Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 10.7.2025 בשעה 09:35, כוכב השחר כתב:

בסופו של דבר אנחנו חוזרים למה שאמרתי לפני שנה - diminishing returns - פשוט במקרה של ה 911 זה מקרה ממש ממש קשה של התופעה, ולכן זה מעצבן יותר.

בסופו של דבר, אנחנו חוזרים למה שאמרתי לך לפני שנה. שוב לא טעיתי וקנית עוד מיאטה 🤣

תתחדש!

• מצחיק 1
  • תגובות 249
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בתאריך 16.2.2026 בשעה 22:24, כוכב השחר כתב:

אין לי מושג למה עשיתי את זה, סתם סקרנות, אבל הלכתי לעשות כמה נסיעות מבחן על מיאטה עם Recaro, מיאטה בלי Recaro, מיד אחרי ה Z4 שלי:

גרם לי להיות שלם מאוד עם ההחלטה. המיאטה רכב קסום כמו שנאמר בת'רד הזה פעמים רבות, אבל קשה לחזור אחורה אחרי שמתרגלים לכל הפינוקים של ה Z4. אולי כשיהיה גראז' ל 3 רכבים, אעבוד למודל של איזה טסלה ליום יום ומיאטה לנהיגה בהרים (+האוטו של האשה).

לפני 19 שעות, כוכב השחר כתב:

להפתעתו של אף אחד, ניסוי ה Z4 לא צלח והרכב ימכר מחר. מיאטה חדשה כבר הוזמנה. ההרפתקה עלתה סביבות ה $6k (שרובם המוחלט הם מיסים לקליפורניה).

אכן הפתעה מוזרה, במיוחד ההפרש בין ההודעות הנ"ל

זה גם קצת מוזר שלא פורשה ולא Z4 סיפקו לך חוויה טובה מהמיאטה.

אם בא לך לכתוב למה, זה משהו שבהחלט אשמח לקרוא עליו

אבל מה שהכי חשוב זה שאתה תהיה שלם עם ההחלטה ותיסע ברכב שמתאים לך ותהנה ממנו 

עומר :-)

פורסם
לפני 13 שעות, Doron_Z כתב:

זאת אומרת עד שתגיע הפורשה שכנראה תסגור לך סופית את הפינה לחיים הנוכחיים. 

אם ספיידר (קבריולט, מנוע מרכזי, מופחתת משקל יחסית לפורשה) לא עשתה לו את זה כשדרוג ממיאטה אני לא רואה איזו פורשה כן. כנראה שהכיוון הנכון יותר יהיה במורד המשקל ללוטוס אליז או אריאל אטום.

פורסם
לפני שעה, ProMeR כתב:

אכן הפתעה מוזרה, במיוחד ההפרש בין ההודעות הנ"ל

זה גם קצת מוזר שלא פורשה ולא Z4 סיפקו לך חוויה טובה מהמיאטה.

אם בא לך לכתוב למה, זה משהו שבהחלט אשמח לקרוא עליו

אבל מה שהכי חשוב זה שאתה תהיה שלם עם ההחלטה ותיסע ברכב שמתאים לך ותהנה ממנו 

אני הולך לעשות בדיוק את מה שכתבתי בהודעה ההיא. מיאטה להרים ואיזו טסלה ליום יום. במיוחד שיש היתכנות למעבר עבודה למרחק של 45 דק' נסיעה, זה משהו שארצה דיילי קומיוטר יותר טוב. 

אי אפשר להחליף את הקסם של המיאטה. האוטו כל כך נגיש, כל כך לא מפחיד, המשקל הנמוך, הפשטות. זה משהו שאני כבנאדם, אפילו לא בתחום הרכב, מתחבר אליו מאוד. פשטות, מינימליזם. וכמו שנאמר על ידי חכמים ממני -

image.thumb.png.a524cadcd4e68eb145f9eb0353a9cb0c.png

לפני 1 דקה, itaimoto כתב:

אם ספיידר (קבריולט, מנוע מרכזי, מופחתת משקל יחסית לפורשה) לא עשתה לו את זה כשדרוג ממיאטה אני לא רואה איזו פורשה כן. כנראה שהכיוון הנכון יותר יהיה במורד המשקל ללוטוס אליז או אריאל אטום.

