Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 1 דקה, SurfHigh כתב:

פשוט תגלול עד למטה, אין צורך לקרוא הכל

אל תהיה מצחיק, הם כתבו שם מלא סיבות דתיות למה כן מציינים את היום הזה. חג זה לא, כמו שט"ו בשבט זה לא חג אבל מציינים את זה.

אולי המנהג עצמו של המדורה זה לא הדבר הכי יהודי שיש, אבל בוא. 

לגבי שבועות, חוגגים בזה גם את מתן תורה וגם את הקציר. להגיד שזה "חג חקלאי", קצת לא שייך. 

לגבי מוצרי החלב, לגמרי. מצאו איזה פסוק שאומר שהתורה נמשלה לחלב, עשו מזה חתיכת בוננזה. מי שדתי, יודע שבחגים צריך דווקא לאכול בשר כי זה נחשב משהו של שמחה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 7 דקות, SlowRide כתב:

לגבי שבועות, חוגגים בזה גם את מתן תורה וגם את הקציר. להגיד שזה "חג חקלאי", קצת לא שייך. 

הנה, אתה רואה איך זה עובד יפה? 

את הקציר אספו וחגגו מאז שהחברה החקלאית קיימת בערך. 

לפני הדת היהודית. 

• רעיון טוב! 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה אומר את זה כאילו לפני היהדות כולם היו אתאיסטים וחגגו את הקציר בריקודי עם ושירה בציבור, לא היו מעלים מנחה ומקריבים קורבנות לאל הגלוטן או מה שזה לא יהיה.

האלמנט הדתי תמיד היה, הוא רק התחלף.

פורסם
לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

האלילים שונים, האמונות התפלות נשארו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, SlowRide כתב:

אתה אומר את זה כאילו לפני היהדות כולם היו אתאיסטים וחגגו את הקציר בריקודי עם ושירה בציבור, לא היו מעלים מנחה ומקריבים קורבנות לאל הגלוטן או מה שזה לא יהיה.

בדיוק. 

בכל חברה אנושית שאני קראתי עליה, סגדו למשהו, קישרו בין דברים שקורים בחיים לבין איזה שהיא ישות עליונה בין אם מוחשית או לא. 

אמונה באל/אלים ממלאת צורך נפשי שקיים בחלק גדול מהאנושות ולכן כל חברה ממציאה לעצמה את הפולחן שלה ומוצאת את הצידוקים ללמה חייב דווקא ככה. 

הפולחן התפתח כדי שבני האדם יאמינו שהם מרצים/לא מרגיזים את הישויות האלו.

חלק מאמינים שאסור להדליק אור בשבת כי אז יקרה דבר נורא, חלק מאמינים שאם הם לא ילבשו את תחתוני המזל שלהם למשחק הקבוצה תפסיד. 
אם היא מפסידה למרות התחתונים, אז מוצאים את הסיבה כמו הקרע בב*צה או משהו אחר. 

אם אתה מבין את זה, אתה מבין שהדת היא המצאה אנושית ולכן אתה לא יכול לקבל אותה כאילו היא ירדה מהשמיים. 

אנחנו רגילים לשפוט דברים לפי אורך החיים שלנו, כלומר עשרות שנים, אולי מאה אולי מאתיים. 

זבוב שחי רק יום ונולד בבוקר בטוח שבעולם יש רק שמש נצחית.

וגם היהדות וגם האיסלאם וגם הנצרות וגם הבודהיזם וכל דת אחרת שתמצא תשתנה וגם תחלוף. 

באותה מידה יכול להיות שבעוד 10,000 שנה ילמדו על היהדות כמו שהיום לומדים על האינקה שהאמינו באל השמש. 

עד כאן פילוסופיה בגרוש. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בגלל שאנחנו שופטים דברים לפי אורך החיים שלנו, יש לדת משמעות אפילו גם אם זה המצאה אנושית. אם נתחיל לשפוט דברים בקנה מידה נצחי ולא אנושי, מה יהיה מאיתנו? עדיף שלא נדע.

לא יודע מה יהיה עם הדתות הנוכחיות בעוד 10000 שנה אבל אני בטוח שהקונספט ימשיך בצורה כזו או אחרת כל עוד יש בני אדם. 

פורסם
לפני כשעה, SurfHigh כתב:

באותה מידה יכול להיות שבעוד 10,000 שנה ילמדו על היהדות כמו שהיום לומדים על האינקה שהאמינו באל השמש.

Time is a flat circle : r/singularity

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אני לא אוהב את בנט ולא מתכוון להצביע לו.

