Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 41 דקות, discoTD5 כתב:

גם רכב שטח שעושה הרבה שטח, עדיין נוסע 90% מהזמן על אספלט, ורק 10% וגם כאן הגזמתי למעלה, בשטח. 

זה דבר שאומרים תמיד והוא כנראה נכון למרבית המשתמשים, כי הם גרים במרכז. זה פחות נכון למי שגר קרוב לשטח ומרבית הטיולים שלו לא דורשים 3 שעות לכל כיוון על כביש 6. בכל מקרה שאלתי הייתה לגבי אלו ששטח זה בכלל לא חלק מאורח החיים שלהם, לא מי שכן (בד"כ אפשר לזהות ע"פ מידת הג'אנט והצמיגים שהולכים ומידרדרים ממודל למודל). הם משלמים הון על שלדת סולם, הנעה כפולה, טרנספר, מיני בקרות, נעילות, עזרים, ניתוקים ושאר ירקות, מבנה שמושפע מזוויות גישה ונטישה ומשקל 2.5 טון -- דברים שלא ישתמשו בהם לעולם. הישראלי לא אוהב להיות פראייר אבל נוסע ברכב עם כל הטוב המיותר הזה בהרגשה שהוא לא. 

טוב, מיציתי...

• אהבתי 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חוזר לאיזו כתבה שקראתי לפני למעלה מ-20 שנה: מישהו עקב אחר גברים צעירים בבתי קפה ופאבים, ומצא כי כאשר נכנסת בחורה מצודדת הם מתחילים לשחק בסלולריים שלהם - וכך להפגין מה שיש להם (כמובן שתודה לאפל, היום כל הטלפונים נראים זהים ממרחק 2 מ׳). אז לגבי אותם אנשים הרכב הוא אותו צעצוע שנועד להפגין את עושרם/ן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, Jack457 כתב:

נשארה מוזרות אבל יותר מוסברת.

מוזרות אתה אומר...

תסתכל במבט-על על כל שוק הרכב העולמי, תראה "קרוסאוברים" שתפסו את מקומן של המכוניות ה"הגיוניות".

הרי למה לכל הרוחות להפוך איביזה צנועה ל"ג'יפ" (ארונה) שבה אתה משלם אקסטרה מחיר על... תדמית תכלס.

או אלנטרה/איוניק שהפכו לספורטאג' וכו' וכו', רכבים משפחתיים או קומפקטיים "על עקבים"

עם כל מיני מאפייני שטח שעולים הרבה כסף ברכישה ותחזוקה (צמיגים/דלק) ותורמים כמעט כלום ביומיום,

למעט אולי אפשרות נוחה יותר לטפס על מדרכה, או לעבור באמפר עירוני בעוד 5-10 קמ"ש. וואו...

אז מה?! - כולם מטומטמים? לא מבינים שזו תדמית בלבד? אז זה בדיוק זה. אנשים מוכנים לשלם הרבה כסף על תדמית.

וככל שידך משגת יותר אתה לא הולך על ה"כאילו" אלא על הדבר האמיתי,

ושיקפצו כולם אם אתה לא מנצל את יכולת השטח, או את ה 0-100 בשלוש שניות, אבל העיקר שהשגת משהו נחשק

ואז אתה נחשב בעיני עצמך ובעיני הסביבה כמצליחן,

ויש הרבה מאוד אנשים מסתבר שזה אחד הדרייבים החזקים בחיים שלהם תרתי משמע...

רואים את זה יפה גם בעולם הדו-גלגלי עם אלוף המכירות בהרבה ארצות,  BMW G/S 1300

שהוא אופנוע יקר מאוד, גדול, כבד, לא נוח לשימוש רגיל, ועם יכולות שטח שלך תנצל אותן עם בהמה של רבע טון,

ובכל זאת הוא מוכר ה-מ-ו-ן, ובהרבה ארצות הוא גם בראש טבלת המכירות הכללית, מעל קטנועים ואופנועים הגיוניים הרבה יותר.

סיבה אחת ויחידה - תדמית.  בא לי ואני יכול וסימן שהצלחתי ואני רוצה שכולם יראו וידעו.

פורסם

בועז, אתה טועה. ה״ג׳יפונים״ האלה יותר גדולים ויש להם יתרונות. למשל איביזה מול ארונה - לארונה תא מטען יותר גדול. וגישה יותר נוחה לספסל האחורי. הבדל משמעותי למשפחה עם ילדים.