לוטוס אליס נהגתי. מושלמת כמו המיאטה. אתה עושה טרייד: הגה *הרבה* יותר טוב, בשביל *משמעותית* יותר סיכוי למות אם יש תאונה - ודיילי *הרבה הרבה הרבה* פחות נוחה. אריאל אטום חוזרים למפחיד מדי, סיכוי גדול מדי למות. 

• אהבתי 2
פורסם

שמעתי בפודקסטים דחיפה לפורשה קלת משקל שתמוקם מתחת לקיימן/בוקסטר, רכב שנהיה במרוצת השנים גדול ויקר יחסית ל 986 שהתחיל את השושלת. סוג של Z3 מודרנית.

אולי ה MR2 הבאה עלינו לטובה תהיה רלוונטית לך, למרות שעם 300-400 כ"ס היא כנראה תשקול יותר ממה שתרצה.

פורסם
לפני 36 דקות, itaimoto כתב:

בגדול (וסלח לי @כוכב השחר שאני מדבר בשמך) הוא אהב מאוד את הפורשה אבל הוא הרגיש שאין לו כיסים עמוקים כדי לנהוג בה מבלי לפחד למוות שיפשוט את הרגל. זה בגדול. אני חושב שאם הוא יגיע למקום כלכלי טוב מספיק מבחינתו אז זה כן רכב שיפזול לכיוונו שנית, בהנחה שיפול על העסקה הנכונה. 

פורסם
לפני שעתיים, Doron_Z כתב:

בגדול (וסלח לי @כוכב השחר שאני מדבר בשמך) הוא אהב מאוד את הפורשה אבל הוא הרגיש שאין לו כיסים עמוקים כדי לנהוג בה מבלי לפחד למוות שיפשוט את הרגל. זה בגדול. אני חושב שאם הוא יגיע למקום כלכלי טוב מספיק מבחינתו אז זה כן רכב שיפזול לכיוונו שנית, בהנחה שיפול על העסקה הנכונה. 

התבגרתי אפילו יותר מאז, והרצון למינימליזם גדל אפילו יותר. אם היית נותן לי היום את אותה חוויה בדיוק של לפני 3.5 שנים כשמצאתי את הדיל על הספיידר עם היורו-דליברי, באותו כסף - כן הייתי עושה את זה שוב. לא בגלל הרכב עצמו, אני באמת לא חושב שהוא היה גורם לי יותר אושר מאשר המיאטה כשאני יוצא לנהוג - אלא בגלל החוויה הכללית מא' עד ת' שהיא מעבר לרק נהיגה - אבל כבר אין חיה כזו. המחירים עלו משמעותית, פורשה נהיו חזירים בצורה לא רגילה, ואין שום דבר אחר בשוק ש "עושה לי את זה".

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 6.7.2025 בשעה 14:15, מיץ פטל כתב:

6 חודשים מאוחר יותר... "פאק - חוזר למיאטה".

לא הופתעתי...

כל הכבוד! 

לפני 7 שעות, כוכב השחר כתב:

התבגרתי אפילו יותר מאז, והרצון למינימליזם גדל אפילו יותר. 

התבגרות אמיתית ועצמאות מחשבתית. היכולת לזקק בידיוק מה עושה לך טוב.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 20.6.2026 בשעה 02:27, כוכב השחר כתב:

זי4 נקנתה ב 72000 נמכרה ב 73500 אחרי 9 חודשים

משהו במספרים קצת מוזר לי...

בתאריך 20.6.2026 בשעה 22:00, כוכב השחר כתב:

לוטוס אליס נהגתי. מושלמת כמו המיאטה.

מה אם הלוטוס שבאה אחרי האליס?
סתם מעניין אותי אם זה משהו שבכלל עלה.

אני לא יודע עליה יותר מדי, רק הסתכלתי מסקרנות ב cars&bids לראות באיזה מחיר הן נמכרות: יותר ממיאטה חדשה, פחות מהפורשה.
כנראה שגם אני הייתי בוחר במיאטה במקומך,
רק שבארצות הברית יש זמינות מכובדת של S2000 ואני מאוד הייתי רוצה חוויית Vtec פעם בחיים...

