Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני יותר משנה עברתי לאלקטרה פאואר, היום סופר פאואר. (אין בזה שום סופר).

זה מעין פוסט פריקה...

זה התחיל כשברחוב הוחלפו המונים ביוזמת חברת חשמל למעבר כלל המונים בשכונה לקריאה מרחוק. אני אפילו לא חיכיתי לתורי ושילמתי עבור התקנה מהירה יותר. 

וראה הפלא - קיבלתי גישה ישירה באמצאות האיזור האישי באתר חח״י , לקריאת המונה ברמת צריכה יומית/שעתית או חודשית/יומית. ממש תענוג, ברצינות, סופסוף יכולתי לראות בבירור (יחסי) את מידת הצריכה האמיתית שלי ולהבין כמה המזגן , מכונות הכביסה והמדיח צורכים . וכך אגב גיליתי שהמזגן הותיק שלי שתיין אנרגיה רציני כאשר עבד לילות שלמים 😐

בהמלצת המשפחה (ובלחץ אישתי) עברתי לאלקטרה פאואר. ואז...

החשבונות מגיעים אמנם פעם בחודש  ומציגים חיסכון של כמה עשרות בודדות של שקלים בחודש. אבל... אין אזור אישי ואין אפשרות לקריאה של המונה ולהפתעתי - בחלק מהחשבונות מופיעה הערכה !

וכמו שאומרים צעירי המשפחה really ?  מונה חכם וגישת אינטרנט והספק לא יכול לקרוא מרחוק ולאפשר לי לבדוק בעצמי את נכונות הקריאות או לעקוב אחר צריכה?

image.png.a7dfefd76246a6502f114dc787104e95.png

בסופר פאואר אין עם מי לדבר, שירות הלקוחות יודע רק לצרף לקוחות וכל השאר ״יוק״ .

מעניין אם אצל ספקי חשמל אחרים זה גם המצב, אם כן, זה חסר טעם כי היכולת שלהם לחרטט לנו חיסכון, טמונה באופן הזה שבו הם יוצרים את החשבונות. 

במידה וכך, שווה לחזור לחח״י, עבור ההפרש הקטן הזה של מאות בודדות בשנה (עד כה חסכתי בקושי 300 שקל בשנה) 

עריכה אחרונה על ידי zaf
הגהה

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

אתעלם ממשחקי המילים שאפשר לעשות על "פוסט פריקה" שקשור בחשמל, 

image.thumb.png.22855c23f1503ec96c9597631309066d.png

נראה לי שפה הבעיות שלך. הקשר בין נגה לבין אלקטרה או איך שלא קוראים להם.

בשביל 50 שקלים למחזור חיוב של חודשיים (25 לחודש), אולי באמת שווה לך לחזור לחח"י. המונה כבר מותקן, את התועלת שלך (מידע על המזגן) כבר קיבלת, הסכום הזה בחשבון ממש איננו משמעותי בשום דרך. 

אין לי מידע לגבי אחרים, אני נשארתי עם חח"י וזהו. הזוגה לא ממש רוצה להתחיל את הכאב ראש הזה של מעבר, והחיסכון לא יהיה משמעותי גם לדעתי אז לא עשיתי עם זה כלום.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

משמע זה יותר גרוע - ללקוח הקצה אין כל נגישות לחברת נגה.

הדבר הזה דפוק מיום שנולד. 

שלא לאמר שלקוח קצה אין כל אפשרות לברר משהו בשרות לקוחות חשמל (רק לשרותי הגז יש) 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

המונה החכם משדר ב 4G או ב 5G או יכול בשניהם פעם בחודשיים, הם לא מבטיחים שתקבל כל חודש חשבון אמיתי ולא הערכה. רק אם אתה מתקשר לשירות לקוחות אתה יכול לדעת כמה באמת הצריכה.

לגבי איזור אישי וכאלה - שמע, חח"י בסופו של דבר הפסידו הרבה כסף בגלל התחרות הזו, ולא בטוח שהם נותנים את כל האופציות למי שלקוח של חברה אחרת. 

אם אתה מתקשר לחח"י אתה יכול לבקש שהם יתקשרו עם המונה כדי שיעביר מידע ב 4G/5G כרגע, ואז תהיה קריאה יום אחרי זה, אבל שוב - אתה זה שצריך לפנות.

כל מי שמקבל חשבון חשמל כלשהו פעם בחודש, זה הערכה. החודש הבא יהיה האמיתי.

אני רוצה להבין ממך משהו @zaf

הרי בשירות לקוחות חח"י יש להם שלוחה שמטפלת בלקוחות חוץ, מעבר לתקלות

הם לא יכולים לשלוח לך קריאה למונה?

או שלא מאפשרים להם?

אם אתה פונה תוך 24 שעות אמורה להיות קריאה. הרי יש תקשורת.. 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

אין לי מושג איזה מונה חכם מתקינים בארץ, האם אין במונה חיבור P1 שאפשר לחבר אליו קורא?

אם כן יש מספר אפשרויות כדי לקרוא את הנתונים לכתוב אותם למשל ל homeassistant:

image.png.bdb8764ee0e79756eb6bdea3e9d04b5c.png

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

בדיוק הצטרפתי לסופר גז במסלול של 21% הנחה בשעות היום. עוד לא קיבלתי חשבון אז לא יודע להגיד. 

