Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעונין לכתוב אחת וממש אין לי שום קשר לעו"ד שעוסק בתחום, גם לא דרך חברים. האמת שדי שאלתי בכל מקום אפשרי.
האם ניתן לבצע זאת דרך האינטרנט ושזה יהיה קביל בעתיד, בלי בעיות?

פורסם

 

 

בעקרון זה אפשרי לכתוב לבד, אבל יש כל מני דרישות שאם לא תקפיד עליהן, יהיה קל יחסית לדרוש את ביטול הצוואה.

לדעתי, אם זה חשוב לך, תשקיע כמה שעות בהליך אצל עו״ד.  אין בעיה למצוא עו״ד באיזור מגוריך, אפילו במדרג.

  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

פינדר פגע בול. בכתב יד בלבד. 

ככל והמצב מסובך עם עוד אחים ומשפחה- ולא רק אלמנה עם בן יחיד (למשל), עדיף לחלוטין להיעזר בעו"ד. 

אם המצב פשוט ובסיסי הצוואה בכתב יד תתפוס במידה ולא יהיו הפתעות בדרך כמו קרוב משפחה שלא ידעת על קיומו בכלל או כל מיני דברים בסגנון, חוקיים יותר ופחות. 

בגדול זה הליך פרוצדורלי בלבד ולכן אתה גם לא צריך למצוא אחד "תותח על", "המומחה בתחומו" וכל מיני כאלו. מספיק עו"ד של דיני משפחה שמצאת בגיגול (עדיפות דרך המדרג גם לדעתי, אני ממליץ על האתר שלהם בחום מאז שהופעתי שם כבעל עסק. הם מתחקרים את מי שמופיע אצלהם בצורה כזו שבאמת רק האמינים מגיעים לשם בדרך כלל).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא חסרים עורכי דין בכלל ולא בפרט בענייני ירושות אבל כמו בכל עניין, יש שרלטנים, חסרי נסיון ורשלנים ולכן צריך להיזהר. 

צוואה אצל עו"ד סביר לא צריכה לעלות יותר מ 3-4 אלײש. 

אם אתה מעוניין לחסוך את ההוצאה, מציע שתפקיד צוואה אצל רשם הירושות, זה טוב יותר מלערוך לבד וללא הפקדה. 

https://www.gov.il/he/service/will_deposit

עריכת צווואה אצל נוטריון תעלה יותר גם בגלל שכנראה הנוטריון יבקש יותר על עריכת הצוואה וגם החתימה עצמה כנוטריון תעלה עוד כמה מאות ש"ח לפי גובה שכ"ט המותר לנוטריון לגבות על החתימה עצמה לפי התקנות. 

חתימה של נוטריון נחשבת חזקה יותר מחתימה של עו"ד. בפועל בענייני ירושה זה לא כ"כ משנה ולכן לדעתי אין טעם לשלם יותר לנוטריון. 

בעיות לאחר 120 יכולות להיות גם אם תערוך צוואה אצל עו"ד בועז קראוס בליווי 100 עדים ו - 10 רופאים שיעידו שאתה כשיר. הכל תלוי בסביבתך הקרובה הנוכחית והעתידית. 

עדיף לעשות דברים בצורה מסודרת כדי להקל על היורשים לתקוף התנגדות לבקשה לצו ירושה וזה גם יכול יעזור להימנע מהן.

 

פורסם

אם אתה לא אוצה שחלק מהירושה יגיע לגרושתו של בן דוד של גרושתך, שלם לעורך דין שעוסק בתחום. תיאורטית אתה יכול לכתוב צוואה בכתב ידך (אבל לא בהדפסה). מעשית התחום מורכב עם הרבה רגישויות, עדיף לערב בעל מקצוע.

 

עוד דבר חשוב - סוגים מסויימים של חשבונות - למשל קופות גמל והשתלמות - מוחרגים מהצוואה, צריך לתת לחברה המנהלת מוטבים, והצוואה היא הבסדר שני לחלוקת כספים אלה, אם לא נקבעו מוטבים. אני לא מומחה בעניין, אז כדאי מאוד שתבדוק כיצד אתה קובע מי יהנה מחסכונותיך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם
לפני 4 שעות, Moshe c כתב:

מציע שתפקיד צוואה אצל רשם הירושות, זה טוב יותר מלערוך לבד וללא הפקדה. 

זה הכי חשוב

  • אהבתי 1
פורסם

וזה משהו שעו״ד עושה אוטומטית.

