-
הודעות
2,941 -
כאן מאז:
-
פעילות אחרונה
-
ימים ב"תורמים ביותר"
14
סוג התוכן
פורומים
בלוגים
מאמרי משתמשים
גלריה
חנות
הורדות
לוח שנה
כל מה שפורסם על ידי asix
-
או שזה רכב חדש שפטור ממבחן רישוי?
-
רשיון D מוגבל לאוטומט
asix פרסם הודעה בנושא של GREEN. בתוך פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב
לדעתי ההגבלה היא רק על דרגה D. גם באופנוע, כאשר עושים רישיון A1 אוטומטי ניתן לרכב על אופנוע A2 ידני. -
בעלות בעייתית
asix פרסם הודעה בנושא של גרנד פריקס בתוך פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב
הייתי זורק את הרכב למגרסה הקרובה. לא שווה את ההתעסקות והכאבי ראש. -
בעלות בעייתית
asix פרסם הודעה בנושא של גרנד פריקס בתוך פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב
הוא יכול לתת לך ייפוי כח ות.ז. ואתה תעשה את כל התהליך לבד בלעדיו בדואר אבל צריך שיתוף פעולה מינימלי שלו. -
הרסו את העיצוב של הרכב. היה רכב ממש יפה בדור השני שלו ואני חושב שעמד יפה בשינויי האופנה. אולי עכשיו, אחרי ההשקה של הדור השלישי, המחיר של הדור השני יצנח קצת ויהיה אפשר למצוא אקזפלר מעניין.
-
ברור שלא. אבל תמיד הוא טוען שהוא הראשון לזהות. זה היה מופנה לכת שלו. נניח שזיהה לפני 6 שנים? איפה הוא היה? הוא לא עשה כלום? למה לא פינה לזה תקציבים? למה לא עקבת שיש התקדמות בפתרון? לא שזה מפתיע אותי. הוא היה עסוק בעצמו ושוב בעצמו ושוב בעצמו. וגם עכשיו הוא עסוק בעצמו.
-
מלבד ביבי. הראשון לזהות לפני 6 שנים. מה עשה עם הזיהוי הזה? מה שהוא עשה עם הגרעין האיראני שהיינו בסכנה חיים מיידית. אפס מעשים - מלא דיבורים.
-
יש לך סימוכין לשטות הזאת או שזרקת סיבה לאוויר וקישרת לזה תוצאה כלשהיא? איזו אוכלוסיה שחיה על ההתמסכנות כל הזמן. אולי, סתם השערה, בגלל שרובכם לא תורמים למאמץ המלחמתי ( ולא 3 תפילות ביום של 10 דקות כל אחת זה לא נחשב כשאחרי התפילות אתה הולך לעבוד בשחור) אז הצבא עייף ושחוק וכתוצאה מכך נעשים אירועים לא מוסריים שגורמים למדינות אחרות להתהפך עלינו? חשבת אולי שזה בגלל האשכנזי מרחביה שאוכל שרצים והוא לא כזה אסטרטג גדול? אולי זה לא בגלל האסטרטגיה וזה בגלל שהוא אוכל שרצים נגד הדת היהודית? למה עליו אתם לא אומרים כלום שהוא פועל נגד חוקי התורה? כי הוא שופך עליכם את הכסף של אזרחי מדינת ישראל? כשיהיה לך סימוכין למה שרשמת אפשר יהיה להתייחס לזה ברצינות.
-
אל תהיה כל כך בטוח. יש הרבה דברים שחשבתי שהם קו אדום לאנשים ומתברר שאם מפמפמים משהו די הרבה זמן בערוץ יעודי אז השקר הופך לאמת והאמת לשקר ואפשר להנדס תודעה לאנשים. נכון, ליאיר נתניהו אין את הכישורים של אביו אבל יש לו פלטפורמה שאביו בנה ותשרת אותו כדי לגרום לליכודניקים להצביע לו. ימים יגידו. לדעתי זאת אחת הסיבות שנתניהו לא מכין יורש כי הוא מתכנן בבוא העת שבנו יירש אותו.
-
יאיר נתניהו מכין את הקרקע לאחיזתו בליכוד ליום שביבי יפרוש. מכניס יס-מנים כדי שהוא יוכל לעשות את מה שאבא שלו עשה בליכוד ודואג שלא תהיה נגדו התנגדות בליכוד.
-
וואלה. מודה שנפלתי ולא הצלחתי לזהות. אני חושב שראיתי את הדגם הזה פעם אחת או פעמיים לכל היותר.
-
הייתי בטוח שזה סקודה לפי הגריל במבט ראשון אבל זה ב.מ.וו
-
נראה לי שהאיראנים הפילו לנו את קארספורום. יום שלם בלי קשקשת ברשת.
