Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 שעות, מיץ פטל כתב:

https://www.evo.co.uk/ecoty/207450/evo-car-of-the-year-2024

https://www.evo.co.uk/sports-cars/202007/best-sports-cars

לא נראה שיש מחלוקת על כך שה MX5 מתברגת בין מכוניות יקרות בכבוד רב. 

בסוף הנוסחה למי שמחפש פרקטיות - זה לשמור אותה לצד מכונית להסעות. יש לא מעט בעלי מיאטות שמחזקים אותן לעד.

חברים מפנים בית יחסית קרוב אלינו עוד בערך שנה ואנחנו ממש בונים עליו (בעל בית שלא העלה את המחיר כבר איזה 20 שנה) - יש שם גראז' כפול ועוד 2 חניות שאפשר להכנס אליהן מהאחורה והן סגורות עם שער (מניח שבמקור הרעיון היה אם רוצים להחנות קרוואן). סיכוי לא רע שאעבור למודל שני הרכבים בנקודה הזו.

• מעניין 1
  • תגובות 249
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

קטע שהלכת על ה-spec הזה, נהגתי עליו (מינוס הידני) בשבוע האחרון. בהחלט נאה, אבל ב-Susten Pass נתקלתי במקרה בעוד אחת (אולי ארחיב בפוסט נפרד), ב-spec שבכנות היה נראה הרבה יותר מעניין ויזואלית. לא יודע אם עוד אקטואלי/רלוונטי, לשיקולך. בלי קשר, גם בלבן ואינטריור שחור היא 🔥.

20250709_101008(1).thumb.jpg.387d7e2f379dc77ef2614e0672071b38.jpg

ועוד הערה כללית לגבי המחיר - הזוי שזה המחיר של 718 Base, ואתה מקבל M40i מאובזרת. VFM מטורף בעיני בהשוואה (הכל יחסי כמובן😅).

עריכה אחרונה על ידי yoni162
  • אהבתי 1
פורסם

יצא לי במקרה להתקל בכמה סרטוני וידאו וביקורת על ה Z4 הידנית מאז שדיברנו עליה פה ( קסם האלגוריתם 🙄

בכולם ללא יוצא מן הכלל צוין שזאת הבמוו הכי טובה כיום בשוק. כן יותר מכל ה M למיניהן. לא יודע אם זה מעיד על עד כמה הליינאפ הנוכחי שלהם לא אהוב או עד כמה ה Z4 הידנית אהובה או שאולי גם וגם (ואולי בכל זאת פלטפורמה ייעודית שווה משהו…)

בחלק צויין שהרכב הזה מרגיש כמו M מלא או שיותר נכון הוא לא צריך גרסת ״M” או משהו שהוא כביכול יותר. כמו שהוא זה בול ואפשר לנסוע בו במצב ספורט כדיילי בלי בעיה ויש מספיק נוחות וכיף. שאר המצבים מיותרים יחסית 

חלק גם אמרו שהערך פה ביחס למה שמקבלים בפורשה מגוחך ואין בכלל ספק שהרכב הזה משמעותית עדיף וטוב יותר מהקיימן המקבילה במחיר עד שאולי מטפסים ל GTS וכאלה וזה כבר סיפור אחר של כסף.

גם ידית ההילוכים מרגישה פה אחלה, קצת rubbery אבל פחות מוגזם מדגמים אחרים שלהם וסך הכל היא ממש סבבה. 

בקיצור נשמע שנעשתה פה קנייה מעולה שבאמת אחרי כמה ביקורות גם עשתה לי חשק. ולחשוב שהכסף של הברז בארץ מביא בארה״ב רכב כזה מינוס פלוס 🥲

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, yoni162 כתב:

קטע שהלכת על ה-spec הזה, נהגתי עליו (מינוס הידני) בשבוע האחרון. בהחלט נאה, אבל ב-Susten Pass נתקלתי במקרה בעוד אחת (אולי ארחיב בפוסט נפרד), ב-spec שבכנות היה נראה הרבה יותר מעניין ויזואלית. לא יודע אם עוד אקטואלי/רלוונטי, לשיקולך. בלי קשר, גם בלבן ואינטריור שחור היא 🔥.

20250709_101008(1).thumb.jpg.387d7e2f379dc77ef2614e0672071b38.jpg

ועוד הערה כללית לגבי המחיר - הזוי שזה המחיר של 718 Base, ואתה מקבל M40i מאובזרת. VFM מטורף בעיני בהשוואה (הכל יחסי כמובן😅).