@גולדן191 אתה בטוח במה שאתה אומר? מה הרעיון שהמונה מדווח פעם בחודשיים אם אני משלם לפי שעה ביום שבה צרכתי את החשמל? יכול להיות שזה ככה רק למי שבח''ח או במסלול של הנחה קבועה בכל שעות היממה, ואז זה באמת לא משנה? 

עריכה אחרונה על ידי DubelBoom
פורסם (נערך)
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

הרי בשירות לקוחות חח"י יש להם שלוחה שמטפלת בלקוחות חוץ, מעבר לתקלות

הם לא יכולים לשלוח לך קריאה למונה?

או שלא מאפשרים להם?

ככל שהבנתי רק בתקלות.

אני רוצה לקרוא ישירות ללא פניות ולא משהו נקודתי, כלקוח חח״י קראתי בהתחלה מידי יום -קריאות יום אחורה כאשר ניסיתי לבחון את דפוסי הצריכה בבית .

עשיתי מעין ניסוי, הפעלתי משיח ומכונת רביסה ביום ומזגן רק בלילה ובחנתי את גרף הצריכה היומי. אהבתי את התוצאה.

אני לא מבין למה בנו את המערכת הזו באופן דפוק שלא מאפשר קריאה ישירה ללא קשר למי ספק החשמל.

לפני כשעה, גולדן191 כתב:

ם לא מבטיחים שתקבל כל חודש חשבון אמיתי ולא הערכה.

למה לא, מה מונע את זה? סתם עצלות וחוסר יעילות.

עריכה אחרונה על ידי zaf

פורסם
לפני 16 דקות, zaf כתב:

אני לא מבין למה בנו את המערכת הזו באופן דפוק שלא מאפשר קריאה ישירה ללא קשר למי ספק החשמל.

הם שינו משהו באתר אבל נכנסתי עכשיו והאפשרות עדיין קיימת. אולי לא הכי מעודכן (אצלי מעודכן ללפני יומיים).  

image.thumb.png.78b58adcde31e846fd796a4ea91e8e39.png

אם יש תקלת תקשורת זה כבר סיפור אחר שיש מצב שתהיה נפילה בין הכיסאות, אם זה הסיפור אולי תחזור לחח"י לחודש תבקש שיתקנו ותעבור חזרה.  זכור לי שדובר שאפשר גם לעבור באמצע חודש אז בכלל עוד יותר פשוט. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני בבזק 

שירות בסדר

לא ניסיתי לבדוק צריכת חשמל באתר של חחי 

כן יש מדדי צריכת חשמל באתר של בזק 

לא יודע עד כמה הוא מדוייק

עריכה אחרונה על ידי tan tan
פורסם
לפני כשעה, ELI001 כתב:

הם שינו משהו באתר אבל נכנסתי עכשיו והאפשרות עדיין קיימת. אולי לא הכי מעודכן (אצלי מעודכן ללפני יומיים).  

אתר של מי?
באתר חח״י האפשרות קיימת מאז שהתקינו לי את המונה החכם. כרגע, אין לי מספר חוזה בחח״י כי אני עברתי לאלקטרה ולכן אין לי גישה למונה שלי.

פורסם

הניחוש שלי הוא שחי'י מונע גישה לנתוני צריכה מפורטים ממי ש'נטש' אותם, שכן הם אינם מחוייבים לזה.

אני עברתי לסלקום. מאז נטשתי את סלקום חוץ מחשמל.

7% הנחה לא הולך ברגל. מאות רבות של שקלים בשנה. 

• אהבתי 1
:turn-l:
פורסם

עד עכשיו חסכתי כ 30 שקלים בממוצע לחשבון .

מאות בודדות . 

פורסם
לפני 7 דקות, zaf כתב:

אתר של מי?

חח"י. 

לפני 7 דקות, zaf כתב:

כרגע, אין לי מספר חוזה בחח״י כי אני עברתי לאלקטרה ולכן אין לי גישה למונה שלי.

אני נכנס (ממחשב) עם מספר ת"ז וקוד אימות חדפ. 

image.thumb.png.d68754f23f5ee08000df9f7a6ebee4c5.png

פורסם
לפני 6 שעות, zaf כתב:

הפעלתי משיח

לא יכלת לבקש ממנו גם שיסדר לך את החשבון וזהו אם כבר הפעלת אותו? פעם הבאה נסה את זבינאמו הנביא.

לפני 7 שעות, גולדן191 כתב:

אתה זה שצריך לפנות.

כל הקטע בשעון חכם זה "טייס אוטומטי". מה הטעם, אם אתה זה שצריך לקרוא אותו עבורם.

רוצים לחסוך על עובדים שקוראים מונה? כשהוא אלחוטי ויכול לשדר? בחייך. 

משהו עמוק פה לא תקין.

זה לא משנה לצורך העניין אם זה ברמת הטכנולוגיה, ברמת הממשק, ברמת הספק, ברמת חח"י, ברמת נגה, משהו פה פשוט לא עובד נכון. 

במיוחד כשפשוט לא ניתן למצוא שום שקיפות. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מעניין איך זה בחברות אחרות באמת.

אני עברתי לשלם על חשמל דרך בזק, מעולם לא הזדקקתי לשירותיהם והאמת שכל עוד המספר שמופיע בפירוט האשראי סביר

אני בכלל לא טורח לפתוח את החשבון. היו פעם-פעמיים הערכות עקב מלחמות, הפרשים קטנים.

(פעם אחרונה שהפעלתי את המזגן הייתה לפני איזה 9 חודשים... תחי ירושלים)

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...