Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

תמונות מדהימות. יש לי אח שנשוי לנורבגית וגר כבר שנים באוסלו ועדיין לא טרחתי לבקר. אולי צריך לשנות את זה… 

כמובן שיש להם טסלה ולכל מי שהוא מכיר שם חברים ובני משפחה של אשתו יש רכב חשמלי (למרות שאין להם ספציפית עמדה בבניין שגרים בו בשכירות) כי רק מטורפים שם מחזיקים עדיין בנזין עם כל ההגבלות/רגולציות הדרקוניות והתמריצים שמשקיעים ברכבי חשמל. 

יש רכבים מעניינים בכלל להשכרה או שזה רק יאריסים למיניהן וחשמליים? נראה מקום מדהים לטיול נהיגה עם רכב ספורטיבי נורמלי. 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם

מצד אחד, בא לי לחוות חוויה כזו בכביש

מצד שני, אני מפחד שזה יכול לגרום לחוייה בכבישים שלנו להרגיש עוד יותר גרועה. 

דילמה

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Doron_Z כתב:

תמונות מדהימות. יש לי אח שנשוי לנורבגית וגר כבר שנים באוסלו ועדיין לא טרחתי לבקר. אולי צריך לשנות את זה… 

כמובן שיש להם טסלה ולכל מי שהוא מכיר שם חברים ובני משפחה של אשתו יש רכב חשמלי (למרות שאין להם ספציפית עמדה בבניין שגרים בו בשכירות) כי רק מטורפים שם מחזיקים עדיין בנזין עם כל ההגבלות/רגולציות הדרקוניות והתמריצים שמשקיעים ברכבי חשמל. 

יש רכבים מעניינים בכלל להשכרה או שזה רק יאריסים למיניהן וחשמליים? נראה מקום מדהים לטיול נהיגה עם רכב ספורטיבי נורמלי. 

כן כמובן שיש הרבה רכבים חשמליים, כי ככה הממשלה דוחפת. אבל עדיין יש הרבה רכבי בנזין, גם ישנים, וגם דיזל. הרבה קמפרים. אנשים נוטים להחזיק שם רכבים להרבה שנים.

אז באמת לא חסר בנזימים למינהן.

מה שכן יש הרבה מקומות להטעין בדרכים. הייתי בשום מקום, במגרש שיש בו איזה 30 עמדות של טסלה ועוד 20 אחרות. כמובן צמוד לפונדק דרכים חמוד.

רוב ריכבי העבודה של חברות זה הבאס החשמלי של vw.

אני השכרתי בעיירה קטנה, מניח שבשדה תעופה או אוסלו יהיה יותר מבחר. מכן שהכול כמעט אוטו, ידני נשאר רק למסחרי או ספורטיבי. למרות שלפי דעתי רכב ספורט בנורווגיה די מיותר בטיול. גם ככה אסור לנסוע מהר ולא שווה.

וגם כל הקטע זה להנות מהדרך גם ב 60 קמש.

את הספורט הם שומרים למסלולים ולספורט המוסדר.

עכשיו חזרתי מטיול אופניים. יש פה המון אופני E.

אסל בניגוד לישראל חייסים תמיד לדווש והמנוע שם לעזור.

ואם לטייל פה עדיף ביוני, עוד לא חופש בית ספר והכול יותר פנוי. הימים מאוד ארוכים, אין כמעט חושך. אבל לקחת בחשבון שיכול להיות גם גשום מאוד.

20260609_203127.jpg

עריכה אחרונה על ידי לירון .ה.
  • אהבתי 3

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

רק זיכרונות טובים מהחופשה שם, יעד נפלא לחופשה. אצלנו בכלל היה מזל מטורף - כמעט בלי גשם ובשיא עונת האוכמניות.

מוטוריקה אין שם.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 8 שעות, hans כתב:

מוטוריקה אין שם

יכול להסביר?

כי אני חוויתי נשנוא אחר לגמרי.

יאריס 2005

פורסם

נורווגיה אחת היפות ביותר...!

יש להשכיר מכוניות רציניות יותר.  הייתי עם BMW סדרה 3. אבל, כפי שרשם פות"ש, חווית הנהיגה היא בעיקר מאיכות התשתיות, הכבישים הריקים והנופים המטורפים והבלתי נגמרים. רוב רובם של הכבישים שכתייר תרצה להיות בהם מוגבלים ל 60.