יכולתי לקבל אפורה 2025 עם אינטיריור אדום בכמה אלפי דולרים פחות, העדפתי ללכת על custom build 2026 ולקחת לבן. האפור נראה פצצה עם גג פתוח - ונראה גרוע עם גג סגור (כי אין מספיק ניגוד בין הצבע של הגג לאפור, דמיין לעצמך מכנסיים שחורים עם חולצה אפורה). הרכב מעולם לא יחנה עם גג פתוח, ז"א שב 90% מהזמן שאסתכל עליו \ אגיע אליו - לא אוהב את איך שהוא נראה. זה החלק הטריקי ברכבים עם גג מבד, הרבה מאוד צבעים פשוט לא עובדים עליהם. 

תיקון לגבי הבוקסטר - אני מקבל את ה Z4 ב $72,098 - בוקסטר בסיסית עולה $79,595 ואין שם הנחות. בשביל להתאים את הבוקסטר הבסיסית לרמת גימור של ה Z4 יוצאים בבערך $95,000 שזה פשוט מופרע למנוע 4 צילינדר טורבו. 

התמונה פשוט מעלפת. 

האם זה המיקום שלה? https://maps.app.goo.gl/pjjUZnKKq1G8ghig6

לפני 45 דקות, Doron_Z כתב:

יצא לי במקרה להתקל בכמה סרטוני וידאו וביקורת על ה Z4 הידנית מאז שדיברנו עליה פה ( קסם האלגוריתם 🙄

בכולם ללא יוצא מן הכלל צוין שזאת הבמוו הכי טובה כיום בשוק. כן יותר מכל ה M למיניהן. לא יודע אם זה מעיד על עד כמה הליינאפ הנוכחי שלהם לא אהוב או עד כמה ה Z4 הידנית אהובה או שאולי גם וגם (ואולי בכל זאת פלטפורמה ייעודית שווה משהו…)

בחלק צויין שהרכב הזה מרגיש כמו M מלא או שיותר נכון הוא לא צריך גרסת ״M” או משהו שהוא כביכול יותר. כמו שהוא זה בול ואפשר לנסוע בו במצב ספורט כדיילי בלי בעיה ויש מספיק נוחות וכיף. שאר המצבים מיותרים יחסית 

חלק גם אמרו שהערך פה ביחס למה שמקבלים בפורשה מגוחך ואין בכלל ספק שהרכב הזה משמעותית עדיף וטוב יותר מהקיימן המקבילה במחיר עד שאולי מטפסים ל GTS וכאלה וזה כבר סיפור אחר של כסף.

גם ידית ההילוכים מרגישה פה אחלה, קצת rubbery אבל פחות מוגזם מדגמים אחרים שלהם וסך הכל היא ממש סבבה. 

בקיצור נשמע שנעשתה פה קנייה מעולה שבאמת אחרי כמה ביקורות גם עשתה לי חשק. ולחשוב שהכסף של הברז בארץ מביא בארה״ב רכב כזה מינוס פלוס 🥲

התקשורת יכולה לדבר כמה שהיא רוצה, מבחינת נתונים 2024 היתה השנה הכי טובה של BMW אי פעם, שזה פשוט הזיה בהתחשב בריבית הגבוהה. ראיתי M2 במציאות באותו צבע שיוני שם למעלה - נראת מצוין. אפילו ה M3 שחונה אצלי במשרד כבר התחבבה עלי (כל החברים חושבים שאני סוטה שאני אומר שזה נראה טוב):

image.thumb.png.936c969e33a3569882a615b05c661522.png

עריכה אחרונה על ידי כוכב השחר
  • אהבתי 1
פורסם

ה M2 נראית כמו עיצוב שישתפר עם הזמן. 

לגבי ה M3 החברים שלך צודקים, מי שאחראי על החזית שלה צריך להיות מגורש לנצח מעיצוב מכוניות וב.מ.וו צריכה להוציא ריקול גלובלי מחייב להחלפת חזית הרכב לכל הלקוחות, אסור לנהוג בה עד להחלפת החזית. הכליות בחזית החדשה חייבות להיות לכל היותר 50% מהגודל הנוכחי.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני 3 שעות, כוכב השחר כתב:

מבחינת נתונים 2024 היתה השנה הכי טובה של BMW אי פעם

שזאת הזייה בהתחשב במה שעבר על המעצבים שלהם....🤪

(לא כולל את ה-Z4, שהיא אחת היפות בליין הנוכחי של היצרן)

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, כוכב השחר כתב:

התקשורת יכולה לדבר כמה שהיא רוצה, מבחינת נתונים 2024 היתה השנה הכי טובה של BMW אי פעם, שזה פשוט הזיה בהתחשב בריבית הגבוהה. ראיתי M2 במציאות באותו צבע שיוני שם למעלה - נראת מצוין. אפילו ה M3 שחונה אצלי במשרד כבר התחבבה עלי (כל החברים חושבים שאני סוטה שאני אומר שזה נראה טוב):

תקשיב פה באמת הגזמת. ככה הרכב מגיע בסטוק? זה באמת סטייה לאהוב את זה. נוראית.