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

בקשה. כשאתה מוכר את המיאטה הזו ויוצא שוב לשדות זרים שלח הודעה, אולי עדיין יהיה ניתן לייבא אותה לפה 😆

• מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לכל מי שממליץ על לוטוס. ניסיתם פעם לשבת באחת? 

ניסיתי רק בתערוכות רכב, מןמלץ רק לאנשים נמוכים. אני 1.80 ובקושי הצלחתי להיכנס.

• מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

נדמה לי שהאבורה אמורה להיות מרווחת מספיק גם לגבוהים. 

ולפחות אני לא ממליץ על שום דבר, אבל אני כן סקרן לגבי השוק האמריקאי והאפשרויות הרבות שהוא מציע.

אצלנו, עם המיסים שלנו מאזדה מיאטה היא פסגת החלומות עבורי וגם את זה אני לא רואה מתגשם בעתיד הנראה לעין.

אבל בארץ האפשרויות השמיים הם הגבול...

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
בתאריך 20.6.2026 בשעה 22:00, כוכב השחר כתב:

אי אפשר להחליף את הקסם של המיאטה. האוטו כל כך נגיש, כל כך לא מפחיד, המשקל הנמוך, הפשטות. זה משהו שאני כבנאדם, אפילו לא בתחום הרכב, מתחבר אליו מאוד. פשטות, מינימליזם. 

לוטוס אליס נהגתי. מושלמת כמו המיאטה. אתה עושה טרייד: הגה *הרבה* יותר טוב, בשביל *משמעותית* יותר סיכוי למות אם יש תאונה - ודיילי *הרבה הרבה הרבה* פחות נוחה. אריאל אטום חוזרים למפחיד מדי, סיכוי גדול מדי למות. 

אני חושב שאני מבין למה אתה מתכוון. נראה לי שה"סיכוי למות" (חלילה...) שאתה מתאר הוא יותר עניין של כמה קל להגיע למהירויות ומצבים מפחידים, ופחות עניין של בטיחות פסיבית. כי דווקא במקרה של תאונה, הפורשה והבמוו כנראה מגינות טוב יותר על הנוסעים מהמיאטה. המיאטה זה רכב קטן וקל מאוד, עם פחות אזורי ספיגה סביב תא הנוסעים. נכון שהיא קיבלה תוצאות מפתיעות במבחני ריסוק, אבל לפיזיקה עדיין יש משמעות.

לגבי הלוטוס אין לי מושג.

עומר :-)

פורסם
לפני 23 שעות, farkash7 כתב:

בקשה. כשאתה מוכר את המיאטה הזו ויוצא שוב לשדות זרים שלח הודעה, אולי עדיין יהיה ניתן לייבא אותה לפה 😆

אני כבר אעשה תושב חוזר ואביא אותה איתי

לפני 23 שעות, פריג'י כתב:

נכון, וגם נשלם חלק מהסכום בשחור נחסוך לך מהמס של קליפורניה.

המס הוא רק לקונה :( 

בתאריך 23.6.2026 בשעה 06:06, mcshmupi כתב:

משהו במספרים קצת מוזר לי...

אני מאכר מוצלח

בתאריך 23.6.2026 בשעה 06:06, mcshmupi כתב:

רק שבארצות הברית יש זמינות מכובדת של S2000 ואני מאוד הייתי רוצה חוויית Vtec פעם בחיים...

זה סקאם של הרשתות החברתיות. מדבר כאחד ש S2000 היה רכב החלומות שלו כל הילדות (עוד בתקופה שהייתי נכנס ל news.yad2.co.il ומזיל עליה ריר) - יצא לי לנהוג כבר כמה פעמים: הייפ לא מוסבר. 250 קילו יותר ממיאטה, יותר חלשה, יותר ישנה, פחות נוחה ביום יום... הדבר היחיד שאתה מקבל שם זה שהמנוע מגניב ב 7500+ סלד, שזה בערך, במקרה הטוב, 1/100 מהזמן שאתה נוהג ברכב. האינטרנט עושה ל 1/100 הזה רומנטיקניזציה לא הגיונית, בכל שאר הזמן הרכב כל כך פחות טוב מהמיאטה.

• אהבתי 3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...