Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא לא ראיתי הרבה יצרנים סינים שם בתור רכבים פרטיים.

MG, ראיתי הרבה, השאר הרבה פחות מפה.

דווקא האירופאים החשמליים פופולרים.

האוטובוס שלקח אותי לשדה תעופה, הוא הגיע מהחוף המערבי, היה וולו ודיזל רגיל.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

נורווגיה אחת המדינות המדהימות. צריך לחפש איזה שרשור עתיק של @sronis שמדגים זאת.

לגבי ״טיול נהיגה״ - אישית העדפתי לשבת באוטובוס של טיול מאורגן - משתי סיבות. האחת היא שאפשר להסתכל סביב, השניה היא שהמרחקים עצומים ונהיגה של מאות ק״מ ביום בכבישי הרים מתישה יותר ממה שאני רוצה. אני נוסע למקומות כאלה בשביל הנופים.

ואגב מוטוריקה ותחנות דלק נידחות - בתחנה נידחת כזו בנורווגיה ראיתי התקבצות של מכוניות עתיקות ומטופחות, שמה שאיפיין את חלקן היתה צביעה משוגעת. לצערי תמונות לא זמינות כי צריך לחפש בארכיון.

ולגבי תרבות נהיגה - צפון אירופים שומרי חוק. ונדמה לי שהאכיפה בנורווגיה גורמת לשווייץ להיראות המערב הפרוע, אבל ממתין להארות של לירון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

נורווגיה אכן מדינה ענקית ובגלל הטופוגרפיה שלה,נסיעות גם שהכבישים ריקים ברובם יקחו יותר זמן.

עשיתי שם המון טיולי אוטובוסים ורכבות, וזו אכן דרך נוחה לראות נופים בלי לנהוג במשך שעות.

אבל,בגלל שכל כך יפה וכל כך מסודר, הנהיגה שם מאוד זורמת, ואפשר לעצור בדרך במיליון מקומות בשביל מנוחה, אוכל, נופים שאין בעיה.

טיפ חשוב למי שנוהג פה, גוגל מאפס עובד מעולה, ןגם באופן כללי יותר קל לנווט פה מישראל.

אבל חשוב להוריד מפות אוף ליין לאזור שנוהגים. זה לא מופרך לעבור קטעי מנהרות של 5 ק"מ ומעלה, או להיות באיזה הר בלי שום קליטה.

הייתי שם בהרבה מפגשי רכבים ישנים/משופרים

אהבה לרכבים שם מאוד בולטת.

וכן לגבי קנסות/אכיפה לא שווה לעבור על החוק שם. הקנסות מאוד, אבל מאוד גבוהים.

יש מצלמות, אבל תמיד אזהרה לפני.

לא תראו משטרות איפה שלא צריך.

רוב הכבישים מוגבלים ל 80, או 70 קמש, וכל מעבר כפר יורד ל 60, 50, 40. וכולם מקפידים על זה בהדיקות. 

שם תמונה משעה 3 בלילה ביוני. זה עוד יתרון במזג אוויר טוב, אפשר למתוח את גבולות הטיול, ולהיות רגועים.

נ.ב מי שמגיע לאוסלו שווה לקפוץ לבניין האופרההחדש שם וכל המתחם שבנו בסביבה שלו. כולל מוזאון של מונק.

20260611_032711.jpg

20260605_143601.jpg

20260605_144049.jpg

20260605_144810.jpg

עריכה אחרונה על ידי לירון .ה.
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

יאריס 2005

פורסם

תודה רבה על הפוסט

התמונות מדהימות וכיף לקרוא.

נורבגיה מופיעה ברשימת היעדים שלי, וליתר דיוק העיירה Årdalstangen

סיבה קצת מגוכחת.. צילומי סדרה כלשהי שראיתי התקיימו שם.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
בתאריך 10.6.2026 בשעה 22:22, לירון .ה. כתב:

זה כבר עניין אישי, אני חושב שבגדול היתרונות פה עולים על החסרונות. וזה אי של שפיות פה.

אחי כאמור חי שם. מבחינתו זה רחוק מהתיאור ואם לא היה נשוי עם ילדים שקשורים למדינה הוא כבר לא היה שם. אגב למרות שיש לו רכב חשמלי יש עליו הגבלות שונות מבחינת איפה מותר לעצור או לחנות ולנסוע (פעם לא היו חלים על חשמליות אגרות אך זה השתנה ברגע שהממשל הצליח ״לכפות״ על כולם לעבור לחשמלי) וגם הגבלות המהירות דרקוניות וקנטרניות.

לקחת את הילדה לגן יכול להיות עניין מתסכל כשהוא צריך לחנות בצד מרוחק מהגן או לשלם אגרה כשהוא מגיע לחלק מסוים בעיר.