אבל אני מאמין לכל מילה שהוא אומר פה.

רק על הסירוב שלו לקיים חפיפה מסודרת, נתניהו היה צריך לעמוד לדין והיה צריך להיות פסול מלהיות מועמד לראשות הממשלה, אם לא לכנסת.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בושה שלנוכל הזה אתה מאמין אבל לראש הממשלה שהציל אותנו מהגרעין האיראני לא.

הסרטון הזה מתאר התנהגות של ילד מניאק שאמא שלו הכריחה אותו לתת לאחיו את השלט של הפלייסטיישן שישחק גם, אז הוא מוציא את הסוללות ונותן לו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 4

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האמת שאני לא רואה עכשיו איך עוד מבצע שלשולי הארי / החלסטרה של דונלד שיסתיימו בעוד הרוגים, נזקים ומו"מ להפסקת אש ששווים לתחת כמו זאת שהופרה לפני יומיים יכולים לעזור לפופולריות של הליכוד. קשה להאמין שהוא ימרח את המבצע הזה כ"כ הרבה זמן כך שיאלצו לדחות את הבחירות, כי ככל שהוא מורח את המלחמה ולא משיג תוצאות לאנשים יותר נמאס ממנו והברקס שיקבל מטראמפ יהיה עוד יותר משפיל.

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, SlowRide כתב:

האמת שאני לא רואה עכשיו איך עוד מבצע שלשולי הארי / החלסטרה של דונלד שיסתיימו בעוד הרוגים, נזקים ומו"מ להפסקת אש ששווים לתחת כמו זאת שהופרה לפני יומיים יכולים לעזור לפופולריות של הליכוד

איך אמרו בתקשורת על כל מיני גורמים, "אוכלי מוות". 

צימאון הדם של תומכי הקואליציה לא ניתן לרוויה. ענית בלי להבין שענית על השאלה של עצמך, בעצמך. הדגשתי את הרלוונטי. *ברור לי שהתכוונת להרוגים בצד שלנו, כן? אבל מבצע חירשולי הארינמל גורמים להרוגים גם אצל האוייב, ועל זה דיברתי.

אתה רוצה לחדד? תראה את הפופולריות של בןזביר והתנינים, אחרי העוגה עם החבל תלייה. יותר המחשה מזה אין לי עבורך. תשמח שאתה לא מסוגל להבין בלי שיסבירו לך את הנקודה... בלי ציניות, אתה באמת צריך לשמוח שאתה לא חושב בצורה הזו. זה מעיד משהו.

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 23 שעות, SurfHigh כתב:

הנה, אתה רואה איך זה עובד יפה? 

את הקציר אספו וחגגו מאז שהחברה החקלאית קיימת בערך. 

לפני הדת היהודית. 

אחד מהשמות של חג השבועות זה חג הקציר

וגם חג מתן תורה

לכל דבר יש כמה רבדים

פורסם
לפני 40 דקות, עדי-אל כתב:

אחד מהשמות של חג השבועות זה חג הקציר

החקלאות כמו שאנחנו מכירים אותה, הומצאה בערך לפני 12,000 שנה. 

היהדות לפני כ-3,000. וביהדות גם נטען שגיל כדור הארץ הוא סביב 6,000 שנה בלבד- החקלאות הומצאה פי 2 יותר רחוק מזה אחורה.

בוא, בחייך. 

פורסם

אין תארוך פחמני מדויק לפני 5000 שנה. יספרו לך שכן אבל אין.

גם אין תיעוד של שום ציוויליזציה עם ערים לפני יותר מ-5000 שנה.

אברהם זה בסביבות 2000 לספירה, ממש לא היהדות הרבנית המודרנית אבל ההתחלה הרשמית שם. אז נגיד בערך 4000.

ספציפית לגבי שבועות - בתורה מוזכר השם שבועות ומוזכרים ביכורים וקציר.

וברור שגם לתרבויות אחרות מעבר לקו המשווה יהיו חגיגות דומות של קציר ולא כי היהודים גנבו מהם

אלא כי... אתה יודע, מזג אוויר ועונות השנה כזה. טבעי.

מתן תורה זאת המצאה מאוחרת שלא קיימת בתנ״ך.

זאת אומרת - כמובן שהיה מתן תורה במעמד הר סיני, אבל לא מצוין בשום מקום תאריך או סמיכות לחג מסוים

וההצמדה בין השניים מאוחרת יותר (כמו ההצמדה ל״קבלת התורה שבעל פה״ במעמד הר סיני,

שלא הייתה ולא נבראה כי התנ״ך לא מכיר בשום תושב״ע).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...