Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כולם

אתמול סיימתי החלפת משולשים, מוטות קישור ותפוחי הגה לאלטו המדוברת של חבר.

תאמינו לי, רכב לא מטופל כזה לא ראיתם, ועוד תשתאו איך הוא עבר טסט לפני שבוע וחצי.

החבר הגיע אליי עם רעשים בבאמפרים ומהמורות. בדקתי משלושים - גמורים לגמרי. תותבים קרועים, תפוחים מפורקים ללא גריז. יחד איתם מוטות קישור שגם אצלם המצב דומה וכן תפוחי הגה.

החבר בדק במוסך - החלפה של כל אלה היתה אמורה לעלות לו יותר מ1700 זוזים בפירוט הבא:

משולשים: 450 ליח' * 2 = 900 ש"ח

מוטות קישור: 240 ש"ח ליח' * 2 = 480 ש"ח

תפוחי הגה: 200 ש"ח ליח' * 2 = 400 ש"ח.

יחד: 1780 ש"ח.

כל הציוד שקניתי עלה 500 ש"ח, עבודה עוד 750 ש"ח על הכל סה"כ 1250 ש"ח - 530 (!) ש"ח פחות מהמוסך.

המצב של החלקים היה גרוע: משולשים לא הצלחתי להוציא עד שלא הבאתי במיוחד חולץ בול ג'וינט (ל.כ., 128 ש"ח). הברגים היו אכולים לגמרי והייתי צריך לפרק נאבה כדי לנסר את הברגים ולחלץ את המשולש. לצורך פירוק הנאבה הייתי צריך לפרק את הברגים שמקשרים לבולם, צירייה, מוט הגה, חיישן ABS, קאליפר וצינור ברקס. סיוט של החיים.

מוטות קישור פורקו בקלות יחסית, עם הרבה WD-40 כנ"ל תפוחי הגה.

עכשיו שאלה: איך הבול ג'וינטים נדבקים ככה? שייפתי טוב טוב את התושבות שלהם לפני שחיברתי מחדש. לא עושים את זה במוסכים? האם הגריז מדביק את העניינים?

מזלי שיש לי את כל הכלים לעניינים האלה שקניתי עם הזמן. בזכות מאור30 אני חוסך לעצמי מאות אם לא אלפי שקלים בשנה על טיפולים.

אגב, ל.כ. מפתיעים במחירים שלהם. לא ציפיתי.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

פות"ש, הפער שהצגת לא כזה גדול.

אתה לא לקחת מע"מ מהחבר מה שהמוסך מחוייב על פי החוק.

המחירים שהצגת זה מחירים של חלפים תחליפיים. האם המוסך נתן לו הצעה של חלקים חליפיים או מקוריים?

אם מקוריים אז אתה יותר יקר מהמוסך כי אתה לא שילמת מע"מ ועבדת בשחור( עבירה פלילית), שמת חלקים זולים ופחות איכותיים ועכשיו אשאל שאלה שכל אחד שעושה עבודה למישהו ( לא משנה אם בכסף או בחינם), מה קורה אם חס וחלילה קרה משהו ופגעת ברכב או יותר גרוע בבן אדם כתוצאה מהעבודה שעשית? מי לוקח את האחריות על כך? האם תישן טוב בלילה אחרי זה?

לפעמים לישון טוב בלילה שווה כל שקל.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

אם אני קורא נכון ולעניות דעתי אני קורא נכון....המחיר של המוסך שנמסר ע"י פותח השרשור זה ללא עבודה אלא חלקים בלבד כךשהפער היה נהיה 1000₪ ואולי יותר.

לא שאני מצדיק לעבוד ללא מע"מ/שחור, לא יודע אילו חלקים הוצעו במוסך ואילו פותח השרשור שם, רק לשם הבהרה.

Sent from...somewhere

פורסם

עכשיו שאלה: איך הבול ג'וינטים נדבקים ככה? שייפתי טוב טוב את התושבות שלהם לפני שחיברתי מחדש. לא עושים את זה במוסכים? האם הגריז מדביק את העניינים?

רק לפי השאלה הזו ניתן להבין שאין לך לא ידע ולא ניסיון במכונאות.

לשייף תושבות של בולג'ויינטים?! הוא בנוי בצורת קונוס שכל מטרתו הוא מרכוז מדוייק ותפיסה בתושבת, בוודאי שלאחר פתיחת האום צריך לחלוץ את הבולגו'יינט ולשם כך נדרש הפעלת כוח בין אם ע"י חולץ ייעודי ובין אם בשיטה שהרוב משתמשים ע"י מכת פטיש.

האם ביצעת לרכב כיוון פרונט אחרי כל העבודה?

נראה לך שעבודה כזו היא חוקית גם עבודה ללא הסמכה(או במסגרת מוסך מוסמך) וגם קבלת כסף ללא תשלום מעמ?

