Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לפני כשנתיים רכשתי רכב חדש מתוך כוונה להחזיק בו לפחות 6–7 שנים. לאחרונה התחלתי עבודה חדשה שבה אני מקבל רכב צמוד בליסינג מלא על חשבון המעסיק, ואין לי אפשרות לוותר עליו או לקבל תמורתו פיצוי כספי.

אני מעוניין להעביר את הרכב לשימוש של אמא שלי, כמובן בצורה חוקית לחלוטין וללא שום "קומבינות".

השאלה שלי היא איך זה עובד מבחינת בעלות ורישוי:
האם קיימת אפשרות שהיא תשתמש ברכב ותבטח אותו כנהגת עיקרית, מבלי שאעביר את הבעלות בפועל כדי לא להוסיף "יד" ברישיון הרכב?

מבחינת דוחות וכדומה אין בעיה, אם יהיו עבירות הן יטופלו על ידה.

תודה מראש.

פורסם

כן, לא צריכה להיות. הורי נסעו הרבה שנים בכלי רכב שנרכשו כחדשים על ידי והועברו אליהם אחרי כמה שנים. חלקם גם חזרו אלי אחרי כמה שנים של שימוש על ידם.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 2 דקות, zvit כתב:

כן, לא צריכה להיות. הורי נסעו הרבה שנים בכלי רכב שנרכשו כחדשים על ידי והועברו אליהם אחרי כמה שנים. חלקם גם חזרו אלי אחרי כמה שנים של שימוש על ידם.

אחלה,
האם היית צריך להיות מעורב בתהליך הביטוח של הוריך?
או שהם יכולים פשוט לנהג פוליסה משלהם כאילו הרכב רשום על שמש? 

פורסם

הפוליסה היתה על שמי - הם היו הנהגים העיקריים. יתכן שניתן גם לבטח על שמם  - אין לי מושג.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

אתה לא צריך להעביר בעלות. העברת בעלות במקרה כזה מוסיפה יד.

לדעתי הכי פשוט שהפוליסה אכן תהיה על שמך כאשר הנהג העיקרי יכולה להיות אמא שלך, אפילו נקוב בשם וזה עשוי גם להוזיל כמה שקלים.

אם יהיה מקרה ביטוחי חו"ח לא יוכלו להתנער בשום דרך.

רק נשאר עניין הטסטים שמי שמבצע (היא, או מוסך למשל אם אתה לא המבצע) עדיין צריך להצטייד בתעודת זהות שלך וייפוי כוח, לא אישיו.

וכמובן דוחות אוטומטיים, כבישי אגרה ללא מנוי, קנסות חניה וכו' יגיעו רק אליך.

פנגו אין בעיה היא יכולה לעשות בלי להיות בעלת הרכב.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 2 דקות, פריג'י כתב:

אתה לא צריך להעביר בעלות. העברת בעלות במקרה כזה מוסיפה יד.

לדעתי הכי פשוט שהפוליסה אכן תהיה על שמך כאשר הנהג העיקרי יכולה להיות אמא שלך, אפילו נקוב בשם וזה עשוי גם להוזיל כמה שקלים.

אם יהיה מקרה ביטוחי חו"ח לא יוכלו להתנער בשום דרך.

רק נשאר עניין הטסטים שמי שמבצע (היא, או מוסך למשל אם אתה לא המבצע) עדיין צריך להצטייד בתעודת זהות שלך וייפוי כוח, לא אישיו.

החלפת ההנהג הראשי בפוליסה פחות רלוונטית.
אני בערך בן 100 ואימא שלי בערך בת 150 שתהיה בריאה 😁.

יותר מעניין אותי נושא בעלות הפוליסה במידה והיא תתבע את הפוליסה והאם העבר הביטוחי שלי יפגע,  לגבי טסים יפוי כוח וכל זה, לא בעיה בכלל.

אני כמובן אבדוק עם חברת הביטוח אם היא יכולה לעשות פוליסה על שמה למרות שהרכב על שמי.

• מצחיק 2
פורסם

כן, אם היא תתבע את הפוליסה - העבר הביטוחי שלך יפגע.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אצלי במשפחה כמה וכמה פעמים הועברו מכוניות ממני להורים ובחזרה, אף פעם אף אחד לא חשב להעביר בעלות. 

בטסט צריך להציג תעודת זהות של הבעלים הרשומים אבל לרוב מסתפקים בצילום ולא צריך את המקור עצמו. 

בעיה מסויימת יכולה להיות רק כשצריך להוציא תו חניה עירוני.

עירייה דורשת רישיון רכב על שם המבקש תו חניה עם כתובת מגורים שהיא באותה עיר  (או אישור  שימוש ברכב חברה אבל זה לא קשור).

בחלק מהמקומות אפשר לקבל תן חניה על  רכב שהוא לא על שמך עם כל מיני תצהירים ובחלק אי אפשר.

אז כדאי לבדוק את זה.

לפני 5 דקות, chrono כתב:

זיקה מספיקה.

לא צריך שום זיקה, כל אחד יכול  לבטח כל רכב, גם אם הוא של בן אדם זר לחלוטין. 

• מעניין 1

פורסם

זה לא מדויק. זיקה כן נדרשת בביטוח - פשוט בד"כ לא מוודאים אותה כשהיא ברורה. אחרת, מה מונע ממך למצוא מישהו עם עבר עשיר בתאונות ורכב יקר, לקחת את מס' הרישוי של הרכב, לבטח אותו על כל נהג, ולחכות שיעשה תאונה קשה?

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 32 דקות, yahaga כתב:

אפשרות נוספת היא להוסיף את האם כבעלים נוספים ברישיון.

זאת העברת בעלות לכל דבר ועניין ומוסיפה יד. ניתן להוסיף רק בן/בת זוג ללא הוספת יד.

• אהבתי 2

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני כשעה, chrono כתב:

זה לא מדויק. זיקה כן נדרשת בביטוח - פשוט בד"כ לא מוודאים אותה כשהיא ברורה. 

כמה פעמים עשיתי את המלך הבא:

קבעתי שאני קונה רכב מסויים, כבר בדקתי אותו וסיכמתי על כל הפרטים, העברת בעלות נקבעה ליום מסויים. 

יום או יומיים לפני, ביטחתי את הרכב הזה (פוליסה על שמי כמובן) כאשר הרכב רשום עדיין על שם המוכר. אף אחד לא שאל שאלות. 

לפני כשעה, chrono כתב:

אחרת, מה מונע ממך למצוא מישהו עם עבר עשיר בתאונות ורכב יקר, לקחת את מס' הרישוי של הרכב, לבטח אותו על כל נהג, ולחכות שיעשה תאונה קשה?

מודה שלא הבנתי את המשפט הזה. 

• מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...