Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת בבוקר, טלפון מחברים- הבן החייל רוצה לקנות אוטו, ראינו שיש כזה דבר סוויצ' - זה אמיתי? איפה הקאצ' ?

אנחנו מדברים, החייל מצטרף לשיחה, ואחרי שהחליט מה שהחליט, רוצה לרכוש סיאט איביזה ידנית שמופיעה באתר.

הצעתי להצטרף אם הוא ימצא לנכון כאשר יאתר אוטו מעניין, וביום ראשון ביקש אם אוכל להצטרף בשלישי אחה"צ לסוויצ' יחד עם האבא.

מגיע למקום, ממתין לי רק החייל, האבא בעבודה ואמר שאם "דיסקו" נמצא הכל בשליטה.

מכיוון שהייתי שם הן כמוכר רכב, הן במסגרת יום פגישה מסודר לאנשי קארספורום, וגם שלחתי לשם קונים ומוכרים החלטתי הפעם להגיע כאנונימי. לא מכיר, לא שמעתי, לא יודע.

כבר בכניסה מתפנה אלינו נציג המכירות ושואל מה נרצה קודם - לראות את האוטו או לשבת ולדבר. אנחנו מעדיפים לשבת ולדבר.

דורון הנציג פותח בהסבר מה זה סוויצ' ועונה על כל השאלות, גם על האפשרות להתחרט, וגם על האחריות.

עוברים לדבר על האוטו. מציג רישיון רכב, מציג את טופס הבדיקה - ועובר איתנו סעיף סעיף, מסביר ומפרט. לחששות שלי הוא פותח על המסך ממצאי בדיקה של מכוניות אחרות, ומראה לי שאותם סעיפים מופיעים בכל הבדיקות (סעיפי הכסת"ח הרגילים שאנחנו מכירים).

אני מבקש היסטוריית טיפולים - ונאמר שלי שיש את כל ההיסטוריה. אני מקבל את הטפסים ומגלה שיש רק שנה אחורה. זו לא כל ההיסטוריה. זה רק שנה אחורה.

אנחנו עוברים לאוטו שממתין בחוץ. האוטו לא עבר שום הכנה מיוחדת, למעט ניילון על הריפודים. החייל ואני עוברים על האוטו, כשממצאי הבדיקה טריים בזכרוני, ואני מראה לו על מה אני מסתכל, ומה מעניין אותי. אני כמובן מתעכב על דברים שנראים לי ככאלה שיעזרו להפחית את המחיר לקראת המיקוח שאני מתכוון לנהל.

החייל עולה על ההגה ועושה סיבוב עם דורון, כשאני ממתין בחוץ. הם חוזרים ואני עולה על ההגה, בודק מה שבודק, וחוזרים.

מבקש מדורון הנציג לתת לנו כמה דקות לבד, ואני מסביר לחייל מה ראיתי ומה דעתי, והוא אומר מה הוא חושב. שורה תחתונה האוטו מוצא חן בעיניו, ומתאים לצרכיו. אני מסביר לו כי במידה והוא קונה את האוטו, הוא נוסע ישר למוסך (רון?) לבדיקה ולהקדים טיפול שצריך לעשות עוד 3000 ק"מ.

נכנסים פנימה, מנהלים מו"מ קצר ותכליתי שמטרתו לקבל הנחה מהמחיר הנקוב, על בסיס מה שראינו.

דורון מבקש להתקשר לבעלים של האוטו, ואנחנו הולכים לאכול סוכריות גומי בעמדת ההמתנה.

דורון חוזר עם הצעה נגדית מבעל הרכב, אנחנו מתלבטים ובסוף לוחצים ידיים.

דורון מכין את המסמכים לחתימה, עובר איתנו סעיף סעיף בחוזה, מסביר מה המשמעות, (תוך שהוא ממליץ, ממש מפציר בנו לקחת את האוטו מייד למוסך, למידה שנתחרט בתוך חמשת הימים האפשריים), מסביר הכל. פשוט הכל.

בהערת מסגרת - בביקורת האחרונה שנפתחה כאן כלפי סוויצ' נטען שהכסף יוחזר בתוך 30 ימים. כן, יש כזה סעיף. להגיש שהוא מקפח או לא בסדר או לא הוגן - לדעתי ממש לא. חי איתו בשלום.

גם העובדה שממש עברו איתנו סעיף סעיף, כשאני 'מת' כבר ללכת הביתה, אבל בגלל שאני רוצה שהחייל בעצמו יקשיב, וישאל, ויתעניין - אני זורם עם התהליך.

עכשיו ממתינים לאוטו.

השורה התחתונה - אני ממליץ. יש לכל דבר יתרונות וחסרונות. יכול להיות שבמו"מ ישיר מול הקונה הייתי מצליח לרכוש את האוטו בפחות כסף, ויכול להיות שלא. אבל הזמן שלי שווה כסף, והבדיקות המקדימות של סוויצ' שוות כסף, האחריות שווה כסף, וגם היכולת להתחרט שווה כסף.