דווקא M2 במיוחד ה CS החדשה יש לה יותר קטע, החלק האחורי (הפנסים) די כעור אבל הקדמי המרובע הזה מגניב ודי bad ass.

מבחינת התקשורת, שמע אלה לרוב חבר׳ה שחולמים על פורשה ST ולא על פרארי היברידית עם 1000 כוח, זאת אומרת ״חובבי הנהיגה״ וכן בקרב הקהל הזה לרבים מהם אין הרבה אהבה לכיוון הנוכחי של ב.מ.וו מלבד ה Z4 הידנית. שם זה מרגיש להם כמו הב.מ.וו שהם אוהבים והם רואים בו כרכב שהכי מדבר לנהגים בליינאפ שלהם.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם
לפני 4 שעות, כוכב השחר כתב:

יכולתי לקבל אפורה 2025 עם אינטיריור אדום בכמה אלפי דולרים פחות, העדפתי ללכת על custom build 2026 ולקחת לבן. האפור נראה פצצה עם גג פתוח - ונראה גרוע עם גג סגור (כי אין מספיק ניגוד בין הצבע של הגג לאפור, דמיין לעצמך מכנסיים שחורים עם חולצה אפורה). הרכב מעולם לא יחנה עם גג פתוח, ז"א שב 90% מהזמן שאסתכל עליו \ אגיע אליו - לא אוהב את איך שהוא נראה. זה החלק הטריקי ברכבים עם גג מבד, הרבה מאוד צבעים פשוט לא עובדים עליהם. 

תיקון לגבי הבוקסטר - אני מקבל את ה Z4 ב $72,098 - בוקסטר בסיסית עולה $79,595 ואין שם הנחות. בשביל להתאים את הבוקסטר הבסיסית לרמת גימור של ה Z4 יוצאים בבערך $95,000 שזה פשוט מופרע למנוע 4 צילינדר טורבו. 

התמונה פשוט מעלפת. 

האם זה המיקום שלה? https://maps.app.goo.gl/pjjUZnKKq1G8ghig6

לא לקחתי את הגג בחשבון, אכן. אבל למה לרדת על איך שאני מתלבש.

נראה לי דקרת את הנ.צ בדיוק. התחלתי נסיעה אחריו איפשהו למטה, באיזשהו שלב עצרתי לתמונה וכשהמשכתי ראיתי אותו חונה במפרץ הזה ואמרתי זו הזדמנות לתמונה. בחור נחמד, קיבל את הרכב לא מזמן ויצא לטיול של שבועיים. הבאסה העיקרית היא שבאירופה הרכב מגיע עם עוד איזה particle filter שדי משתיק את המנוע, לא נשמע כמו הסרטונים מארה"ב, שזה חבל. אבל ממה שאני מבין לך את את הצרה הזו.

פורסם
לפני 5 שעות, Avia כתב:

לדעתי ב-M3 המצולמת הוחלף לגריל לא מקורי שקצת מעדן את המצב.

נכון, למרות שכבר שמעתי דעות שה M3 המדוברת אפילו יותר מכוערת מהמקורית

לפני 5 שעות, yoni162 כתב:

לא לקחתי את הגג בחשבון, אכן. אבל למה לרדת על איך שאני מתלבש.

נראה לי דקרת את הנ.צ בדיוק. התחלתי נסיעה אחריו איפשהו למטה, באיזשהו שלב עצרתי לתמונה וכשהמשכתי ראיתי אותו חונה במפרץ הזה ואמרתי זו הזדמנות לתמונה. בחור נחמד, קיבל את הרכב לא מזמן ויצא לטיול של שבועיים. הבאסה העיקרית היא שבאירופה הרכב מגיע עם עוד איזה particle filter שדי משתיק את המנוע, לא נשמע כמו הסרטונים מארה"ב, שזה חבל. אבל ממה שאני מבין לך את את הצרה הזו.

עצרתי כל כך הרבה פעמים בנקודה הזו, אחת המושלמות, במיוחד עם הנוף צפונה. בא לי לחזור. 

פורסם

לא יודע מה עובר על במו מבחינת עיצוב, מה שהם עשו לרוב הרכבים שלהם זה פשע נגד האנושות. 

בעיקר נשבר הלב על סדרה2

תתחדש @כוכב השחר, אני מבין את השיקולים, ובתור מי שמחזיק בהכי הרבה שעות על הרכב הכי מפגר שיש יכול להעיד שמקום שני אחרי האטום זו המזדה, בבירור. 

אם הייתי בנעליים שלך, הייתי מחליף את הרכב שלה ברכב אחר ומשאיר את המזדה, אבל לא בוכים על שמן שנשפך 😅

כמתבונן מהצד, שלגמרי מפרגן, אני מוצא קווי דמיון בין מהלך הקיימן ומהלך הז4. למה הפעם זה יהיה אחרת? 