 

ואגב, אם כבר הולכים לעו״ד, שווה לשקול לערוך יפוי כח מתמשך. בניגוד לצוואה, רק עו״ד יכול להכין כזה. וגם אותו יש להפקיד במשרד המשפטים.

למזלי הצלחתי לשכנע את הורי לערוך יפוי כח, שנה לפני שאבא שלי הפך לסיעודי. חסך לנו ולו הרבה עוגמת נפש.

  • אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 6 דקות, פינדר כתב:

יפוי כח מתמשך

על כזה דבר שווה להשקיע כסף. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

 Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 46 דקות, פינדר כתב:

וזה משהו שעו״ד עושה אוטומטית.

לא עושה אוטומטית, אתה לא צריך אותו לזה, תתאם תור ותפקיד שלחתי לך לינק. 

אם אתה בוחר לגשת לעוײד מאוד חשוב לאתר אדם הגון ומקצועי, לדעתי האישית רוב רובם לא מספיק הגונים ו/או מקצועיים ופגשתי מאות. 

אם אתה לא מצליח לאתר כזה, עדיף שלא תיקח עו"ד, תכין צוואה לבד ותפקיד ברשם הירושות. 

לפני 46 דקות, פינדר כתב:

 

 

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Moshe c כתב:

אם אתה מעוניין לחסוך את ההוצאה, מציע שתפקיד צוואה אצל רשם הירושות, זה טוב יותר מלערוך לבד וללא הפקדה. 

אין קשר בין אחד לשני. אפשר לערוך צוואה לבד. אפשר דרך עו"ד. -> זה שלב ראשון.

הפקדה אצל רשם הירושות - אינו חובה. להבנתי, יותר בגדר נוהג. כנראה שנועד למקרה של חשש מאובדן הצוואה  (כל עוד אין צוואה יותר חדשה, רשם הירושות יתייחס לצוואה המופקדת ויוציא צו קיום צוואה בהתבסס עליה)

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

הפקדה אצל  רשם הירושות נועדה לשמור על הצוואה עד שמגיע לידיעת הרשם כי המצווה נפטר

 

אז הוא מעביר את הצוואה לידי המוטבים. ובזה הסתיים תפקידו זה בכובעו כשומר על הצוואה 

 

הוא לא מוציא צו קיום צוואה עצמונית

 

מגישים לו בקשה לקיום צוואה אז הוא פועל בכובעו האחר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לפני זמן מה שוחחתי עם עו"ד שמתעסק עם צוואות

שאלתי מה תרומתו לנוסח והוא הסביר שבעל מקצוע מומחה יידע לסגור את כל הקצוות כך לא יהיה ניתן לפרש את הצוואה 

ואף צד לא יוכל לתבוע את המוטב.

 

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני שעתיים, Mr.Hybrid כתב:

ואף צד לא יוכל לתבוע את המוטב.

הניסוח הטוב ביותר והברור ביותר לא יכול למנוע ממישהו לתבוע.

 

לתבוע יכול כל אחד ,לזכות בתביעתו זה כבר דבר אחר.

 

ככל שהעיזבון שווה יותר כך גדל הסיכוי שמישהו יערער על הוראות הצוואה

  • רעיון טוב! 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
בתאריך 18.6.2026 בשעה 18:32, פינדר כתב:

ואגב, אם כבר הולכים לעו״ד, שווה לשקול לערוך יפוי כח מתמשך.

 

בהחלט. זה משהו שעשית לאחרונה עם ההורים שלי, בהסכמת כל האחים שלי. הם מתפקדים היטב עדיין אבל כבר בהחלט לא בשיאם (בני 80 פלוס) ואני גם כך בכל השנים האחרונות זה שבעצם מנהל להם את הכל מול הרשויות, השגחה על החשבונות השונים, כרטיסי אשראי, סגירת חוב אם צריך וכו'. אם יש סכסוכים או אנשים לא ישרים בקרבתם (בני משפחה או אחרים) זה יכול להיות מקור לצרות נוראיות כולל ריקון מתוכן של כל צו ירושה עתידי. 

 

 

 

פורסם
לפני 7 שעות, Supertigre כתב:

אם יש סכסוכים או אנשים לא ישרים בקרבתם (בני משפחה או אחרים) זה יכול להיות מקור לצרות נוראיות כולל ריקון מתוכן של כל צו ירושה עתידי. 

אתה חי בסרט רע אם אתה  חושב שיפוי כוח מתמשך מגן על הוריך מפני אנשים שירצו להשפיע עליהם  לשנות את הצוואה שלהם למשל.

 

כדאי שתקבל הסבר מקיף על מהות יפוי כוח מתמשך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

×
×
  • תוכן חדש...