Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 שעות, DAHUJI כתב:

בסה"כ עשור על הכביש, עולה 15,000 ש"ח.

ממש לא רכב שרוב חייו מאחוריו, יש לו עוד עשור לפחות לתת בשקט

לפני שנתיים מכרתי קיה ריו ידנית 2014 ב 18 אלף שקל. 

הייתה במצב מצויין בלי תקלות או בעיות, יד ראשונה. 

בשנה שעברה קניתי פיאט 500 2016 (גם ידנית) עם 85 אלף ק"מ ב 21 אלף שקל, גם יחסית במצב נורמלי ולא נראית גמורה. 

שתי אלו בכל מקרה במצב הרבה יותר טוב מקורולה 2005 או סיריון 2006 ממוצעות ועדיין מכוניות רעננות יחסית. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 24.3.2025 בשעה 17:05, razi_pazi כתב:

הבעיה ברכישת כל רכב בסכומים האלו קבועה: למה שמישהו ימכור לך קורולה בת 18 אם היא נוסעת סבבה.

אני מכיר כמה אנשים שהחליפו מכוניות בשווי 20-30 אלף שקל (שהחזיקו המון שנים קודם לכן, היו יד ראשונה) במכוניות  חדשות ב 160-170 אלף שקל. 

למה הם לא שידרגו קודם? כי הרכב הקודם תפקד בסדר גמור וביצע את המטלות שלו והם לא בקטע להחליף כל שנתיים שלוש בשביל לנסוע ברכב חדש.

אבל מתישהו הם החליטו שאחרי 10 שנים זה זמן טוב לשדרג ולא נמצא בן דוד שאפשר להעביר אליו את הרכב הישן אז הוא נמכר בשוק החופשי. 

מי שנוסע ברכב ששווה 20 אלף שקל זה לא בהכרח בן אדם דל אמצעים, זה גם יכול להיות בן אדם מסודר ומבוסס יחסית שיכול בלי להכנס להלוואות לרשום צ'ק על אוטו חדש אבל לא לחוץ לו להחליף. 

נכון שזה לא מצב נפוץ אבל יש אנשים כאלה. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

קורולה 2005 שווה לא יותר מ-5,000 ש״ח. ב-15,000 ש״ח אפשר למצוא רכבים הרבה יותר חדשים.

אבל דרישותיו של פות״ש לא מציאותיות. אחזקת רכב עולה לא מעט כסף. זו יכולה להיות ירידת ערך, זה יכול להיות ביטוח, זה יכול להיות טיפול גדול וזו יכולה להיות תקלה לא צפויה. מי שרוכש רכב צריך להיות מוכן להוצאות צפויות ולהוצאות שאינן צפויות, וכשמדובר ברכב ישן צריך לצפות לתיקונים לא מתוכננים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מאזדה 3
מיצובישי לנסר
סובארו בי 4
טויוטה קורולה 

אפשרי למצוא אחת שמורה ב 15 
רכבים כאלו לא מאבדים הרבה ערך ונחשבות אמינות
גם התקלות שיכולות לצוץ לא יקרות(כל עוד לא מדובר במנוע או גיר)

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 24.3.2025 בשעה 15:11, בימבה רולס כתב:

שלום לחברי הפורום!

אני מעוניין לקנות רכב בסכום של 15000 ולמכור אותו לאחר חצי שנה בלי שירד הערך שלה, ובלי שאגיע בדרך לתיקונים שיעלו כסף.

מה עדיף, לקנות קורולה מ2005 עם קילומטראז נמוך או מ2007 עם קילומטראז גבוה או שבכלל משהו כמו סוויפט או פיקנטו או סריון משנה יותר מתקדמת?

נדייק את השאלה, למה מבין האופציות יהיה שוק טוב יותר למכירה בעוד חצי שנה ובנוסף לא יגרור אותי לתיקונים מיותרים?

תודה מראש על המשוב!

הקורולה בשנים האלו ממש לא רכב מוצלח מבחינת אמינות,

הסוויפט יחסית אמין אבל שוב רכב ישן מאוד אז קח בחשבון.