אבל נושא השרשור הוא קבוצה שונה לגמרי של רכבים - גדולים, בזבזניים ולא עממיים, שפותח השרשור מטיל ספק בהתאמתם לצורכי הרוכשים אותם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מי שקונה גיפ 4*4 לא מסתכל על רכבים כמו האיביזה סטיישן או סאקלה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אבל הסברתי - הגובה משמעותי לגישה לספסל האחורי. יש לה משמעות כשצריך לטפל בילדים. לסקאלה (תכל׳ס - איביזה סטיישן) היתרונות שלה, במיוחד בגזרת הבגאז׳ - אבל חיסרון בגובה ובגישה לספסל האחורי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם ברנגלר או בלנד קרוזר קל יותר להכניס ילדים, אבל זאת לא הסיבה שרוכשים את הרכבים האלה.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כנראה פיספסתי את המיקוד...

כוונתי למה שנקרא Fashion and Passion,

אופנה (חברתית מוטורית) שמייצרת חשק לסוג הרכבים האלה.

לא אומר שאין להם יתרונות מסויימים, אבל האופנה הזו כ"כ גורפת

שהיא הולכת ומכחידה את הרכבים ההגיוניים יותר, המשפחתיות והקומפקטיות הקלאסיות.

פורסם

למה הם לא הגיונים?

הם מרשימים כן?

מרווחים? כן

נותנים FUN בהיבט של נסיעה בגובה.

הגיוני לדעתי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם הבנתי נכון

אנשים קונים ל"ק או רנגלר שמרגישים כמו משאית כדי ליסוע בכביש 100% מהזמן.

למה?

זו מהות השאלה בשרשור, ולא למה מעדיפים קרוסאוברים על מכונית נמוכה יותר והגיונית יותר. זו נראה לי באמת שאלה שנטחנה.

פות"ש תקן אותי אם לא הבנתי נכון.

פורסם
לפני 5 שעות, הרקוליטו כתב:

כמובן שזה בא עם מרכז כובד גבוה שאת הרוכשים זה לא עניין

רוב ההדיוטות ששיתפו אותי בבחירתם לקניית רכב מוגבה, אמרו שזה בגלל הבטיחות.

לאנשים אין הבנה בסיסית בפיזיקה. אלא אם בבטיחות הם התכוונו לשדה הראייה הטוב יותר...

פורסם

גם למסה יש משמעות, והרכבים האלה כבדים.

פורסם
לפני שעה, פריג'י כתב:

אנשים קונים ל"ק או רנגלר שמרגישים כמו משאית

הקהל של הרנגלר הוא לא הקהל של הדינפנדר והוא לא הקהל של לנדקרוזר. 

זה פשוט לא אותו קהל.

הדיפנדר, אפילו הבסיסי עם קפיצי סליל, מגהץ את הכביש כמעט כמו מכוניות סאלון יוקרתיות. לא קורולה או סיל. זה בעצם דיסקברי 6 והוא רכב ממכר. 

הרנגלר פונה לקהל אחר. אין הרבה נשים שונהגות בו. יש, אבל לא הרבה. בגירסתו הקצרה הוא רכב אופנתי. אם יש לכם כזה, תחנו אותו רחוק

הלנדקרוזר הוא שונה משני הקהלים האחרים. הוא מספק סביבת מחייה קלה להסתגלות, שבעה מקומות, תדמית, הידיעה שאתה יכול לרדת איתו לשטח, ובעיקר שמירת ערך מצוינת. 

• אהבתי 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני לא הבנתי איך אתה יודע מי יורד לשטח ומי לא. על סמך מה? המראה? מקום המגורים? זה לא אומר כלום. 

אם תראה את הפורסטר שלי, את הגרנד צ'ירוקי של אשתי, דיסקו 4 של גיסי או את הגלדיאטור של חבר טוב אתה אתה חושב שאתה יכול לנחש מי מהם יורד לשטח ומי לא? אין לך סיכוי. (רמז - כולם עשו שטח ברמה כזו או אחרת).

וכמו שדיסקו אמר, גם אלה שעושים לא מעט שטח נמצאים רוב הזמן על הכביש.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...