורה דתי יכול ללמד בית ספר ממלכתי וחילוני לא יכול ללמד בדתי? 

למה בנות שירות מהמגזר הדתי לאומי יכולות להיכנס לבית ספר חילוני אבל אף פעם לא להיפך? 

לא יודע מה הולך בבתי הספר היום, אני למדתי בחינוך דתי והיו לנו מלא מורים חילונים. אבל זה היה לפני 20 שנה.

אם אתה מגיע לאירוע, רואה שיש הפרדה ואתה נשאר שם, זה לגמרי עליך. אני הייתי קם והולך.

ל"ג בעומר זה אירוע שקשור לדת, סה"כ הגיוני שיגידו שם פסוקים וכאלה. 

לגבי הכנת מצות בגן, לגמרי רשלנות של הגן לא לעדכן את ההורים לפני. אבל להציג את זה כסוג של כפיה דתית, נראה לי קצת חוטא למציאות.

לגבי חנוכה, הילדים לא לומדים בכיתות נפרדות אז לא הבנתי איך עושים להם הפרדה בהדלקת נרות. 

יש ועד הורים? צריך להגיד את הדברים האלה.

לפני 38 דקות, Night Driver כתב:

יצא ועמד ליד הדוכן והסביר לילידים שחבד נחשבים אפילו בקרב החרדים לעובדי אלילים ויותר גרועים מכופרים

הם קוראים להם "הכת שהכי קרובה ליהדות".

לפני 40 דקות, SurfHigh כתב:

אין סימטריה. הם יכנסו לטריטוריה החילונית אבל אף פעם לא להפך. אם היה פה משחק הוגן וסימטרי של כל צד נותן במה פתוחה לשני כדי לשכנע בנועם הייתי בעד. זה לא המצב

נכון, אין סימטריה. אבל זאת המהות של להיות חילוני, אתה שומע את כולם ומחליט מה מתאים לך ומה לא לעומת הדתי שפשוט אסור אצלו הכל.

יותר קשה להיות חילוני, לפתח חשיבה ביקורתית, לשמוע דעות שונות ולסנן. הרבה יותר קל להיות כבש שעושה מה שאומרים לו בלי להטיל ספק בכלום. מה לעשות? זאת האמת.

הבעיה במדינה הזאת שפוליטיקאים דתיים מנצלים את הפתיחות הזאת והחופש כדי להרחיב את הקהל שלהם ודוחפים את הדת שלהם לחוקים של המדינה, כמו מוסלמים במדינה מערבית שמתפללים על הכביש בכוונה בטענה של חופש דת.

אתה צודק שהמדינה צריכה לשמור יותר על החופש הזה מהדת, כי תמיד אפשר להיות דתי במדינה חילונית אבל אי אפשר להיות חילוני במדינה דתית.

לפני 36 דקות, פינדר כתב:

אז עכשיו אנחנו משווים את כל הדתיים לפדופילים שפונים לילדים במקומות ציבוריים?

לפני 17 דקות, David32 כתב:

גלל זה אתה תתגייס ותעשה מילואים, אבל אלה מחוץ לקבוצה הצייתנית עוד ילכו ויפגינו וישרפו שיט כדי לא להתגייס והכול יהיה בסדר.

אותה הבעיה בסופו של דבר

זה לא ממש אותה בעיה, כי את העשיר שעושה מה שבא לו אתה כמדינה צריך. הוא מייצר מקומות עבודה, משלם טון מיסים גם אחרי כל ההתחמקויות והרמאויות שלו, מניע את הכלכלה ומייצר ערך לחברה, גם אם זה מגיע עם מחיר.

אם ימאס לו והוא ילך למדינה אחרת לעשות שם את העניינים שלו, המצב במדינה שלך יהיה רע יותר למרות כל ה"חזירות ורשע" שלו.

בניגוד אליו, אם החרדים שמפגינים ושורפים שיט ילכו מפה, המדינה והחברה רק ירוויחו. הכח שלהם הוא מלאכותי לחלוטין, הם לא מייצרים כלום ולא תורמים לכלום. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

עכשיו אנחנו משווים את כל הדתיים לפדופילים שפונים לילדים במקומות ציבוריים

אתה עשית את ההשוואה..