מאחר ורכבים שבלשון המעטה לא מפנקים על הפרק אז אוכל להציע את השלישיה 107\C1\אייגו, רכבים מאוד פשוטים זהים אחד לאחד מנוע טויוטה פשוט זול וחכסוני.

בטווח של 10-20 אלף אפשר למצא כזו, בדור השני שלהן שהרבה יותר אנושי זה יותר קרוב לאיזור ה20K.

מבחינת תחזוקה להחליף שמן כל 8-10 שזה עולה כמה גרושים ולשים שמן נורמלי ולא איזה זבל, חוץ מזה אין יותר מידי מה לשבור את הראש עם הרכב, או בקצרה- קצת יותר יקר מתחזוקה של אופניים

מבחינת איבוד ערך כבר רוב הערך אבד, אז תאבד 500-1000 שקל בלחץ אולי גם זה לא

עריכה אחרונה על ידי ik3
  • אהבתי 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Buki כתב:

לפני שנתיים מכרתי קיה ריו ידנית 2014 ב 18 אלף שקל. 

הייתה במצב מצויין בלי תקלות או בעיות, יד ראשונה. 

בשנה שעברה קניתי פיאט 500 2016 (גם ידנית) עם 85 אלף ק"מ ב 21 אלף שקל, גם יחסית במצב נורמלי ולא נראית גמורה. 

בוקי, מסכים איתך...

ולכן כתבתי ל- zvit שכתב מקודם שרכב שעולה 15,000 ש"ח הוא בהכרח רכב גמור שרוב חייו מאחוריו - שזה לאו דווקא המצב ושאין טעם לצאת בהצהרות בומבסטיות שאינן מגובות בעובדות ומנחילות לציבור כללי אצבע מיותרים (=רכב ב- 15K ש"ח הוא רכב "גמור" - סוף פסוק).

זה מיותר ממש.

כתב מי שכתב פה שבתמחור הזה עדיף להסתכל פרטנית על הרכב עצמו ופחות על המותג/דגם. וצודק.

יש רכבים נהדרים גם ב- 15,000 ש"ח... לא מבין למה זה מפליא כל כך או למה יש אנשים שממש לא מוכנים לקבל את זה כעובדה בפני עצמה.

קשה למצוא את אותם רכבים ב- 15,000 ש"ח שמצבם נהדר לגמרי? - אולי כן. אולי ממש לא למי שמבין קצת במכוניות, בתחזוקה ושיודע לעשות שיפוט נכון של בני אדם ונהגים (המוכר והאופי שלו חשובים לא פחות מהרכב עצמו!). 

גם רכבים חדשים מתקלקלים ומושבתים.

רוב הרכבים בחיי היו רכבים ישנים בני עשור או יותר, והרבה מאוד פעמים בעליות לירושלים (שער הגיא) ראיתי בצד הדרך לא מעט רכבים חדשים ומודרניים תקועים בצד, כשאני עם הטרנטות שלי מרביץ בעלייה... עשרות אם לא מאות פעמים.

זה אומר משהו על רכבים ישנים? - ממש לא. ואולי כן.

זה אומר משהו על רכבים חדשים? - ממש לא. ואולי כן.

אף אחד לא מטומטם וברור שרכבים ישנים יותר מועדים ליותר תקלות ובלאי... זה ברור.

זה אומר בעיקר עליי, על הרכבים שאני קניתי, על התחזוקה שלי ועל סגנון הנהיגה שלי וכו' וכו'... ועדיין.

יש נסיבות לכל רכב כתלות בבעלים הקודמים, בשגרת הטיפולים שלו, באיכות החלפים-שמנים-נוזלים, בתחזוקת שבר או תחזוקה מונעת של הבעלים הקודם, בצורת הנהיגה ובעומסי הנהיגה של הבעלים הקודם, באופי הנהיגה עצמו של הבעלים הקודם, בתוואי הנהיגה (עירוני בעיקר או בין עירוני בעיקר), מחלות מוכרות של הרכיבים של היצרן וכו' וכו' וכו'.