הצורך במכונית טובה, נובע מהעובדה שנוהגים שם המון (אם באמת רוצים לטעום ממה שיש למדינה הזו) ועדיף עם מכונית שתהיה נוחה.

פורסם

זה נכון נוהגים המון. אבל יש לציין את התשתית המדהימה של נקודות עצירה מוסדרות שיש לאורך כל דרך. אז אפשר לעשות הרבה עצירות להתרענן, ואין בעיה של עייפות.

נ.ב בגלל התחזרות השקל, המחירים פה ברובם  ז6ולים מישרל!

יאריס 2005

פורסם
בתאריך 9.6.2026 בשעה 18:06, לירון .ה. כתב:

נסעתי לאוסלו, האוטובוס הבין עירוני היה חשמלי לגמרי.

ביקרתי בחלק הכפרי של המדינה לפני כמה שנים ויצא ליד לדבר על זה עם נהג אוטובוס מקומי. הוא טען שהממשלה הנחתה בשלב מסויים להעביר את כל הצי לחשמלי, מה שיצר בעיה אצל היצרנים המעטים באירופה שהיה להם מה להציע בתחום ולא עמדו בקצב. אי לכך, הסינים נכנסו חזק לשוק הסקנדינבי וכיום יש שם כמות מפתיעה של Yutong וכו' - עם כל התקלות והבעיות הנלוות שזה גורם לנהגים ולבעלי חברות ההיסעים. 

מקום מוזר כל האזור הזה, עם יותר מדי התערבות ממשלתית בחיי היומיום. באמת נחמד לחופשות אבל אני לא חושב שהייתי רוצה לגור שם, אפילו בלי קשר למזג האוויר. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 שעות, לירון .ה. כתב:

יכול להסביר?

כי אני חוויתי נשנוא אחר לגמרי.

אחדד - לנסוע מהר בכבישים מפותלים... זה פשוט לא יכול לקרות, שלא לדבר על הגבלות המהירות. אה, וכבישי האגרה, אאוץ'. לא הפריע לי אישית, הייתי בחופשה ונהניתי בכל רגע מהנוף.

לגבי מחירים/עלויות - היה יקר יותר מישראל ב-2023, מה שאתה מספר לא מפתיע אותי, הפכנו ליקרים פה בצורה בלתי פרופורציונלית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

פעם נורווגיה הייתה בין המדינות היחידות שהרכבים היו יקרים מישראל. היום, הרכבים החשמליים שם זולים יותר מכאן. אחוז חדירה של אכב חשמלי באיזור ה 90% ויותר בעידוד ממדלתי מושכל. הלוואי עלינו השקט והדלווה שהמדינה הזו מציעה לתושביה....

פורסם
לפני שעה, hans כתב:

אחדד - לנסוע מהר בכבישים מפותלים... זה פשוט לא יכול לקרות, שלא לדבר על הגבלות המהירות. אה, וכבישי האגרה, אאוץ'. לא הפריע לי אישית, הייתי בחופשה ונהניתי בכל רגע מהנוף.

לגבי מחירים/עלויות - היה יקר יותר מישראל ב-2023, מה שאתה מספר לא מפתיע אותי, הפכנו ליקרים פה בצורה בלתי פרופורציונלית.

זה כן. אבל יש פה הרבה חופש מוטורי באמצעות ספורט מוסדר. אז לא צריך להשתולל בכבישים.

יש פה גם הרבה חופש יצירתי באחזקת רכבים/ שיפורים. גם ככה הנורווגים בחורף יוצאים לביקתות שלהם בסופש לעשות סקי.

השקל קפץ, אז 1 שקל שווה 3.2 קרונה. אז המחירים אכן ברובם זולים מהארץ שזה מטורף. ולא ניכנס לשכר פה, או לסיבסוד הממשלתי.

לפני שעתיים, Derish כתב:

מקום מוזר כל האזור הזה, עם יותר מדי התערבות ממשלתית בחיי היומיום. באמת נחמד לחופשות אבל אני לא חושב שהייתי רוצה לגור שם, אפילו בלי קשר למזג

זה כבר עניין אישי, אני חושב שבגדול היתרונות פה עולים על החסרונות. וזה אי של שפיות פה.

וכן האוטובוס אכן היה סיני.

יאריס 2005

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...