-
ידעתי שהשלב הזה של המלחמה יגיע. אני בעד המשפט " הקם להורג השכם להורגו". אני גם בעד ניתוק כל היחסים המשותפים ולא לתת להם חשמל, מים ,דלק ומזון. לא צריך לפרנס ולא צריך להאכיל אותם. אבל אנחנו לא צריכים להיות כמוהם וככל שהמלחמה מתארכת ( לדעתי היא מתארכת באופן מלאכותי בכדי שהממשלה תוכל לשרוד עוד קצת) אנחנו הופכים להיות בהמות. הבעיה שאין אף אחד בשלטון שמגנה אז ככל שהם מתנהגים בצורה יותר בזויה ובהמתית ככה הם יותר מרוצים מעצמם. יום יבוא ואנחנו נתעורר פה. ואז נשאל איך נתנו לעצמנו להיות כאלה. ולא, לא שכחתי מה היה פה ב 7/10. זוכר טוב מאוד ולכן אמרתי שצריך להתנתק לחלוטין. במציאות הממשלה הזאת מחיה הכל עם הסיוע והחוסר החלטיות שלה ומנגד מעלימה עין מהתבהמות החברה. להיות חזק ומושל לא חייב להיות שאנחנו נהיה ברבריים. ככה אני חושב לפחות.
-
כל השטויות שרשמת ועדיין עשתה יותר מכל מה שמגזר שלכם מבלבל בשכל. אלופי ההתקרבנות והמסכנות. גם אם היה צבא רק של חרדים לא הייתם מתגייסים. שחקנים בתחפושת. במקום שתורידו את הכובע ותעריכו אתם יורדים עליה. הלוואי והייתי יכול לשלם את המיסים שלי למדינה יהודית אחרת ולא לממשלה הזאת שמוכרת את עתיד הילדים שלי ונותנת את הכסף שלי לאנשים כמו המגזר שאתה שייך אליו. את האמת - נמאסתם. גם לא נושאים בנטל וגם יורדים על מי שנושא בנטל.
-
אתה מבין, זה מה שלימדו את האנשים פה לחזות את העתיד ללא סימוכין להתעלם מהעובדות ומהמצב הקיים. המצב הקיים חרא. בכל תחום. איפה שלא תסתכל חרא. בכל נושא שתשים עליו את האצבע המצב חרא. לא גרוע. חרא.שום דבר לא מנוהל. כל דבר שהממשלה כשלה בו ישר רצה להאשים את היועמ"שית והשופטים. כל דבר. זה רציני? זאת ממשלה רצינית? ממשלה שלא יודעת לקחת אחריות על הכשלונות שלה ולקבל ביקורת. תמיד לגלגל את האשמה הלאה. כאילו שהראש לא מנהל את הכל פה משנת 2009 עם אתנחתא של שנה. יודעים לרוץ ולבכות על הסכם של מים שלא משפיע על אף אחד ( ואני מתערב ש 75 אחוז מהח"כים בימין אפילו לא יודעים איפה זה בדיוק) אבל לא מוציאים מילה רעה על הראש ממשלה לגבי מה שקורה בצפון. ואני בכלל לא מדבר על הדרום. איראן זה בכלל גרוע - פתחת איתם ועכשיו יש חשבון פתוח מבלי שסיימת את העבודה. פתחת את כל הקלפים שלך ולא ניצחת. עזוב בטחון. נניח שאף אחד לא היה אומר לטראמפ לא. נניח. למרות שנתניהו פמפם שראש ממשלה אמור לדעת לומר לא לנשיא ארה"ב והוא היחיד שמסוגל. ממש. ראינו. עוד עובדה שנעלמה מעיני הימין. יש לך ילדים במערכת החינוך? אם כן, אתה מרוצה? ומיוקר המחיה אתה מרוצה? השר אמסלם טוען שימניים לא טסים כי אין להם כסף. מחלוקת הכספים של המיסים שלנו אתה מרוצה? מהשתלטות החרדים על ניהול המדינה והשתלטות הכפיה הדתית אתה מרוצה? שמת לב לחוקים הדתיים שמחוקקים פה? בתי דין הרבניים, הסמכויות שלהם, עכשיו כל נושא הכשרות, הג''ובים. באמת אתה מקבל את זה בשלווה? שכל חוק וכל החלטה תופרים תמיד למידות של החרדים ( צבא , דיור, חינוך , בריאות וכו') ואת השאריות זורקים לשאר העם. תצביע לי על משהו אחד שמנוהל פה טוב. עכשיו, אחרי