ומה קורה באמת עם האחריות, אתה תיקח אחריות על כל מה שעשית ותוכל להיות בראש שקט שהכל בוצע כהלכה ולא תיגרם תאונה?

פורסם

אחת ההודעות המוזרות בפורום שראיתי אי פעם...

מה מטרת הפוסט?

להתייעץ לפני עובדה? זה כבר לא.

תיעוד מצולם של תהליך העבודה? אין פה תיעוד.

להציג מחירים יקרים של עבודה במוסך?

גם לא, בתוספת מע"מ יצא הבדל של 250 ש"ח ובטח הושקע הרבה יותר שעות ממה שהיה לוקח למוסך, אז גם זה לא.

פירסום עצמי, למרות שזה אסור?

גם לא, ככה לא מפרסמים.

אין לנו בעיה עם עבודה עצמית כל עד זה נעשה בצורה מושכלת ולא למטרת רווח אבל הפוסט הזה חורג מכל נורמה מקובלת בפורום ואני באמת לא מצליח להבין בשביל מה פורסם.

פורסם

אם אני עוזר לחברים, אני גובה תשלום בבירה ופיצה.

למרות שבד"כ, אני עובד איתם על הרכבים שלהם והם איתי על שלי.

באופן כללי, אני מעדיף לעזור לידידות, כי אחרי הפיצה יש סיכוי לא רע לקינוח.

אבל מה זה קשור?!

ברור שלעשות לבד זה זול יותר וברור שאתה תאכל יותר חרא במתלים במצב הזה, כשאין גומיה לשכך את התנועות אז הבולג'וינט חובט את עצמו פנימה עם כל מכה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כל הציוד שקניתי עלה 500 ש"ח, עבודה עוד 750 ש"ח על הכל סה"כ 1250 ש"ח - 530 (!) ש"ח פחות מהמוסך.

האם יכול להיות שלא הבנו נכון את מה שהוא כתב..

הוא כתב ציוד שהוא קנה 500 ש"ח, כלומר 500 ש"ח הוא קנה כלי עבודה ולא חלקים.

750 ש"ח זה החלקים וזה אולי קצת יותר הגיוני.

עדיין לא ראינו תגובה של פותח השירשור על הלינץ שמתבצע פה..

אבל הכל פתוח

פורסם (נערך)

זה לא משנה ומה שאתה טוען לא הגיוני משום שהוא אמר שעלה 500ש"ח פחות מהמוסך, מה שלבסוף התברר כלא נכון כי לא נגבה תשלום מעמ" מהלקוח וכו כמו שטענו קודם.

והאמת היא שזה ממש לא משנה אם הוא הרוויח כסף או לא וזכותו לגבות כל סכום שירצה גם אם מנוגד לחוק בעיה רק שלו בלבד. אבל הבנאדם עשה עבודה שהוא לא יודע ואין לא מושג כיצד החלקים בנויים ומורכבים ברכב כמו הטענה עם הגריז, כאן נכנס למשווה הפאן הבטיחותי ממדרגה ראשנה והמצפון שמה ויקרה מקרה מצער כתוצאה מהעבודה שהוא ביצע ללא ידע וניסיון, אבל היי הוא "חסך" 500 ש"ח ועבד יום שלם ורכש כלי עבודה והסתבך עם חילוץ ברגים ובולגויינטים מה שבמוסך היו פותרים בזמן קצר כי שם יש את המענה לכלים מיוחדים בהישג יד, ורק על זה יש לי לומר למה במוסך עולה יותר ב 500ש"ח כי יש לו את הכלים והניסיון ואת התעודת הסמכה ואת העובדים ועל זה מוסך משלם המון כסף. וזה שווה להכניס את הרכב למוסך כמה שקלים יותר אבל בראש הרבה יותר שקט(כמובן למוסך מומלץ)

וכמו שהכותרת של האשכול אומרת כבר הכל... עבודה שהסתבכה. והוא מודה במילים "סיוט של החיים".

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

חברים שבוע טוב

מס' הבהרות:

1. החלקים שנקנו הם חלקים יפניים וטורקיים (משולשים) ולא זבל סיני.

2. כסף על עבודה לא נלקח מהחבר, בחישוב של שעות עבודה של המוסך זה 3 שעות כפול 250 שקל שהם גובים.

3. השיוף של התושבות היה שיוף עם מברשת כדי להוריד שאריות של זבל שנשאר דבוק וחלילה לא של הברזל עצמו.

4. ידע יש, כלים יש, אני לא טיפש. אני לא מבצע דברים שאני לא בטוח ב100% שבוצע.

5. בסך הכל התשלום של חבר שלי היה רק על חלקים - 504 שקלים.

6. הגזמתם עם התגובות הקוטלות. אולי לא ניסחתי נכון, תשאלו. אל תקטלו...

7. הרכב עבר כיוון פרונט ונוסע כמו חדש. אין זכר לרעשים שהיו.

• רעיון טוב! 1

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תוכן חדש...