Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שאני נשמע יותר מדי כסניגור של סוויצ' אבל לא כך המצב. אני סבור שיש לי יותר נסיון איתם מלרוב הכותבים כאן, ואני מדבר ממידע אישי וישיר - גם כשאני מכרתי רכב, גם כששלחתי כמה חברות למכור דרכם רכב (לבחורה אחת הם פסלו את הרכב) וגם כששני אנשים קרובים אלי נשלחו לשם מטעמי לרכוש רכב.

לעניין הבדיקה לפני קניה - אם אני מוכר רכב - פעם אחת סוויצ' לקחו את הרכב למכון בדיקה מטעמם. זה הרכב שלי. אין מצב שאני מאפשר עכשיו לכל דיכפין לקחת את האוטו שלי למכון בדיקה מטעמו. מי ילווה אותו למכון? מי ינהג ברכב עד המכון? אח"כ למוסך של חבר של בנדודה של אמא שלכם מהעבודה, ואח"כ לפחח שאתם מכירים בטירה, ובסוף לאבא של החברה שלכם שהוא מבין במכוניות, ועוד ועוד - אין לזה סוף. לא מתאים לכם - אל תקנו את האוטו שלי.

במאמר מוסגר - לפני כמה שנים אני כבר לא זוכר אם זה היה בעיתון כלשהו או בטלוויזיה, אבל לקחו רכב תקין לבדיקה בכמה מכונים שונים. כל מכון הצביע על תקלות שונות ברכב. מי צודק?

למקרה שבגללו פתחתי את השרשור הזה - ראיתנו את טופס הבדיקה. לאחר הקניה הקונה לקח את האוטו למוסך רון, וזה אישר בלי לראות את הבדיקה, כי מצב האוטו הוא בדיוק כפי שתואר בבדיקה.

בתור מוכר, וכולכם מכירים את השרשורים כאן "מכרתי את האוטו אתמול ועכשיו הקונה בא אלי בטענות ורוצה כסף בחזרה", מהרגע שהעברתי בעלות - האוטו של הקונה. נתתי לו את הזמן לעשות מה שבא לו.

בסוויצ' יש לכם 5 ימים להתחרט, וגם אם מישהו מזעיף אליכם פנים בטלפון, עדיין כל מי שהתחרט קיבל את כספו חזרה. מול מוכר פרטי, סליחה על העבירה על חוקי הפורום אבל התגובה האפשרית היחידה היא "פחחחחח". אם תראו את הכסף חזרה זה יהיה אחרי סבב ארוך בבית משפט, וגם אז לא בטוח שתראו את כל הכסף בחזרה, אלא את חלקו.

סוויצ' נותנים חצי שנת אחריות לרכב. אתם מכירים מוכר פרטי שנותן כזו אחריות? אל תשוו מול מגרשי ליסינג - מכוניות סוויצ' הן פרטיות ולא ליסינג.

לעניין העמלות - עברתי עכשיו על האתר של סוויצ' - ואכן העמלות לא רשומות כפי שהייתי מצפה ולטעמי הדבר דורש תיקון.

המבחן של סוויצ' הוא מבחן ארוך טווח של עמידה בשביעות רצון לקוחות (ואי אפשר להגיע ל 100% שביעות רצון גבוהה של לקוחות), מבחן האמינות שלהם הן בהתחייבות להחזר ללא שאלות והן בקיום האחריות של החצי שנה שהם מבטיחים. אם בשתי הנקודות האחרונות הם ינהגו כפי שהם מצהירים ולא כמו סוחרים סוג ז' - מובטחת להם הצלחה גדולה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפשר להבין מדוע סויטש מונעים בדיקה מקדימה, אין שום סיבה הגיונית שרכב יעבור ממכון בדיקה אחד למשנהו.

לכל מכון יש הערות שונות ומשונות (שנועדו להגן מפני תביעות עתידיות), זה לא משנה אם הרכב במצב מעולה.

דבר נוסף,

כמו שדיסקו ציין, הרכבים עוברים סינון ראשוני, זה יתרון לא מבוטל שחוסך זמן וכסף לקונה.

בעסקה שהם מציעים יש , אחריות ואפשרות החזרה,

לדעתי הההצעה היא הוגנת וטובה.

נ.ב.

בקשר לכל ה"מתלהמים",

אף אחד לא הכריח אתכם לקנות שם, אתם מוזמנים "להנות" ממוכרים פרטיים.

-

פורסם
1.

3. הם מראים לך באתר את הרכב מכל זווית אפשרית עוד לפני שבאת לראות, מסמנים כל דבר שנראה להם לא טוב בעין, כולל צמיגים שאפשר לראות שהם "גמורים" בלי להזמין פגישה בכלל, מראים לך בדיקה של הרכב, נותנים אחריות ואופציית החזרה, באמת שאני לא רואה איך הם יכולים להיות יותר שקופים מזה

(ולא, אל תענה לי "שיתנו לקחת לבדיקה", זה נוגד סעיף 1 ו 2)

סעיף 3 פשוט כשל במבחן המציאות. אנא קרא מה שכתבתי שתי תגובות לפניך!

פורסם

ניתן להבין שבאמצע תהליך רכישה שאני מלווה יש לי בטן מלאה על העסק.

יחד עם זאת, הבדיקה שהרכב עובר היא די סטנדרטית. ברכב הספציפי ציינו שהוחלף מכסה מנוע, והמוכר הבטיח לשלוח דו"ח שמאי עם תמונות.

סוויץ' החליטה מסיבות תפעוליות שלא לאפשר לקחת לבדיקה חיצונית, וזה די הוגן יחד עם אפשרות ההחזרה.

עדיין אני בדיעה שאפשרות ההחזרה היא מעין פלצבו פסיכולוגי. כרגע עומד חלקית במבחן המציאות (כלומר רכב אחד כן הוחזר בשורה התחתונה לאחר יותר מחמישה ימים אם אני זוכר מה שקראתי, אבל האפשרות הזאת היא די תאורטית, לא כמו רכישת מזרן לניסיון).

האחוז וחצי זה אותיות קטנות, פשוט לא מפרסמים את מחיר המוצר ואני לא יודע אם זה חוקי. לא מדבר על תשלום העברת בעלות.

לטובה אציין שלא ביקשו שום מקדמה, שזאת רעה חולה בתחום. בעקרון לאחר שראית רכב, אם אתה מעוניין עליך להעביר את התשלום (ולהתפלל שלא יהיו חגים וימי שישי באמצע).

אני מבין שמנסים להביא תרבות חדשה (מודל) לארץ, כמו אוטוסנטר בזמנו. הביצוע בנתיים די מזרחי תיכוני.

• תוכן חדש...