לפני 3 שעות, Buki כתב:

מי שנוסע ברכב ששווה 20 אלף שקל זה לא בהכרח בן אדם דל אמצעים, זה גם יכול להיות בן אדם מסודר ומבוסס יחסית שיכול בלי להכנס להלוואות לרשום צ'ק על אוטו חדש אבל לא לחוץ לו להחליף. 

בדיוק.

ואפילו יש על זה ספר שלם...

לפני 3 שעות, Buki כתב:

לדעתי נפוץ הרבה יותר ממה שאתה חושב... תלוי מי הסביבה שלך ועם איזה אנשים אתה מתחכך...

יש הרבה אנשים (כמוני) שאין להם שום בעיה לרכוש רכב חדש מהיבואן.

ויש הרבה אנשים (כמוני) שלעולם לא יעשו את זה.

אם הייתי עשיר כקורח (טייקון?) - אולי לא הייתי חושב על זה בכלל.

אבל בהיותי עשיר לא כקורח - אין שום סיכוי שאעשה את זה.

אחת הסיבות היא שאני לא מסוגל להעניק למדינה מתנה בדמות חצי מעלות הרכב כמיסי קנייה ישר מהכיס שלי לכיס של המדינה (בהכללה גסה מאוד, רכב שעולה 200,000~ ש"ח באולם התצוגה, כ- 100,000~ ש"ח ויותר הולכים ישירות למדינה כמס קניה על רכב חדש, וכמובן לא לשכוח את המע"מ 18% שמוטל גם הוא על הרכב החדש ומשלים את סך המס לסביבות ה- 100%~ מס קנייה כולל).

לא מוכן לתת למדינה את המתנה הזו.

כשחושב על זה, זה פשוט מחליא אותי ולא אהיה מוכן לעשות את זה.

לפני 26 דקות, ik3 כתב:

מאחר ורכבים שבלשון המעטה לא מפנקים על הפרק אז אוכל להציע את השלישיה 107\C1\אייגו, רכבים מאוד פשוטים זהים אחד לאחד מנוע טויוטה פשוט זול וחכסוני.

מסכים. רכבים מודרניים, זולים ופשוטים מאוד. אפילו נראים טוב מאוד.

מנוע 1.0L יפני אמין לגמרי (של טויוטה).

רכבים בסדר גמור מאוד, הגם שהם קצת סוג של קרטינג (מניסיון), אבל הם נוסעים על הכיפאק, וסוחבים היטב, ועושים את מה שמצופה מהם - להגיע מ- A ל- B באמינות יחסית ועם צריכת דלק נמוכה יחסית.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, DAHUJI כתב:

מסכים. רכבים מודרניים, זולים ופשוטים מאוד. אפילו נראים טוב מאוד.

מנוע 1.0L יפני אמין לגמרי (של טויוטה).

רכבים בסדר גמור מאוד, הגם שהם קצת סוג של קרטינג (מניסיון), אבל הם נוסעים על הכיפאק, וסוחבים היטב, ועושים את מה שמצופה מהם - להגיע מ- A ל- B באמינות יחסית ועם צריכת דלק נמוכה יחסית.

לא כלכך מסכים על הקרטינג- יותר כמו הרכב מתנהג כלכך זבל שזה נהיה משעשע

מה שכן הוא אוהב מאוד לזרוק תחת, ומאוד בקלות נכנסים לפניות איתו על הצד

עריכה אחרונה על ידי ik3
  • מצחיק 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני שעה, ik3 כתב:

הקורולה בשנים האלו ממש לא רכב מוצלח מבחינת אמינות,

אתה מתכוון למנועים שנסתמו מבוצה (e120) back in the days?

ממה שאני מכיר, זה תוקן במתיחת פנים (2005) וצפונה - עם מנוע 3ZZ-FE - מכוניות אמינות מאוד (במידה ולא הוזנחו בצורה קיצונית), כמעט bullet proof.

אצלי runx 2006 עם 310k ק״מ. נוסעת מצויין, טפו טפו. מנוע, גיר מזגן - עובדים למופת. ואני מכיר כאלה שעברו את החצי מליון ק״מ על מנוע מקורי.