המלצתי בעבר על המיזם, ואני אמשיך להמליץ גם כרגע.

נ.ב. - סוויצ' מציעים מימון בריבית של 5.5% שנתי עם עמלת הקמה של 920 שקלים. מילא שהריבית לא אטרקטיבית ללקוחות טובים בבנק, אבל בבנקים, על פי הוראות בנק ישראל, אשראי כזה הוא ללא עמלת הקמה. יותר משהריבית גבוהה, עמלת ההקמה מוגזמת לטעמי, אבל זה סיפור אחר לגמרי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא.

היינו שם אתמול אחה"צ. היום אמורים להעביר כסף, להמתין לסוויצ' שיעשו העברת בעלות ואז לקבל את האוטו. יש להם כמה ימים להשלים את התהליך.

בזמן הזה האוטו כבר לא חוזר למוכר, אלא ממתין בסוויצ'.

זה השלב שבו יצאתי מהעסקה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

קצת קשה לי עם הדברים הבאים:

1. קודם קונים אח"כ בודקים (נכון שניתן להתחרט אבל לדעתי זה סדר דברים עקום משהו).

2. לאחר חרטה - התשלום יוחזר בתוך 30 ימים. אם זה כל הכסף שיש לי (לקנות את הרכב) הרי אני "מעוכב קנייה" (אם איני רוצה לקנות בסוויצ'). סעיף מקפח.

(3. המבחן האמיתי יגיע כשמישהו יתחרט. ייתכן שיעבור בהצלחה, ייתכן שיהיו מכשולים בדרך...)

alfa 156 2.5.

פורסם
היום אמורים להעביר כסף, להמתין לסוויצ' שיעשו העברת בעלות ואז לקבל את האוטו. יש להם כמה ימים להשלים את התהליך.

אם הכסף מתקבל היום, והעברת הבעלות היום או מכסימום מחר, למה נדרשים כמה ימים?

פורסם

אם מתחרטים המוכר לא מקבל חזרה את הרכב, סוויטצ' מעבירה אותו לכלמוביל טרייד ומוכרת אותו שם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אאל"ט, סוויץ (כלמוביל) בעצם לוקחים את הרכב, עם הידיים הנוספות, לטרייד אין הרגיל שלהם.

הם חישבו שעדיף להם לספוג את ירידת הערך של עוד 2 ידיים מאשר לא להציע את האופציה להחזר כספי, כי האופציה כביכול גורמת ליותר רכישות.

פורסם

סוויצ' מעבירים לטרייד אין - תו סוחר.

לגבי ה 30 יום -

תשוו למצב שאתם קונים מאדם פרטי או ממגרש טרייד אין או חדש מחברה.

עדיין מרגישים מקופחים?

לשעבר:

פורסם

סתם להשכלה

אם אתה רוצה לקחת אותו לבדיקה במכון שלך. אפשרי?

ולפי הבנתי התווספה יד אחת לרכב , היד של הקונה שהתחרט

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אתה לא יכול לקחת לבדיקה מטעמך טרם הרכישה. הם מציגים לך את הבדיקה שהם עשו במכון כלשהו ברעננה.

אני לא רואה טעם ללכת למכון "מקל" - כי ברגע שזה יתפוצץ להם בפנים - אפשר לסגור את המיזם.

להיפך, אולי יש טעם למכון מחמיר כדי להנמיך ציפיות של בעל הרכב ולסנן מכוניות 'גבוליות'.

מצד שני הם לוקחים מכוניות בנות 7 מקסימום, לא יותר מ 150.0 אלף ק"מ, ורק מבעלות פרטית.

אם אתה מחזיר את הרכב, מתווספת לו רק יד אחת, של הקונה שהתחרט, והרכב עובד לתו סוחר של כלמוביל טרייד אין.

לגבי רכישה מהצפון - בהחלט אפשר, כנראה תצטרך להגיע לפחות פעמיים.

לשעבר:

פורסם

נראה באמת שמדובר במיזם מבורך כאשר יתרונתיו עולים על החסרונות. בכל זאת, האפשרות לבדוק את הרכב רק לאחר הקניה והמתנה של חודש ימים עד שהעיסקה תתבטל סופית ותקבל את כספך בחזרה אינה אופטימלית.

חבל מאוד שאין ברשותם מבחר רב יותר של רכבי יוקרה, במיוחד מבית ב.מ.וו.

פורסם

האם הרכב היה במתחם או שיש צורך לתאם קודם את הגעת הרכב?

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם
סוויצ' מעבירים לטרייד אין - תו סוחר.

לגבי ה 30 יום -

תשוו למצב שאתם קונים מאדם פרטי או ממגרש טרייד אין או חדש מחברה.

עדיין מרגישים מקופחים?

מצד אחד אתה צודק, אי אפשר להחזיר את הרכב לאדם פרטי או לטרייד אין (במקרה השני, ללא סיבה מוצדקת).

מצד שני, כשקונים מאדם פרטי או טרייד אין יש אפשרות לבצע את הבדיקות לפני הרכישה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...