Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

ביום שישי כאשר נהגתי במכוניח נכנסו לי במכונית באמצע נהיגה בכביש בין עירוני. יש ברשותי ביטוח צד ג' אבל אין לי ביטוח מקיף. אני לא שמאי רכב, אבל אני משער שהמכונית שלי היא טוטאל לוסט (שליש מתא המנוע נמחץ, כריות אוויר נפתחו, החגורות נשארו תקועות במצב פתוח והדלתות של המכונית לא נפתחות ונסגרות כמו שצריך כי המכונית קצת מעוכה).

הייתי ביום שישי במיון וכנראה מצבי טוב.

לא לקחתי את הפרטים של הפוגעת כי היא לא הייתה במצב של להעביר פרטים אחרי התאונה, אבל יש לי את מספר הרישוי שלה ויש לי מספר תיק במשטרה, אז אני משער שהמשטרה תיתן לי את הפרטים שלה.

השאלה הכי דחופה מבחינתי כרגע היא מה עלי לעשות בנוגע למכונית שלי. גרריסט באיזור הציע לי  700 ש"ח (לא כולל מע"מ) לגרירה, ואם אני מבקש ממנו לגרור את המכונית לאכסנה אז על כל לילה באחסנה אשלם 80 ש"ח.

ליום יום אני יכול להסתדר בלי מכונית לחודשיים הקרובים, ודי ברור לי שמי שפגעה בי היא האשמה הבלעדית בתאונה. (יש לי וידאו. היא פשוט נכנסה לי לנתיב בפניה.) ביום שישי השארתי את המכונית בכביש שבו הייתה התאונה (היה שם שוטר) והשוטר אמר לי שהם מזיזים את המכונית למקום שהיא לא תפריע לתנועה אבל אני צריך לדאוג שיגררו אותה בהקדם.

לאיפה עלי לגרור את המכונית? עקרונית הייתי שמח לגרור את המכונית בהקדם למקום שבו אין חשש מגנבי מתכות אבל מכיוון שאני משלם על כל גרירה אני צריך להבין מראש את התחנות העומדות לפני. האם אני צריך להזמין שמאי מטעמי שייתן לי איזשהו מסמך כתוב שהמכונית צריכה ללכת לגריטה (כדי שאוכל לתבוע את הצד השני על זה שהלכה לי המכונית לגמרי ושלא סתם גרטתי אותה בשביל לתבוע אותם)? אם כן, האם אני יכול לזמן אותו לכביש שבו המכונית נמצאת או שאני חייב לגרור אליו את המכונית?

ואחר כך כשארצה להיפטר מהמכונית, האם אצטרך בשביל זה עוד גרירה?

הביטוח שלי לא ענה לי ביום שישי כי הם היו סגורים.

עריכה אחרונה על ידי zibib
פורסם

אתה יכול לגרור לחניה שלך/מוסך שלך אם סיכמת איתו/כל מקום אחר. אבל , לפי המחיר שדרשו ממך,אני משער שמדובר באיזור מחוץ לעיר ואם לא תזדרז, ייתכן שמישהו יגרור את הרכב בשבילך 😅

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

בינתיים חייגתי לשמאי והוא אמר לי שהוא כבר ידאג לגרר מחר בבוקר למגרש פירוק. אני מקווה שהמכונית לא תיגנב עד מחר.

פורסם

יש שני שלבים:

1. מה אתה עושה עם הרכב מחר בבוקר, קיבלת תשובה משמנצ׳יק.

2. מה קורה מבחינת הנזק - כאן, אם תעלה תמונות וסרטונים (במידת הצורך בטשטוש פרטים מזהים) יהיה מי שיסייע לך. אם תרצה לתבוע את בעלת הרכב האחר תזקק לדו״ח שמאי, הוצאה של כ-1,000 ש״ח שגם אותה תתבע מהפוגעת. בכלל, דאג לאסוף בצורה מסודרת כל מסמך רלוונטי - מדו״ח המשטרה ודו״ח השמאי ועד חשבוניות של תחבורה חלופית (כמובן בלי להגזים), כל אלה ישמשו אותך בהליכים מול הפוגעת והביטוח שלה. תכין לך תיק מסודר עם הניירת, ומסמכים אלקטרוניים, כולל סרטונים ותמונות, דאג לשמור עם גיבויים מרוחקים.

אגב, יש לך פרטי הנהגת והרכב הפוגעים? האם יש לנהגת ביטוחמצד ג׳ או מקיף?

וכמובן - דבר ראשון מחר בהוקר - שיחה לסוכן או נציג הביטוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה.

כמו שכתבתי בתגובה הקודמת מחר על הבוקר אגלה איפה המכונית שלי נמצאת, אשלח מיקום לשמאי והוא ידאג לי לגרירה של המכונית. (עוד לא שאלתי אותו למחיר).

שלחתי לשמאי תמונה של המכונית ב-whatsapp והוא הגיב "נזק טוטלי" וכתב שהוא יגרור את המכונית מחר למגרש פירוק.

האם יש בעיה לפרק את המכונית לפני שהביטוח הנגדי שלח שמאי משלו למכונית?

עוד לא דיברתי עם אף אחד מהצד הפוגע. אחייג מחר למשטרה כדי לקבל את הפרטים.

פורסם

אתה יוצא מנקודת הנחה שאינך אשם כלל. העלה כאן את הסרטון בכדי לקבל את חוו"ד המומחים. זה יכול לשנות את התמונה. 

פורסם
לפני כשעה, zibib כתב:

האם יש בעיה לפרק את המכונית לפני שהביטוח הנגדי שלח שמאי משלו למכונית?

עד כמה שאני מבין אם הביטוח משלם לך את כל שווי הרכב, הגורטאה עוברת אליו, (עם העברת בעלות וכו') לפירוק.  אי לכך  בכל מקרה אתה לא יכול לפרק על דעת עצמך, תדבר גם עם הביטוח שלך ואם הם מתמהמהים תפנה גם ישירות לביטוח צד ג'. 

אני חושב שהאפשרות הטובה ביותר שלך זה לגרור לחנייה שלך /של הבניין, על הצד שמצב הרכב אינו מסכן, (זכוכיות וכו')  ומשם תריב עם הביטוחים. 

לא כתבת איזה רכב, או לפחות את שוויו. 

פורסם

גם ההשמאי מכיר את הפרוצדורה. אז שאל אותו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, NAPOLEON כתב:

זה יכול לשנות את התמונה. 

האם זה משנה את הדרך שבה אני אמור לנהוג עכשיו?

לפני 7 שעות, ELI001 כתב:

עד כמה שאני מבין אם הביטוח משלם לך את כל שווי הרכב, הגורטאה עוברת אליו, (עם העברת בעלות וכו') לפירוק. 

אין לי ביטוח מקיף, אצטרך לתבוע ביטוח צד ג' של הנהגת (או את הנהגת) ולכן זאת פרוצדורה שתיקח זמן, אבל הבית שלי רחוק ואין לי מחסן לשים בו את המכונית. האם גם במקרה של תביעת צד ג' הנתבע צריך לפרק את המכונית? זה נשמע קצת מוזר.

לפני 7 שעות, ELI001 כתב:

לא כתבת איזה רכב, או לפחות את שוויו. 

הספייס סטאר שלי. שנתון 2022 במצב מעולה עד לא מזמן.

פורסם (נערך)

הגעתי למכונית היא לא נגנבה. מצד שני ניכר שניסו לבזוז גם את המכונית שלי וגם של הפוגעת. (למרבה המזל כמעט ולא היה מה לגנוב.)

עריכה אחרונה על ידי zibib

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...