כל הטוב הזה, להמשיך בתאוריות של אם מישהו אחר שלא נקרא נתניהו נמצא בתפקיד ויהיה פה איום ונורא לא נשמע לי מאיים כל כך. יותר חרא ממה שיש פה לא יכול להיות אבל איכשהו הצליחו לשכנע את מצביעי הימין שזה הכי טוב שיכול להיות כי אם לא נתניהו, למרות כל העובדות, יהיה פה אסון. שכנוע את הימין שזה השופטים והיועמ"שית. מערכת המשפט לא חפה מביקורת ומתיקונים אבל שים לב מה התיקונים שהם מציעים ומה התוצאות שלהם. במבחן התוצאה הם רוצים לעשות שינויים שמערכת המשפט לא תוכל לבקר אותם וגם אם כן לא תהיה לה שיניים והם כממשלה יכולים לעשות ככל העולה על רוחה. בוא ניקח דוגמא יפה - חוק הגיוס - אם השינויים במערכת המשפט מתרחשים, הממשלה מחוקקת את חוק ההשתמטות ואין שום מערכת שיכולה להתנגד לחוק הלא שיוויוני הזה. למערכת המשפט אין שיניים וגם אם תאמר משהו הממשלה לא תספור אותה כי היא מערכת ללא שיניים. עכשיו קח צעד קדימה - מה האזרח הממוצע יעשה כשיראה את הממשלה לא סופרת את בית המשפט ואת פסקי הדין שלו? זאת המדינה שאתה רוצה לחיות בה? לכן, כל המלמולים האלה לגבי בנט, לפיד , אייזנקוט זה בלבולי שכל. מצביע אמיתי שאכפת לו היה מסביר לעצמו שהם לא עבדו בשבילו 4 שנים ואין סיבה לתת להם את הקול שלו. בערוץ 14 עובדים הרבה על הרגש ואני מודה שיש פה כל כך הרבה שזה עובד עליהם שהם לא מפעילים את מה שיש להם בין האוזניים.
-
שכחת פרט קטן - כל מה שרשמת זה בגלל היועמש"ית. חשוב להדגיש את זה. אל תסטה מדף המסרים.
-
התשובה לזה שהחרדים לא מתגייסים היא שראש הממשלה זקוק להם ומוכן לתת להם הכל. יש לו כח אבסולטי והוא שולט בצורה מוחלטת בקואליציה שלו אבל מנגד תלוי באופן מוחלט בחרדים. בזכות הכח הרב שיש לו הוא יכול לתת לחרדים כל שיבקשו. זאת עוד סיבה למה צריך להגביל כהונה. נתניהו יודע שבלעדיי החרדים הוא לא יהיה ראש ממשלה ומפעיל את כל הכוח שיש לו ( ויש לו כח אבסולוטי על הקואליציה שלו ואף אחד לא מעז לסטות ממה שהוא מבקש) בכדי לתת להם כל מה שהם רוצים - חוסר אכיפה, חוסר מעצר, אי קיצוץ ההטבות וחקיקת חוק שייטיב עימם ולא יגייס אף אחד מהם. האכיפה וחלוקת הכסף לא שוויונית. ברגע שהממשלה מנחה את המשטרה לא לעצור עריקים והממשלה דואגת לא לפגוע בחרדים ( בניגוד מוחלט לאוכלוסיה שלא תומכת בממשלה) למה שהחרדים יתגייסו? ההפגנות בקפלן היה אלפית מהאלימות ומהאי סדר שהחרדים עושים אבל בקפלן נהגו ביד קשה ואת החרדים מלטפים. בקפלן איימו להפסיק להתנדב והממשלה תקפה אותם על כך ( בצדק או לא משאיר את זה בצד אבל אם בצדק אשמח לקבל הסבר על מה שקיש אמר ב 2014 על הפסקת התנדבות) ומנגד מקבלים בשיוויון נפש ומנסים לשכנע את כולם למה חרדים לא צריכים לעשות צבא אז איך ניתן לגייס ככה חרדים? כרגע המצב אידאלי לשני הצדדים - גם לביבי וגם לחרדים ולכן לא רואה איך זה משתנה. ביבי לא מעביר את חוק הפטור שפוגע בו אלקטורלית והחרדים לא מגויסים ולא מענישים אותם על כך גם ללא חוק והסדרה של הנושא. במדינה מתוקנת אסור שתהיה כזאת הפליה בין אזרחים אבל כאן העם מטומטם ומאפשר זאת רק בשם ה"אצבע בעין" ל"שמאל".