(בטוח שזה יהיה סבבה בכל מקרה כי כשקונים טוב, בסוף מוכרים טוב, והמספרים די זניחים In the grand scheme of things)

אני בכלל חושב שאתם צריכים לבוא לבקר פה ולחוות מה קורה כשמוצאים תרופה לשדרוגיטיס (;

בתאריך 4.7.2025 בשעה 02:01, Doron_Z כתב:

אריאל אטום וכאלה שהולכים על אפס אחוז מיושב ו 100 אחוז טירוף

I resent the implication! 😳😂

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני שעתיים, oryo כתב:

אם הייתי בנעליים שלך, הייתי מחליף את הרכב שלה ברכב אחר ומשאיר את המזדה, אבל לא בוכים על שמן שנשפך 😅

כמתבונן מהצד, שלגמרי מפרגן, אני מוצא קווי דמיון בין מהלך הקיימן ומהלך הז4. למה הפעם זה יהיה אחרת? 

היא לא מסכימה למכור את הרכב שלה גם לא בשביל אותו רכב בליס. אני אומר לה "תקשיבי זה לא הגיוני את מקבלת $25K (ירידת ערך של $4.5K ב 3.5 שנים, wtf) מזומן לכיס ואז משלמת רק $250 בחודש על אותו רכב! זה כסף על הרצפה!" - נופ אין עם מי לדבר.

יש קווי דמיון בין הספיידר (לא קיימן!) לז4, אבל אני חושב שהפער הגדול הוא -

א' - היעדר החוויה המפוקפקת באירופה שהיה קשה לי להתנתק ממנה

ב' - שוק הז4 שונה מאוד משוק הספיידר. 10k מיילס בשנה בז4 זה non issue לעומת הספיידר שירצחו אותך במחיר על שימוש כזה

ג' - חצי מחיר +-?

אני אגיד משהו שרשמתי פה כבר בצורות שונות - יש חשיבות לתחושת אקסלוסיביות. אני רוצה להרגיש שיש לי משהו אקסלוסיבי - אני פשוט לא רוצה את כל המבטים עלי. הרכב שעשה את זה הכי מושלם מכולם היה הג'וליה תלתן, if you know you know. הספיידר היה קיצון לצד אחד, המיאטה קיצון לצד השני. מקווה שהז4 תהיה באמצע ויותר קרוב לג'וליה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, oryo כתב:

בעיקר נשבר הלב על סדרה2

הייתי באותה דיעה בהתחלה, אבל אחרי שראיתי כמה במציאות (ויש לא מעט באיזור לי), it kinda grows on you. אותו דבר עם הגריל של ה-4. 

לפני שעה, כוכב השחר כתב:

אני פשוט לא רוצה את כל המבטים עלי. 

זה. היכולת לא למשוך תשומת לב זה משהו מאוד אטרקטיבי (בעיני), ובאותה מידה לנהוג במשהו קצת מיוחד מבחינת יכולת. זוכר פעם שהסתובבתי ב-718 ביוון, בכפרים כולם הצביעו על הרכב והילדים לפעמים התחילו לרדוף 😅🤦‍♂️. והיא היתה סתם אפורה, לא איזה משהו צעקני.

פורסם
לפני 22 שעות, yoni162 כתב:

הייתי באותה דיעה בהתחלה, אבל אחרי שראיתי כמה במציאות (ויש לא מעט באיזור לי), it kinda grows on you. אותו דבר עם הגריל של ה-4. 

זה. היכולת לא למשוך תשומת לב זה משהו מאוד אטרקטיבי (בעיני), ובאותה מידה לנהוג במשהו קצת מיוחד מבחינת יכולת. זוכר פעם שהסתובבתי ב-718 ביוון, בכפרים כולם הצביעו על הרכב והילדים לפעמים התחילו לרדוף 😅🤦‍♂️. והיא היתה סתם אפורה, לא איזה משהו צעקני.

מסכים שהסדרה 2 החדשה grow on you מאוד מהר. הנה הרכש של חבר מאתמול (קנינו M240 ו Z4 מאותו איש מכירות, חוויה טובה סה"כ). איזה אוטו פצצה.

image.thumb.png.d9f569e27ea30b99501e7bf88013c855.png

• אהבתי 1
פורסם

אם פרארי יכולים להוציא עדכון לרומא ובהודעה הרשמית להכיר בביקורת על הממשק ולהצהיר שהם מחזירים את הפתורים הפיזיים אז ב.מו.וו יכולים להכות על חטא, לעשות קיווץ פנים לסדרה 4 ולהפוך את העולם למקום יפה יותר. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...