כמו שאמרת, עניין אישי, הוא פחות נהנה מלחיות שם - כמובן מעוד סיבות אופטופיק, הקטע עם הרכב הוא שולי יחסית בשקלול הכולל אבל הוא גם מעצבן בפני עצמו. 

פורסם

דורון - כל אחד ואופיו, וחלק מהדברים נרכשים. אנחנו מורגלים לכופף את החוק לצרכינו, אתה רואה את זה ליד כל גן או בית ספר ברבע לשמונה בבוקר.

אגב - אנינרואה את הסיפור של תופעות ״אדיבות״ כשוות ערך לחוצפה הישראלית. הקנדי לא יתבייש לחסום דרך לרבע שעה כשהוא מחכה שחניה תתפנה, או לחסום שביל עם החצובה של המצלמה שלו. במה זה שונה מהישראלי שצופר או מבקש סליחה כדי לעבור בשביל?

לירון - שכחת לציין שאת הצילומים בבניין האופרה צילמת על הגג. אפילו מביקור בן יום אחד באוסלו למדתי שיש לה עוד מה להציע לתיירים. אבל נורווגיה היא קודם כל שמורת טבע בגודל פי 20 מישראל. אחד הדברים הנפלאים במדינות הנורדיות (ולא רק בהן) הוא השטח העצום יחסית לאוכלוסיה, מה שמאפשר מפארקים רחבי ידיים ועד מגרשי חניה שלא גורמים דפיקת דלתות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני, ברמה הרישית מעדיף את "הנוקשות" וההקפדה על הסדר בנורווגיה מהבלאגן והגמישות הישראלית לכופף חוקים ותקנות. שם לטעמי זה גן עדן של שקט, שלווה וטבע מדהים במרחק מינימאלי מהערים. גם התרבות המוטורית שם עדיפה על מה שיש כאן. עבורי, כבר מאוחר להגר וגם הפרטנרית חסמה בעבר אפשרויות לרילוקיישן כך שזה ישאר בגדר חלום ויעד מבוקש לטיולים מזדמנים 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

שלא ישתמע שהוא מעדיף היה לחזור לישראל כי זה הכי רחוק מהמציאות שאפשר. כן היה מעדיף יעד אחר פחות ״נוקשה״ ומוקפד ו״כופה״ למשהו מאוזן יותר. בטח לא לצד השני של הסקאלה בישראל, הוא כבר יותר מדי שנים חי בחו״ל הוא כבר לא בנוי לסביבה הזאת עוד.

אה ואיך בדיוק אפשר לטפח תרבות מוטורית עם כבישים מפותלים שמוגבלים ל 60 קמ״ש ושאי אפשר לעלות אפילו 2 קמ״ש מעל מבלי לקבל דו״ח גבוה במיוחד? ואיך גם יכולה להיות תרבות מוטורית עדיפה עם ממשל שסוג של כופה עליך מעבר לחשמל אם אתה רוצה לשמור על שפיות כלכלית איכשהו?

לא נשמע שיש שם תנאים לתרבות מוטורית מפותחת. 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם

לפני מספר שנים טיילתי בקנדה משך כ-3 שבועות, לא יותר - וזה הספיק לי כדי להתקל בלא מעט תופעות מגעילות, כולל חסימת מעברים (גם בכבישים וגם בשבילים ומוזיאונים) מתוך ציפיה שאחרים יחכו כמה שלדעת החוסם צריך. השיא היה שחבורת פרחחים דחפה אותי על מישהו שעמד באמצע שביל, הציב חצובה וצילם - ביקשתי סליחה והמשכתי בדרכי. כעבור כמה דקות הבחור הופיע ודרש בשצף קצף התנצלות. כשאמרתי שכבר התנצלתי הוא התלונן שלא שמע את ההתנצלות. כאן כבר עלה לי הישראלי ואמרתי לו שזו בעיה שלו. או, בשירותים ציבוריים, חבורה של דוברי עברית במבטא צרפתי, שהבנתי שמוטב שלא ידעו שהבנתי אותם, כי זה עלול להגמר ברע.

אז אם נתקלתי בקטעים כאלה (ועוד) בטיול של 3 שבועות במדינה שבה האוכלוסיה נחשבת אדיבה במיוחד אני לוקח את המוניטין האלה בערבון מוגבל. כפי ששרה חווה אלברשטיין ״בלונדון הייאוש יותר נוח״. יש לנו נטיה לראות בישראל הרבה דברים שליליים - העניין הוא שבני אדם הם בני אדם בכל מקום, ולא קשה להתקל בהתנהגויות מגעילות גם ב״ארצות תרבות״.

כמובן שאזעקות וטילים זה סיפור אחר - אני מתייחס רק להתנהגות תושבים.