-
הבדיחה העצובה שבמקום שהממשלה תאכוף את החוקים בצורה אחידה ושוויוניות הממשלה מנחה את המשטרה לא לאכוף את החוק עבור אוכלוסיה מסויימת בגלל שהיא בצד של השלטון. אני קורא לזה אנרכיה וחוסר שליטה. משטרה שחכמה על אזרחים שומרי חוק שחטאו מעט אבל אם זאת אוכלוסיה שמקורבת לשלטון ושמה פס על החוק המשטרה לא מסוגלת לאכוף את החוקים עליה. ברגע שהאכיפה והענישה לא שוויונית תגיע הנקודה שהציבור יתמרד.
-
אתה משלם. אני משלם. יש אוכלוסיה בחברה שאחרים משלמים עבורם את המס הזה.
-
מה גזעני בזה? זאת דעה שלדעתי גם נכונה. הציבור החרדי חי בצורה שלא מתאימה לעידן הנוכחי. מילא היה אומר שזאת צורת חייו ולא מנסה להשפיע על כלל הסביבה ולא דורש משאבים מהסביבה כדי לחיות בצורה כזאת אבל זאת לא האמת. האמת היא שהציבור החרדי, שהוא רק 20 אחוז מהאוכלוסייה אל גדל בצורה מהירה מאוד, צורך משאבים מהמדינה כאילו הוא 50 אחוז מהאוכלוסייה ומנגד הוא לא תורם למדינה אפילו לא 10 אחוז. הוא לא תורם במיסים כי הרבה כסף שם שחור ומתרומות, הוא לא תורם בשרותים הכלליים כמו צבא, משטרה וכיבוי אש. המשך גדילתו ללא שנוי בהתנהלותו כציבור גדול אכן יכולה לגרום לקריסה של כל המפעל הציוני הן מבחינה כלכלית והן מבחינה חברתית. להבדיל מהציבור החילוני , וגם לדעתי ברוב הציבור הדתי והמסורתי שחיים בצורה הומוגנית ואינם מנסים לכפות את אורח חייהם ( מהקבוצה הזאת הייתי מחריג את ההקצנה שהחלה בציבור שגר ביהודה ושומרון) על שאר הסביבה ותורמים למדינה במיסים ובשירות צבאי, החרדים מנסים בכל הכח ובאמצעות תקציבים גדולים לשנות את המרחב הציבורי ששייך לכולם ויתאים רק לאורח חייהם כמו לדוגמא בערד, בטבריה, חריש בדרך ועוד ערים שברגע שמתחילה השתלטות חרדית בעיר לשאר התושבים אין מה לחפש שם. הממשלה הגדילה לעשות ומשווקת דירה בהנחה במקומות עם אופי חרדי. לאדם חילוני או דתי לייט אין מה לחפש שם. ברגע שיהיו הרבה אזורים שהם רק חרדים על חשבון כלל האוכלוסייה משהו בכל התהליך של המדינה יתפרק וזאת לדעתי הכוונה שהציבור החרדי מזיק למדינה.
-
שאלה קצת מוזרה על פתיחת בורג ריקון אלן 8 מ"מ
asix פרסם הודעה בנושא של גולדן191 בתוך טכני, אחזקה וטיפולים
בדקת כמה עולה הפילטר המקורי במוסך מורשה יבואן או חנות חלפים טובה בארץ? היתרון בקנייה במוסך מורשה יבואן שאתה בטוח שהחלק מתאים ומקורי. כנ"ל לגבי חנויות החלפים הגדולות. בדרך כלל יש הם הסדר רכישה מממוסכי יבואן בסביבה. לטעמי, אם ההבדל לא גדול מאוד, הייתי קונה במקום שהמק"ט אצלו זה בטוח המק"ט הנכון והחלק בטוח שמקורי. לא הייתי מתחיל במחקרים וניסיונות בחלק כזה. נתקלתי בהרבה חלפים שמיוצרים בסין שנראים בול כמו המקורי אבל הם לא מקוריים. בפילטר שמן לא הייתי לוקח סיכונים אבל זה משהו שמבינים עם הזמן. -
שאלה קצת מוזרה על פתיחת בורג ריקון אלן 8 מ"מ
asix פרסם הודעה בנושא של גולדן191 בתוך טכני, אחזקה וטיפולים
סתם שאלה. למה אתה לא קונה פילטר מקורי שסוגר לך את הפינה אם זה מתאים או לא? ההבדל במחיר כל כך קטן ( אם הוא קיים בכלל) שאני באמת לא מבין מה הסיפור. מצד אחד זה רכיב מאוד קריטי ולכן חשוב שיהיה איכותי. מצד שני, המקורי עולה כ 50-60 שקל אז מה יש לחפש חוץ ממקורי? לא הייתי קונה פילטרי שמן בעלי אקספרס. קונה בחנות חלפים טובה בארץ או מזמין מאתרים אמינים בחו"ל ( ואז בדרך כלל אין הבדל גדול מהמחיר בארץ) אבל בטוח לא קונה מעלי אקספרס.
