Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

על פניו, הכי קל זה להתקין מזגן הכי קטן שיש עם יחידה חיצונית במרפסת. גיליתי שמאוורר תקרה במרפסת ממש משפיע לטובה על הטמפרטורה שם, גם בשמש ישירה. מניח שזה יכול להועיל גם לסילוק החום שיצא מהיחידה החיצונית.

מזגן נייד זה טוב בעיקר למי שגר בדירה שכורה ומוגבל לשינויים בדירה.

פתרון יותר אסתטי יהיה להוסיף תעלה המזגן המרכזי למחסן דרך הקיר המשותף, אבל זה תלוי במבנה המערכת. אם אין תעלה קרובה לקיר של המחסן, זה יראה מוזר.

פתרון יותר יצירתי יהיה לחבר בין הסלון למחסן ע"י שבירת הקיר המשותף, הגדלת הסלון ויצירת פינת עבודה שהיא חלק מהסלון אבל זה כבר חתיכת שינוי בדירה שיעלה הרבה כסף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 20 דקות, SlowRide כתב:

פתרון יותר יצירתי יהיה לחבר בין הסלון למחסן ע"י שבירת הקיר המשותף, הגדלת הסלון ויצירת פינת עבודה שהיא חלק מהסלון אבל זה כבר חתיכת שינוי בדירה שיעלה הרבה כסף.

אם כבר נכנסים לעבודות כאלה, הרבה יותר פשוט לחצוב ולקדוח כמה קירות ולהוציא צנרת מהמזגן הזה למרפסת שרות ושם להתקין את היחידה החיצונית הנוספת, אבל אין כוונה לבצע שינויים ועבודות בסדר גודל כזה.

פורסם
לפני 15 שעות, Buki כתב:

שלום, 

אפשריות:

1 מזגן עילי רגיל כשאר היחידה החיצונית תמוקם במרפסת שמש. זה בניין די חדש אז אסור לתלות מזגנים על הקיר החיצני של הבניין אבל אם היחידה החיצונית תהיה בתוך מרפסת שמש ולא תיראה מבחוץ זה בסדר. 

חסרונות - תופס מקום במרפסת שמש ומפזר אוויר חם בתוך המרפסת. 

יתכן שמזגן 12.000BTU גם במהירות מפוח הכי נמוכה יהיה חזק מידי לחדר כזה קטן, לא בטוח. 

זו האפשרות הכי סבירה לדעתי מאלו שציינת פה.  נושא פיזור האוויר החם במרפסת, אם היא פתוחה- מה זה משנה לך? אם היא לא, זה כבר סיפור אחר. 

האם מישהו צפוי להיות במרפסת הזו בזמן השימוש שלך בחדר? אם לא, הכל טוב. אם כן, זו כבר בעייה אחרת. 

לפני 15 שעות, Buki כתב:

2. מזגן נייד. 

היה לי בעבר. זה לא פתרון יעיל במיוחד, ממליץ לך לרדת מזה. יכול להיות שהיעילות השתנתה לאורך השנים, ושהטכנולוגיה השתפרה, אבל כל עוד המזגן לא היה צמוד אלי לא ממש הרגשתי אותו. והוא בכל מקרה יוציא אוויר חם למרפסת , אז כבר עדיף את העילי שם.

לפני 15 שעות, Buki כתב:

3. לפתוח פתח מהסלון, שם יש מיזוג מרכזי. לדעתי ללא תעלה יעודית עד לפתח הזה מהמיני מרכזי, היעילות של הפתרון הזה תהיה נמוכה ביותר. 

אני לא יודע לגבי היעילות, אבל אם תוסיף מאוורר שימשוך אוויר מהסלון על פתח התעלה, זה יהיה סביר לגמרי. 

ה"סדנה" שלי, חדר 2.7*2.8 - בערך אותם 7 מ"ר שלך, עם חלון. אין לי שם מזגן. אני עובד שם רק עם מאוורר. בקיץ זה לא תמיד מספיק, אבל זו עבודה פיזית, ואני מתחמם מהר. כל שאר הזמן, המאוורר לחלוטין מספיק. אם הוא יונק אוויר קר, אז בכלל אמור להיות טוב. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יועץ מיזוג היה מתעניין גם באיכות הבידוד של המחסן/חדר ואם החדר נמצא תחת שמש ישירה,

תידרש עוצמה מוגברת לתנאים כאלה.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 7 דקות, ברווז כתב:

זו האפשרות הכי סבירה לדעתי מאלו שציינת פה.  נושא פיזור האוויר החם במרפסת, אם היא פתוחה- מה זה משנה לך? אם היא לא, זה כבר סיפור אחר. 

האם מישהו צפוי להיות במרפסת הזו בזמן השימוש שלך בחדר? אם לא, הכל טוב. אם כן, זו כבר בעייה אחרת.

העניין הוא פחות פיזור אוויר אלא יותר השטח הפיזי שהיחידה החיצונית תתפוס במרפסת. 

היא צריכה להיות מותקנת נמוך בתוך המרפסת בגובה הרצפה או קצת מעל, על מנת שלא תיראה מבחוץ. 

צריך לשמור רוווח 40 ס"מ בין היחידה לקיר ולפני היחידה צריך להשאיר שטוח נקי מספיק גדול שלא יהיה קצר אוויר  (ההוראות מדברות על 2 מטר).

• תוכן חדש...