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

לירון - שכחת לציין שאת הצילומים בבניין האופרה צילמת על הגג. אפילו מביקור בן יום אחד באוסלו למדתי שיש לה עוד מה להציע לתיירים. אבל נורווגיה היא קודם כל שמורת טבע בגודל פי 20 מישראל. אחד הדברים הנפלאים במדינות הנורדיות (ולא רק בהן) הוא השטח העצום יחסית לאוכלוסיה, מה שמאפשר מפארקים רחבי ידיים ועד מגרשי חניה שלא גורמים דפיקת דלתות.

צילמתי אותו מהרבה זויות חחח. מבפנים לא צילמתי. לידו הקימו גם סיפריה עירונית חדשה וענקית! אם עיצוב פנימי מדהים.

לא כתבתי על אוסלו בכוונה,אבל כן יש שם כמה מקומות ששווים ביקור. ואפשר להעביר שם 3 ימים בכיף. אם תרצו, ארשום.

אבל בשבילי נורווגיה זה קודם כל הטבע.

לא נכנס כרגע האם קשה שם או לא, או לגבי התרבות המוטורית של שעות הפנאי טובה או לא.

מה שאני כותב זה מהניסיון הקטן שלי.

20260609_110152.jpg

IMG-20260608-WA0049.jpeg

20260607_123523.jpg

20260605_171205.jpg

20260605_100703.jpg

20260605_091744.jpg

20260605_112702.jpg

יאריס 2005

פורסם

חובה לביצוע.

נראה מהמם ואכן נורווגיה אחת היפות שיש.

בתאריך 9.6.2026 בשעה 21:09, PYA כתב:

מצד אחד, בא לי לחוות חוויה כזו בכביש

מצד שני, אני מפחד שזה יכול לגרום לחוייה בכבישים שלנו להרגיש עוד יותר גרועה. 

דילמה

הפחד שלך מוצדק כי זה מה שיקרה.

כשאתה חוזר ממקום כזה, או מקומות באירופה כמו גרמניה אוסטריה שוויץ ואיטליה, אתה לא מאמין שהכבישים באמת נראים פה ככה, במדינה שהיא טופ 5 היקרות בעולם.

לחזור משם לכאן אתה תראה מדינת עולם 3.

לפני 3 שעות, Doron_Z כתב:

אחי כאמור חי שם. מבחינתו זה רחוק מהתיאור ואם לא היה נשוי עם ילדים שקשורים למדינה הוא כבר לא היה שם. אגב למרות שיש לו רכב חשמלי יש עליו הגבלות שונות מבחינת איפה מותר לעצור או לחנות ולנסוע (פעם לא היו חלים על חשמליות אגרות אך זה השתנה ברגע שהממשל הצליח ״לכפות״ על כולם לעבור לחשמלי) וגם הגבלות המהירות דרקוניות וקנטרניות.

לקחת את הילדה לגן יכול להיות עניין מתסכל כשהוא צריך לחנות בצד מרוחק מהגן או לשלם אגרה כשהוא מגיע לחלק מסוים בעיר.

כמו שאמרת, עניין אישי, הוא פחות נהנה מלחיות שם - כמובן מעוד סיבות אופטופיק, הקטע עם הרכב הוא שולי יחסית בשקלול הכולל אבל הוא גם מעצבן בפני עצמו. 

נשמע מבאס ואכן כל מקום והחסרונות שלו.

לפחות הילדה הולכת לגן ואין מעליה טילים מעל הראש או כל מיני טרלולים אחרים.

אבא של חבר טוב שלי גר שם כבר המון שנים ויש לו רק דברים טובים להגיד.

עומר :-)

פורסם

קצת סטינו...

אבל עוד משהוא "להתעצבן" עליו.

מחער הדלק כרגע בנורווגיה סביב 19.5 קרונה לליטר, מה שאומר בשקלים סביב ה 6.3 שקל. הרבה יותר זול מפה. הסולר דומה למחיר הבנזין 

היאריס לאורך הטיולון הקצר שעשיתי ביומיים לאורך כמעט 500 קמ, 15 ליטר נכנסו למיכל. בערך 28 ליטר לק"מ.

מעולה

יאריס 2005

פורסם

לא לשכוח שלנורווגיה הרבה מאוד חשמל ממקור הידרואלקטרי, כך שלפחות מבחינת שימוש שוטף הרכב החשמלי בה באמת מפחית זיהוםמסביבה. אבל המדינה עשירה בזכות גאז טבעי מזהם.

פורסם

המדינה עשירה בזכות הנפט מהים הצפוני.

את החשמל שלא הם מייצרים ממים זורמים. הידרואלקטרי. אני חושב שכמעט 100%.

גם כיסוח הדשא מבצעים רובוטים אוטונומים, חלקם עם הנעה לכל הגלגלים.

יש כמה גדלים ותצורות שונות שעובדים כמו מיניונים. מאוד משעשע.

20260604_170704.jpg

• אהבתי 2

יאריס 2005

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...