וזה לא כל הדתיים אלא ספציפית חבד כתנועה.

לפני 15 דקות, SlowRide כתב:

אבל זאת המהות של להיות חילוני, אתה שומע את כולם ומחליט מה מתאים לך ומה לא לעומת הדתי שפשוט אסור אצלו הכל.

קודם כל, אנחנו מדברים על ילדים.

וחוץ מזה, זו לא המהות של להיות חילוני. אני יכול להיות חילוני גם בלי לשמוע אף אחד. בדיוק כמו שאני לא שומע מטיפים נוצרים או אימאמים מוסלמים, אין לי רצון לשמוע מטיפים יהודיים.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

הבחורה שחתכה צמיגים למי שחסם אותה, עשתה את זה כי היא יודעת שאם תתקשר למשטרה אף אחד לא יעשה כלום.

דווקא בעניין הזה יש לי ניסיון טוב עם העיריה ועם המשטרה. מתקשרים לבעל הרכב, הניסיון מראה שהדרך מפונה כמעט מייד. המקרה היחיד בו התאכזבתי היה עם רכב ליסינג שחברת הליסינג סירבה לתת את פרטי הנהג, אבל העיריה כיבדה אותו בקנס.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

חרדי פותח דוכן ברחוב ומנסה להניח לאנשים תפילין. הכל בסדר, לא עובר על שום חוק. מי שלא רוצה ממשיך ללכת.

אני עד היום בטראומה מלפני הרבה שנים, חב״דניק שנדבר אלי בנתבג יותר חזק מביבי לכיסא, היה קשה מאוד לנער אותו.

אגב, לאחרונה הייתי שבוע בחו״ל, קיבלתי לא פחות מ-3 שיחות ״גבר, כבר הנחת תפילין?״. הבעיה שאין את מי לתבוע על השיחה הבינלאומית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 15 דקות, פינדר כתב:

אתה עשית את ההשוואה..

וזה לא כל הדתיים אלא ספציפית חבד כתנועה.

קודם כל, אנחנו מדברים על ילדים.

ילדים הם באחריות ההורים. אתה לא יכול למנוע מבן אדם לעשות אירוע דתי מסיונרי. אתה כן יכול למנוע מהילדים שלך ללכת לזה.

אם רבנים דוחפים לילדים שלך את הדת במערכת החינוך הציבורית, זה סיפור אחר. אבל אתה מדבר על חב"ד ומשווה אותם לפדופילים שאורבים לילדים. 

כמו שכתבתי, אם הם ניגשים לילדים במקומות ציבוריים - שוטר.

אם הילדים ניגשים לאירועים שלהם - שההורים יהיו מודעים לאיפה הילדים שלהם מסתובבים.

בניגוד לאירועים של דת, נגד אירועים של פדופילים יש חוק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 45 דקות, SlowRide כתב:

ל"ג בעומר זה אירוע שקשור לדת, סה"כ הגיוני שיגידו שם פסוקים וכאלה. 

הבטחתי שהודעה אחרונה אבל זה חזק ממני, וחוץ מזה אני חייב לרענן את המוח מאיזה משימה סיזיפית בעבודה. 

בכוונה הבאתי את האתר הדתי: https://aish.co.il/48870242/

פשוט תגלול עד למטה, אין צורך לקרוא הכל. 

image.png.d940e2e7c8f968ea88731c6623d6d39f.png

אתה מבין, הילדים שלך כבר יגידו שזה חג דתי, ול"ג בעומר זה מלך המשיח וכו'. 

זה בדיוק מה שחב"ד עושים.

נ.ב

אותו דבר עם חג שבועות ומוצרי גבינה. התאגידים שטפו לנו את המוח במשך שנים והיום זה כבר מובן מאליו. 

נ.ב2

אותו דבר עם שבועות ומתן תורה.

נ.ב3

אותו דבר עם כל חג חקלאי שהיה קיים עוד לפני הדת ואנשי הדת בחוכמתם כרכו אותם אחד בשני כאילו הם לא נפרדים. 

• תוכן חדש...