אני רואה יחסית הרבה קורולות כאלה על הכביש.

וגם בדגם שלפני המתיחת פנים - תחזוקה סבירה אמורה למנוע הופעת בוצה.

Toyota runX 2006

Toyota Corolla Cross Adventure 2022

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, Lt. Dan כתב:

אתה מתכוון למנועים שנסתמו מבוצה (e120) back in the days?

ממה שאני מכיר, זה תוקן במתיחת פנים (2005) וצפונה - עם מנוע 3ZZ-FE - מכוניות אמינות מאוד (במידה ולא הוזנחו בצורה קיצונית), כמעט bullet proof.

אצלי runx 2006 עם 310k ק״מ. נוסעת מצויין, טפו טפו. מנוע, גיר מזגן - עובדים למופת. ואני מכיר כאלה שעברו את החצי מליון ק״מ על מנוע מקורי.

אני רואה יחסית הרבה קורולות כאלה על הכביש.

וגם בדגם שלפני המתיחת פנים - תחזוקה סבירה אמורה למנוע הופעת בוצה.

מכיר שיש בדור הזה נטיה גדולה לבוצה במנוע, אולי תוקן בשלב מסויים, אם אתה מכיר משהו בעניין אין בעיה, אני מכיר שיש את התופעה של נטיה לבוצה במנועים בדור הזה.

לא חקרתי לעומק(לא מעניין אותי הרכב) אבל אם רלונטי שווה לבדוק את העניין לעומק

עריכה אחרונה על ידי ik3

פורסם
בתאריך 26.3.2025 בשעה 12:54, Buki כתב:

אני מכיר כמה אנשים שהחליפו מכוניות בשווי 20-30 אלף שקל (שהחזיקו המון שנים קודם לכן, היו יד ראשונה) במכוניות  חדשות ב 160-170 אלף שקל. 

למה הם לא שידרגו קודם? כי הרכב הקודם תפקד בסדר גמור וביצע את המטלות שלו והם לא בקטע להחליף כל שנתיים שלוש בשביל לנסוע ברכב חדש.

אבל מתישהו הם החליטו שאחרי 10 שנים זה זמן טוב לשדרג ולא נמצא בן דוד שאפשר להעביר אליו את הרכב הישן אז הוא נמכר בשוק החופשי. 

אני מסכים איתך לחלוטין. אני גם מכיר כמה וכמה כאלו.

אני מסכים איתך עם ההערה האחרונה. זה החריג, ולא הכלל. פה הבעיה.

רוב מי שמוכר רכב ב 10000-15000 זה מי שהרכב כבר לא מספק אותו מבחינת אמינות והוא מחליף אותו. 

יש המון רכבים אמינים מאוד ב 15000 על הכביש. הרבה פחות ביד2....

בתאריך 25.3.2025 בשעה 00:50, tan tan כתב:

אם הוא יקנה קורולה במצב מכני טוב הוא לוקח הימור יחסית בטוח 

יש לא מעט כאלה צריך סבלנות למצוא

אני משער שמי שעתיד למכור את הרכב עוד חצי שנה זה לא מי שיש לו אפשרות להיות סבלני ברכישה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

העניין ברכבים האלו זה לא אם יש או אין

לפי פות"ש הוא צריך רכב לחצי שנה (משער הקרובה זה אומר אפריל עד אוקטובר נובמבר)

למצוא רכב טוב בטח לא יקח מחר בבוקר. יכול לקחת כמה שבועות ובינתיים הוא צריך רכב. כנראה ההחלטות בגלל לחץ הזמן יהיו פחות טובות 

זה שונה מסיטואציה אם בנאדם רוצה לקנות רכב זהה אבל מוכן לחכות כמה זמן כדי למצוא את הרכב הכי משתלם

עריכה אחרונה על ידי עדי-אל
פורסם
לפני 16 שעות, razi_pazi כתב:

אני מסכים איתך לחלוטין. אני גם מכיר כמה וכמה כאלו.

אני מוסיף שבמחשבה מחודשת אלו שאני מכיר מסרו את הרכב למישהו במשפחה או מכרו למכר/שכן

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...